Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Világjáró Viki

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyakunkon a karácsony, Te pedig még mindig ajándékokon töröd a fejed? Adj élményt! Szerintünk az utazás a legjobb ajándék, különösen, ha a megajándékozott döntheti el, merre induljon! Ha most rendelsz termékeket karácsonyra, nagy a valószínűsége, hogy már meg sem érkezik, hiszen a posta ilyenkor…..
Bár hivatalosan már véget ért a Black Friday, de ha lemaradtál volna róla, van egy remek hírünk! A Szállás Outleten és a Mostérdemes.hu oldalon még szerdáig elérhetők hazai szállásutalványok extra kedvezményekkel! Mutatunk néhány jó ajánlatot. Belvárosi szállás fillérekért Egerben Eger az örök…..
Ránk virradt a hivatalos Black Friday, a múlt heti bemelegítés után újra átnéztük a piacot, s megkerestük Nektek a legjobb ajánlatokat. Remek szállodákat találtunk, amelyeket egytől-egyig jó szívvel tudunk ajánlani. Íme! Még olcsóbb lett az MJUS! Múlt heti posztunkban nagyon dicsértük a körmendi…..
A hivatalos Black Friday november utolsó péntekje, de találtunk két oldalt, ahol egy héttel előre hozták a nagy eseményt és már MA bevásárolhatunk féláron wellness szállodákból! Mi karácsonyra is szeretünk a tárgyak helyett élményeket ajándékozni, egy remek szállás, wellness vagy kirándulás…..
  Makacsul tartja magát néhány olyan mítosz, amely az utazási szokásokkal, élményekkel kapcsolatos. Mit tegyünk a jet lag ellen? Hol élhetjük túl legnagyobb eséllyel a repülőszerencsétlenséget? Ezeknek jártunk utána. Az alvás a jet lag leghatásosabb orvossága? Hamis!   A közvélekedéssel…..
A karibi térség egyre népszerűbb és egyre elérhetőbb célpontja a turistáknak, Kuba pedig különösen egzotikus a maga furcsán zárt, de mégis nagyon élhető világával. Most megmutatjuk Nektek, hogy tapasztaljátok meg a hamisítatlan kubai életérzést, hogyan töltsétek úgy a vakációt, mintha helyiek…..
A római városvezetés bekeményített műemlékei állagának megóvása érdekében. Ha az olasz fővárosban jártok, Ti is nagyon figyeljetek oda ezekre az új szabályokra, mert több száz eurótokba kerülhet például egy fagyi a híres Trevi-kútnál. Pedig milyen jól hangzik: ülni a Trevi-kút szélén romantikus…..
A világ egyik legkülönlegesebb városa a Boszporusz két partján, két világ találkozásánál. Olyan, mintha eredetileg a világ fővárosának tervezték volna. Törökországban 80 millió ember él, közülük 15 millióan Isztambulban, amellyel a világ egyik legnagyobb metropoliszává emelik e nyüzsgő várost, a…..
Bizonyára sokan láttátok azokat a fotókat, amelyeken a Canal Grande bejáratánál tengerjáró luxus hajók magasodnak. Elsőre photoshopnak tűnnek, de sajnos nem azok. A velenceiek egyre elkeseredettebb harcot vívnak lenyűgöző városuk védelme érdekében, most pedig egy újabb ötlettel álltak elő, amely a…..
Prága méltán egyre népszerűbb célpont a városnéző turisták körében, hiszen rengeteg kulturális és történelmi értéke van, emellett azonban a gasztronómiája is híres, nem beszélve a különleges választékot kínáló cseh sörökről. Hogy több maradjon a hangulat és a finom ételek-italok élvezetére,…..
  Az olasz csodákat napestig tudnánk sorolni, s ígérjük, még fogjuk is néhány posztban, mert egyszerűen minden szeglete egyedi és lenyűgöző! Most egy észak-olasz falucskába invitálunk Titeket, amely ráadásul közel van a szlovén határhoz, így akár autóval is könnyedén megközelíthető, ami alkalmat ad…..
 Folytatjuk városnéző sorozatunkat, amelyben ezúttal Madridról adunk Nektek tippeket. Ha nem feltétlenül az a célotok, hogy a leghíresebb, de drága nevezetességeket járjátok végig, hanem szeretnétek minél inkább elmerülni a helyi hangulatban, látogassatok el a következő helyszínekre, amelyek mind…..
Ha az Adriai-tenger mellé tervezzük a nyaralást, többnyire Horvátországot képzeljük el úti célként. Pedig kicsit tovább utazva dél felé Montenegró partjai is nagyszerű élményt kínálnak. Most bemutatjuk Nektek, milyen előnyei vannak Montenegrónak! Kotor Kotor egy városfallal körülvett velencei…..
Be kell vallanunk valamit: ha hazai pihenésről van szó, akkor a mi gyengénk a kastély! Annyi mesebeli, hangulatos, patinás kastély van Magyarországon, hogy a gyógyvizek mellett simán lehetünk a kastélyok országa is! Szerencsére több egykori nemesi rezidenciát alakítottak át szállodává, így a…..
Velencét senkinek sem kell bemutatni, a lagúnák városáról már mindenki hallott. Kívülről fújják a fő látnivalókat azok is, akiknek még nem volt szerencséjük személyesen meglátogatni az Adria királynőjét. Velence azonban sokkal több, mint a Szent Márk tér és a gondolák, de a mélyebb rétegeinek…..
A nagy akciók és a gyerekbarát szállodák után most egy olaszországi városkát szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, ahol nemrégiben voltunk, de úgy elvarázsolódtunk, hogy azonnal indulnánk is vissza! Szicíliában járunk, ahol megtaláljuk a Rómában tapasztalható történelmi hangulatot és a Toszkánát…..
Ingyenes városnéző sorozatunk Athénba érkezett, ahol a kultúra és történelem rajongói garantáltan elvesznek. Athén alapból nem számít drága városnak, de ha jól szervezzük meg napjainkat, akkor kultúrából, építészetből és történelemből sem lesz hiány, s több pénzünk marad finom görög ételekre és…..
A Vörös-tenger partvidéke továbbra is kedvelt célpontja a napfényes nyaralásra vágyó turistáknak. Az egyiptomi vakáció maga lehet a tökéletes élmény, hiszen a kellemes Vörös-tenger mellett a sivatag is tartogat izgalmakat és kalandokat. Érdemes azonban tudatosan felkészülni, hogy ne érjen Titeket…..
A britek évről-évre elkészítik a legjobb ár-érték arányú városok listáját turisztikai szempontból. E listát rendszerint kelet-európai fővárosok vezetik, ezúttal azonban egy ciprusi város, Paphos került a lista élére. E posztot leginkább ötletadónak szánjuk, merre induljatok, ha olcsó, de tartalmas…..
Folytatjuk a gazdaságos városnézésről szóló sorozatunkat, ezúttal Rómával. Ahhoz, hogy átérezzük egy város hangulatát, nem kell feltétlenül a legdrágább látványosságokra befizetnünk. Ez az olasz fővárosra is igaz, lássuk, merre induljunk! Ingyenes léphetünk be a Szent Péter-bazilikába, amely a…..
Az elmúlt napokban írtunk Nektek arról, hogy tudjátok akár ingyen is élményekkel megtölteni a londoni vagy párizsi városnézést (ezt a sorozatot terveink szerint folytatni fogjuk). Most azonban kalandozzunk egzotikusabb tájakra, irány Mauritius! Mauritiuson paradicsomi körülmények várnak ránk, ami…..
A Fekete-tenger bulgáriai partszakasza egyre nagyobb népszerűségnek örvend a turisták körében. Bár elsőre sokan megijednek Bulgáriától, el kell mondjuk, hogy a tengerpart, vagyis Sunny Beach évről évre fejlődik, s színvonalában egyre jobban közelít a Földközi-tenger kedvelt nyaralóhelyeihez, árai…..
Nagyon gyakran felmerül az a kérdés, hogy érdemes-e utasbiztosítást kötni, ha külföldre utazunk. Sokan felesleges kiadásnak gondolják, amivel az utazási iroda, légitársaság vagy egy konkrét biztosító csak lehúzza az embert, hiszen úgysem történhet semmi. Nos, mindaddig, amíg minden zökkenőmentesen…..
Előző posztunkban azt jártuk körül, hogyan hozhatjátok ki a legtöbbet a párizsi városnézésből, hogyan spórolhattok és fordíthatjátok a megtakarított pénzt esetleg hosszabb tartózkodásra. Többen jeleztétek, hogy szívesen olvasnátok hasonlót más európai nagyvárosokról is, ezért most londoni…..
A francia főváros egyike a világ leglátogatottabb, ezáltal pedig az egyik legdrágább városainak, de ha ügyesek és tudatosak vagyunk, sokkal többet kihozhatunk a rendelkezésünkre álló keretből, mint azt elsőre gondolnánk. Vagy a megspórolt pénzen meghosszabbíthatjuk a vakációt, ami örvendetes, hiszen…..