Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Smooth

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Clint Eastwood új filmje nem csupán az amerikai bevétellistákat lepte meg, de a közvéleményt is rendesen megosztotta világszerte, így minket is, ezért – rendhagyó módon – két egymást követő napon két különböző hangvételű kritikát jelentetünk meg róla. Íme az első. -…..
Smooth 2015.07.17 09:18:09
@peterd127: Leszámítva, hogy jobb :) Az az IGN-es kritika jobban visszaadta, amit én gondolok a filmről, és külön örülök, hogy kiemelte a gyenge CGI-t is. Borzasztó volt.

A Bombák földjén sokkal mélyebb volt, sokkal hatásosabb - bár tény, hogy egy kis audio-vizuális élmény elfért volna benne. A Black Hawk Down meg egy igazi adrenalinlöket, remek film, de nem sok mondanivalója van, nem feszeget különösebben sok morális vagy etikai kérdést, csak teszi a dolgát. De abban az is jobb, mint az amerikai snipa'. Nézhető volt ez a film, élvezhető is volt, de nem hagy semmi nyomot, nem gondolkoztat el különösebben, nem ad hozzá és nem vesz el. Ha feljebb említett két film összegyúrt öszvér megoldása akarna lenni, akkor mindenképp egy gyenge megoldás lenne. Elmarad az akció jelenetek minősége a BHD-tól, míg minden másban meg a bombák földjén múlja felül.

Ettől a nagyon amerikai, nagyon hazafi sz*rságtól meg a hányiger kerülget (Esküvői jelenet, éljenzős "megyünk irakba" baromság, mellén a plecsnit mutogató kőkemény amcsi katona. Vagy telefonálok bevetés alatt baromság.)
És ez nem a film, vagy a rendező hibája, ezek ilyenek - csak én ezt nem bírom.
Elérkezett a nap, mikor végre megérkezett az utolsó, sokak által várt must-have Bing alkalmazás is Windows Phone-ra: a Bing Egészség és Fitnesz. Habár nem megy minden túlságosan egyszerűen, az alkalmazás impresszív, stabil és igen hasznos. Nézzük, mit kapunk Redmondból, mire…..
A budai rakparton feltűntek a kerékpározás ellenfelei. Bár fogalmunk sincs, hogy merre lehetne elvezetni az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárútvonal részét is képező Bem rakparti biciklisávot, ha ott megszüntetnék, a II. kerületi ittlakunk.hu szerint mégis vannak, akik ezt…..
Smooth 2013.08.23 08:34:40
@♔bаtyu♔: csak balrakanyarodás miatt szívtam be a belsőt, egyébként tényleg a külső járható (bár annak is megva az oka - a legtöbb ember azért sajnálja az autóját :D - quality magyar utak). Volt olyan, hogy zöld hullámban, 70nel végig tudtam tolni salgótarjánitól a thökölyig, csak azért, mert a külsőben haladtam - miközben a két belső sávban 40-50nel, pirosakat várva szenvedtek.
De bringával még így is hamarabb megjárom soroksári auchan - thököly út távot (14km kb 30p alatt... autóval ez inkább 40 a hungária miatt, BKV-val meg 45).

@sanyix: (és a többieknek, akik a bringaúton rágódnak): ahol lehet, ott a bringautat használom/használtam. Egyrészt rémes állapotban vannak, és még egy trekkinget is tönkretesznek, nemhogy egy oútit vagy egyéb ilyen kis vézna járgányt. Másrészt meg olyan parasztok metszik, akik sokkal veszélyesebbek az őrült bringásoknál, és nem fogják fel, hogy ők fognak kenyéren és vízen tengődni, meg majd viheti nekik a család a bablevest és integethetnek nekik fehér kendővel az út túloldaláról, ha kivasalnak (akár egy paraszt) bringást.
Szabályosan haladtam a bringaúton - még talán a 30at sem léptem át - amikor egyszer csak jobbról egy telephelyről megjelent a kukásautó, de úgy rendesebb tempóban igyekezett elérni az út szélét (csak a kapu és az autóút között ott volt egy járda és egy bringaút is - amin én érkeztem). Húzom a féket, de esélytelen lett volna elkerülni, hogy alá vágódjak, így aztán kirántottam a kormányt és kiugrottam az úttestre, ahol meg persze közben mögülem autós érkezett - szerencsére el tudott kerülni (meg én sem pont az út közepére érkeztem). Felnézek a fülkébe, a pofa pont leszarta, jobbra figyelt fülessel a fülében, miközben én neki balról érkeztem.
2nappal később ennek a telephelysornak a végén egy kis utcából szgk ugyanezt játsza el. Keresztül a bringaúton, majd ott meg is áll a közepén, hogy megnézze magának az érkező autósokat. Na akkor viszont majdnem az ajtajában álltam meg. Rámnéz, majd befordul és elmegy. Igen, egy veszedelmes őrült bringás vagyok (feltűnő mezben és fejvédőben), aki 30-cal száguldozik a bringaúton. Lefogadom, ha az úton érkeztem volna, észrevettek volna (de legalábbis nem álltak volna be elém), még ha atúra számítanak is.
A gyalogosok ugyanilyen szemetek tudnak lenni (de csak a magyarok - a turisták bámészkodnak, bénáznak, de félreugranak és bocsánatot kérnek). A magyar az ténfereg a bringaúton, majd ha szó nélkül kerülöm, neki áll feljebb. Ha teheti, akkor be is tart (még a szabályosan közlekedőnek is), mert dögöljön meg a geci bringás. Igen, egyszer mentem úgy járdán, hogy a bringautat közben kb 5m-rel korábban átterelték a 6sáv+2villamos túloldalára (teljesen logikus). Ez a hungárián kb a ZMNE-nél történt. De nekem ott az utca végén jobbra kellett mennem, teljesen értelmetlen lett volna ott ezért kanyarogni. Mivel tudtam, hogy nekem nem ott van a helyem, még fokozottabban figyeltem, lassabban haladtam, a fal mellett álló és beszélgető emberkéket pedig messziről (a betonozott rész peremén tekerve) igyekeztem kerülni. Erre az egyik paraszt oktató jelleggel - mert majd ő megmondja, itt hogyan kell - elém lépett. Annak ellenére, hogy kb 3-4méterem volt, gond nélkül megálltam, de azért megkérdeztem, hogy "normális vagy?" - reakció persze az önelégült, önérezetes paraszttól, kihúzva magát, hogy mennyire igaza van, "a bringaút a túloldalon van". Mondom, ezzel én tisztában vagyok... de te azzal képben vagy, ha én a 100-110kg-mal (bringával együtt) akár csak 15-20as tempóval is a tüdődbe vezetem, mennyi marad belőled?! Elkerekedett szemekkel habogta tovább, hogy dehát a bringaút... [facepalm] most az ilyennel mit lehet kezdeni? Elfértünk volna bőségesen, nem is veszélyes tempóban haladtam. De ő most megmondhatta. Aztán másnap meg ő keveredik fel valahol a bringaútra és fel van háborodva, ha csengetnek rá... mert a paraszt bringások.
Csak a paraszt bringások miatt nem kell olyan sűrűn szmogriadózni. A paraszt bringások miatt kisebb a forgalom is. Egy elmebaj a város. Imádok vezetni, de csak messze budapesttől. Meg lehet őrülni a sok hülyétől. Zéró tolerancia nem csak a rendőröknél van -.- Mindenki felsőbbrendű a másiknál. Ez a baj a magyarokkal. teljesen mindegy, min/miben ül. Akkor és ott ő a király, mindenki takarodjon.
Smooth 2013.08.23 08:40:43
@kiwirágós kivirradtig: "Számold ki az, ökör, hogy mennyibe kerül a kerékpárutak építése és fenntartása. majd ha azt befizetitek KERÉKPÁRADÓként, lehet pofázni.
Addig bicikliseknek kuss van."

Számold ki, hogy a bringások fizetik az autósoknak és gyalogosoknak is az életterét, mivel az állam nem különösebben tesz különbséget. Amúgy pedig én pl autósként ugyanúgy fizetem a teljesítmény adót és a többit is, még ha lényegesen kevesebbet is használom, mint mások.
Mi lenne, ha km-arányosan fizetnénk? Miért fizessek én évi 5000km-re ugyanannyit, mint te a 20-30e km-ed után? Miközben kb 5000km-t bringával vagy gyalog teszek meg...
Én vállalom a bringaadót is (mondjuk mennyit lehetne kérni - súly és környezetszennyezés mértékében arányosan - évi 100Ft? - közben mennyivel lenne kevesebb az autós rész? Mondjuk fele? Nekem megéri... te meg fizess 2-3szor annyit, mint most, és akkor kussolnak a bringások és a gyalogosok is). Addig viszont a sok agyas kussoljon és próbáljon meg emberként meglenni a másik mellett. (nekem ehhez egyre kevesebb türelmem van ebben az országban).
Smooth 2013.08.23 09:38:17
@Perillustris: Azért, amikor a gyalogos lépett be a bringás elé, és a bringás meghalt, akkor a gyalogost azért rendesen meghurcolták és talán még le is sittelték.
Egyébként rengeteg helyen nagyon para a bringautakat keresztező autós rész. Én már csak lépésben merem megközelíteni ezeket, és pl a halász utcánál (I. ker, rakpart felé vezető rész), inkább b*szatom magam szét a villamossal, minthogy beszántsak a bringa útra.
Ott azt nagyon szarul sikerült kihozni. Először a jobbról érkező autósokkal kell megküzdeni - és ha nem akarsz ott aludni, akkor bizony be kell ugrálni az adandó alkalmakkor - viszont nem sok hely van, mert rögtön követi a villamos pálya, majd közvetlenül mellette a témában reklamált bringás/gyalogos szakasz, zebra stb. Egy rémálom. Szerintem nem egy embert csaptak már el ott is. Aztán van még egy pár jó hely - pl szentendrei mentén... párhuzamosan a bringaúttal, de tükörből nem látni rá. Vagy még rosszabb, hasonló helyzet, csak az még csak nem is bringa út, nagykőrösi mekihez bekanyarodva. És ott aztán verhetném a fejét a földbe, hogy ez nem bringa út, mit száguldozik itt, ha egyszer elbasztam. Hiába van igazam a KRESZ szerint, ha egy ember lerokkan (esetleg meg is hal), az autóm oldalában meg egy éles vágás.
Autósoknak magasabb prioritást? Pont fordítva! A gyalogtetveknek van a legmagasabb prioritása, azokra kell legjobban figyelni, aztán a bringások (kb a legszélesebb jármű), és csak utána az autós (legnagyobb biztonságban, legnagyobb felelősséggel). De figyelem, tolerancia és türelem minden fél részéről egyformán kötelező kéne, hogy legyen.
Ezzel a sok anyázássál meg csak magát stresszeli mindenki.
Nénike is hadonásszon csak a botjával... egyszer majd megáll a nagy hőbörgésben a szíve és legalább eggyel kevesebb nyugdíjast kell eltartani.
Valamennyi ismeretterjesztő csatornát maga mögé utasította a Spektrum televízió Máté Bencéről készült Láthatatlan Madárfotós című sorozata. A lenyűgöző természetfilm nem csak a premierek sugárzásakor tarolt, hanem a januári ismétlésekkel is uralta a mezőnyt, derült ki az…..
Smooth 2012.01.10 08:18:47
@APOSTOL - Szemben az árral.: Ahogy mondod... sőt, David Attenborough is csak egy reality show korai celebje volt. Azért ne akarj már olyanokat, akik letesznek valamit az asztalra (nem is keveset), és ezt a munkásságukat osztják meg az érdeklődőkkel, egy lapon említeni olyanokkal, akik (amik) 0 tehetséggel rendelkeznek, és csak a szokásostól eltérő viselkedésükkel vagy a marketingesek által egekbe emelt népszerűségüknek köszönhetően vonzanak nyálukat csorgató tiniket vagy életüket elunt szerencsétleneket a TV elé.

Rosszmájú vagy!
Örök világosságot nekik, az emberekre még egy villanykapcsolót se szabad bízni, nemhogy komolyabb dolgokat. Semmit. Vélemények az azonos című írásunkról...
Smooth 2011.01.24 14:19:59
@sigabi: Ez egy jó kérdés... talán ha lenne egy csipogás (mint az övekre) ... :D
Nekem egyébként teljesen reflex szerű a dolog. Le és felkapcsolása is. Most azon kellett gondolkoznom, hogy indítás előtt, vagy után szoktam-e felkapcsolni, mert annyira rutinszerűen szoktam, hogy ezekre fel se figyelek. Csipogni nekem nem is szokott. Kulcs elfordít, motor beindul, balkéz már önkénytelenül tekeri a kapcsolót és ugyanez vissza; motor leállít, balkéz lekapcsol. Ha átülök más autóba (ahol máshol van a kapcsoló), mindig meg is lepődök, valami hiányzik, valami más... olyankor szoktam csak felfigyelni. De sajnos a legtöbb embernek a s*ggtörlés vagy utána a kézmosás sem ennyire evidens és természetes, akkor hogy várhatnánk el ezt...
Ezért kell a kényszer. Ha kötelezővé tennék, akkor valami kényszerítené őket, hogy ne legyenek hanyagok, felelőtlenek, kapcsolják fel!
Ön jó néven venné, ha a nappalijába bejönne a szomszéd Pistike távirányítós helikopterével, és lekaszabolná a kristálycsillárt, vagy benyúlna a hűtőbe és megenné a sonkát? Ugye kérdőn nézne? Esetleg akkor is ellenérzései volnának, ha Pistike pár év múlva a kocsiját…..
Smooth 2010.12.22 12:10:26
Behalok!
Egyértelműen Bende Úrral értek egyet. A második poszt (és elnézést kérek ezért) egy baromság. Nem úgy, ahogy van, mert a kompromisszumkészég hiánya sajnos tényleg nagy probléma, és nem csak itthon, világszinten.
"Ha valaki tereget, a szomszédban nem égetnek avart"
Így van! Ha valaki pihenni szeretne, a másik nem fog 70nel bőgetni mellette. Mekkora parasztság már? Milyen hangja van egy ilyen kétkerekű mákdarálónak 70es tempónál? Kinek kell kompromisszumképesnek lennie? A motorosnak. Vagy az öreg húzza arrébb a telkét meg a házát, mert valami hülyegyerek pont ott akar állatkodni? Ha le is van kerítve az adott terület, akkor oda NEM MEGYEK BE!!! Az meg persze, hogy földútra nem vonatkoznak KRESZ szabályok... de azért ésszel élő ember ott is az ÚT ÉS LÁTÁSI VISZONYOKNAK MEGFELELŐEN közlekedik.
Engem elképesztően fel tud bosszantani már az is, ha a saját tulajdonomban lévő dolgaimat akár csak családtagjaim engedély nélkül használják, vagy természetes dolognak vélik azok kisajátítását. NEM HOGY EGY IDEGEN!!! És ha bejön a szemét a zárt lakásomba és el akarja vinni a tvmet, majd én ezért agyonverem, még engem vonnak felelősségre. VICC!
Igen, bácsika jelezhette volna jobban is, feltűnöbben stb, akkor most nem lenne egy halott. A halott meg lehetett volna még életében toleránsabb, figyelmesebb.
Precedens értékű, nincs már mit agyalni, de a jövőben ezek alapján próbálhatnánk élni, vagy ezek felé fejlődni!
Subba Való Világ: Szandika 2010.12.02 11:29:00
Valami borzasztó szinten szarja le a mai modern magyar felnőtt a tévéadásokat. Nincs ezzel semmi gond, részünkről. Azoknak minden bizonnyal fájhat, akik például olyan szennytől reméltek valamit, mint a Való Világ. Attól a bizonyos rétegtől rabolni a pénzt szavazatokra akiknek ez…..
- Elkúrtuk, elvtársak. Nem kicsit, nagyon. Szégyent hoztunk a vörösökre.Na ez lehet az az első pár mondat, amit Luca di Montezemolo intézett az egybegyűltekhez a Abu Dhabi-i nagydíj után. És akkor még nem is tudja, mekkorát csalódtam bennük én, itt, a képernyők előtt, mintha a…..
Smooth 2010.11.15 08:14:15
@c: Osztom a véleményed. Az utóbbi években elég hollywood szagúak a dolgok a nagy büdös cirkusz környékén. Ha valaki nem versenyként nézi (és már rég nem az), akkor akár előre megjósolhat minden eseményt. Szépen haladnak egy egyszerű forgatókönyv szerint, amit a szponzorok, börniseggleszton és egyéb pénzéhes kutyák kedvére írtak. A színészek nagy sztárok, jól játszák a szerepüket, csak sajnos mást várnánk tőlük. Szólni nem fognak, mert a pénz nekik is jó, a hírnevüket is köszönik. (Kimi miért lépett ki? Vannak és lesznek is még lázadók, akik nem fogják lenyelni ezt a gusztustalan szemfényvesztést).
Természetesen azért nem egyszer lehet benn egy kis véletlen - az időjárást nem tudják irányítani, és a színészek is emberek, hibáznak néha. De ez is csak az ő malmukra hajtja a vizet, hisz' csak még életszerűbb a SHOW. Csak össze kell vetni az egészet olyan versenyekkel (valós versenyekkel), ahol nem ez a pénzorientált dicsmocsok dominál. Mekkora volt a valószínűsége, hogy a legutolsó futamon fog eldőlni minden és még véletlenül sem a legesélyesebb fog nyerni? Én nagyon szerettem volna, ha Alonso lesz a bajnok... "gyerekkora" óta kedvencem. De 95%-ra megmondtam volna, hogy Vettel fog nyerni (Webbernek nem sokat adtam volna - még Hamilton lett volna esélyes a nagy összeesküvés elméletem szerint :) matematikai esélyek, vele senki nem számol már, nyerjen ő ;)) Ja és kb két éve nem nézem rendszeresen (sőt, idén csak 2 futamot láttam), de még így is a pontok alapján, a rajtsorrendből meg lehetett tippelni, ki fogja elvinni a kupát.

Persze ezért sem izgulom a túl a dolgot... csak örülök, hogy a Renault-nak most volt ismét egy kis reklámja ;)
Smooth 2010.11.15 08:22:33
@VRbagoly: Bocsánat! Schumacher... a NAAAAGY súmájer hányszor is lett bajnok? Milyen mocsokságokat is művelt? Rajtrácson középső ujj Häkkinennek? Kilökdösni embereket a pályáról (amiért még kizárást is kapott anno), leparkolni a kanyarban, h mások ne tudjanak jó időt futni? Úgy nyerni VB címet, hogy 8.-ként ér be és csapattársa nyeri a futamot? Úgy nyerni futamot, hogy csapattársa átadja a helyét? Hagyjuk ezt az újjal mutogatást. Ezek mind emberek, akik nem kis tempóval száguldoznak, felfokozott lelkiállapotban, rengeteg adrenalinnal.
Alonsotól se volt szép, mikor Hringen bevágott Speed elé és rásatuzott... paraszt megoldás. Vagy most petrovval szemben. De a többiek se szentek. A fantasztikusan gyenge Massa (pösze kis takarmánytökfejű barátunk, aki majd jól megmondja, hogy őt mennyire feltartották. Ha legalább utol tudta volna érni...)
Hihhhetetlen, hogy egyikük-másikuk mennyire béna, egyszerűen felfoghatatlan. Aztán vannak rendes szopógépek is, na, azok a legröhejesebbek. Formula–1-es pilóták „at their worst”. Vélemények az azonos című írásunkról...
Átverés az egész, tudja mindenki. Vagy ön még mindig azt hiszi, hogy az autó alapján fizet? Vélemények az azonos című írásunkról...
Smooth 2010.10.28 14:20:07
Amikor először megtaláltam a 2011es KGFB-ról szóló cikket (nem itt), rögtön elkezdtem olvasgatni a postokat is, majd reagálni is.
Ebben a cikkben nagyjából ugyanazokat vetik fel, amiket anno ott írtam.
Így ehhez nem fűznék semmit.

Amire én akkor nem is gondoltam, de ezt a cikket olvasva felmerült bennem, az a "miért és miért annyit fizetünk" kérdés. Ugye ahogy írja is a cikk, muszáj fizetni és a miértjét is leírja. De hogy miért ennyit, azt nem pedzegeti. Pedig érdekes módon nem is nagyon emelkedtek a biztosítási díjak. Nincsenek adataim, nem csináltam semmiféle felmérést, pusztán a szememre hagyatkozom, így ne kövezzetek meg, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy egyre jobban szaporodnak a nagyértékű autók. Ha pedig sok a drága autó, a káresetek pedig nem csökkennek, akkor nőnek a kifizetések is. Ergo növelni kéne a befizetéseket is :)
Minden paraszt segge alá X6-ost, és a kis hülye csóri családosok (like me) fizessenek csak egyre többet! :)
Mert a parasztnak telik 20M-s presztizsdobozra, neki nem lesz gond az az 5-10k többlet. De akinek ki van centizve a havi költségvetése és nem csupán a kis diszkósluvnyáknak kell 1000ftos pezsgőt vennie, hanem 2-3-4, önmagát ellátni nem képes éhező szájat kell betömni (akik felnőve majd az x6os taták nyugdíját fogják kinyögni), már talán nem akkora felüdülés. A biztosítók helyett tehát inkább ezeket a sutyerákokat kéne szidni. Nem hiszem el, hogy egy max 5M-s autó nem tudná eljuttatni a-ból b-be. Nekem egy 400ezres autóm van, ami tökéletes ellátja igényeimet... de ha tehetném, se költenék 1,5-2M-nál többet autóra (pedig egy igazi autómániás vagyok).
Ön nem taxizik, de nem is rokkant de szeretne híres lenni legalább öt percre? Szeretné, ha önről szólnának a hírek? Úgy gondolja, hogy a biztonsági öv csak egy tudatalatti szolgalélek-kreátor? Itt a megoldás. Vélemények az azonos című írásunkról...
Smooth 2010.10.27 21:50:45
@phaszfej:
Lehet kapni eszközt, amivel a biztonsági övet tudod pillanat alatt elvágni. Én inkább arra költenék ilyen baromság helyett.
De vannak itt posztok, amivel egyetértek. Túlnépesedés van és akkor már inkább az ilyen ostobája vesszen...