Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Furin Irina

33 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A spirituális út paradoxona - Lenne szíves megmondani, merre kell mennem? – kérdezte Alice. - Az attól függ, hová akarsz jutni – felelte a a vigyorgó macska. - Ó, az egészen mindegy – mondta Alice. - Akkor az is egészen mindegy, hogy merre mégy – mondta a Cheshire macska. – Csak menj, menj,…..
Érzések, tudatosság és boldogság Lássuk, hogy hogyan kapcsolódik a tudatosság és a tudatalatti érzések a boldogsághoz és belső szabadságérzethez, illetve, hogyan tudunk elállni a saját boldogságunk útjából. A fény hiánya "Mitől vagyunk boldogtalanok?" Itt azonnal álljunk is meg egy pillanatra!…..
Sokszor beleesünk abba a hibába, hogy azonosulunk a viselkedésünkkel és szokásainkkal. Így csapdába kerülünk, amikor kiderül, hogy ezek a viselkedésmódok károsak, hiszen ez azt jelenti számunkra: MI VAGYUNK ROSSZAK! És ez már be is indította az önvédelmi reakcióinkat! Csakhogy ezzel csak tovább…..
Mik az érzések?   https://www.youtube.com/watch?v=7-nnf3zHqQs Az egónk és hagyományos tudatunk szeret egyszerűsíteni, de még jobban szeret címkézni. Nem tesz sokszor mást az érzésekkel sem. Felosztja őket jó és rossz érzésekre. Attól függően, mennyire kellemes vagy kellemetlen a megélésük. Ez…..
Mi a tudatalatti? Elnagyolt definíciók A Wikipédia megfogalmazásában: "A tudatalatti pszichológiai fogalom; olyan aktív lélektani folyamatok jellemzője, amelyek nincsenek a tudat értelmi tevékenységének középpontjában, a háttérből azonban mégis hatnak a tudatos folyamatokra." Ez elég bő…..
Gondolatok, elmélet és gyakorlat Gondolatok teremtik a valóságunkat. Ezt annyit hallottuk már, hogy kedvünk lehet besorolni a "legtöbbet ismételt ezoterikus közhelyek" közé. Mégsem mehetünk el mellette, mert mi van, ha igaz? "Nem választhatod lea valóságról alkotott elképzeléseidetarról a…..
Mik a képzetek? Ahogy a szóban is benne rejlik a válasz, a képzetek asszociációk összessége (érzések, érzetek, tapasztalatok, képek, gondolatok, hiedelmek), amiket a körülöttünk levő tárgyakról, személyekről, illetve a különböző fogalmakról alkotunk. A lényeg, hogy minden képzet meghatározza,…..
Mik az érzések?   https://www.youtube.com/watch?v=7-nnf3zHqQs Az egónk és hagyományos tudatunk szeret egyszerűsíteni, de még jobban szeret címkézni. Nem tesz sokszor mást az érzésekkel sem. Felosztja őket jó és rossz érzésekre. Attól függően, mennyire kellemes vagy kellemetlen a megélésük. Ez…..
Kezdjük azzal, hogy mi is az énkép? A téma szakértője, az NLP tudományának fejlesztője és tanára, Steve Andreas így fogalmazza meg az "Énkép" című könyvében: "Mindannyian gondolunk magunkra így vagy úgy, tulajdonképpen ezt hívjuk énnek, énképnek vagy identitásnak. Az "énkép" (self-image) kifejezés…..
Evéssel és a fogyással kapcsolatos tévhitek Itt is csak pár példát hozok. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek lesz még pár további ötlete. 1. „A túlsúly az egész családomban probléma volt.“ Ez (érzelmi) azonosulás egy családi vonással. A tudatalatti számára ez egy program: “ha a családomban ez…..
Mai kultúránk nagyon kevéssé figyel a test érzeteire, sőt, annyira elnyomta őket, hogy ritkán ismeri fel a jelzéseit. Íme 10 tipikus félreértelmezés 1. A szomjúságérzet felcserélése az éhségérzettel.   2. A gyomorégés felcserélése az éhségérzettel. Oka helytelen táplálkozás,…..
Mi a teendő, ha elegünk van a jojózásból? Egyértelmű, hogy a fogyás sikerességét a különböző egymással viaskodó, vagy egymással váll vállt vetve küzdő programok határozzák meg. A kimenetelt az határozza meg, hogy “kivel van az erő”, vagyis melyik oldal mögött van erősebb érzelmi energia…..
A túlsúly egyik alapvető és gyakori oka az érzelmi vagy pszichés éhség. Ha nem vagyunk elég tudatosak, akkor nem csípjük nyakon azt a pillanatot, amikor a tudatalattink pusztán érzelmi éhségünket vagy feszültségünket próbálja csillapítani. Azonban van pár árulkodó jel, amik segítségével…..
A túlsúly általános tudatalatti okai Az érzelmi evés Rossz étkezési szokások Étkezéssel kapcsolatos tévhitek A test jelzéseinek félreértelmezése Most járjuk körül a legérdekesebb témát, az érzelmi evést és annak okait.   1. Az érzelmi evés A komolyabb túlsúlyos eseteknél szinte kötelező…..
Milton H. Erickson, a híres amerikai pszichiáter és a hipnoterápia egyik legnagyobb úttörője, így írja le a hipnózis veszélyeit az egyik tudományos dolgozatában: "Klinikai és gyakorlati munkám 30 éve során nem tudtam felfedezni a hipnózisnak semmilyen káros hatását, ahogy a hipnózis terén nagy…..
Rengeteg rossz étkezési szokást szoktunk összegyűjteni, így itt csak néhány klasszikust említek meg. Az internet tele van káros étkezési szokásokkal és a leküzdésükkel foglalkozó cikkekkel, úgyhogy kis ráfordítással sok jó tippet begyűjthetünk. 1.) Kínálati bőség, marketing diktálta rossz szokások:…..
"Hipnózist alkalmaznak a Semmelweis Egyetem kórházában a gyógyításhoz. Van olyan eset is, amikor hipnózisban műtenek, ha a beteg allergiás a gyógyszerekre, vagy az altatószerekre. Az ELTE tanszékvezetője szerint a módszer nagyon jó: a beteg hipnózisban pozitív emlékekre gondol, és pozitív jövőképet…..
Nagyon sokan megkérdezik tőlem, hogy milyen érzés hipnózisban lenni, valahányszor meghallják, hogy hipnózissal foglalkozom vagy akik nyitottak rá, de még nem szánták el magukat arra, hogy kipróbálják. A válasz egyrészről nagyon egyszerű: hipnózisban lenni jó. Másrészről nem olyan egyszerű: nincs…..
Mik az érzések?   Az egónk és hagyományos tudatunk szeret egyszerűsíteni, de még jobban szeret címkézni. Nem tesz sokszor mást az érzésekkel sem. Felosztja őket jó és rossz érzésekre. Attól függően, mennyire kellemes vagy kellemetlen a megélésük. Ez első ránézésre is elég elnagyolt nézet. Az…..
Érzések, tudatosság és boldogság Lássuk, hogy hogyan kapcsolódik a tudatosság és a tudatalatti érzések a boldogsághoz és belső szabadságérzethez, illetve, hogyan tudunk elállni a saját boldogságunk útjából. A fény hiánya "Mitől vagyunk boldogtalanok?" Itt azonnal álljunk is meg egy pillanatra!…..
  Mi ez az ingyenes online Tudatosság kurzus? Könnyed formában tudatosítunk nagyon komoly lelki folyamatokat. Mindennapi témákon, példákon keresztül. Meditációs gyakorlatokkal tesszük a megértést megéléssé. Ezáltal kiegyensúlyozottabbá és harmonikusabbá tehetjük az életünket. Ha…..
A fogyás visszatérő szó az életedben? Elkerülöd a tükröket? Nem szívesen mutatod meg magad a strandon? Zavar a pocak? Zavar, hogy már kisebb megterhelésnél is szuszogsz és izzadsz? Szeretnéd újra felvenni a régi, kisebb méretű ruháidat? Evés zavaraid vannak? Időnként rád jön a falás? Esetleg már…..