Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kazohin

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz Ki fizeti a bayerzsoltit? 2012.03.07 13:05:44
 Miután pártunk és kormányunk rácsibészelte nemzeti adóhivatalát a Milla két prominensére, fölmerült a társadalmi igény, hogy akkor tessenek mondani drága békemenetelők, honnan, miből a plakátbőség? A HVG utánaeredt a dolognak, de csak riadt pislogással…..
kazohin 2012.03.07 16:04:00
@dimitrij: Pont ezt fogalmazgattam én is, de hamarabb küldted el a kommentet :)
Lassan de biztosan ránk rogy ez a kertibudi forradalom. Mi ülünk bent a saját szagunkban, és a deszkák illesztékein pislogunk kifelé az odakint dühösen dörömbölő és öklüket rázó szomszédokra. Ilyenkor hasznos lehet, ha legalább az egyik cicamica magazin kéznél van, mert a…..
kazohin 2012.01.06 14:25:55
@néma bárány: "Igaza van Fabiusnak, a betétvédelem egységes uniós jog. "

No és ha kib@sznak az EU-ból, akkor is kötelez bármire is az uniós jog?
kazohin 2012.01.06 15:56:33
@Fabius: Jól van, akkor megnyugodtam....
Tegnap egész délutánig nem hittem, hogy történhet olyan ami a Kedves Vezetőnket az alkotmányáért ért kokicunamit elhomályosíthatja. De tévedtem. Az egymással marakodó kormánypárti prominensek fénye minden mást elopálosít, mert eddig nem volt NERdivatban, hogy egymáshoz…..
kazohin 2012.01.05 11:14:23
@Kedves Loránd: "Róna Pétert nem ismerem. Bokros Lajos előhúzása biztosan jól hatna az euró árfolyamára, de a szociális érzékenysége nem hinném hogy jót tenne NEKÜNK... "

A szociális érzékenységet már rég meghaladta az ország állapota. Nem érzékenységre van most szükségünk, hanem ésszerüségre. Az ésszerüség sokkal érzékenyebb lehet sok esetben, mert ésszerű ember simán odaadja a maradék kaját a hajléktalanoknak, mint érzekenyen aggódik, hogy lejárt a szavatossága egy napja, vagy kihűlt már, és így nem lehet megenni.
Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren és Gellért hegyen is túl, ott ahol az Orbán kormány dúlt, élt egyszer egy Alkotmánybíróság, ami hirtelen meghalt. Itt a vége, fuss el véle.Nem hittem, hogy az Alkotmánybíróságunk valaha egyet fog érteni Sinkovics Ferenccel. De…..
  Álmatlan éjszakák, várva várt reggelek, kipucolt zoknik és csizmák az ablakban. Ki ne várta volna a Mikulást nagy izgalommal gyerekként? Na jó, most is!  Amikor Apuci felköti a nagy szakállat és Télapó jelmezt húz, majd kopogtat az ablakon… Úgy…..
Varánusz Eva helyett kuminizmus 2011.11.09 13:01:22
Az elmúlt napok egyik vezető gazdasági témája, hogy kormányunknak lesz-e mersze szembemenni a saját frakciójával, koalíciós partnerével, és nagyjából mindenki mással is, vagyis megszüntetik-e az evát.Nem kell túl nagy képzelőerő annak felméréséhez, hogy a gazdaság és a…..
kazohin 2011.11.09 13:44:43
@namitirok:
Sajnos a kép hamis. Ha valaki alkalmazott a saját cégében, akkor annak ellenére kell járulékokat és adót fizetnie, hogy jövedelem= 0
kazohin 2011.11.09 14:06:49
@namitirok:
Sajnos igazságod vagyon. Az egyszerűbbje kizárólag az adott pillanatban hallott számára kedvező híreket hallja meg. Gondolkodni már igen rég kiment a divatból.

Az is ügyes, hogy mindig van egy ügyeletes rosszarc réteg (magánnyugdíjat vissza nem adók, korkedvezményes nyugdíjasok, bankok, EVA-sok), akiket utálni lehet, és utálni szintén nagyon jó.

Szóval Fabius lesz ezeknek mindig tömeg a hátuk megett, akik vakon bégetig a tudnivalót.
kazohin 2011.11.09 15:27:04
@néma bárány: Attól tartok, hogy tökmindegy mekkora lesz mögöttük a tömeg. Még egyszer nem fogják kiengedni a kezükből a hatalmat.
Akkora mértékű hatalom bebetonozás folyik, amiből nem lehet őket egy-kettőre kirakni. Ahogy megbénították a kormányzást abbéli dühükben, hogy nem nyertek 2006-ban, ez 2014-től még nagyobb arányban várható.
Hálátlan feladat lehet az elgyurcsányosodás. Márpedig a költségvetés rögös útjának bakhátain bukdácsoló kormány zsigulijának hátsó ablakában Rogán Antal a napszítta bólogató nejlonkutya, akiből minden kátyúba döccenés után kihullik egy újabb adónemet tartalmazó…..
kazohin 2011.10.28 13:36:04
@Boli:
Kihagytad azt, mikor 300 felé közeledett a benzin ára, akkor mekkora arccal kiabálták ellenzékből, hogy túl sok rajta a jövedéki adó és nem kellene ennyinek lennie.

Még jó, hogy ez is már csak régi rossz emlék....

Meg emlékszem valami politikusok költségcsökkentésére, amit be is vezettek első lépések egyikeként.

Vagy lehet, hogy azóta visszaállították? Bocsánat tévedek, megemelték? Ááááá. Ők nem tesznek ilyet...
A 2012-es költségvetésen ötletelés lassan tragikomédiába fordul. Első nekifutásra nem volt benne egy árva szám sem, másodikra kiderült az egykétkulcs, harmadikra pedig az, hogy fingja nincsen senkinek, ki és hogyan fogja majd a benne foglaltakat tartani. Na ehhez képest az orbáni…..
kazohin 2011.10.14 15:13:24
@Fabius: ...valamint személyes próbát is tehetnek az adózókkal a köz javára természetesen, valamint és pozitúra javaslatokkal feldobhatják a gyermekcsinálási hajlandóságot.
kazohin 2011.10.14 15:15:14
kazohin 2011.10.14 15:30:12
@Fabius: Szó volt itt örömszerzésről? :)
A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság elődje, az ORTT is hozott érdekes határozatokat, szóval nem az az Ice-T szám a az első fecske, csak most kapott nagy figyelmet, az új médiatörvény keltette balhé miatt. Amúgy ebben az az egész történetben nem is az a legszomorúbb, hogy a…..
w Magyar Gyermek II. 2010.10.15 06:34:00
Ismét itt a gyerekhírlap. Egy hét Kinder-kapszulában. És ami erőt adott:  Világ okos gyerekei, egyesüljetek!..
Mivel még mindig bódultan támolygunk Szomor főterének látványától, nem volt időnk alapos újságírói háttérmunkára. Egyelőre csak a tényt közöljük: a barátságos, komárom-esztergom megyei falucska főterén gigantikus, pléhlemezből hajtogatott, és aranyszínűre…..
Varánusz Kormányzati szókészlet 2010.09.24 08:00:00
A Fidesz elévülhetetlen érdemeket szerzett a magyar nyelv ápolásában, megújításában. A köznyelv mégis a gyurcsányi szállóigéket preferálja, tele van velük ez az "öregecskedő" "kurvaország".Nem is értem, minek a beszédet, írást, bármi mondanivalót így…..
kazohin 2010.09.24 09:51:20
@csoko20: Segített, azért lett kettes, mert csak szövegelt a büdös kölök, hogy nem 2/3-ad az eredmény, de kapott egy nagy pofont, hogy má hogyne annyi lenne.
Még szerencse, hogy annak idején a tesiórák előtt többek között az aktuális slágerbeírás felolvasásával, ízlelgetésével töltöttük az időnket, s ezért gyakorlatilag mindegyikre szó szerint emlékszem. A most következőt az egyik osztálytársunk kapta (persze más a…..
Hipotetikus a kérdés, mivel a picuri garzon a nyóckerben már betöltötte a "venni" kategóriát, épp csak ki tudom fizetni a hitel részleteit - ugyanakkor albérletben élünk.Ezzel együtt is megpróbálom összeszedni, amit erről gondolok, amit megéltem és amire készülhetek.…..
kazohin 2010.07.13 14:20:39
@zoli vagyok: Jó igazad van. Ezt egy tehermentes lakással lehet megcsinálni.
kazohin 2010.07.13 14:36:31
@Zka: Mi is "falun" lakunk. Nem túl felkapott helyen, Fóton. Nos utazásra, napi kétszer háromnegyed órát "baszunk" el. Mikor Pesten laktunk majdnem három órát utaztam oda-vissza a lakás és a munkahelyem között. Hazafele beugrom a fóti CORÁ-ba vásárolni és ha baj van a gyerkőcökkel félóra a Madarász vagy a Bethesda. Pesten is lenne minimum ugyanennyi. Annyi az egész, hogy mikor kiköltöztünk, akkor a számításokba belevettük azt, hogy mostantól kell egy kocsi is, és az eladott lakás értékéből megvettük a családi házat és a kocsit is.
kazohin 2010.07.13 15:19:38
@epres négercsók:
OK. Arra nem figyeltem, hogy bankhitel van a lakáson. Úgy ez nem nagyon járható.

De sokan akkor is nehezen válnak meg a lakásuktól, ha megtehetik. Nem sokkal bonyolultabb, mint új albérletet keresni. Mi a 8. lakáscserénken vagyunk túl, és mindig megdöbbent, hogy sokan kényelemből, lustaságból nem váltanak. Nyifognak, hogy rossz ott, szar a szomszéd, messze van a munkahely, sok a rezsi, túl nagy, túl kicsi, de ha azt javaslod, hogy adják el, és vegyenek másikat, akkor ledöbbennek, hogy lehet ilyet mondani.

Magyrországon a lakás birtoklása társadalmi presztizs. Pedig ez butaság, hiszen az ember élete változik, mindig más célból kell neki a saját kéró. Amíg fiatal, csak az a fontos, hogy jó éjszakai járat legyen a közelében, meg legyen egy hely, ahova elvonulhat az aktuális baráttal/barátnővel. Aztán egyre nagyobb kell neki, netán prezentálnia kell vele, munkahelyet vált, máshol kell neki, elveszti az állását, olcsóbb rezsijű kéne neki, aztán öregkorában már csak az a fontos, hogy az orvosi rendelő a közelben legyen. Szerintem egy emberéletben akár 5-10 olyan változás is bekövetkezhet, ami lakásváltással kéne járjon. Ehhez képest, ha valaki szerez egyet, akkor foggal-körömmel ragaszkodik hozzá, még az észérveken túl is.
Varánusz I. Orbán Szaleforeléner 2010.07.06 08:00:00
Új gegmen játszik a maszopos csapatban. A sótlanságba beletunyuló szocik tegnap adták először jelét annak, hogy élnek. Nem tudom ki az új arc, de színt és vidámságot hozott az egysíkú parlamentbe. A Hogy Fricskázzuk Orrba Orbán Viktort Mozgalom szellemi atyja olyat tett, amit…..
kazohin 2010.07.06 15:06:30
@Crocuta: Igaz, hogy nem lesz menő, viszont kötelező lesz...

Hm...Valami ízléses egyenruhákon is gondolkodom..Közhivatalokba
kazohin 2010.07.06 15:24:00
@Színes Géza: "Meglásd, be fogják köhögni a bankok és még marad nekik elég a csillagászati jutalmakra is."

Ez bizony így is van. Ugyanis úgy van megállapítva, hogy ez nekik ne fájjon azért. Megpróbálom elmagyarázni nagyjából. Miután kiszámították ezt a különadót, az egészet levonhatják költségként, és ez után kell nyereséget számítaniuk, ami persze így jóval alacsonyabb lesz, azaz jóval kevesebb nyereségadót kell majd fizetniük, amiből szintén levonhatják a bankadó összegét.

Amit ezzel elértek az az, hogy a bankok nem tudnak vállani egyéb hasonlóan elszámolható, adóalapból levonható támogatásokat, azaz nem fognak tudni támogatni filmeket, sportokat, eseményeket.
kazohin 2010.07.06 15:43:25
@Várúr:

Na ja, csak az én fejemben is valami már idénre igért egyszeri nagy adócsökkentés visszhangzik. Jövő évtől meg még nagyobb.

Azért visszhangzik, mert igen sokszor el lett mondva...

Neked nem rémlik?