Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bambino123

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csütörtök este együtt (illetve egymás után) lép színpadra Magyarország két vezető pszichedelikus rockzenekara, a Turbo és a Grand Mexican Warlock. Előbbi éppen lemezírási fázisban van, rendszeresen játszik új dalokat koncertjein, utóbbi pedig eddig csupán két számot mutatott…..
Bambino123 2017.08.13 04:01:50
@Dankó Gábor: Hát akkor ajánlom: www.youtube.com/watch?v=SiPXf464w0U

Korai öröm, az egyetlen magyar pszichedelikus rock zenekar. Mellesleg szigetre se hívták őket soha, pedig kenterbe verték a külföldi "gagyi" zenekarokat is. Három dobossal, ők az egyetlenek, akik élő brutál pszichedelikus hatást tudtak produkálni a színpadon. Még azokat is megfogta ez a zene, akik nyugdíjasként soha nem hallottak ilyesmit.
Bambino123 2017.08.13 13:54:18
@dankógábor: A korai sziget lényegtelen. 1997-1998-ban kaptak meghívást, de egyrészt másvalaki helyett, és olyan szigetre, ami akkor még alig volt ismert. Hol hívták őket utána? (Mikor már külföldön is nagyon ismert volt a sziget és volt súlya?)

Amúgy a hozzászólásom inkább erre a mondatodra vonatkozott: "ja, és mellesleg egy igazán pszichedelikus zenekar sincs itthon"

A válasz az, hogy a Korai Öröm az egyetlen igazi magyar pszichedelikus rock zenekar. Tehát van ilyen :) Ezt hogy lehet kihagyni a cikkből? És hogy a Turbo-t nevezni vezető pszichedelikus zenekarnak? Őszintén, mi bennük a pszichedelikus? Hogy van a zenekarban gitár? :) Sehol nincsenek hangzásban a korai örömhöz...

Szóval jöhet a jutalomfalat :D

Egyébként meg ti magatok írtatok a Korai trancemission 2017 albumról. Ami már más picit... De hogy lehet a korai örömöt kihagyni a felsorolásból?
Igen, most már publikus: hazaköltözöm Gibraltárra. 9 hónapja személyesen is van lehetőségem megtapasztalni azt a fordított kultúrsokkot, melyről évekig külföldön élt, majd hazaköltözött klienseim beszámoltak – ekkor költöztem vissza Magyarországra közel 4 külföldön töltött év után. Többször…..
Bambino123 2017.05.15 22:09:10
@Schrammel Ivett: "Azt teszem szóvá, hogy a buszsofőr nem vette figyelembe a másik embert"

Teljesen jogosan kaptad a negatív kritikát. Pszichológusként azért illene észrevenned, amikor önmagad ellen beszélsz. (Egyébként a cikk többi része teljesen igaz, és egyetértek vele.)

Érdekes a te hozzáállásod is viszont a közösségi vs. egyéni érdek között. A busz menetrend szerint jár. Aki nem képes arra, hogy időben kiérjen a megállóba, az KIZÁRÓLAG önmagára vessen! Egyszerű élettanács: EL KELL INDULNI IDŐBEN.

A buszvezető bizony a többség érdekét tartja szem előtt, azokét, akik képesek időben kiérni a megállóba, mert ők is időre mennek mondjuk munkába. És amit nem tudsz. A BKV járatain GPS alapú követő van, éppen a KÖZÖSSÉGI érdek, applikáció miatt. Ez jelzi a buszvezetőnek, hogy mikor siet, mikor van késében. ettől nem térhet el, mert büntetik érte! A BKK ellenőrei ellenőrzik a buszvezetőket, hogy minden szabályt betartanak-e. Valamint ma olyan létszámcsökkentés van, ami miatt, ha nem tartja be a menetidőt, akkor egy 1,5 órás kör végén magának sem marad 5 perce a következő 1,5 órás kanyar előtt, hogy elmenjen WC-re! Ajánlom, pszichológusként azért először tájékozódj! és egyszer próbáld ki, milyen 1,5 órát vezetni ebben a városban, és utána mondd, hogy nem vágod rá senkire az ajtót, mert olyan csodalény vagy, aki napi 8 órát képes kibírni wc, ivás, evés nélkül...

Ugyanez a helyzet a MÁV-nál. érdekes, hogy azért sírunk, JOGOSAN, mert a vonat késik, hisz az időnkkel játszik. De bezzeg a mozdonyvezető várjon be egy embert, mert az nem tud időben érkezni a megállóba? És ezt játsszuk el minden állomáson? Javítva ezzel a 30 perces átlagos késési időt?

Inkább mindenkinek illene végre megtanulni, hogy sosem játsszunk más idejével! Aki nem képes időben kiérni a megállóba, az majd másnap otthon felkel 5 perccel korábban.

Szerintem pszichológusként ebben a kérdésben illene önvizsgálatot tartanod. És ez jobbító kritika, nem pedig negatív.
ködpiszkáló az élet iskolája 2017.02.05 21:12:42
Mi értelme van iskolába járni? Az életnek tanulunk, nem a tanárok kedvéért - elméletileg. A valóság persze néha ennek szöges ellentétét mutatja: előfordul, hogy olyan emberek, akikről feltételezhető, hogy kémiából legalább kettest kaptak az általános iskolában és a középiskolában, épp a lényeget nem…..
Bambino123 2017.02.23 22:17:10
Sziasztok!

Mivel nem találtam semmi elérhetőséget, ide írnék. Szeretném, ha írnátok egy elemzést erről az oldalról, és az általam néphülyítésnek (Norbihoz hasonlóan) nevezett "okosságokról".

A honlap szintén el akar adni valamit, mégpedig a saját növényi eredetű "vackait".

Két link:
www.napfenyesetterem.hu/vegan-eletmod/miert-hasznosabbak-a-novenyi-italok-mint-a-tejtermekek

www.napfenyesetterem.hu/vegan-eletmod/a-huspotlok-mint-pl-a-szejtan-a-tofu-es-egyeb-szojakeszitmenyek-nem-karosak-az-emberi-test-szamara

Idéznék néhány észrevételt. Én is írni fogok róla saját oldalamon, de ha ti írtok róla, akkor a tiéteket is ajánlani fogom mellé, mint reklám... és nekem is segít, hogy pontosabban fogalmazzak.

Néhány alapvető ferdítés az írásokból, melyeknél sehol nem látunk szerzőt, talán nem véletlenül:

- "A tehéntej ásványianyag-tartalma is merőben eltér az ember számára ideálistól. Emellett nagyon magas a zsírtartalma, ami hozzájárul a megemelkedett koleszterinszint kialakulásához"

TF-en vettem részt annak idején egy koleszterin-kísérletben hallgatóként, amelyben a vezető orvos elmondta, nem tudják, miért magas sokszor a sportolók koleszterinje, de alapvetően nem igaz, hogy a bevitt zsírtól, illetve koleszterintől, mert az a szervezetből kikerül... a szervezet maga termel valamiért többet, mint kellene. (Erről tudományos cikkem is van. Saját oldalamon idézni fogom)

- "A legtöbb ember érzékeny a tejben található laktózra (tejcukor) is."

Szintén nem igaz. A legtöbb ember nem érzékeny a tejcukorra. (Ezt sztem már ti is leírtátok.)

- "A növényi italoknak a tejjel ellentétben nagyon alacsony a fehérjetartalma, míg a szénhidráttartalmuk magas. Fogyasztásuk esetén nem kell számolnunk tehát a többletfehérje-bevitel káros következményeivel, a bennük lévő szénhidrát pedig könnyen hasznosítható a szervezet számára."

A végképp néphülyítés, hogy valaki az 500-800 forintos növényi alapú (1%-os mandula, rizs, szója) tejnek nevezett, cukorral feldúsított vackokat nevezze egészségesnek, mert nem tartalmaz fehérjét, cserében 99% hozzáadott vizet és cukrot... Így dicsőíteni a sz@rt...

- "A szejtánról és a tofuról egyaránt elmondható, hogy sokkal egészségesebb fehérjeforrások, mint az állati eredetű ételek."

Semmilyen tudományos igazolása nincs a dolognak. Az általatok is írt szója negatív mellékhatásait, illetve a feldolgozás rossz módját meg sem említik. Valamint azt sem, hogy az USA-ban a nyugdíjasok gyakorlatilag szója-befektetésekben tartják leendő nyugdíjukat, ezért igen rossz üzlet lenne, ha a szóját nem a világ legegészségesebb táplálékaként hirdetnék, meg sem említve a fitoösztrogéneket, a rossz feldolgozásból eredő káros egészségügyi hatásokat.

- "A tofu és a szejtán zsírtartalma alacsony, így nem növelik a koleszterinszintet. "

Irdatlan baromság! A TF-en a kísérlet épp arról szólt, hogy egy tejet kellett innunk 3 hónapig, ami magas természetes CLA hatása révén képes lehet csökkenteni a rossz koleszterint... összességében a magas koleszterint... és arányaiban növelni a jó koleszterint. (HDL-LDL). Az én eredményeim kimagasló javulást mutattak a 3 hónap után...

A kísérletbe eleve magas koleszterinnel rendelkező sportolókat válogattak be.

Ezen az oldalon olyan irdatlan baromságok vannak még, mint:

www.napfenyesetterem.hu/vegan-eletmod/hogyan-hat-az-egeszsegre-a-tisztan-novenyi-etrend

- " A növényi étrend lúgosító hatása biztosítja az egészséges sejtélet számára optimális feltételeket, ezzel szemben a vegyes étrend hatására kialakuló savas közeg a különböző kórokozók elszaporodásának melegágya. Emellett a szervezet elsavasodásának következményei hosszú távon a csontritkulás, az idegbántalmak, a reumatikus fájdalmak, de a rákos sejtek is könnyebben szaporodnak savas közegben. Nagyon fontos tehát hogy biztosítsuk a szervezetben a lúgos közeget, és erre a legalkalmasabb a minél több nyers ételt tartalmazó, tisztán növényi étrend."

Ha ti nem írtok róla cikket, én akkor is írok, végzettségem szerint sportedző TF-en, de nagyon örülnék, ha alá tudnám támasztani orvosok véleményével is...

Össze-vissza hadoválnak még a 8 esszenciális aminosavról is, aminél ugyan megemlítik, hogy lehetséges növényi alapokon is bevinni (ezt hívják ugye komplettálásnak), csak éppen már nem említik meg, hogy ehhez nagyon speciális, szakemberek által összeállított étrend kell! Ami nagyon körülményes, nem is nagyon tudok róla, hogy létezik ilyen étrend, hiszen ehhez pontosan össze kéne állítani azért azt az esszenciális-tartalmat, és véleményem szerint semmilyen pozitív hatást nem okoz az egészségben az állati eredetű fehérjék lecserélése.

Aminosavakról: www.napfenyesetterem.hu/vegan-eletmod/hogyan-lehet-biztositani-a-szervezet-feherjeszuksegletet-ha-nem-fogyasztunk-allati-eredetu-eteleket

Hát, ha valaki ezekből a zöldségekből kívánná fedezni a napi 1,2g/tskg, és erőemelő/nehéz fizikai munkát végző számára a napi 1,5g/tskg fehérjét? Az teherautóval vigye haza a paradicsomot! :) :)