Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mamma nervosa

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olyan felemelő érzés elsőre megérteni valamit, legyen az dalszöveg, rádióreklám, vagy a szomszéd néni kiabálása. Gyerekkoromban pl. évekig nem értettem a Mennyből az angyal egy sorát, nevesen azt hogy "Szép ajándékot vivén szívökben", ugyanis ez a minden karácsonykor meghallgatott lemezen valahogy…..
mamma nervosa 2009.06.23 11:56:57
@dinigon: hahaha "Csak azért mert épp fikázni való kedvem van, felesleges blogot írnod ilyenről."

freud sírna, én meg röhögök.
mamma nervosa 2009.06.23 12:17:22
@pistii: nem csak a magánhangzó hosszú, hanem a mássalhangzó is:
jappán, bakkancs, heggeszt, stb. de ez nem csak pesten van így, hanem budán is. a kedvencem pedig mosthanában az angolból ellesetth igen affekthált kiejthés.

és ami nyitja a bicskát, azok a rövidítések. talizunk, telcsizek, stb.
autózz! Akasztják a hóhért 2008.08.22 07:14:00
Vagy úgy is mondhatnám, azt kapod vissza amit adsz. Valami ilyesmi elvtől vezérleve döntött Péter úgy, hogy megmutatja egy finoman szólva nagy sietségben lévő Audis kollégának, mi fán terem a kölcsönkenyér. Ahogy hozzám hasonlóan itt sokan, eddig én is csak olvastam az ide…..
mamma nervosa 2008.08.22 10:09:31
én a villogós letolós kasztba tartozom és soha nem gondoltam, hogy a belső sávban tökölők érzelmi kérdést csinálnak a közlekedésből. van jobbra tartási kötelezettség, van autóút minden autópályával párhuzamosan.
nem a külső sávban menni ciki, hanem makacskodni a belsőben. rátartiskodni, márkától, lóerőtől függetlenül.
ugyanaz a barom, amelyik a belső sávban szarakodik, a zebránál át nem engedné a gyalogost. tudom, mert az egész országban vagyunk páran akik megállunk a zebránál és lehúzódunk, ha motoros akar elmenni a sávunkban. ott vagytok eltévedve, hogy a közlekedés nem az adok kapokról szól, hanem arról, hogy odafigyelünk e egymásra. pl. arra, aki jön a seggünkben és egy mozdulattal, fékezés nélkül el tudjuk engedni.
nevetséges, hogy egy blog jött létre arra, hogy megmagyarázzátok, hogy aki rendeltetésszerűen akarja használni az autóját és az autópályát az hülye. nem is értem min húztam fel magam, amikor nincs egy hely, ahol friss croissant és koffeinmentes kávét lehetne kapni reggelire, a többiről nem is beszélve. mindenesetre a fénykürt villanása az autópályán azt jelenti, "gyorsabban szeretnék menni, mint ahogy te, légyszíves engedj el" ezzel ugyanakkor nem jelenti azt, hogy "takarodj innen te gőgös nyomi a béna verdáddal"
röviden: amikor jön a barom audi/bmw/citroen/dacia/stb. és villog, nincs más dolgotok, mint elegánsan jobbra lehúzódni és elengedni. közben azt gondoltok magatokban amit akartok. pl. azt is gondolhatjátok, hogy hülye.