Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem

0 bejegyzést írt és 367 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Milyen hatással volt és van a járvány, valamint az abból következő gazdasági válság a digitális nomádok életére, egyáltalán, magára az életformára? Vajon hátrányt vagy éppen előnyt jelent számukra ez a helyzet?..
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2020.08.26 19:10:03
@fhdgy: a tanulmany vegkovetkeztetese mindig a megrendelo igenyetol fugg.

A hidroxyklorokin sem hatasos a covid ellen, hiszen mar lejart a szabadalma, es olcson gyarthato.
A napfeny, d-vitamin, es egyeb, termeszetes uton novenyekbol megszerezheto vitaminok meg plane nem.
Nehéz időszakon van túl Zoltán, akit egy londoni kórházban műtöttek meg agytumorral. Egy ilyen műtét sok minden átgondolására készteti az embert, így volt ezzel ő is...
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2020.08.18 14:42:03
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2020.08.18 14:42:07
@ownership: a mediatorveny, mint minden mas torveny, atment az eu jovahagyasan.
„Elég hamar világossá vált számomra, hogy egy álomban élek. Ahogy az is, hogy nem a sajátomban. Miért nem a sajátomban?” – ezt Donáth Mirjam mondta egy tavaly decemberi interjúban itt, a Határátkelőn. Ő egyike annak a három főszereplőnek, akik köré a Menjek/Maradjak csapat…..
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2018.06.20 17:41:05
@Punxsutawney Mormota: majdha neked is olyan szemet telefonrol samsung j3 - kene szenvedned mint nekem, nem ugatnal. Az elozo sokkal jobb volt.
Sajnos magyar telefonipar nincs.
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2018.06.20 18:36:52
@Határátkelő: a lenyeges, linkekkel alatamasztott hozzaszolasomat megint elfelejtetted berakni. Valahogy a lenyeglato kepesseged inverz modon mukodik.
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2018.06.20 18:58:19
@infrablue: Ez mintha túl sokszor végződne úgy, hogy a mama itthon bepasizik, a kinti "papa" jól meg lesz fejve a váláskor. Másodosztályú aranyásó."
- ez a cel, hogy bomoljanak a csaladok, nem?
Aligha kell ezen a blogon részletezni, milyen a címben megfogalmazott érzés, ám most csavarunk egyet rajta, mert sokkal inkább arról lesz, milyen az, amikor ezt az ember nem közvetlenül önmagán éli meg, hanem egy ismerősön keresztül. Na, ez így lehet, hogy egy kicsit furcsán…..
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.10.01 21:39:16
@bandirepublic: kifejtenem a nezaetemet, de mar az elomoderacion sem megy at. Irj a fonoknek.
Határátkelő Az légy, aki vagy 2017.08.17 06:30:00
Az a furcsa helyzet állt elő, hogy a mai egy olyan téma, ami elég jól megmutatja, milyen különbségek vannak két ország között. A két ország ebben az esetben Hollandia és Magyarország, a téma pedig a melegség kérdése, amit Zita vet fel az amszterdami Pride kapcsán. Előre szólok, hogy egymás…..
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.08.17 19:17:22
@Pink Petsch: www.google.co.uk/amp/s/amp.businessinsider.com/these-6-corporations-control-90-of-the-media-in-america-2012-6

tehat az oly sokszor citalt sokszinuseg szinte uldozendo dolog lett. Ilyenkor miert nem fontos a sokszinuseg a diverzitas?
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.08.17 19:17:52
@Pink Petsch: akinek a kezeben van a media az tudja befolyasolni az emberek velemenyet (politikusokat is). A velemeny allitolag szabad de valojaban nem mert a nekik nem tetszot elhallgatjak. Igy amit nem akarnak az nem jelenik meg tehat a hatalmuk nagyobb a politikusokenal is. Viszont nem tudjuk csak setjuk kikrol van szo. Ezert hatterhatalom. Meghuzodik, rejtozkodik a hatterben. Es mivel oket senki nem valasztotta, ezert nonszenwz demokraciarol is beszelni.

en.m.wikipedia.org/wiki/Concentration_of_media_ownership
Fiatalon, akár kalandvágyból belevágni a határátkelésbe egészen más, mint ha az ember erre 40 fölött kényszerül rá. Ilyen történet persze volt már a Határátkelőn, most azonban csavarunk rajta egyet, ugyanis egy szintén határátkelésre kényszerül spanyol, Nuria gondolatait osztom meg veletek. Mit…..
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.08.16 16:28:13
@Szaktanár: nem fogja elkuldeni sehoca az eu oket, (a briteket), a kezukben az asz, ok a nyerok, en sem tudom miert, de ismersz olyan momentumot a tortenelembol, amibol vesztesen kerultek ki?
Németország nem csak a munkát kereső magyarok, hanem a továbbtanulók (vagy azt még csak tervezgetők) számára is az egyik legfontosabb célország. Rea az egyetem alapszakát még Magyarországon végezte, egy éve pedig már egy németországi egyetem hallgatója. Ennek az egy évnek a tapasztalatait osztja meg…..
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.08.14 10:42:01
@bontottcsirke: a legvidamabb barakk voltunk, nem? Aztan 1984-ben jott a rendszervaltas
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.08.14 17:47:02
@Határátkelő: leirnam, mit gondolok, de ugysem jelenited meg, akkor meg minek?

@Szaktanár: asszem palyat kene modositanom :)
Érdekes kérdéseket feszegetnek az eheti blogajánló posztjai, melyek így vagy úgy a munka kérdését járják körül. Így például kapunk egy választ a címben feltett kérdésre, kiderül, tényleg lusták-e az angolok, és végül kicsit eltöprengünk azon is, merre tovább...
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.08.13 13:08:32
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.08.13 21:38:31
@Hataratkelo: visszatert a hitem hogy ezen a blogon van szolasszabadsag nem csak cenzura, koszonom, hogy megjelent a nap hire. Csak sajnos 2 evet minimum csusztak az olaszok.

@vándor madár: Vannak internacionalista gyokertelen vilagpolgarok, akik sehol nincsenek otthon es megis mindenhol otthon vannak, hiszen mindenhol ki tudjak zsakmanyolni a gazdanepet, amely ezt alig-alig veszi eszre, mert az ellenkezojet toljak a mediabol. Allitolag sajto es szolasszabadsag van de nindez mit er, ha egy kezben a sajto, es az ujsagirok azok velemenyet bofogik vissza, akiktol a fizetest kapjak, vagyis akik szponzoraljak oket.
Mar a kommunizmusban is az internacionalet hirdettek, most meg a vilagpolgarsagot, a hataroknelkuliseget, a nemzetallamok lebontasat, ugyanazok az erdekcsoportok. Es ha ezzel nem ertesz egyet vagyis nem akarod hogy a hazad es a nemzeted (=a nagyobb csaladod) eltunjon, akkor rasszista xenofob neonaci vagy.
Vallalom hogy az vagyok amennyiben ki kell allni a nemzetemert, nepemert, csaladomert es a kereszteny 2000 eves kulturamert. Mert en kotodok a szulofoldemhez, hiszen itt nottem fel, ott vannak a gyokereim, ott japtam nyelvet, identitast, ott vannak a legjobb barataim. Es visszautasitom a vilagpolgarsag eszmejet, amely altal egy nemzetkozi klikk el akarja torolni a feher fajt es egy gyokertelen arctalan masszat letrehozni europaban, ugy ahogy amerikaban mar nagyjabol sikerult, a Coudenhove-Kalerghi terv alapjan.

en.m.wikipedia.org/wiki/Richard_von_Coudenhove-Kalergi
A kérdés rengeteg alkalommal előkerül, és sok évvel a határátkelés általánossá válása után is sokszor az az ember érzése, hogy rengeteg bizonytalanság van körülötte. Úgyhogy úgy gondoltam, ideje tiszta vizet önteni a pohárba...
Az amerikai bevándorlás eddig sem volt nagyon könnyű menet (sokan hosszan tudnának mesélni erről, volt már itt, a blogon is, aki meg is tette), ám ha a kongresszuson átmegy Donald Trump amerikai elnök új javaslata, akkor az eddigi rendszer elég jelentősen megváltozhat. Miután a téma érdekes, én…..
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.08.09 11:13:31
@kék madár: "meglepo, hogy egy elmebeteg, ertelmi fogyatekos es egoista elnok "
- a maganeleteben es az uzleti eletben elert sikerei nem tamasztjak ala az allitasodat. Te a kozelebe sem fogsz erni 1000 ev alatt sem.
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.08.09 11:13:57
@Határátkelő: "(Ez a választók előtt lengetett vörös posztó ott is működik.)"
- azzal magyar nemet amerikai, mind egyetert, hogy eldonthessuk, kivel akarunk a szomszedsagunkban elni. Szerinted nem? Akkor legyenek a te szomszedaid.

" a legális bevándorlás visszaszorítása eszement ötlet. A születési arányszám alacsony, II. világháború utáni „baby boomer nemzedék” most megy nyugdíjba. Számos ágazat küzd munkaerőhiánnyal. "

- hat a robotizacio megoldja, nem?
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.08.09 11:14:06
@33621: ha olyan szar ez az orszag hogy inkabb felakasztjak magukat mint hogy idejojjenek, es mindenki el akar menni, akkor miert szarnyalnak az ingtlaanarak angliat messze meghalado mertekben?
A külföldi munkavállalás esetében a „hol lakjunk” mindig kulcskérdés. Márpedig lakást bérelni (a sokak által kényszerből választott szobabérlést most tegyük félre) nem is olyan egyszerű. Nem elég, hogy elég komoly kezdőtőke kell hozzá, ráadásul a dolog menete sem olyan…..
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.08.07 15:21:44
@Nagy kámpics: "Megmondom az ügynökségnek, hogy 7 hónapra kéne a pécó, eleve kezdi azzal, hogy visszaír, hogy 6 hónapra vagy 12 hónapra adnak ki. "
- bekoltoztem volna, es mar a 2. honaptol nem fizettem volna ezeknek a ..... Probaltam volna megegyezni a tulajjal ezalatt. Kirakni nem tudnak, utcara nem tehetnek ez a torveny.
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.08.07 18:23:29
@nyuszigonosz: "Pont ilyen népek miatt lesz napról napra körülményesebb a lakásbérlés."

- ja igen minden bizonnyal, meg veletlenul sem a haracsolo, ugyeskedo ugynokok, egyaltalan nem a spekulacios celbol mestersegesen felvert arak (eg londonban az atlag angol nem almodhat mar sajatrol eppugy mint budapesten az atlagmagyar) miatt, hanem a kisebbsegben levo magamfajta miatt aki szeretne tenni valamit a moho kapzsi eloskodok ellen a maga kisemberhez szabott lehetosegein belul.

ha angliaba keveredsz, ajanlom a gumtree.com-t lakaskereseshez is, hogy elkerulhesd a verszivokat. Az en landlordom 9 eve nem emelt arat, mar szinte olcsobban berlek mint pesten. Es nincs ingatlanugynok, nincs 25 oldalas szerzodes. Fel oldal a szerzodes es tokeletesen lefed mindent. Minek tobb?
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.08.07 18:23:38
@Herr Géza: @nyuszigonosz: ki kell allni magunkert hiszen leneznek igy is a 6 osztalyt vegzettek is, pedig mar reg nem a gyarmatbirodalom kora van. A visegradi orszagok emelkedoben, ok sullyedoben.
Határátkelő London vagy Zürich? 2017.08.04 06:30:00
A kérdésre a mai poszt szerzőjének, Jocónak meglehetősen markáns és egyértelmű válasza van, pedig ők a brit fővárosba sem a semmire érkeztek. Még csak azt sem mondanám, hogy nagyon nem jött be nekik London, de azért voltak hátulütői – de lássuk a részleteket!..
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.08.04 12:03:37
@Bredpitt Monika: "azt mondja sokan eljönnek onnan mostanában,talán nem túl jó a keleti határon lakni"

- biztos az orosz fenyegetettseg miatt.
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.08.04 15:04:54
@London2009: a repules elonye: gyors, olcso. Minden egyeb tekintetben hatrany. A gyorsasag is megkerdojelezheto, ha hozzaadjuk a sok varakozast, repuloterre jutast stb.
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.08.04 16:10:32
@London2009: machester? nem nyert, nem ott lakok :) meg csak nem is a kornyeken.
Nezz korul majd lehgkozelebb egy A road menten fukaszalas utan hogy mennyi az elotuno szemet. Ez sokat elmond az angolok "igenyessegerol".
Az azsiaiak pedig ... bele se kezdjunk.
A mai posztnak története van, ugyanis Atesz magánlevélnek írta, és én győztem meg arról, hogy több segítséget kaphat, ha kiteszem a blogra. Ennek megfelelően előre arra kérnék mindenkit, hogy ennek szellemében is olvassa és kommenteljen, azaz ha lehet, inkább segítsünk neki, még akkor is, ha esetleg…..
Orvosok, egyetemi tanárok, magánvállalkozók, könyvelők, nyugdíjasok, IT-sek… két dolog közös bennük: egyrészt évek óta a szigetországban élnek, másrészt pakolnak, mert a közeljövőben elhagyják az országot. Te is pakolsz, vagy csak fontolgatod, hogy otthagyod az Egyesült Királyságot? Miért? Mi szól…..
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.08.01 14:24:59
@Muscari: "Azért az a sok ember, aki hirtelen elmegy, biztosan hiányozni fog és nem lehet őket olyan gyorsan pótolni. "

- nem fog sok ember elmenni es foleg nem hirtelen.
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.08.01 15:29:43
@DieNanny CH: "Úgy, hogy szerintem nem mindenkinek elégedettségi fokmérő a saját lakás bérlése."

- allitolag kulfildon jobb, ezert indultunk neki. Vagy bizonyos dolgokban megis lejjebb kell adni?
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.08.01 17:06:37
@verkagrafomanka: "Nyilván, ha a két pár közül az egyik családot akarna alapítani, már nem feltétlenül működne ilyen jól :)"

- pont ez az, ha csaladot akarsz alapitani, gyerekeket nevelni, akkor rajossz (kiveve ha a tenyeket letagadod sajat.magad elott is), hogy kint bizonyos tekintetben jobb, bizonyos tekintetben rosszabbak az eletfeltetelek, mint otthon. Osszessegeben veve az eletszinvonal semmit sem javul, aztan ha egyetemista lesz a gyerek, sokkal nehezebb lesz, hogy a.diploma megszerzese annyiba kerul, amibol otthon hazat lehet venni.
Nyilván a kérdés leegyszerűsített, pontosabban úgy hangozna, hogy mely ország kínálja a legjobb feltételeket a kismamáknak és édesapáknak. Ma megnézzük, mi a helyzet Svédországban, Hollandiában, Dániában, Németországban, Spanyolországban, és hogy ne csak Európa legyen,…..
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.28 14:03:38
@Csodabogár: "Sajnos ezt még a mi drága Kádárunk találta ki, aki szintén nem keveset ártott nekünk."
- nincs gyereked ugye? Nem mintha a kadart vedenem, hiszen tobb embert oletett meg, mint Haynau.
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.28 14:03:47
@London2009: "Sok orszagban inkabb arra torekednek mar, hogy a nok minel konnyebben es gyorsabban visszaterjenek a munkaeropiacra."

- persze, tudom, mert a.kapitalizmusban a nok is csak lecserelheto termeloeszkozok, amig mukodnek, addig a maximumot kell kihozni beloluk, a novekvo profit erdekeben.

A nagy emberi jogvedok persze megfeledkeznek a gyerekek jogairol. Minden gyereknek joga van a szereto csaladhoz, a normalis anyahoz es az apahoz.
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.28 15:34:31
@Muscari: "Az iskolabol sem engedik haza csak ugy, sot mar azt sem szeretik, ha sok kulonbozo ember megy erte."
- sot, 12 eves kor felett nem alhat a fiu es lany 1 szobaban a torveny.szerint, tehat ha sok gyereket csinalsz, nagy lakast ad az onkormanyzat, az igyekvo, dolgozo adofizeto europaiak meg pusztuljanak
Határátkelő Ki mennyit ér? 2017.07.26 06:30:00
A címben megfogalmazott kérdés mindig is foglalkoztatta az embereket (Magyarországon az elmúlt évben egy kiszólás miatt kapott ráadásul kis mellékzöngét is), és ezen töprengett el mai posztjában Digger is. Vajon aki kijön külföldre, annak mi a kötelező elérés? Munka, lakás,…..
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.26 13:03:29
@Határátkelő: " "Nyilván azért jár évente kétszer telelni-nyaralni egy átlagos magyar család, mert már elérte a nyugati átlagszínvonalat."

- ezt allitottad, nem tamasztottad ala statisztikaval, de azert rajtam szamonkered ugyanezt. Hajra.
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.26 13:03:35
@Határátkelő: "Figyelj, játsszuk azt, hogy mostantól ha ilyen számokat bedobsz, és nincs mögötte azt alátámasztó link, akkor azt a kommented nem engedem be."
- jarj elol jo peldaval.
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.26 15:20:25
@Határátkelő:

ezt irtad:

"Határátkelő6 órája@komisz_kölök: Azért az nem kis különbség, hogy nagyon sokak számára Magyarországon esély sincs arra, hogy öngondoskodjon, félretegyen, mert egyszerűen a megkeresett pénzt kénytelen elkölteni, ha meg akar élni.

Azért legalább azt ne kérdőjelezzük már meg, hogy amíg egy német, osztrák, angol keresetből a te döntésed, hogy valamennyit félreteszel, vagy elköltöd az egészet, addig ez Magyarországon nagyon sok ember számára elérhetetlen álom."

- a 2. bekezdest illene alatamasztani statisztikakkal.
A kérdés egy korábbi poszt alatt merült fel, és akkor megígértem, feldobom a Facebookon is, lássuk, ki mit gondol róla. Elöljáróban annyit mondanék, hogy szerintem a kérdésre voltaképpen nincs válasz, hiszen gyakorlatilag mindenkinek mást jelent a kényelmes megélhetés (mert a kérdés voltaképpen erre…..
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.26 09:20:02
@camilló: "Itthon szart sem ér a szorgalom. Ha szerencséd van és kifogsz egy helyet (maradjunk az építőiparban) az egyik viktor közeli cégnél, akkor nagyon jó fizetést kapsz."

- kifogas a leggyengebbik fajtabol. En is dolgoztam otthon es kerestem is allast es talaltam is, akkori viszonyok kozt elfogadhato penzert, pedig se csokos nem voltam, se munkaerohiany nem volt akkor meg, es tapasztalatom sem volt sok.
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.26 09:20:13
@$pi$: a hatekonysagduma egy hazugsag.

Sose feledd: A.kozgazsasagtan NEM egzakt tudomany (mint pl matematika,fizika). Egy krealt tudomany, amely azert olyan amilyen, hogy a jelenlegi penzemberek erdekeit tudomanyosan hangzo elmeletekkel megtamogassa. Ha mas lenne a penzrendszer, mas lenne a kozgazdasagran is.
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.26 11:26:05
@camilló: "Ha annyira jó itthon, akkor miért nem itthon élsz?"
- terrorista gyurcsany tette tonkre az orszagot, ezert menekultem es nem hittem hogy jobbra fordul. De szerencsere tevedtem, kezdjuk latni az elmult 8 ev aldozatos munkajanak eredmenyeit.

"A közgazdaságnak vannak törvényei pont úgy mint a matematikának. "
- ez 1 hatalmas tevedes. Tudom ezt oktatjak.
De ki hatarozza meg, hogy mi szamit tudasnak?
Kényes téma a mai, hiszen Tsabus voltaképpen egy szakítólevelet küldött, amin érződik a csalódottság, és a düh. A szakítás napjaink egyik legfontosabb közösségi felületén a Facebookon történt, és elsősorban azért érzem ide tartozónak, mert egyrészt szerintem nem egyedi történetről van szó, másrészt…..
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.20 10:32:43
@IT Knight: en nem olvasok se kormanyparti sem ellenzeki mediat mert a kormanyparti nevetseges, szajbaragos.
Azt viszont onnan tudom, hogy jo oldalon vannak, hogy ennyi tamadast meg kormany nem kapott soha. Es ilyen lehetosegek sem voltak soha ktlritizalni a kormany tehat a sajtoszabadsag is el, virul.
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.20 11:05:50
@tsabus [UK]: "Mint írtam, jónak tartani azt, ami most otthon folyik, az nem politikai nézet, hanem jellemhiba."

- masokat a velemenykulonbsegert megvetni pedig kulobosen az.
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.20 11:06:05
@Csodabogár: "tehát nem unatkozza végig a napot, mi az ördögnek követi a magyar híreket. Nincs az adott ország médiáiban elég olvasni való?"

- mert nem beszeli elfogadhato szinten sem a nyelvet.
Pedig ez a legfontosabb lepes, hogy kiutat talaljon abbol a munkabol, amit otthon megalazonak tartott volna, de kulfildon megis elvegez.
Raadasul a szokicsbovites legjobb modja az olvasas.
Sajat peldam, a szaknyelv. Szakcikkeket szerelesi kezikonyvet magazinokat olvastam, mert akademiai nagyszotarban sincsenek benne ezek a szavak vagy kifejezesek. Akkor meg nem volt idom hulyesegre mint pl politikai forumok latogatasa.
Juli és családja egy éve költöztek Németországba, miután elegük lett abból, amit Magyarországon napi szinten átéltek. Az egy év már éppen elegendő idő ahhoz, hogy az első tapasztalatokat összefoglalja, még ha csak röviden, címszavakban is. A nekem írt levélben úgy…..
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.19 11:26:10
@Hari Seldon 2: soros gyorgy egy magyar szarmazasu uzletember. A media mindig igy hivatkozott ra.
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.19 11:26:24
@Irbisz: "Tovabba mit csinalnak közeptavon a haverjaid, amikor majd szep lassan összeomlik a TB, a nyugdijrendszer, az egeszsegügy, köszönhetöen annak, hogy egyre elavultabb es nem fenntarthato gazdasagi modellt epitenek orbanek"

-miben kulonbozik a nemet es a magyar gazdasagi modell? kivancsi lennek vegre.
Megtudom e a valaszt mielott magyarorszagon minden osszeomlik es maga ala temet?
A kérdés elsőre minimum furcsa, ugyanakkor az elképzelés vitaalapnak nem rossz. Arról van szó, hogy vajon a fejlettebb uniós államoknak valamiképpen kompenzálniuk kellene-e azokat az országokat (és ezek jellemzően a később csatlakozott kelet-európaiak), ahonnan sokan költöztek…..
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.17 12:16:51
@IT Knight: "Szerintem fogadjunk be kb. 200 ezer szíriai migránst, majd fizessünk 200 millió dollár kárpótlást Szíriának, amiért elvettük az embereiket."

- ne emlegess ilyeneket mert hatha eu politikusok is olvassak a blogot es verszemet kapnak, es erre is kitalalnak1 kvotat. (kommunista tervgazdasag volt regen most meg a kvotak, nehez nem latni a parhuzamot)
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.17 12:16:53
@Csodabogár: "amiért most kezdik (pénz)büntetni őket, máris spórolna sokat."
- ha.fizetnek akkor hazaarulok, mar ideje lenne a huxitnak is.
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.17 12:16:56
@fhdgy: "hogy a megtermelt javakat ne herdálja el az állam fölöslegesen, értelmetlenül."

- ebben igazad van. Viszont tudod-e mire kolt az allam legtobbet, hova megy az adofizerok pensenek tobbsege?
A kérdés hosszú évek óta eldönt(het)etlen, és sok vitát generált (egyebek mellett itt, a blogon is). Az egyik oldal a „minden magyar mosogat és takarít” sztereotípiát ismételgeti előszeretettel, ami nyilvánvalóan nem igaz (miként az sem, hogy mindenki huszadmagával lakik…..
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.12 10:13:34
@Saman: "Semmilyen orbán hívőt nem fog meggyőzni olyan dolog, amit nem az M1 szajkóz."
- jelen esetben az orbanhivoket a brit statisztikai hivatal adarai gyozik meg.
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.13 00:59:59
@London2009: nalunk van allithato asztal, nagyon hasznosnak talalom. Igy max 2 orat ulok naponta (+meetingek, de az nem sok) A tul sok ules nem tesz jot a keringesnek, jarj barmennyit is fitness terembe, gymbe, az a barmennyi ugysem lesz tobb 1 oranal, mert nincs idod.
Harmadik, befejező részéhez érkezett Péter és családja története. Az első részben arról volt szó, hogy 5 év külföldi élet után miért és hogyan költöztek vissza Magyarországra, hogy aztán kiderüljön: Magyarországon munkát találni, élhető fizetést keresni, lehetetlen küldetés. Péter aztán újra…..
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.11 16:04:30
@Bredpitt Monika: "SOROS GYÖRGY EGY JÓ EMBER !!!"

- legyen neked a hited szerint. Valojaban egy szelsoseges baloldali aktivista akit sokan nem szeretnek.

www.google.co.uk/amp/s/www.express.co.uk/news/world/827196/Israel-Hungary-George-Soros-Viktor-Orban-poster-campaign/amp
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.11 16:04:58
@Demi78: "akar otthon szukolkodve,"
- ma magyarorszagon az szukolkodik, aki lusta. Pont.
A határátkelés egyik sajátosság (mint ez már többször kiderült), hogy nem feltétlenül egyszeri és egyirányú folyamat. Példa erre István története, aki Svédországból költözött vissza Magyarországra, hogy aztán rövid idő elteltével mégis úgy gondolja, jobb lesz neki a…..
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.10 14:33:56
@Arthamyr: a melegeket otthon is elfogadja a tarsadalom. A kovetelodzo, hivalkodo melegeket nem.
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.10 14:34:03
@Arthamyr: "ahogy a poszter is írta, ott a szélsőjobb is megy a pride-ra "
- tehat nincs szelsojobb a svedeknel?
Az ember azt gondolná, hogy öt év után az ember már otthonának érzi azt a várost, ahol él, és tulajdonképpen ez történt Imolával is, aztán az élet (meg egy szerelem) mégis úgy hozta (és ilyen is van), hogy most Budapesten él. Te is hazaköltöztél? Vagy csak tervezed? Hogyan…..
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.07 14:13:40
@IT Knight: "
Egyébként örömmel vettem, hogy mostanában reálisabb kép jelenik meg a kitántorgó magyarokról ezen a blogon: vendéglátósok, bébiszitterek, építőmunkások posztolnak. Ez sokkal reprezentatívabb, mint a vetítés, hogy kint mindenki császár"

- es meg az en fejem lett leorditva tegnap, mert ezt szova mertem tenni, statisztikai adatok nelkul. A blog meg mindig nem eleg realista, de pozitiv elmozdulas valoban tortent.

"az életed 90%-át nem befolyásolja Orbán, rajtad múlik, hogy boldogulsz-e, kár is a politikára kenni"
- maglesz az 95 is, de a gyenge emberek inkabb bunbakot keresnek ahelyett , hogy szembeneznenek magukkal.

"HOGY MERÉSZEL hazaköltözni és Magyarországon boldogabban élni, mint külföldön??"
- mivel a tobbseg nem mer szembenezni magaval, ezert be sem vallja,hogy otthon jobban elt, es most itt elsosorban nem penzugyi dolgokra gondolok. Aki pedig igen, azt a massza lehuzza a sarga foldig.
Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.07 14:14:55
@Sexual Harassment Panda: "lètezik rasszizmus?"
- nem letezik de igeny lenne ra.