Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsibizsebe

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A támadás délelőtt történt. Egy tanuló táskájába rejtett automata fegyverrel ment be az iskolába. Arca felismerhetetlen volt, keményebb, alattomosabb a megszokottnál. 27 gyereket ölt meg a Sandy Hook általános iskolában 2012. december 12-én a Connecticut állambeli Newtown-ban. Adam Lanza azóta…..
zsibizsebe 2018.09.19 14:05:27
@Berelhetoreklamfelulet: Vagy a Walmartban... ami ott kb hasonló, mint itt a tesco. Javaslom a további ítélkezések előtt a Napsugaram és a Columbine után című könyvek elolvasását. Utána az ember kevésbé ítélkezik felelőtlenül
zsibizsebe 2018.09.20 08:41:10
@Berelhetoreklamfelulet: A sokadik lövöldözés után pont az egyik ilyen lövöldözés hatására emelték 18-ról 21-re. Olvass már utána.
De még ez is kevés, amíg minden második háztartásban 1-2-3 fegyver van és szinte bárki fegyverhez juthat.
Figyelj, feljebb említettem 2 könyvet. Ha azt hosszúnak vagy fárasztónak érzed elolvasni, akkor ott van még a Kóla, puska, sült krumpli című film.
Felháborodtam. Nem kicsit, nagyon. A világ tele van fiatalokkal, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, és az életükkel. A világ tele van fiatalokkal, akik hozzászoktak, hogy következmények nélkül megtehetnek mindent, és bármit.  Igen! Tudom! Liberális nevelés! De ez a szóösszetétel is magában…..
zsibizsebe 2018.05.16 11:44:39
Ó igen. Alapvetően egyetértenék a poszttal, DE...

Mit kezdjünk azokkal a felnőttekkel, akik piros lámpánál, a buszt meglátva, csoportosan rohannak be a 2 x HÁROMsávos (!!) úton 50-nel robogó autók közé? (Hetente háromszor belefutok)
Mit kezdjünk azokkal a felnőtt autósokkal, akik a sort megelőzve sorban vágnak be a kanyarodó sáv legelejére (át a záróvonalon, ezzel óriási dugót okozva a tisztességeseknek (Róbert Károly - M3 bevezető felhajtó, nap mint nap,. de akad még bőven hasonló hely)
Mit kezdjünk azokkal a vérmes anyákkal, akik a nünükék veszélyességéről egy rémhírt olvasva ezt nem csak vadul megosztják, hanem sorban és tömegesen tapossák szét szerencsétlen, gyerekekre mérgezőnek kikiáltott jószágokat (saját tapasztalat, hejjj, ott merre volt az állatvédelem...)

órákig tudnám mág sorolni...

Tessék végre megérteni, hogy semmi nem fekete és fehér, és semmi nincs véletlenül. Az értékrend totálisan felborult, mindenki úgy érzi, hogy azt csinál, amit akar és csak az a jó, amit ő gondol, továbbgondolkodás nuku. Tökéletes szűklátókörűség és a tények ismerete nélküli itélkezés mindenhol. Itt is. Itt bizony, a posztban is.
A kölkök ezt látják, miközben ömlik rájuk a tévéből és a netről a szemét, a celebek, a gazdagok, és a (fél)meztelen tökéletes alakú nők és férfiak istenítése és csodálata. A pedagógusok (azért emelem ki őket, mert ugye rájuk kéne hallgatniuk), és az egyéb valódi értéket teremtők elismerése meg valahol elvész a semmiben, mindenhol egymás alázása, név nélküli ócsárlása megy. A facebookon, a blogokon, erre baromira ráér mindenki.

Tessék mondani, mégis kiktől tanuljanak ezek a gyerekek tiszteletet, türelmet, szabályok betartását, a valódi értékek elismerését???... a fenti felnőttektől? Igen, bizonyára hibásak a szülők és a pedagógus, illetve a vadaskert is, de tessék már végre megérteni, hogy egy gyerek a körülötte levő kisebb-nagyobb társadalom alapján szocializálódik, abból, ami a körülötte levő kicsit tágabb világból ráömlik, ha ott nincsenek egészséges értékek, egymás tisztelete, odafigyelés (vagy legalábbis nem ez az alap hozzáállás), akkor a legjobb család is véresre feszülhet, mert állandóan lesznek problémák.

Egy kiskamasz gyerek nem a szabályok betartásáról híres, de ha egy hangyalábnyit is belegondolunk, sajna ez a mai felnőttekre pont ugyanígy igaz.

Tény, hogy ebben a szituban sokmindenki hibázott, de aki csak a gyerek, vagy csak a szülők keresztrefeszítését követeli, az jó lenne, ha gyorsan tartana némi önvizsgálatot.
Nap mint nap rengeteg felnőtt követ el hasonló szintű ballépést, max mázlija van, és nincsenek komoly következményei. Vagy ha vannak, akkor nem kapnak ekkora hírértéket....
Az Elittárs.hu-t üzemeltető Affinitas GmbH "2008-as alapítása óta segíti a komoly kapcsolatra vágyó egyedülállók társkeresését." A tavalyelőtt arculatváltáson átesett cég az elmút 10 évben többször szerepelt a Homáron. Volt, aki lakonikus, volt aki vulgáris levélben számolt be a vele történtekről,…..
zsibizsebe 2018.01.30 09:01:21
@onlajnok:
Ja, akkor nem nekem szólt, hanem a poszternek :)
De ha virtuál-kártyával fizet, akkor sem tudják újra levonni. Nem mellesleg az elittárs és minden partnerkereső kifizetése nálam nulla problémát okozna, de ettől másnak ez még lehet fontos.
zsibizsebe 2018.01.30 09:04:30
@Terézágyú: Ahogy gondolod.... add meg nyugodtan (te vagy bárki) a rendes kártyád adatait továbbra is a neten, ha az úgy egyszerűbb... én csak egy ötletet adtam a problémára annak, akit érdekel, és esetleg nem ismerte ezt a módszert.
De ez ugyanolyan, mint a jelszavak.... azoknál sem véletlenül vannak bizonyos szabályok, és néhány évvel (évtizeddel) korábban az is milyen felesleges szarakodásnak tűnt.
zsibizsebe 2018.01.30 11:46:29
@vanek ur: Az Amazon is pont úgy működik szerintem, mint a többi, amit te leírtál, az a normál kártyás vásárlás.
A fizetés pillanatában megtörténik a bank részéről az ellenőrzés, zárolja a számládon az összeget (te megkapod az értesítést sms-ben, hogy fizetés történt ilyen és ilyen összegben), a céloldal pedig kap egy értesítést, hogy az összeg rendelkezésre áll.
Aztán hogy ez hogy és mint, melyik napon kerül le a számládról, az egy másik dolog, nálad az zárolt összegként szerepel (mintha már le lenne vonva). A céloldal meg aznap, vagy 1-2 napon belül benyújtja az igényét, és az eredeti, engedélyezett adatok alapján történik a tényleges könyvelés.

Az összes "normál" kártyás fizetés is hasonló módon működik egyébként (nem csak a netes).
Örökzöld vitatéma, hogy mennyire egészséges dolog kutyát tartani a „panelban”, illetve sokszor elhangzik, hogy csak annak kéne kutyát tartania, aki kertesházban él. Mennyire határozza meg az élettér a kutya egészségét? Hol lehet úgy tartani egy kutyát, hogy biztosítva legyen a jóléte? Hol a legjobb…..
zsibizsebe 2017.10.27 08:49:51
@Terézágyú:
:)
Mert felelőtlen állattartó vagy, azért! Hát milyen jogon merészeled te dolgoztatni azt az állatot? Csak úgy? Rabszolgasorban? Kutyaszakszervezetnél jártatok már? Engedélyt kértél az összes Állat- Véd- és Gittegylettől? Na addig nem lehetsz ám nyugodt... az ilyesmiféle dolgok, amit leírtál, bármikor megtörténhetnek.....
:)
Akármilyen szociológiai problémát is nézünk, azok kezelése két nagyobb stratégiai területre bontható. Az egyik oldalon ott van a megelőzés, ami folytán a lehetséges elszenvedőket megpróbáljuk megóvni a bajtól. A másik stratégia pedig azon esetek kezeléséről szól, amikor már a baj megtörtént és az…..
zsibizsebe 2017.09.15 07:34:54
Pedig de, sajnos az. Mondom ezt úgy, hogy én is rendszeresen megmentek mindenféle jószágot, és utána próbálom őket biztonságba helyezni. A nem őshonos teknőst a mezőőrökhöz vagy az állatkertbe viszem, azokat a madarakat, akik 2 órán belül nem térnek rendesen magukhoz üvegnek csapodás után, állatorvoshoz, az út szélére nylonzacskóban kibaszarintott kölyökmacskákat meg saját pénzből oltatom/ivartalaníttatom, mielőtt gazdásítom, mert az a biztos. Hozzáteszem, nekem sincs sok pénzem, és sokszor a lelkesedésemnek az szab határt, hogy ki tudom-e fizetni a következő kört az állatorvosnál. (A legutolsó három macsek több, mint 150 000 forintomban volt, csak orvosilag (!) úgy, hogy ugye én csak átmeneti gazdi voltam)
De sajna ez mind pótcselekvés, és a saját lelkünknek jó maximum, nem úgy általában az állatvédelemnek. A jó az lenne, ha azt sikerülne lérni, hogy ez a töménytelen kóbor jószág már meg se szülessen, és ne kelljen őket menteni. Ha sikerülne úgy kialakítani az oltási/ivartalanítási szabályozásokat, hogy a csóróbb gazdinak is MEGÉRJE IVARTALANÍTTATNI a házikedvencet.
Mondjuk valamelyik kötelező oltás kombót 10% kedvezménnyel kapja a jószág, HA IVARTALANÍTTATJA IS a gazdi (és ez az ivartalanítás ingyenes). Na itt jönne be nálam az állami szerepvállalás, vagy az adakozóktól összegyűjtött pénzek ésszerű felhasználása. Mert ezzel hosszabb távon lehetne megoldani viszonylag humánus módon a kóbor állatok elszaporodásának problémáját, hiszen a legtöbb ember menne ivartalaníttatni, hiszen kevesebbet kell fizetnie a kötelező oltásért.

Nagyon szép dolog (és ebben SEMMI IRÓNIA NINCS!!!) az, hogy egy halálán lévő, félig megnyúzott, mozgásképtelen vagy vak macskának/kutyának megpróbálnak még egy esélyt adni, vagy még két hetet, de sajnos ez elég rossz arányban sikeres, és rengeteg pénzt emészt fel.
Közben meg sokszorosan újra termelődik az a kóbor réteg, aki újból rengeteg pénzt fog felemészteni, sokszor a semmiért.

És előre nem lépünk, csak marad a szájkarate a facén, ahogy a szerző is írta, ahol a sok, puszta érzelemből, nulla előrelátással, vagy kicsit nagyobban történő gondolkodással kardozó elszánt fotelhusszárral való értelmetlen viták felőrlik az ember energiáit.
zsibizsebe 2017.09.18 07:02:43
@datam:
"Vajon mennyivel jobb ember az, aki egy kutya kínzásáról szóló poszt alatt ordítva követeli a kínzó lehetőleg minél durvább meggyilkolását? Mennyivel jobb az, aki fotelban ülve, fröcsögve kurvaanyázik mindenkire, akinek nem egyezik a véleménye? Kellenek ezek az emberek az állatvédelem portájára? "

Maximálisan egyetértek, pont ez a dolog dühít fel a facén a legjobban. Nem, nem kellenek. És sokkal rosszabbak, ugyanis ezeknek az ""állatvédőknek"" pont az lenne a feladata, ha már fotelből harcolnak (akik fotelből harcolnak), hogy finoman próbálják terelni az emberek hozzáállását a jobb irányba. Elmagyarázni a miérteket, megmutatni a lehetőségeket, de semmiképpen sem fröcsögve, durván, néha teljesen nevetséges és gyomorforgató stílusban támadni. Mindenre, és mindenkire, akinek nem 100%-ig egyezik a véleményük az övékkel.

A teljes állatvédelmet járatják le nagy nyilvánosság előtt. Sokszor már az is eszembe jutott, hogy ezek fizetett idióták, és esetleg pont ez a cél.

Az én véleményem szerint a legjobbat tetted a flokival... egészséges állatot szerintem tényleg csak akkor szabad bezárni lakásba (főleg kicsibe), ha az ember sokat otthon van vele. Persze mindig vannak speciális helyzetek, de az állatmentés nem arról szól, hogyha megtaláltam, akkor pechem van, és nevelhetem, hanem hogy ne hagyjam ott, és megtaláljam a lehető legjobb megoldást, ahol onnantól fogva biztonságban lesz.

Hozzáteszem, aki otthagy egy problémás állatot (pl kiesett fióka, akármi), sokszor nem azért hagyja ott, mert egy mocskosaljasrohadék, hanem hirtelen halvány fogalma sincs, hogy mit csináljon vele, annyit viszont már tud a facéról, hogyha nyilvánosan kérdez, de nem tud rengeteg pénzt és időt szánni az ügyre, akkor csak szardobálásra számíthat (a legtöbb esetben, és hatalmas tisztelet a kevés kivételnek).
  Gyógyteákat nemcsak patikában és bioboltokban vagy drogériákban kapni, hanem piacon, 100 forintos shopban, sőt, akár a sarki kisboltban is. Ennek megfelelően a termékek minősége is széles skálán mozog. Kamillatea néven pl. vehet az ember szép, nagyfejű kamillavirágzattal…..
zsibizsebe 2017.06.27 14:51:10
@Nick-son: Hát a csalánteát reggel éhgyomorra köll ám inni ébredés után, hogy hatékony legyen... biztos, hogy jó lenne, ha a sok fogyasztó hajnalban pizsamában (ilyen melegben anélkül) ott kolbászolna neked a kecó mellett a patakparton, és sikoltozva gyűjtené be az adagot?
Az én patakpartom maradjon csendes hajnalban, inkább kézfeltartással támogatom a gyógyszarkönyvi minőséget!!!!
zsibizsebe 2017.06.28 05:51:27
@Nick-son: Á nem, a Nagy Mindenttudó könyv szerint a friss hajtások a legegészségesebbek, csak forrázni azt köll, mert különben gonosz dolgokat művel a torokkal :D Nem mellesleg főzeléket is lehet belőle gyártani sok fokhagymával, na az az, amit én egyszer próbáltam ki, de innentől inkább maradok a töknél. Még az is jobb.
A sok hülyeséggel az a baj, hogy nem mi forgalmazzuk. Ha a goji bogyó meg a chia mag így divatba jött, holnaptól árulhatnánk szárított papsajt-magot, legalább nekünk lenne belőle zsé... Egy kis csini marketing, és jöhet a tengerparti nyaralás (álmodnék még... addig marad a patakpart :D )

@stakeholder Manyecs: Jajj, azok a régi osztálykirándulások... mikor az ofő vakarta a fejét, hogy egy klozettben miért is látszik nyolc láb (pedig nem voltunk pókok... :D )
Reggel az újságosnál egy kis könyv szúrt szemet a polcon. Hasznos tudást ígért mindenkinek 30 percben az időgazdálkodással kapcsolatban. Mire Zuglóba érek profi leszek, gondoltam. De nem lettem. Jó példa lett ez arra a népbetegségre, amit úgy hívnak, mindent és azonnal...
Nyilván külön cég meg minden, de az emberben ilyenkor felmegy a pumpa, és nem azért a 200 forintért. Eladtam két terméket a Vaterán, 850 Ft-os MPL Vaterfutárral. A címzett nem kapta meg, elkezdtük kerestetni, már a rendszerben látszott, hogy a Logisztikai Központot nem hagyta el. Sorbanáll,…..
zsibizsebe 2017.04.20 09:06:59
@Kutyahoroszkóp: Én anno elég sokat adtam/vettem rajta... jó volt, mert látod, hogy akitől veszel, annak kb hány adásvétele volt és milyen eredménnyel, eladóként ugyanez. Látod, hogy a másik mennyire szokott fizetni. Azaz bátrabban mersz előre utalni / bátrabban utalnak előre neked is, ha szinte nincs negatív visszajelzésed, de rendszeresen forgalmazol.
Igaz, én nem szart árultam, felszámolt (de jó állapotú) gyűjteményt, nem használt babaholmit, könyvet, ilyesmiket adtunk el, egyáltalán nem profi eladóként. Itt jobban megtalálja az ember országos szinten azt, akiket pont ez a cumó érdekli (főleg ha spéci)
Volt olyan ismerősöm, aki szerencsétlenkedett rajta, baszott fizetni, persze kapta a negatívokat, nem is tudott utána eladni/venni, állandóan nevet kellett változtatnia, olyankor meg ugye látszik, hogy kezdő vagy. Na ezt értettem én a jó alatt.
Drága persze. Főleg azért drága, mert a befizetett jutalékért semmit nem kapsz, mert egy tajparaszt az ügyfélszolgálat.
Tulképp olyan, mint a piacon, pusztán helypénzt fizetsz, oszt annyi... itt meg várna azért az ember némi szolgáltatást, mert az eladó meg a vevő közt a vatera az összekötő kapocs (a piac meg közvetlen).
zsibizsebe 2017.04.20 09:39:52
@Kutyahoroszkóp: Ebben igazad van, de azért nekem is sikerült eljutni addig a szintig, hogy már bátran mertek nekem előre fizetni. IGAZ, hogy piszkosul figyeltem a vevővel való kommunikációra, a gyors postázásra, a jó csomagolásra.
Hozzáteszem, én sem jutottam el baromi sok csillagig, de néhányszáz vásárlás már jelent valamit, főleg, hogy visszamenőleg bele tudsz nézni (máséba is), hogy azok milyen termékek voltak, ki vette meg... MIT írt a vevő. Ha vagy százszor más vásárlótól ott szerepel, hogy tökéletes volt a cucc, gyors a postázás, az már jelent valamit. Ha olyan cucc kellett, ami pártíz-húsz eladásos eladónál volt, ezeket én mindig megnéztem, és bizony volt olyan, hogy ugyanaz a néhány mucika volt, a kiírási stílus sem tetszett igazán, és nem is rizikóztam velük. Pontosan, amit írsz.. a nagy számok döntenek, meg a visszanézhetőség.
A "kicsiként nehéz betörni" probléma jogos, de pont azért, mert sok farok is próbálkozik, lommal, értéktelen szarokkal, vagy nemfizetős típus.. de azért azt figyeltem meg, hogyha olyan a cucc, ami tényleg érdekli a vevődet, akkor azért jön... Ha sokan árulnak hasonlót, akkor viszont jogos, valszín nem a kezdőt választja.
"Tájékoztattak, hogy 2016. októberben módosították az ÁSZF-jüket, amiben az apró betűk közt elrejtve rákötötték a szerződésemet a netre, külön erre nem hívták fel a figyelmem és meg se kérdezték tőlem, kérem-e." Az ember azért úgy sejti, hogy ez nem így megy. Kedves…..
zsibizsebe 2017.03.16 18:19:32
@rocksziklai szatyorkőzet: Lehet, hogy maslival kötötték rá... ésss akkor neked is vigyáznod kell ám. Az ilyesmiféle dolgok megeshetnek. Beony.
Milliónyi tanulmány készült már arról, jobb-e éjszakai bagolynak lenni, mint reggeli pacsirtának, és arról is, hogy átjárható-e a két kategória, vagy valójában ez nem is a szokásainkon, hanem a génjeinken múlik. A mindennapok tekintetében viszont gyakorlatilag tökmindegy, hogy…..
zsibizsebe 2017.02.20 18:38:34
@Bobby Newmark: Pontosan erről van szó. Mondom ezt úgy, hogy pacsirta vagyok, nem is kicsit :D De estefelé meg nekem van meg az az 1-2 órás holtidő, amikor minden odafigyelést igénylő (nem rutin) dologra használhatatlan vagyok. Ha ezen átesek, akkor még egy kicsit bírom, a hajnali kelés ellenére, de ezt nem mindig várom ki türelemmel :D