Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bármitartó

121 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van három szín, ami olyan jó barátságban van, hogy el sem engedik egymás kezét. Ez a barátság nyáron pedig egyre erősebb lesz. Sőt! Csatlakozik hozzájuk pár kihagyhatatlan, klasszikus szimbólum, ami minden évben örök, sosem megy ki a divatból.  Ez a tengerész stílus, amelyben az élénkpiros, a fehér…..
A horgony, a vitorláshajó, a hajókormány mind-mind a hamisítatlan a nyár szimbólumai. Jelképezik a kiszakadást a hétköznapokból, az elvágyódást és a feltöltődést. Klasszikusan illenek hozzá a "tengerész színek", a sötétkék és a kék más árnyalata is, a piros és a fehér, na és persze a csíkos minta…..
Itt a nyár, barnuljunk!Folytatódik színes sorozatunk, ezúttal azt lesheted meg, hogy mi mindent lehet barna pólófonalból alkotni. Ezúttal is a Bármitartó facebook csoportjának tagjait hívtam segítségül, nézd meg, mi mindent alkottak ebből a nagyszerű színből. Borsos Ildikó alkotása A barna a béke…..
Folytatódik színes sorozatunk, ezúttal azt lesheted meg, hogy mi mindent lehet lila pólófonalból alkotni. Ezúttal is a Bármitartó facebook csoportjának tagjait hívtam segítségül, nézd meg, mi mindent alkottak ebből a nagyszerű színből.Most egy különleges apropója is van, hogy ez a szín került…..
Folytatódik színes sorozatunk, ezúttal azt lesheted meg, hogy mi mindent lehet sárga pólófonalból alkotni.Ezúttal is a Bármitartó facebook csoportjának tagjait hívtam segítségül, nézd meg, mi mindent alkottak ebből a nagyszerű színből. Kovács Edina alkotása A sárga egyébként alapszín, a…..
Bármitartó 7+1 Epres kedvencem 2020.05.05 23:56:15
Egész héten az eper körül forog a világ a Bármitartónál, javában tart az Epermánia. Ti szorgosan szüreteltek a jobbnál-jobb epres horgolós projektekből, nekem pedig eszembe jutott, hogy megmutatom nektek a saját kedvenc epres dolgaimat. Következzen tehát 7+1 nagyszerű epres finomság, de vigyázat,…..
Nem is tudom hány éve már annak, hogy találkoztam a dekupázs technikával. Tudod ez az, amikor szalvétát vagy más papírfélét ragasztóval rásimítasz különböző felületekre, többek között fára.Nagyon szeretem ezt a fajta díszítést, de valljuk be, van ennek egy profibb szintje is. Amikor nem látszik a…..
Itt az idő, hogy folytassuk színes sorozatunkat, ezúttal azt nézheted meg, hogy mi mindent lehet rózsaszín pólófonalból kihozni. Ezúttal is a Bármitartó facebook csoportjának tagjait hívtam segítségül, lesd meg, mi mindent alkottak ebből a nagyszerű színből. A rózsaszín egyébként egy elég tág…..
A kezdetek óta foglalkoztat, hogy milyen is egy Bármitartós? Mi hajtja, milyen energiák késztetik újabb és újabb alkotások létrehozására, miért szeret pólófonalból vagy más fonalakból horgolni, mit jelent számára a kreativitás?Ebből a kíváncsiságból táplálkozva indult el ez az interjú sorozatot,…..
A kezdetek óta foglalkoztat, hogy milyen is egy Bármitartós? Mi hajtja, milyen energiák késztetik újabb és újabb alkotások létrehozására, miért szeret pólófonalból vagy más fonalakból horgolni, mit jelent számára a kreativitás?Ebből a kíváncsiságból táplálkozva indult el ez az interjú sorozatot,…..
Két hete megmutattam, hogy mire képes kék pólófonalból a Bármitartó közössége, most folytassuk a sorozatot egy újabb színnel, mégpedig a fehérrel. A fehér egy érdekes szín, külön szimbolikája van. Ugyanúgy azonosítják a békével (fehér zászló), a tisztasággal (gondoljuk csak az orvosok köpenyére)…..
A kezdetek óta foglalkoztat, hogy milyen is egy Bármitartós? Mi hajtja, milyen energiák késztetik újabb és újabb alkotások létrehozására, miért szeret pólófonalból horgolni, mit jelent számára a kreativitás?Ebből a kíváncsiságból táplálkozva indítom ma útjára ezt az interjú sorozatot, mellyel célom,…..
Amikor pólófonalat választasz, akkor egy csomó kérdés felmerülhet benned: Lesz-e benne csomó? Egyenletes lesz-e a szál? Illik-e majd vastagságban az egyik gombolyag a másikhoz? Nem lesz-e túl műszálas? Vajon jó ötlet-e egyáltalán táskát horgolnom pólófonalból? Mi van, ha elfogy a fonal, de még…..
A kék egy jó szín. Megidézi a tengert, a kék eget, a tó vizét, csodaszép virágokat. Otthonunkban pedig nyugtató hatásával biztonságot ad. Rengeteg árnyalata van; a vibráló türkiztől, a lágy babakékig, a zafírtól az izgalmas pávakékig. Ja, és persze ne hagyjuk ki a legnagyobb aktualitását se ennek a…..
10 hét. Ennyi ideig futott idei sorozatunk, ami ma a végéhez ér. Ez bizony azt jelenti, hogy hamarosan itt a karácsony. A legtűcsattogtatósabb, legfonalasabb, legötletelősebb időszaka az egész esztendőnek. Hamar elrepült ez a 10 hét. Ez csak így a vége fele méri fel igazán az ember. Amikor…..
Bármitartó Horgolt clutch 2019.12.11 09:20:35
Még pont 2 hét van karácsonyig. Ilyenkor a horgolóknak már extra gyorsan jár a tűjük, hogy mindennel időben elkészüljenek. Ha pedig nem horgolunk, akkor ötleteket gyűjtünk, és örülünk, hogy még azért van egy kis idő az új ötletek megvalósítására is.Bevallom, fogalmam sem volt eddig, hogy mi az a…..
Lassan közeledünk karácsonyváró sorozatunk végéhez. Hihetetlen, hogy múlnak a hetek, és milyen gyorsan közeledik az ünnep, no meg az év vége is.Ahogy rövidülnek a nappalok, úgy lesz egyre csípősebb a levegő, már az első hó is lehullott, és az idei első hóember is elkészült a kertünkben. Ilyenkor…..
Bármitartó Horgolt lámpás 2019.11.27 07:11:54
Ahogy közeledik az ünnep, úgy öltöztetjük fénybe a szívünket és az otthonunkat. A mai részben pedig szó szerint kell érteni a fényt, ugyanis egy gyönyörű horgolt lámpást elkészítését tanulhatjátok meg. Eheti Horgoló Angyalunk Vénné Meskó Katalin, a Meskok - horgolt Design alkotója. Elfogult…..
Hát ilyen az, amikor a csütörtök az új szerda. Történt ugyanis, hogy a mai Horgoló Angyalunknak némi gondja akadt a technika ördögével, így egy kis csúszásba kerültünk. Sebaj, legalább volt mit várni. Eheti angyalunk Kovács Annamária, a Chloé Creations alkotója, aki ma abban segít nektek, hogyan…..
Szerintem ezt már száz helyen leírtam és elmondtam, de mégis újra megteszem: a pólófonal ezer arcú. Annyira változatos és kreatív alapanyag, megunhatatlan és persze addiktív. Naná, hogy a karácsonyi készülődés is élvezetes belőle, sok-sok ajándék és ünnepi dekoráció kiindulópontja.Ebben a…..
Bármitartó Ünnepi girland 2019.11.13 08:28:31
Pörögnek a hetek, és hihetetlen, de már el is elérkeztünk karácsonyváró sorozatunk feléhez. Tudjátok, 10 héten át minden szerdán egy-egy mintával, ötlettel ajándékozz meg benneteket kis csapatunk.Ezúttal a pólófonal szerelmesei fognak örülni, mert egy ünnepi girlandot horgolhatnak a mai rész…..
Bármitartó Karácsonyi kisegér 2019.11.06 06:30:00
Juhú, itt is a 4. rész a karácsonyváró sorozatunkból. Tudjátok, ez az a sorozat, ahol 10 héten át minden szerdán egy-egy ajándék ötlettel és mintával ajándékozunk meg titeket. A mai Horgoló Angyalunk Gyuris Bogi, a Boog alkotója, akinek blogján sok-sok saját tervezésű mintát találtok, és tőle…..
Közeledik az adventi időszak. A tervezgetés, készülődés időszaka ez. A karácsonyi vásárok hangulata, forralt borozás, mézeskalács illat, ami a gondolatomban futkos már jó pár napja. És egy másik gondolat is befészkeli magát az agyamba. Az igazságtalanság gondolata, hogy nem mindenkinek ilyen…..
Hupsz, máris a 3. hétnél járunk a karácsonyváró sorozatunkkal. Ez a hónap egyébként olyan hamar eltelt, mintha nem is lett volna. Azért így az utolsó napokra is maradt belőle egy igazán szuper projekt. A mai Horgoló Angyalunk Petkesné Lami Bakos Györgyi, festőművész, hobbi horgoló, a Lami Art…..
Pont 60 nap van karácsonyig. Alkotóként igazi ihlethurrikánra számítok ez idő tájt. Persze ahhoz, hogy ideálisan időzítsem az ilyen kalandokat az életemben, jó pár évnyi tapasztalat áll már a hátam mögött.  Hogyan kezdődött mindez? Volt egy karácsony, horgolás tudásom hajnalán, ami épp oly sebesen…..