Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horthy Miklós cselédje

1 bejegyzést írt és 8733 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem nagyon tudnám szerencsésnek nevezni Marit, akit osztrák és belga kórházat is megjárt. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy így legalább meg tudta írni a tapasztalatait, melyekbe keveredik egy kis magyar élmény is. Neked is van külföldi kórházi élményed? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com címre!..
Horthy Miklós cselédje 2020.02.17 10:29:02
@Buchhalter:

Nagyon erős a magyar gazdaság jelenleg, az államháztartás is stabil, a hiány is alacsony. Nem lesz semmiféle összeomlás, most nem a bolsik kormányoznak, hanem polgári, nemzeti kormányzás van. Orbán a legjobb vezetőnk hosszú évtizedek óta.
Horthy Miklós cselédje 2020.02.17 17:46:57
@irdesmond:

Az ilyen "apróságok" le szoktak maradni a beszámolókból. Ha otthon akár napi 3 eurónak megfelelő forintot vonnának le a TBn felül a kórházi ellátásért, szerintem a nyugdíjasok a járókerettel mennének neki az orvosoknak...
A Ruhr-vidék még Németországon belül is különleges egység. Rengetegen élnek itt, régen a nehézipar, a bányászat vonzotta a rengeteg bevándorlót. Ma már nem nagyon van nehézipar, a bányákat rég bezárták, de a határátkelők maradtak és jönnek ma is. Bolgárok, románok, magyarok próbálnak az otthoninál…..
Horthy Miklós cselédje 2020.02.16 18:22:16
@Shanarey:

Teljesen korrekt évértékelő volt, Orbán jókat mondott.

@Din Serpahis:

Szerintem a kelet európainál kevés lelkesebb dolgozó van. Mármint ha pénzt szagol. Mert akkor állat módra képes dolgozni.

Állítólag a 80 as években az NSZKban dolgozó magyarokat is úgy kellett leállítaniuk a németeknek, hogy vegyenek vissza a tempóból mert annyira lelkesek voltak a pénz miatt....
Érdekes alakult az elmúlt években a fiatalok határátkelése, derül ki egy pénteken megjelent, azaz egészen friss kutatásból. A téma két nagy magyarországi szakértője, Hárs Ágnes és Simon Dávid jegyezte tanulmányból kiderül, az elmúlt pár évben megváltozott, milyen élethelyzetben lévő fiatalok…..
Ass blaster Gyerekiahóra... 2017.09.16 22:40:11
Körülbelül két évvel ezelőtt írtam egy posztot. A poszt nem érdekes, nem vagyok rá büszke később bocsánatot is kértem érte. Nem ez a lényeg, hanem hogy a hozzászólások között teret adtam egyik barátomnak akinek, hát hogyis mondjam, elég sajátos világképe van. Több más blogról kitiltották már, de…..
Horthy Miklós cselédje 2020.01.05 16:42:33
@diggerdriver:

Megint arról fogsz írni hogy londoni árak vannak afrikai fizetésekkel? :D
Horthy Miklós cselédje 2020.01.26 00:43:12
@diggerdriver:

A német egy precíz nép. Végrehajtja a parancsot, legyen bármi is az és vakon követik a vezetőket. Ezért lőtte rakétával 1945ben a 12 éves kisfiú az orosz tankot, ezért volt ott a legbrutálisabb terror állam az NDK alatt, és ezért hajtják most végre precízen, vonakodás nélkül a multikultit is.

FElszámolják az identitásukat, de parancsot kaptak.Németek. Teljesítik.
Ma kivételesen két rövid történet következik. Ami összeköti őket, hogy mindkettő két országban játszódik, Magyarországon és Németországban és kórházi élményeket hasonlít össze. Neked is van külföldi kórházi élményed? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com címre!..
Az Azori-szigetek ugyan az Európai Unió része (lévén Portugáliához tartozik), a kontinensről nézve mégis a világ végén van, hiszen 1500 kilométerre található Lisszabontól. Itt élnek Barbaráék április óta, de amikor kórházba került ott, még csak január volt. Vajon milyen tapasztalatokkal…..
Vajon képes-e az ember megtartani a külföldön felszedett optimizmust Magyarországra hazaköltözve is, vagy a közeg óhatatlanul hatással van ránk? Mennyire nehéz visszailleszkedni egy elvileg ismerős, pár év után mégis sok szempontból megváltozott közegbe? Egyebek mellett erről is szól a mai…..
Horthy Miklós cselédje 2019.12.07 20:26:12
@Golf2:

Találtál egy karácsonyi vásárt ami a nyugati turisták tárcájára épít. S most ebből leszűrted megint hogy itthon rossz minden...
Ülj be Nyugaton egy kiskocsmába és ájuldozzál az áraktól!
A külföldön élő magyarok körében meglehetősen elterjedt gyakorlat, hogy a külföldi munkavállalás (és élet) ellenére Magyarországon is fizetik a társadalombiztosítási járulékot és ha úgy adódik, akkor otthon is veszik igénybe a szolgáltatást. Na, ennek jövő nyártól vége lehet, ráadásul nem csak…..
Horthy Miklós cselédje 2019.12.03 22:38:30
@vándor madár:

Butaságokat beszélsz. Eddig is ki lehetett úgy jelentkezni Magyarországról hogy nem kellett semmidet leadnod. OEPnél egyetlen papír kell hozzá hogy te máshol fizeted a TBT, ennyi. Én is pont így csináltam.
A hazajövetel már körülményesebb volt, mert a kinti tb fizetett évek kellettek igazolva az OEPnek, amit Ausztriából kellett megigényelni. De ez is lezajlott és nem volt semmi gond.
Nem az ország hibája hogy nem néztek utána a dolgoknak.

Személyit állandó lakcím megszűnése esetén kell leadni. De azt minek is kéne megszüntetni? Az a kutyát nem érdekli Nyugaton hogy neked van otthon is lakcímed.
Horthy Miklós cselédje 2019.12.03 22:38:40
@Freddy Beny:

"A TAJ megszuntetessel es a lakcimkartya visszahivassal pedig az a problemam, hogy ha egyszer visszaszeretnenk koltozni Mo-ra, akkor majd csak az miatt nem tudok munkat vallalni, hogy nem el a TAJ szamom. Szamtalan peldat latunk arra, hogy felkeszulten hazaerkezve beviszik az angol TB altal kiallitott dokumentumot a magyar hatosagokhoz, jelezve hogy az illeto "kijelentkezett az angol ellatorendszerbol" es mindezt 6 honap alatt sem sikerul visszaellenorizniuk a magyarorszagi illetekes hatosagoknak."

NEM KELL semmilyen lakcímkártyát leadni a TB megszüntetéséhez. A TAJ számod pedig élni fog, csak inaktív lesz.Érdekelnének ezek a példák mert amikor én bemutattam az OEPnél az osztrák TB igazolásokat, pár napon belül aktív lett a TBm.
Horthy Miklós cselédje 2019.12.04 05:09:18
@ZooLeka:

Ennek semmi köze a munkához vagy segélyhez, az osztrák TBnél kellett kikérni az adatokat és elküldték nekem. Ezt bemutattam az OEPnél és pár napon belül aktív volt a TBm.

Amikor meg előtte "megszüntettem" a TBmet, akkor inaktiválták. Egy nyomtatványt kellett kitölteni, miután kimentem Ausztriába.

Teljesen flottul mentek a dolgok, csak szerintem sokan utána se néznek annak hogy mit kell csinálni.
Alkoholista vagyok. A legmocskosabb fajta. Az életem nem áll másból egy évtizede mint féktelen ivászatból, semmi más nem tudta lekötni az érdeklődésemet ezen kívül. De az alkohol mindigis elvarázsolt engem. Az első doboz 15 évesen ittam meg...
Nőnek születtél, és ha szerencséd van, még szerettek is. Ha még nagyobb, akkor elfogadtad magadat, sőt te is szeretted. Aztán mégiscsak utolér a fogyasztói társadalom, mégiscsak kikerülsz a védelmező burkodból, és ha akarod, ha nem, meg kell alkotnod saját magadat. Ez a mai totális torzulásban…..
Horthy Miklós cselédje 2019.11.10 15:58:17
@erkölcsi hulla: Van remény. Úgy hívják hogy MGTOW. Egyre több férfi ébred fel ebből a rémálomból ami megy. Nyugaton már nagyon terjed, pár év múlva Magyarországon is közismert jelenség lesz ez. Az egyetlen igazi válasz jelenleg a 3. hullámos agresszor feminizmusra.
Horthy Miklós cselédje 2019.11.10 16:07:37
@Csillagbérc: Szerintem meg igenis látják az értékeiket, mert olyan 14 éves koruktól kezdve részesülnek abban hogy ők "királylányok". Mióta Internet van, azóta még inkább ez van.
Ha meg a lány nem azt akarja hogy csak egy testet lássanak belőle, hát akkor viselkedjen úgy... lehessen vele beszélgetni is, és akkor nem csak egy szexbaba lesz...
Horthy Miklós cselédje 2019.11.10 16:13:45
@232323: 20 évesen elképzelhetetlen lett volna ez a gondolat, hogy lemondás róluk. Ma már sokkal inkább elképzelhetőbb, 8 évvel később. Ma már nem olyan elánnal udvarlok mint fiatalabb koromban. Sokkal kevésbé érdekel. Megtanultam nők nélkül élni, muszáj volt.S igazából az van hogy van nélkülük is élet. Ennyi.
Határátkelő Az egyetlen kiút 2019.10.31 06:30:00
Egészen különleges poszt a mai, pontosabban egy sorozat első része, amiben végigkövethetjük, ahogyan határátkelő lesz olyasvalakiből, akinek ez soha nem volt a vágya. Viktor története hosszú, de nagyon megéri végigolvasni, sok mindent meg lehet érteni abból, miért dönt valaki végül a határátkelés…..
Horthy Miklós cselédje 2019.11.01 17:11:09
@leprecHaUN:

Onnan jött az elképzelés hogy mi is éltünk Nyugaton és láttuk hogy a többség egyáltalán nem él olyan marha magas életszínvonalon. Az átlag, a kisember ott is a megélhetésért dolgozik. Nem tagadjuk le hogy Nyugaton jobb az életszínvonal, de az a kétkezi munkás veszi a házat röhögve, szimplán nem igaz.

Ausztriában (ahol én éltem éveket) pl. nettó 2000 euró körül van a medián! jövedelem egy főre vetítve. Tehát minden második dolgozó ennél kevesebbet keres. Ez rengeteg ember. Nem fog belőle röhögve házat venni..de még lakást se egyhamar.

Persze sok helyen itthon se egyszerű az ingatlanvétel. De kint sem. Ott is marha jól kell hozzá keresni ha nem 20 év eladósodással akarod megoldani, nagyon nem igaz az hogy a kétkezi munkás röhögve veszi sorban az ingatlanokat. Ha így lenne akkor nem élne pl. a fél német társadalom albérletben!

"megkeresik azt a penzt ami egy normalis kozepszintu elethez szukseges - auto, nyaralas, megtakaritas. "

Én itthon is tudok megtakarítani, pedig nem sztármunkát végzem. Autóm nincs, de nem is vágyom rá. Nyaralásra is futná (ha érdekelne). Miért is élek akkor olyan pocsékul?

VAgyunk itt egy páran már akik hazajöttünk és mi már nem vesszük be ezt a Nyugaton a kutya se ugat meg és minden csodálatos mesét....
Horthy Miklós cselédje 2019.11.01 22:44:48
@leprecHaUN:

De tudja biztosítani Magyarország is ezeket. Ugyanúgy elérhetőek ezek mint a nyugati országokban. Annyi a különbség hogy nálunk kisebb a "csomag". Kisebb az ingatlan, az autó, a tárca vastagsága. De nem igaz az hogy Magyarországon nem lehet emberi életet élni. Sok millió embernek sikerül.
Ti valamiféle nyomorgó ország képét akarjátok erőltetni állandóan, de ez egyszerűen nem igaz. Itt azért a többség megél.

Állandóan politikai terepre tereled a témát. Én elfogadom hogy te valami politikai menekültnek tartod magad, aki menekült a NER elől, de valójában te nem Orbán elől menekültél hanem a magyar fizetés elől. Az nem volt valamiért megfelelő számodra.

De egy kicsit gondolkodj el : biztos velünk van a gond akik a hazánkban élünk, dolgozunk nem valami vendégmunkásként valahol Nyugaton, ahol csak a helyi viszonyokon múlik hogy egyáltalán meddig tűrnek ott meg? Mi nem azért vagyunk itt 1000 éve, hogy csak úgy eldobjuk magunktól ezt a hazát. Nekünk még jelent valamit.

Én nem ítélem el a külföldi munkavállalást. Jó kis tanulmányi kirándulás az.

Nekem megtanította azt hogy máshol is kapitalizmus van, máshol is rosszul fizet a gagyi meló, máshol is a gazdagok tarolnak, máshol is a bérmunka dívik és máshol is vannak szegények és máshol se tökéletes minden. Ahogy itthon sem.

De akkor főleg nem lesz az ha csak úgy eldobjuk magunktól ezt az országot. Nekünk itt még dolgunk van. S ebben remélem minél több ember részt fog venni és sokan haza fognak jönni. Remélni tudom csak.
Az ember életében (külföldön vagy otthon) óhatatlanul időről időre eljön egy pillanat, amikor számolni kezd és filozofál azon, hogy merre tovább. Az Ausztriában élő Gabenék például azon kezdtek gondolkozni, hogy lenne-e értelme (és ha igen, hogyan) legalább egy időre visszaköltözni Magyarországra...
Horthy Miklós cselédje 2019.10.20 20:30:18
@gabors:

Ki néz le itthon? Én több mint 1 éve élek itthon és nem tapasztaltam ilyesmit.. kint azért voltak "élmények" e tekintetben...

Vonatkoztass el az anyagiaktól kicsit! Az hogy az ember itthon él, nem pedig idegenben, eleve ad neki egy pluszt! Egyszerűen én komfortosabban érzem magam itthon mint Nyugaton. S biztos hogy nem csak én érzek így.
S itthon is meg lehet élni,egyre inkább igaz ez. Azt nem vitatom hogy kint jobb az életszínvonal, de itthon is lehet boldogulni.
Horthy Miklós cselédje 2019.10.20 21:25:08
Horthy Miklós cselédje 2019.10.21 06:32:23
@Schwiiez:

Min vitatkoztok igazából? Ha a pénz a mérce, akkor Svájc a legjobb választás, ez tény. Ver minden országot, talán Norvégia veheti fel vele a versenyt a kontinensen.

@Pink Petsch:

Ja értem, ha nem folyékonyan beszélek németül akkor máris jogos hogy lenéznek...világos. Beilleszkedni meg szerintem nem lehet az osztrák társadalomba kelet európaiként.
Jópofa a segélyes szöveg, de ennek ahhoz semmi köze.
Amúgy írtam neked mailt!
Ha a címnek első olvasásra nincs értelme, az nem véletlen. Annak sem sok, hogy miközben (elsősorban a kormánytól és a hozzá közel álló szervezetektől) azt halljuk, hogy egyre több magyar tér haza, eközben például az osztrák statisztikák mást mutatnak...
Horthy Miklós cselédje 2019.10.09 14:24:00
@_z_:

Azt jelenti a kicsit jobb hogy ott valamennyivel több pénzt lehetett félretenni, de egyáltalán nem éltem sokkal jobban, az ittenihez képest.
Ja, Budapesten nincs, máshol meg van?
Érdekes, nekem a borsodi ismerőseim se nyomorognak. Pedig egyik se JAVA programozó.
Ha meg a szabolcsi faluban nincs munkád, lehet költözni nem?

Mindig ezt fújja mindenki hogy legyél mobilis. Országon belül is lehet menni a munka után.
Horthy Miklós cselédje 2019.10.11 19:19:11
@peter3374:

Szóljatok diggernek is erről, ő még úgy tudja hogy 150 nettót keresne otthon gépkezelőként.
Valami azt súgja, hogy Világpolgár írása megosztja majd a véleményeket. Tíz év Anglia után írta meg (meglehetősen sarkos) tapasztalatait a britekről, arról, hogy milyennek látja ő őket...
Digitális nomádnak lenni kifejezetten divattá vált az elmúlt években, hiszen ki ne szeretne csodás helyeken, az idejét maga beosztva dolgozni. Az életmód előnyei meglehetősen egyértelműnek tűnnek, ám bőven akadnak hátrányai is. Legutóbb, amikor az előnyökön volt a hangsúly (ebben a posztban)…..
Horthy Miklós cselédje 2019.09.13 11:23:53
@Arthamyr:

"de az elfogadható pénzzel, kis kockázattal és emellett kevés és/vagy kellemes munkával járó lehetőségek nagyon-nagyon ritkák."

Tehát kevés munkával akartok sokat keresni. Ha jól emlékszem egy Hinta nevű gyereknek évekig írogattátok hogy kevés meg nem megfelelő munkával nem lehet jól keresni, ahhoz komoly erőfeszítések kellenek, tanulás, szorgalom, kitartás.
Horthy Miklós cselédje 2019.09.13 17:53:15
@acycloren:

Nem mindenki pénz központú.
A címben feltett kérdésre nem könnyű válaszolni, hiszen természetesen országa is válogatja, hogy igennel vagy nemmel felelhetünk. István fél évszázad kanadai élet után megkísérelt választ találni rá...
Horthy Miklós cselédje 2019.08.29 15:37:31
@Din Serpahis:

Mivel neked kizárólag az a mérce (az eddig leírtak alapján amit olvastam tőled) hogy mennyi pénzt tudsz spórolni, érthető hogy Svájc a legjobb hely számodra.
Augusztussal nagyjából a határátkelők nyári hazalátogatásai is véget értek, ilyenkor mindig érdekes látni, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a külföldön élő magyarok. Balázs (akinek előző posztját itt olvashatjátok) például egészen pozitívakkal. Te is hazalátogattál? Milyen tapasztalatokat…..
Horthy Miklós cselédje 2019.08.26 21:09:24
@Benikuty:

Pici szobát bérlek, 40k, megélhetésre eldurrantok 60 körül. A többi mehet extrákra, megtakarítani. Egyáltalán nincs itthon rossz életszínvonal. Segédmunkával tudok félrerakni.
S igen, nagyon jól érzem magam itthon.
Csak annyi a titok hogy nem mindig azt kell lesni hogy ez meg az nincs, hanem örülni annak ami van.
Soha többé nem hagyom el ezt az országot.
Horthy Miklós cselédje 2019.08.27 11:50:59
@_z_:

Aha. Tehát azért szörnyű ez az élet mert szobát bérlek...értem..a nyugati magyar kolóniák hogy élnek kint? Sokan ugyanígy lakótárssal vagy társakkal élnek. Az meg menő, mert az Londonban van, meg Münchenben...

@Benikuty:

Őszintén szólva nem sokkal rosszabb mint a kinti életszínvonal volt, annyi hogy ott egy mini bérlakást esetleg ki tudtam fizetni. De ugyanúgy szegény voltam ott is mint itt.
Tomi bő másfél éve költözött családjával Ausztriába, ám hogy az élet azért bonyolultabb annál, mint ahogyan sokszor elképzeljük, azt jól mutatják a benne sorjázó kérdések. A mai írás tehát amolyan tanácskérés is, amely egy nagy kérdés köré csúcsosodik ki: Ausztria vagy Magyarország? Neked mit…..
Minden országnak van a pozitív mellett negatív oldala is. A minapi izlandi posztnál arra kértelek titeket, írjátok meg, mik ezek abban az országban ahol éltek. Szóval a feladat kifejezetten az (továbbra is), hogy a titeket zavaró dolgokat foglaljátok össze (azaz kösz szépen előre is az „akkor miért…..
Horthy Miklós cselédje 2019.07.23 16:56:20
A határátkelők közül sokan a leginkább a honvágytól tartanak. Persze érdemes figyelembe venni, hogy az emberre rátör majd az érzés (elvégre a kultúrsokk egyik fázisa), ám azt is érdemes tudni, hogy az érzés egy idő után elmúlik, sokaknak pedig éppen a hazalátogatások segítenek… Négy történet. Neked…..
Horthy Miklós cselédje 2019.07.17 11:53:08
@London2009:

Tehát aki szegény az elpazarolja az életét? Érdekes gondolkodásmód! Csak az nem pazarolja el az életét aki meggazdagszik? Annyira anyagiasak vagytok hogy döbbenetes...

@Arthamyr:

Nekem nincsenek céljaim, vágyaim. Felszabadultam. Mióta nem vágyom semmire, boldognak érzem magam. Elengedtem a dolgokat.
A külföldi munkavállalás mindig rejt magában némi kockázatot. A mai poszt erre próbálja meg felhívni a figyelmet. Noha szerzője (nevezzük Rózának) a cég nevét is megírta, szerintem ennél fontosabb maga a jelenség, azaz hogy érdemes vigyázni és előzetesen amennyire lehet, alaposan tájékozódni. Neked…..
Horthy Miklós cselédje 2019.07.12 12:10:00
@Buchhalter:

Eddig az volt a mantra hogy a kivándorlók tele vannak pénzzel és sorban veszik itthon az ingatlanokat meg épül a jövő ezerrel. Most meg a 2/3uknak pénze sincs?
Ausztriában nagyon csalóka, hogy az ország közelsége, részben hasonló kulturális, történelmi gyökerei miatt, sok mindenben erősen emlékeztet Magyarországra, ám közben nagyon is más ország. Hat évvel ezelőtt ezekkel a sorokkal vezettem fel Barna posztját, aki akkor éppen hat…..
Ma már nem lehet tudni, hányadik a magyar városok sorában London (pár éve ugye az volt a mondás, hogy az ott élő magyarok számát tekintve a harmadik lenne), az viszont biztos, hogy az elmúlt egy-két évben rengetegen költöztek el a brit fővárosból. A jelenség okai meglehetősen összetettek, ám mivel…..
Horthy Miklós cselédje 2019.07.02 13:00:56
@puhacica:

Nem a drága albérlet miatt?