Regisztráció Blogot indítok
Adatok
juzernikk

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A Dínófőnökök kora lejárt, gyere, csatlakozz te is ősszel induló Dínófőnök mentesítő IT vezetői programunkhoz!..
juzernikk 2018.12.04 21:12:40
Csak erős idegzetűeknek! Íme sokkoló oktatófilmünk arról, hogyan bánjunk el az ördögien gonosz üzleti oldali megrendelőkkel!..
"Na szia, szevasz, van ez a feladat, de csak annyi az egész, hogy a negyedik képernyőre valahova egy mezőt gyorsan fel kéne rakni, érted, megvan az egész egy óra alatt, még egy kávé is belefér cigivel! Mindegy hova, tökmindegy tényleg. Mondjuk oda, középre, ott nézne ki a legjobban, kicsit a…..
juzernikk 2017.03.27 19:46:23
@I_Isti:

"" ő elmondja mit akar, " = csak egy (beviteli) mezőt."
Nem. Az ügyfél csak annyit akar, hogy működjön :-)
Zenekart a társadalom metaforájaként többek között olyan ikonikus rendezők használták, mint Federico Fellini (Zenekari próba) vagy Andrzej Wajda (A karmester). A különböző hangszereken játszó zenészeknek (indivumoknak) a sikeres előadás érdekében egyéni törekvéseiket a közösség célja alá kell…..
juzernikk 2017.02.28 22:07:38
@tnsnames.ora:

ok, akkor jól értettem vagy ha nem is, akkor most már értem, amit írtál
juzernikk 2017.02.28 22:29:27
@Ad Dio:

"Én azt kérdeztem, hogy "igazságnak" fogják-e tartani azt, ha a gyengébbek miatt veszítenek? "

Ha a csapat kommunikált és mindenki által elfogadott célja a teljesítmény és a győzelem, akkor nyilván nem fognak örülni neki, hogy "egy két gyengébb képességű játékoson ment el a meccs". Ezt azt edzőnek tudnia kell kezelni. Vagy szereznie kell jobb játékosokat vagy elfogadtatnia a játékosokkal, hogy ennyit tudunk. Ha ezt ők nem fogadják el (akár az edző önhibáján kívül), akkor jön az elégedetlenség.

Ha a csapat kommunikált és mindenki által elfogadott célja, hogy jól érezzék magukat és fontosabb a szórakozás, mint a győzelem, akkor meg nincs kérdés, mert nem lesz ebből probléma.

A legfontosabb tehát, hogy mi a csapat kommunikált és mindenki által elfogadott célja.
juzernikk 2017.02.28 22:37:02
@Ad Dio:

" A film szerint csak tömegsport és csak közösségi zenélés szabad. Minden más bűn. Ez kirekesztő gondolat. Egyszer már kipróbáltuk, úgy hívták kommunizmus."
Nem. A film nem erről szól. A kommunizmust meg már végépp ne keverjük már bele... :-)

Egyrészt: A film arról szól, hogy a gyerekek kiállnak a vélt vagy valós igazukért.

Másrészt: Nem az a probléma, hogy a egyeseknek tátogniuk kell a győzelem érdekében. Hanem, hogy a csoportnak a versenyen való győzelem közösen elfogadottan nem olyan fontos. Lehetett volna fordítva is, hogy azt a döntést hozzák, hogy győzni akarnak és ha kell, akkor vállalják, hogy e cél érdekében pár ember tátogjon. Ha ezt a csoport elfogadja, akkor nincs probléma. Ha a tátogóknak ez nem okoz problémát, mert őket nem zavarja, akkor nem probléma. Ha zavarja őket, akkor meg lehet őket próbálni kompenzálni valahogy.