Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Spdx

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hét tenger Nelson flottája 2017.10.20 12:03:19
  Bár a britek mind a mai napig mélyen meg vannak győződve róla, hogy ők a nagy birodalomépítők, a felsőbbrendű, uralkodásra termett nemzet, a hajdani Brit Birodalomnak mára már a romjai is eltűntek, s a világpolitikában betöltött szerepét és jelentőségét tekintve Anglia úgy tűnik, a legjobb úton…..
Spdx 2017.10.28 13:31:53
Éles viták folynak arról, hogy abba kell-e hagyni a kézzel írást a számítógéppel való írás javára. Neurológusok próbálják felmérni ennek következményeit – írja a Science Post. Az Egyesült Államokban 2013-ban megszületett az a döbbenetes döntés, hogy az iskolákban…..
Spdx 2017.10.23 23:03:11
@John Nethem:
Egyetértek, szép gondolat
Spdx 2017.10.23 23:24:08
@John Nethem:
Egyébként te írtad az első (tényleges) érvet a folyóírás mellett
"Azért szükséges még megtanulni a folyóírást, mert a társadalom többsége MÉG használja. És aki nem tanulja meg, az gyakorlatilag kizárja magát abból a részből."
Ez az új generációkra egyre kevésbé igaz. Már a 30+ korosztály is Email-ban vagy slack-en szervezi az életét, Facebook-on folyik a közösségi életének nagy része (bár ezt én utálom). A fiatalabbakról ne is beszéljünk, le se lehet őket vakarni a telefonról.
Papír alapú levelet utoljára gyerekkoromban írtam, akkor is inkább poénból. Anyámmal telefonon beszélek. Ő is így beszél velem :-) Jegyzeteléshez elég a nyomtatott nagybetű. Nincs olyan ismerősöm, aki folyóírással írna bármit is.
Az egyetemen kellett utoljára sokat írnom, de csak azért, mert nem mindenből adták ki a jegyzetet. Manapság felteszik netre, és kész.
Szóval átgondolva, ez az érv már most sem áll meg.

A WACOM tábla meg azért nem egy tipikus beviteli eszköz, bár nagyon sok ismerősöm imádja - de ez egy szubkultúra.
Spdx 2017.10.24 09:17:27
@eßemfaßom meg áll:
Nem tudom, ezt a baromságot honnét vetted.

Az iskolában ezernyi dolgot meg kell tanulni: egy alap általános műveltséget (hogy átlássa az életet), matematikai tudást, kommunikációs képességeket (ez kimarad), csoportmunkát (ez is), számítógépes ismereteket (ez még a kőművesnek is kelleni fog, ha ajánlatokat akar írni) ...

De hülyeség sok-sok oldalt bemagoltatni olyan dolgokból, amit soha nem fog használni, és a google 1 sec alatt kidobja. Nem fog beépülni, mint aktív tudás, csak néhány napig tudja, lefelel, és elfelejti.

Érveket mondjál, ne a kifacsart véleményedet. A 'hülye' mint érv kb. harmadikban még elmegy, de gyanítom, idősebb vagy. Ha nem, akkor bocsánat.
Várjátok már a Red Dead Redemption 2-t? Mi nagyon - annyira, hogy nem bírtuk kivárni a premiert anélkül, hogy az egekig magasztalnánk a Rockstar Gamest. Hogyan lett a Lemmings fejlesztőjéből a játékipar egyik legsikeresebb stúdiója? Melyik GTA-nak volt a legjobb főhőse? Miért nem valamelyik GTA a…..
  A múltbeli eseményeket az egyes korok és rendszerek átértékelik és a saját értékítéletük alapján a történelmet időnként újraírják. Habár háborúk az emberiség történetében mindig voltak és nagy valószínűséggel sosem lesz "világbéke", mégis az lehet a legjobb, ha a különféle harci cselekményeket…..
érintőkijelzős laptop vásárlása: akkumulátor üzemidő csökkenés, rossz billentyűzet elérés, magasabb ár, nagyobb súly - képernyő csere Néhány nyomós ok, amiért nem érdemes érintőképernyős laptopot vásárolni  Megtörtént már veled, hogy asztali számítógéped monitorján kézzel akartál odébb húzni egy…..
A Wehrmacht bővelkedett kiemelkedően tehetséges tábornokokban, akik - főleg a háború első éveiben - egészen bámulatos sikereket arattak szinte minden fronton. Nagyon nehéz a legjobb stratégákat és katonai vezetőket kiemelnünk, ám ha mégis megpróbáljuk, akkor 4-5 nevet mindenképp meg kell említenünk.…..
Spdx 2017.07.28 12:21:14
@Chris Kyle:
Hát, Nagy Sándor és Napóleon a kor legnagyobb ütközeteit nyerték sorozatban, sokszor hatalmas túlerő ellen. Hasonlíthatod hozzájuk, de nem érdemes...

Rommel tényleg nagyon jó harctéri parancsnok volt, egy méreteiben jelentéktelen mellékfronton vívott a korhoz képest kicsi ütközeteket, sokszor valóban sikeresen.
Mivel Hitler kedvence volt, felettesén átnyúlva le tudta beszélni őt Málta elfoglalásáról, amin később el is buktak mindent, amit elért. Ez hatalmas stratégiai hiba volt. Meg kellett volna maradni az ütközetek irányításánál, a stratégiát pedig Kesselringre hagyni, ami korábban már működött. Ez Franciaországban is bevállt, Guderiannal.
Internetmegosztás otthon, egyszerűen A laptop és más mobil eszközök előnyeit akkor tudjuk maradéktalanul kihasználni, ha vezeték nélküli hálózatot, WiFi-t létesítünk otthonunkban. A WiFi hozzáférés egyik, de nem egyetlen előnye, hogy csatlakozhatunk a mobil kütyükkel az internethez. A Wifi router…..
Spdx 2017.06.05 16:39:12
@enpera:
Ha nem engedélyezed, akkor máshol sem használhatod, nekem pedig kellett.

Bár az igazi probléma, hogy mindenki más engedélyezi a WiFree-t, sokszor az alap UPC WiFi és a saját Router mellet. Ezek pedig megeszik a szabad csatornákat.

Egyébként 5GHz-re állítottam át mindent (sajnos még nem AC), és tökéletes lett.

Egyébként az előbb hülyeséget írtam, nyilván nem Access Pointokat tett be az UPC...
A pestis, azaz a fekete halál évszázadok óta a legrettegettebb betegség nemcsak Európában, hanem az egész világon. Volt idő, mikor akkora pusztítást végzett, hogy egy egész városnyi embert tűntetett el napok alatt az élők sorából. Egy baktériumfertőzés okozza a szörnyű, igen sokszor halálos…..
Spdx 2017.05.15 11:10:11
@Tomor Anita: A katonák jórészt a zsákmányért / fosztogatásért harcoltak.
Egy katona számára pedig az emberélet nem ért olyan sokat. Hülyén hangzik, de még a saját élete sem ért annyit, hogy lemaradjon a fosztogatásról. Különben nem ment volna katonának.
Bár az infó az egyik narancsos propagandalapban jelent meg, kivételesen teljesen hihető: Botka László teljhatalmat akar a választási felkészülésben, a jelöltek kiválasztásában. Lehet erre legyinteni, de ez fontos dolog. Orbán leválthatósága szempontjából is. Nézzünk néhány…..
Spdx 2017.05.15 07:50:58
@Mostly Harmless:
Egyetértek.
Amikor azt hinnéd, orbánnál már bármi jobb, akkor jön botka, és bebizonyítja, hogy mindig van lejjebb.
A francia elnökválasztáson csúnyán fűbe harapott a náci tömb. A nacionalista erőkre épp annyira nem kíváncsiak Francia-honban, mint itthon. Hangzatos és hangos a gyűlölet-kampány, de mint ahogy ott, itt sem lehet mindenkit a végtelenségig hülyíteni. Az embereknek nem kellenek kerítések, elszigetelt…..
Spdx 2017.05.14 12:05:33
@MaxVal BircaMan HJCD:
Hát, sajnos a mostani kádárista komcsi bagázzsal sem jártunk sokkal jobban.
Adok még öt évet, és erre te is rájössz.
Zuglónak – egy-két környékét leszámítva – nagyon jó a presztízse, ám nem túl jó a közlekedése. Szerencsére azért akad a belső részeken is jól eltalált új építésű lakóépület. Sajna nem is fillérekért mérik itt a lakásokat...
Kormányokat döntenek meg, terroristákat iktatnak ki, hadsereget szerveznek és képeznek ki. A CIA különleges hadosztálya tagadhatatlanul jelentős befolyással bír a világ történelmének alakulásában. De mégis kik ők? A CIA, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (Central Intelligence Agency) az…..
Spdx 2017.04.21 08:35:31
@Burgermeister:
Ezt az egységsugarú indexes troll szintet hagyjuk már. Ha a témához akarsz hozzászólni, tedd azt, de ez a blog többet érdemel az öncélú, agy nélküli beszólogatásnál. Köszi.

Elég sok info leakelődött ki az akcióról. Persze még sokkal több minden van, amit soha nem fogunk megtudni, de hogy kik voltak a kivitelezők, az azért megvan.

Racionálisan belegondolva, ha a CIA-nak van kommandója (szerintem kb. 100%), azt titkos, letagadandó akciókban akarják bevetni, nem a leginkább kirakatba kitett műveletnél. Sok hülyeséget csinálnak, de általában stratégiai szinten, és nem a műveletisek.
Az öszödi beszéd 2006-ban olyan erős felzúdulást váltott ki, hogy abba az egész baloldal beleremegett, és azóta is agonizál. Abban a helyzetben úgy tűnt, hogy a hazug, lebukott szocialistákkal szemben Orbán képes megvédeni a magyarokat, a nyugdíjakat, az oktatást, az egészségügyet és a nemzeti…..
Spdx 2017.04.16 23:06:16
@MaxVal BircaMan HJCD:
Hát, amennyire okosan és intelligensen érveltél régebben, ma már te is csak egy lejárt lemezt ismételgetsz.
Nem veszed észre, hogy komcsi lettél. Tősgyökeres kádárista, chavezista, putyinista komó. Igen, kisbetűvel.
Persze lehet, hogy csak más ember áll a nick mögött...
Spdx 2017.02.23 16:17:08
@Ma Baker: @Ma Baker:
Na most már nekem is elegem van a hozzád hasonló vérkomcsikból.

Rohadtul unom, hogy mindenki, aki szerint a mostani iparosított lopás rossz, az demszkyt szerető baloldali.
Tudom, hogy te is kapsz belőle, meg az összes többi bérkommentelő is. Ezért utálsz mindenkit, aki normális Magyarországot szeretne.

A különbség az, hogy én a balos tolvajokat is utálom, meg a magukat jobbosnak kiadó újkommunistákat is. Te meg azt szereted, aki éppen többet fizet. Mocskos komcsi vagy, az az igazság. Még ha neked fáj is.
Spdx 2017.02.23 17:15:54
@lippsi e vagy?:
Igazad van, attól, hogy a hozzád hasonló komcsi tolvajokat szidom, nem megy előre az ország.

De amit ezek a fiatal srácok csináltak, attól már igen! Hihetetlenül sok lopást akadályoztak meg.

És igen, lehet hogy mindkét oldalon, Gyárfás pld. mielőtt fideszes puszipajtás lett, balos főtolvaj volt. Persze gondolom ő is megfizette a sápot.