Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lola Welbach

151 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassabban baby! Háztáji démon 2020.04.04 18:25:21
Szentendre piaca kicsi, gazdag. Most bezárták a vírus miatt, de amikor nyitva van, nagy az élet szombat délelőtt. A népek vásárolnak kecskesajtot, mézet méhésztől, bioretket aranyárban, kürtőskalácsot, füstölt húst a termelőtől, virágot, savanyúságot, tilinkót, erdei gombát, házilekvárt. Kiscica…..
Jézus bennem, én a Trenitalia firenzei járatán. Santa Maria Novella! A pályaudvar neve, ahova befutottunk. Irány az Uffizi! (Nem most. Majd, ha vége a vírusnak.) Van, akinek attól csordul ki a könnye boldogságában, hogy ajánlott levélben értesítik: egy egész hónapra elég tüzelőt kap segélyként.…..
Kedves Blogolvasók!  A karantén idején a Facebook aktivitásunk erősödött, de majd írunk ide is. (már készül, s de jó címe lesz!) Addig is: Naponta - kétnaponta lejtünk egy táncot a Facebook oldalunkon élőben közvetítve: ultragáz mozgáskultúra, vállalhatatlan zenékre, az életöröm jegyében! Hol…..
Recepciós vagyok a SCDP ügynökségen, ablaktalan kiskonyhában várom, hogy felforrjon a víz. Előttem papírdobozok, felmosóvödör, kávéfoltos mikró. Becsukom a szemem. A piros tűsarkú, amit kinéztem a Mammutban, kurva drága, de kell, kellene. Nem baj, kölcsönkérek Icától. Kinyitom a szemem. Poloska…..
Lola Welbach 2020.01.19 15:52:05
@midnight coder: ne olvasd a blogunkat, ne érd be szamárral, irány a könyvtár!
Lola Welbach 2020.01.19 16:26:47
@Lorrh: Kösziiiii Lorrrh! :)
Lola Welbach 2020.01.19 16:32:39
@midnight coder: valamint, téli alkony témában tőle:

Kosztolányi Dezső
TÉLI ALKONY

Aranylanak a halvány ablakok...
Küzd a sugár a hamvazó sötéttel,
fönn a tetőn sok vén kémény pöfékel,
a hósík messze selymesen ragyog.

Beszélget a kályhánál a család,
a téli alkony nesztelen leszállott.
Mint áldozásra készülő leányok,
csipkés ruhába állanak a fák.

A hazatérő félve, csöndesen lép,
retteg zavarni az út szűzi csendjét,
az ébredő nesz álmos, elhaló.

S az ónszín égből, a halk éjszakában
táncolva, zengve és zenélve lágyan,
fehér rózsákként hull alá a hó.

1907
Istenem, köszönet a férfiért! Akár van olvasószemüvege, akár nincs. Ha az ember lánya elvált nő, akkor piszlicsáré szerelési ügyeire csak a férfibarátait tudja megkérni. (fogas felfúrása, konnektor áthelyezése tizenkét centivel, hogy ne a szekrény mögött bújjon meg a komisz, kontaktos kapcsoló…..
Lola Welbach 2020.01.05 14:31:07
@Örömhernyó: igen, igazad van. Ez a poszt a férfiakról szól, de a nőkről is írok egy pandandt posztot . (azok a csodálatos magyar nők)
Lola Welbach 2020.01.05 14:41:37
@Örömhernyó: Azt írod: "Nem a férfiakkal van csak baj, hanem Magyarországon úgy általában az emberekkel van baj." Így van, a kollektív magyar tudat, psziché rendkívül sérült. A múltból hozzuk a fájdalmakat, amiket semmilyen módon nem dolgoztunk fel, nem gyászoltunk el, s ezért személyesen és kollektíve is adjuk, csak adjuk tovább. (Mondjuk van is minek fájnia: nézzük csak például történelmünk elmúlt 120 évét nézzük...) Mert nincs rálátás, szembenézés, és tudatos elengedés. Perszonálisan sincs, kollektíve meg aztán pláne nincs: a sok egyéni fájdalom, veszteség, hátunkon hurcolt harag összeadódik. Btw. ez persze nem csak a magyaroknál van így. (némely népben több ez a hozott fájdalom, némelyikben kevesebb. bennünk rengeteg) Ezért tart itt az emberiség, ahol.
Ha jót akarsz magadnak, szerzel jegyet az Örkény Színházba a Kertész utcai Shaxpeare mosó darabra. Ami voltaképpen a Rómeó és Júliát takarja. De hogy takarja! A srácok farkát például alig.A történet ismert, megvan az itiner. Dőlj hátra. Élvezd a lehengerlő őrületet, ami egyetlen lendülettel repít,…..
Lola Welbach 2019.10.05 07:07:30
@Daenerys Targaryen: Nagyon tetszik a kommented, köszi! :) Már ki is vettem a tabudöntögető szót, de nem teljesen azért, amit te írsz, viszont igazad van. Ebben az előadásban nem a meztelen pasik a tabudöntők, hanem hogy írtak egy teljesen új Rómeó és Júliát, ami a Kné Erikák szerint "meggyalázása" lesz a "klasszikus remekmű"-nek. . Viszont - s ebben igazad van -, egy újraírt klasszikus darab sem "tabu" már sőt így írom inkább: +tabu+ , érzékeltetve, hogy a tabu szót száműztük, meghalt, mert nincsenek tabuk, ez csak még nem annyira megszokott.
Kommented kedvenc passzusa: "ha meztelen pasikat akarsz" :D Hát így ez kifejezetten nem célom. :D :D :D
Több van benne Tudom én, hogy a szezon kényszerítő ereje, s nem cinikus döntés hozta úgy, hogy az Ónodi Eszterrel készült ásványvízkampányt júliusra, a műanyagmentes hónapra időzítették. Az ásványvíz-lobbi Istent-Földet-környezetvédelmet ugyan nem ismer, de az ember vágyaival annál inkább…..
Lassabban baby! A Góth Irén-szag 2019.06.26 23:12:18
Már attól az email-től két napig félrevert a szívem a buszmegállós novellapályázatnál, hogy 4500 írás közül bekerültem azon húsz versenyző közé, akiknek szövegét kiteszik a megállókba.Hát még ma, az eredményhirdetés reggelén. Húúú, hát az Oscar díjkiosztó lehet ilyen: feszült arcok, boríték, Grecsó…..
Kukorelly Endrével is mindig történik valami. (amellett, hogy ír, publikál, nyilatkozik)A bulvársajtó olvasói tisztában vannak azzal, hogy képviselő volt, hogy szakítottak a híres színésznővel, hogy fejbe somták – hátulról! – egy tokaji kocsmában, hogy a Kossuth téren leláncolta magát. A…..
Lola Welbach 2019.04.27 07:22:42
@aszfaltfiniser: így van, íróként elemezzék az esztéták, irodalmárok. De kérdésedet a férfii-emberi elemzés szempontjából sem látom relevánsnak: és? Mi van igen, mi van ha nem? Melyik válasz a megnyugtatóbb számodra? Gondold azt! :D
Valamint: igen, Tolsztoly! Meg Márkez! De nagy az Isten írókertje, s változatosság, tudjuk mit csinál.
 Messzebbről kezdem, de mindjárt jönnek a magyarok: Welbach Lola (magyar) jógakihíváson vesz részt, mely annyit tesz, hogy márciusban minden egyes k. nap bikram jógára megy a jógaterembe. (K. mint kurva nap, mert most, túl az iduson, túl a kezdeti elszánt lendületen, fárasztó és kényelmetlen minden…..
Lola Welbach 2019.03.18 10:41:46
@doggfather: De fura hogy elküldik! Felállítják, akkor is, mikor már lepakolt? Hát ez valóban nagyon ellene megy annak, amit az ember a jógából tanulhat. Én direkt élvezem - és valóban, a ragaszkodásomnak feladott apró leckének élem meg - , hogy oda dob a sors a jógateremben, ahol hely van. Ha megvan a kedvenc helyem (a belső kertre néző ablaknál) akkor oda fekszem, ha már foglalt, akkor keresek egy másikat.
  - Nem szeretem az apámat. Ez a mondatom tízezer dolláromba került - mondja Richard Gere a Micsoda nőben, mikor a pszichoterápiájáról mesél Julia Robertsnek. Sok barátomért, ismerősömért sír a szívem. Negyvenesek, kora ötvenesek, akik zordan, keserűen, pengeszájjal járják a világot. A testük…..
Lola Welbach 2019.02.12 16:01:05
@munkysz: Nagyszerű hogy ilyen tudatosan látod magad, és ilyen őszinte vagy magadhoz is, máshoz is. Az ilyen hozzáállás állítja meg az Átkot! :) Köszi
Lola Welbach 2019.02.13 09:45:04
@El Amante: de eljutottál! Ennek sztem mindennap lehet örülni. :)
Lola Welbach 2019.02.16 17:32:40
@Annula Várszegi: Köszönöm Annula! Az önismereti munka mindig, minden esetben megéri, ez éri meg a legjobban, legeslegjobban. :) Gnoti se auton!
Olyan közegből érkeztem, ahol csak a furák és a csodabogarak olvastak.   A szüleimnek voltak könyveik, de jobbára csak anyukám olvasott Szilvásyt, Clare Kenneth-et, Berkesit, Moldovát. Nem igazán volt kortárs szépirodalom a házban. Pedig szüleim nyitottak voltak, sok könyvünk volt, nem úgy, mint az…..
Amikor koraősszel a Hospice Ház előterében bogarásztam az adományozók tábláit tudtam, hogy végre már meg kell írnom a Kulka-ódám.Akkor még nem volt Forbes címlapon, még nem beszélt a betegségéről, még nem jött ki az X film, de akkor csordult ki a Kulka rajongásom, s éreztem, hogy ezzel fogom…..
Lola Welbach 2018.12.27 12:37:17
@maxval balcán bircaman: nem vagyok ballib. Lib sem vagyok.
                                                                                                                                                                          Kabátban, arccal lefelé fekszem az avarban, szúrnak a tűlevelek. Még jéghideg a márciusi föld, de én forró könnyemmel öntözöm. Hát…..
Lola Welbach 2018.04.03 21:17:50
@Passiflora Incarnata: Igen, igen ezt el kell engedni, ámde csak akkor, amikor már mindent megtettem. Ha valami ennyire fontos és fáj, akkor vagy lépj ki belőle, vagy tegyél valamit, hogy megváltozzon. És aztán minden esetben engedd el. Most az van, hogy teszek még - csekély lehetőségeimmel - , hogy megváltozzon. És amikor már mindent megtettem, akkor elengedem érzelmileg. (elkezdem. nekifutok) De nem tudok azzal tovább élni, hogy nem próbáltam meg mindent. És igen, tudom hogy lehet, hogy az lesz a vége, hogy mindhárom fa belehal. Köszi! :)
Lola Welbach 2018.04.03 21:20:14
@Knédli Man: :D mindenképpen ilyen seriff kell! Mínusz rák.
Lola Welbach 2018.04.03 21:31:11
@David Bowman: Eukonform parkoló: ááááááá broafffffffff. Mészárlás. :( Másrészt: ennek a világnak része vagyok én is, csakúgy mint a favágók, a hivatalok, a hivatalnokok, a jogszabályok, és a fák, és ezért tovább próbálkozom. A fák nem tudnak magukért érvelni, csak én értük. Hát nem adom fel. Akkor sem, ha szinte biztos a kudarc. :)
Lassabban baby! Fél perc Zen 10. 2018.02.23 23:37:39
József, a Hargita tetején - Felfelé sétáltam a Madarasi Hargitára, akkor találkoztam vele. Nyáron itt favágó, a lakókocsiban lakik. Éjszakánként járnak ugyan medvék a kocsi körül, de ő csángó, nem fél. Azt mondta, a csángók nem félnek. Több  ..
Nem kell Geréb Ágnes mellett elkötelezettnek lenni ahhoz, hogy lássuk, korszakhatáron vagyunk. Észre kell vennünk, hogy megkezdődött a Nőgyógyász Istenek alkonya. Egyrészt (majdnem) minden információ elérhető a neten. Keress rá az orvosodra, és százszámra találsz róla véleményeket, mert a kismama…..
Lola Welbach 2018.02.21 21:50:21
@Sterbinszky Tivald: Igen, az lenne a jó, ha jós szólna belőlem! (Habár nem voltam jósnál.) Ez a változás a küszöbön van, mert a következő nőgyógyászgeneráció szélesebb látókörű lesz, mivel akarva-akaratlanul, tananyagukba beépülnek a ma történései. Akár szentesíti a hivatalos kánon, akár nem.
Lola Welbach 2018.02.21 21:56:02
@Könnyen elkaptuk, uram!: Ezt mondta az interjúalany. Nem jártam utána ennek a félmondatnak. Nem vagyok szakember. Ez egy blog. Nem több, nem kevesebb.
Lola Welbach 2018.02.21 22:09:14
@Treff Bubi: Igen, ez egy reklámposzt, amibe ráadásul még be is van linkelve a termék neve. A haszon, a profit nem a mi ügyünk, mivel egy forintot nem kapunk belőle. Mi boldog függetlenek vagyunk. Viszont ez hátha segít annak, aki rászorul.
Nyári reggel Erdélyben, hétkor megy a mezőre a csorda, a pásztorok, s kutya. Örvendek!..
Ha még boldogabbá akarsz tenni – nyilván azzá akarsz, én is téged -, korán reggel induljunk el Bécsbe, keveredjünk be a város közepébe. Kávéházban igyunk lattét, nézzük a bécsieket, aztán tizenegy körül támassz le a Kunsthistorisches Museum Bruegel termébe és hagyj ott két órára.Utána sétáljunk el…..
Bene Zsófi barátnőm Kriston Intim Torna trénerként dolgozik. (itt van a Facebookon) Kíváncsi voltam mit lát, hall, érzékel egy tréner a nőkről, a férfiakról, a testünkhöz való viszonyunkról, a szexualitásunkról. Ültünk a konyhájában egy hosszú éjszakán át, beszélgettünk, közben boroztunk, teáztunk,…..
Lola Welbach 2017.12.31 15:35:55
@Tarnai Rwin: Köszönjük a hozzászólásod Tarnai Rwin! Köszönjük :)
  I. - De elmegyünk Gemencre? - Nem. - És lesz olyan, hogy te főzöl, én a kanapén ülve olvasok, felnevetek, megkérdezed mi olyan vicces, elmondom, és te is nevetsz rajta? - Nem. - Azért nem, mert én csak a szeretőd vagyok, nem a párkapcsolatod? - Igen. - És lesz olyan, hogy esős szombat délután…..
Legyünk őszinték. (mi más marad) December 24-e délelőtt van, megyek az utcán, plusz tizenöt fok van. Beülök a kocsiba, rádió, I’m dreaming of a white Christmas. Miközben kint, mintha március lenne, tavaszi szél árasztja a vizet, és nem hogy nem fehér, de még csak nem is hideg a Karácsony. Odalett ez…..
Ő Edit, az egyik könyvtáros, mellette pedig Hamvas Béla hunyorog a napfényben. A könyvtárban a legjobb hely hátul van, ahol rég letűnt idők emlékei láthatók: itt található DVD és CD kölcsönzés. Percek alatt, a szemünk előtt lett az egész múlt, kinek kell már mindez? Gondolhatnánk. De az elsőblikkes…..
  Képtelenség most, a szezon kellős közepén egy jó, éles képet csinálni róluk, mert decemberben ezek a nők, nyitástól-zárásig, mint a forrócsokigép properelle, pörögnek-forognak. Egy apró bolt, amibe mikor belépsz, azonnal körbeölel a csokoládé illata, olyan ellenállhatatlanul, olyan édesen,…..
Az úgy volt, hogy a múlt héten tudtuk, hogy Szentendrén forgat az Antonio Banderas. (Panderas, ahogy a fiam mondja.) Gondoltam, hogy jó lenne összefutni vele, az mekkora ász lenne, csak úgy, félvállról betenni a blogba vele egy szelfit: nini, egy ismerős, akit szeretünk. Látni lehetett a városban…..
Egy barokk nő. Mindig ez szó jut róla eszembe. Iza nekem több mint ismerős, kevesebb mint barát, pont az az ember, akivel nagyon jó összefutni az utcán aztán hirtelen, ráérősen kávézni. Nagyon okos - egyetemi tanár, konferenciák közt cikázik a világban -, és nagyon nő. Lényéből, gesztusaiból finom…..