Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zotyikaa

0 bejegyzést írt és 503 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokszor szóba kerülő fogalom és gyakran emlegetett kifejezés mind a szociológia, mind a politika, mind pedig a hétköznapi élet területein az „értelmiségi” maghatározás. Néhányan kifejezetten a diplomával rendelkezőket értik alatta, ám ez a megközelítés alighanem pontatlan (és téves is). Vannak…..
zotyikaa 2016.08.26 11:59:03
@endike: Azok a hivatalnokok akikről írsz.
zotyikaa 2016.08.26 11:59:05
@Köksal Baba: Én is épp erre gondoltam. Vajon kiégett?
PoliPraktika Jog-hurt 2016.08.03 08:28:14
Hétfőn az is kiderült, hogy léteznek olyan tejtermékek, melyeket kihívóan közösségellenes magatartás gyakorlására is fel lehet használni. A sokak által kedvelt joghurt, de még inkább a kefír megbotránkoztatóan életveszélyes támadófegyver, amely a törvény teljes, de leginkább rendkívül rapid jellegű…..
Az MNO, a HírTV és a hírek szerint a TV2 is foglalkozik az UNICEF aktuális kampányával. A névleg jó célt szolgáló szervezet aktuális kampányáról tudjuk, hogy pszichológus szerint kontraproduktív. Eleve azért, mert a problémát inkább "természetesnek" mutatja. A szakmai hibák mellett kiderül, hogy a…..
December végén jelentette be Lázár János, hogy a kormány kibővíti az eddigi otthonteremtési programot, és az új CSOK keretein belül a legalább 3 gyermekkel rendelkező háztartások 10+10 millió forinthoz juthatnak hozzá. Ebből 10 millió forint ingyenes állami támogatás, további 10 millió pedig…..
zotyikaa 2016.01.06 20:05:10
@Irbisz: POnt ez a lényeg. Támogatni azt kell aki valami pluszt tesz le.
Ahogy a cc is megírta, a ma reggel 6:30-kor kezdődő köztévés hírműsorból kimaradt Robin Williams halálhíre, pedig erről minden más magyar híradás és a teljes világsajtó is beszámolt. Most végre megvan a magyarázat, hogy miért maradt ki a reggeli adásból a színész…..
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
zotyikaa 2013.09.03 09:57:19
Veszprémben a néhány napos rossz idő elég volt ahhoz, hogy súlyosan megviselje a százmilliókért épített vadonatúj beruházásokat. Miközben tóvá változott a belváros közlekedési csomópontban a 150 milliós aluljáró, a város határában épült kerékpáros alagútban mocsár…..
A Dúró-Novák házaspár saját gyermekét használja politikai haszonszerzésre Ma már közhely, de könnyebben jut el az információ a társadalom széles rétegeihez, ha kisgyerek, kutya vagy hiányos öltözetű nő is megjelenik az üzenet átadásának folyamatában. A politikai…..
zotyikaa 2013.08.27 19:51:44
@Peterpapo: Nem a brutális gyilkosságok az ijesztőek, hanem a napi félelemben hazaérés...
Emlékszünk még? 2006 -ot írunk. Az utcán megjelentek a "Rosszabbul élünk, mint 4 éve" plakátok. Valamiféle számokra hívták fel az emberek figyelmét. olyanokra, amelyekkel jól lehet mutatni az aktuális kormány rossz teljesítményét. Nézzük meg, mi történt ezekkel a…..
Ha már megvan az elhatározás (jobb esetben az új munkahely is), akkor jön a határátkelés egyik leginkább idegőrlő része: az ügyintézés. Mai hősünk, Gabriella amerikai férjéhez költözött ki – ha azt írom, hogy nem volt egyszerű dolga az ügyintézéssel, akkor még finoman…..
zotyikaa 2013.03.26 21:12:02
@Jaffar: Szerinted egy átlag magyarnak miért ne a magyar hatósággal legyenek negatív tapasztalatai,
Amellyel ügyeinek 99%-át intézi?
zotyikaa 2013.03.27 10:41:48
@hagyma: Egy amerikai állampolgárnak le kell vizsgáznia, hogy amerikai-e?

Hát ilyet sem hallottam még.
zotyikaa 2013.03.27 10:43:27
@Jani haverja: Szerintem azért van pár ember a földön aki cserélne veled. Persze van jobb hely is a világon mint itt. De nálad is van jobb ember, nem?
Hogyan szórakoztassuk társadalmunk kutyával rendelkező igen jelentős hányadát? Ha már semmi más nem jön össze, legyen háromévenkénti ebösszeírás, nehogy azt mondják, kutyába se veszik őket. És milyen adatokkal? Pontosan ugyanazokkal, amelyek már egy másik nyilvántartásban…..
zotyikaa 2013.03.25 19:51:38
@Gábor (Gee Halen): Ha itt is másfél milliót kapnának az emberek és 150.000-el büntetnék a szar otthagyását akkor itt is nyugodtak lennének a kutyák gazdái, ezzel együtt a kutyáik is.
Képrejtvény. Az első fotó egy hónapja, a második egy hete készült a Kossuth téren. Keresd meg a különbséget! Igen, jól látod. A Kossuth téri mélygarázsépítés legelső lépése volt, hogy a területet körülzáró, korábban már elhíresült palánkon minden rést igyekeztek…..
"A hallgatói szerződés megakadályozza, hogy az adófizetők pénzén taníttatott egyetemisták az első adandó alkalommal hátat fordítsanak hazájuknak" – vélik sokan, kétségbe vonva ezzel a szerződés eltörlésére vonatkozó követeléseinket. Pedig szerintünk is jogos…..
zotyikaa 2013.01.14 21:02:51
@holas: Hol az a munkáltató aki a diploma miatt 100.000-el több adót fizet utánad?
Nagyszerű hír: egy újabb szökőkút újul meg. Még nagyszerűbb hír: minderre van 400 millió forintja a központi költségvetésnek, ráadásul a tartalékból (1623/2012. (XII. 18) Korm. határozat). És ez még nem minden, ugyanebből a tartalékból futja még a Belvárosi Főplébánia…..
zotyikaa 2013.01.06 15:50:50
@Sailing:
Így segíti meg a szegény körülmények közt tengődő önkormányzatokat az adófizetők vagyonából.
„Puerilizmusnak akarjuk nevezni annak a közösségnek magatartását, mely gyermekiesebben viselkedik, mintsem azt ítélőképességének állása megengedhetné; annak a közösségnek a magatartását, mely ahelyett, hogy az ifjakat férfiakká nevelné, saját viselkedését az ifjakéhoz…..
zotyikaa 2013.01.02 17:59:15
A multikkal kapcsolatos népi ellenérzések különösen erősek, illetve a kritikátlanság -- etatista liberális oldalon -- különösen szembetűnő olyan tőkeszegény (tőkeimportőr) országokban, amelyek egyúttal alacsony hozzáadott értéket is képviselnek a multinacionális ellátási…..
zotyikaa 2012.12.30 20:01:02
@ColT:

1. A kukoricának momentán magasabb az ára mint bármikor.

2. A Vámot mi magunk vetjük ki, tehát ha mindenkinek iPhont akarnánk akkor arra nem raknánk vámot. A samsung meg nyalná a seggünket hogy az is vámmentes legyen.
zotyikaa 2012.12.31 21:18:42
@kovacsjancsYYYZZZ:

Igen. De azt ne felejtsük el, hogy ameddig nem voltak a külön adók addig sem kaptuk meg az általad számolt különbözetet. Igen olcsón átvették az infrastruktúrát, amit azóta is csak foltozgattak.
zotyikaa 2012.12.31 21:20:55
@Makkasz: Aha akkor ezért tartunk itt mert ilyen a közgázon a képzés...
A Montegrappa hosszú ideje az állam- és kormányfők (meg persze a dúsgazdag üzletemberek) egyik kedvence tolla, úgyhogy jó pár igen fontos szerződést írtak alá vele. Az idén 100 éves márka stílszerűen ünnepel. A Montegrappa természetesen több igen értékes sorozattal…..
zotyikaa 2012.12.23 17:38:58
@HgGina: A Parker Duofold most is kitűnő. Nekem van egy új modellem. De van Waterman Exception-om is. Tökéletes kézimunka.

Amikről te írhatsz az a funkcionális tollak amik a papírboltban vannak. Azoknak pedig az árukhoz hasonlít a minőségük. Az amcsik a tömegtermelésre álltak át. A jó darabok még mindig kitűnőek. Átmész Bécsbe ott láthatsz is ilyet. Sajnos nálunk nincs rá pénz. Akinek van az meg Londonban és Bécsben shoppingol.
zotyikaa 2012.12.24 17:43:50
@HgGina: Hát erre nem tudok mit reagálni. Akkor nekem külön gyártanak...:)

Egyébként igen, a Parker is mint más termék a II. világháborúban futott be. Ezt kapta minden tengerentúlra utazott amerikai katona ellátmányként.
Az utóbbi napokban úgy tűnik a tandíj bevezetésének az ellenzői azt szeretnék, ha egyáltalán nem kellene fizetni a felsőoktatásért. Az előző rendszerrel csak a diákok jártak jól, az ország lehet, hogy nem. Az elmúlt években sokat lehetett hallani arról, hogy az egyetemeken a…..
zotyikaa 2012.12.16 19:52:15
@kolbászoszsömle:
Ez igaz. De ezek szolgáltatások. A termék, érték előállításra gondoltam.

A bankok más kérdés. És a mobilosok is, hiszen azok szolgáltatása helyhez kötött. Ezekben egyetértünk. De még így sincs náluk üresedés, tehát épp annyit adnak, amivel kívánatos munkahellyé válhatnak. Nem hülyék. De azt mégsem lehet elvárni, hogy az állam kötelezze őket, hogy az átlagbér duplája legyen náluk a minimálbér. Így marad szerintem helyesen a különadó.
zotyikaa 2012.12.17 20:19:31
@kolbászoszsömle:
Hát ha nem vagyok túl naív, akkor jobb lesz a dolgozónak, mert az állami bevétel növekedése kapcsán kevesebb lesz az őt terhelő adó.

Sajnos akkor semmit nem kell gyártani, ugyanis a kínai stb. termelést nem sújtják a környezetvédelmi, stb költségek, így képtelenek leszünk Európában bármilyen értéket versenyképe áron létrehozni. Tehát akkor javaslatod szerint vásárolunk. De miből lesz a mi pénzünk amiből vásárolni tudunk? Nyomtatjuk? Vagy forgatjuk a kínai-indiai fekete pénzeket? Vagy a fejlesztésből lesz hasznunk? De ebből meddig? Több kínai tanul az USA-ban és EU-ban mint hazai. Meddig marad meg az előnyünk? Ha elfogy honnan lesz pénzünk vásárolni? Vagy a gyógyfürdőinkből? Akkor jó sokat kell áztatniuk nálunk magukat.
Végre megtudhatják a férfiak, hogy hogyan is néznek ki a próbálkozásaik a gyengébbik nem szemével nézve, a hölgyek pedig láthatják, hogy milyen az elutasító viselkedés a férfiak szemszögéből egy új internetes kisfilm segítségével. „Meghívhatlak egy italra?" „Jössz…..
zotyikaa 2012.12.13 18:19:05
Nem ritkán 8-9 éves gyerekek akár napi 19 órában rabszolgákhoz illő körülmények között készítik azokat a karácsonyi díszeket és dekorációkat, amiket mi itt, Nyugaton megveszünk és a békét és boldogságot hirdetjük vele. A napokban 14 gyereket (volt köztük 8 éves is)…..
Egy februári blogposztunkban arról számoltunk be, hogy a gyöngyöspatai általános iskolában hátrányos megkülönböztetés éri a roma gyerekeket, miután a Hír tévé olyan riportokat készített, amelyekben ennek ellenkezőjét próbálta bizonyítani. Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF)…..
zotyikaa 2012.12.04 14:31:18
@poor:
Elolvastam. Mi a baj?

Az, hogy én flmkészítést javasoltam? Igen de nem olyat ami a riportban van. Ugyanis ott vádolják a szakértőket, önkormányzatot, mindenkit. A riportalanyok meg olyan szinten vannak torzítva, hogy a megasztár énekesei is lehetnének. Nincs valóságos értéke.

Én a támadottal szembeállítható, összevethető filmet javasoltam...
Számos eszköz van a politikai döntéshozók kezében a demográfiai csökkenés megfordítására, ám ezek költségesek, ellentmondásosak és bonyolultak. Az abortusz szigorítása, tiltása pedig nem szerepel köztük. A populista politikusok mégis ezzel érvelnek, hogy ne kelljen megtenniük az igazán szükséges…..
zotyikaa 2012.11.12 18:36:28
@bpbp78:
MIért csak a minta férjek szólhassanak bele?
A nem minta férjek pénze is ugyanannyit ér mint másé.
A nők eldönthetik mit akarnak a férfiak nem?
zotyikaa 2012.11.12 18:38:43
@roli101:
Persze döntse el. De az apa is had döntse már el, hogy akarja-e a gyermeket és akar-e fizetni.

Ha az apa köteles apa lenni, akkor az anya is legyen köteles anya lenni.

Vagy egyik sem.
Tudjuk, hogy Detroit aranykora már réges-rég oda lett. A város néptelenedik, az USA egyik legveszélyesebb helyének tartják, de mégis, vannak még, akik kapaszkodnak. A Chrysler Co. például igyekszik visszahozni a régi csillogásból valamit és kitart, a jellemzően fiatalabb…..