Regisztráció Blogot indítok
Adatok
varga.daniel.sokbor

109 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  "Ha egyszer a véletlen játszani kezd veled, készülj el rá: fordulat fordulat után ér. Ha a sors felnyitja kapuját, ontja a meglepetéseket. Ha rést ütött, az események egymás után törnek be rajta, egymást érik a meglepetések. A meglepetés homály." - Victor Hugo Nem csodálkoztam, amikor…..
  "Senki sem ért meg engemet,mert látja-e így legmerészebblázában e sok buta részeg,hogy a bor szent halál lehet?" - Charles Baudelaire (Babits Mihály fordítása)  A mai borkedvelők lehet nem emlékeznek rá (én is csak cikkekből ismerem), de a rendszerváltás utáni egyik első nagy boros név…..
Sokbor Centurio Birtokbor 2019 2020.04.18 19:17:16
"Állani némán, mint a Mátra,Nem nézni elõre se hátra.Nem erõlködni befelé sem,Csak bámulni a létezésen" - Sík Sándor Ritkán írok ilyen fiatal borokról, mint Ludányi Balázs 2019-es birtokbora. Ez a palack már tavaly december elején megjelent a polcokon, én pedig egyből megelőlegeztem neki minden…..
"Kivel egykor én mulattam,Többnyire már pad alatt van:Én, ki a mámort kerűltem,Helyt maradék, hol leűltem. De, ha végignézek romján:Oly sivár, dúlt e tivornyám!Mért nem ittam úgy, hogy jó-régÉn is a pad alatt volnék?..." - Arany János Letisztult arculat, letisztult borok, a pince óriási…..
"A magyar név megint szép lesz,Méltó régi nagy hiréhez;Mit rákentek a századok,Lemossuk a gyalázatot!" - Petőfi Sándor Egy ideig nem lesz alkalmam borkóstolókon részt venni, ez már jó pár napja világos volt. Amikor pedig kiderült, hogy a Mámor Borszaküzlet szervezésében nem más, mint az ősi…..
Bock-borokat valószínűleg sűrűbben kóstolunk, mint vásárolunk, aminek megvan a maga oka. A pince két-háromezres alapszériás borai legtöbbször érdektelenek, néhányszor pedig vállalhatatlanul rosszak is. A nyolcezer környékén kínált középkategóriás anyagok már többnyire érdekesek, néha pedig egészen…..
Sokbor Liszkay Cuvée Barrique 2013 2020.03.01 20:54:54
"Csak a szemünket kell lehunynunk, hogy a mai balatoni hölgyeket elképzeljük a száz esztendő előtti szívhalászok helyére. A nő és a szerelem tulajdonképpen sohasem változik, mint ahogy az igazán nagy dolgok nem változnak a világon." - Krúdy Gyula Nem gondoltam volna, hogy az egyik legjobb magyar…..
Ayunta Wines, Navigabile, 2017 Etna Rosso DOCA családi vállalkozás mindössze 2,8 hektárt művel az Etna északi lejtőjén, majdnem 700 méteres tengerszint feletti magasságon. A Filippo Mangione vezette csapat természetesen mindent kézzel végeznek a szőlőben, nem használnak vegyszereket és a helyi…..
"Jóllakni hát, fulladásig zabálni, bár a gutaütésig: uri mulatság ez! S ha nyögni se tudsz már? Jéghideg bornak ízes zuhanyával öblögesd szomjú torkod, így tán újból elölről kezdheted feneétvágyad gyönyörű megbolondulását!" - Berda József Karácsony. Különleges alkalom ez minden évben. A…..
"Gyomorgyógyítókönnyű borocska,úgy szívom magamba belőledmost a szentlélek tüzét,mint ájtatos lélek anyugalmat ima után." - Berda József Borbély Roland családi kispincéje Nyékládházán található. Sokáig nem érdekelte a bor, de testvére kaliforniai ajándékborai megszerettették a szőlőnedűt vele.…..
"Ha, leányka, te vagy a mennyország: Akkor én csillaggá változom. Ha, leányka, te vagy a pokol: (hogy Egyesüljünk) én elkárhozom." - Petőfi Sándor Az egri Nyolcas és Fia pincészet nem új vendég a blogon. A boraikról többször is írtam, Ádámot személyesen is ismerem, de régen volt alkalmam rá,…..
"Bor, ma téged megrabollak, Mellem érted döng s tüzel, Bor, téged vasárnapollak. Bor, ó égjünk, égjünk együtt el!" - József Attila Ennek a bornak a felfedezése nem az én érdemem. Mindenek előtt Tar Ferencé, aki beválogatta a finewines.hu és a Carpe Diem borbár kínálatába. Aztán a Művalkeszek is…..
"Mivel Magyarországon a legnevesebb költők vershonoráriuma 1 liter bor áránál is kevesebb: kéziratgyűjtőknek 1 liter borért egy szabadon választható versem kéziratát adom. (Vendéglősök, kocsmárosok is jelentkezhetnek.) Cím: Berda József, Újpest, Szent Gellért utca 31. szám." - hirdetés, Magyar…..
Két év. Szinte hónapra pontosan ennyi idő telt el azóta, hogy megittam, majd az ebből fakadó örömömből és elégedettségemből meg is írtam a Lidl talán legjobb ár/érték-arányú fehérborát. Akkor még magam sem gondoltam, hogy ennyi időt fog eltölteni az utolsó palackom az itthoni készlet mélyén, de ha…..
"Ne légy szeles.Bár a munkádon más keres -dolgozni csak pontosan, szépen,ahogy a csillag megy az égen,ugy érdemes." - József Attila Ha vettél már valaha Portugiesert, olvastad már: "friss, könnyed vörösbor, gyümölcsbomba, Villány legelterjedtebb fajtája, etc.". A fajtaleírásank még megénekelt…..
A bor meg én Dán vörös 2019.09.18 13:01:30
Lillelund, Rondo 2012 A „napsütéses” Dániában négy borrégió található: Jylland, Fyn, Sjælland, Bornholm. Ezeken a vidékeken összesen 20 hektáron 26 borászat dolgozik. A teljes kapacitás 50 000 palack évente. A legidősebb borászatot, a Vincentert, 1995-ben alapította Jens Michael Gundersen és…..
"Fehér bor, szőke lyány, fényes nap Hatottak egykor lelkemig; Vörös bor, barna lyány, sötét éj, Kedvem most bennetek telik!" - Petőfi Sándor Gere Attila Pincészete Villányban - sőt, Magyarországon - etalon, Cabernet Sauvignon barrique boruk pedig a megfizethető villányi vörösek közt az. Pont nem…..
"A bor tovább élt,fölszállt a tévelygő ősztőlmagtalanítottszőlőbe,leereszkedett a süket présekbe,a hordókba,amelyek fölszívták lágy vérét,és ott a szörnyű földrémülete alattcsupaszon él tovább." - Pablo Neruda Ha megkérdeznénk az átlag magyart, mi az, ami szicíliai, vörös és folyik, válasza…..
“True eloquence consists in saying all that should be said, and that only.” - Francois de La Rochefoucauld A hétvégén a Debreceni Bor- & Jazznapokon jártam. Rengeteg finom bort kóstoltam, de ilyenkor az ember nem tudja az összes élményét megörökíteni, így most tényleg csak pár igazán…..
“Tort ülök az elillant évek Szőlőhegyén s vidáman buggyan Torkomon a szüreti ének. Ónos, csapó esőben ázom S vörös-kék szőlőlevelekkel Hajló fejem megkoronázom. Nézem a tépett venyigéket, Hajtogatom részeg korsómat S lassan, gőggel magasra lépek. A csúcson majd talán megállok. Földhöz vágom a…..
"Olyan ez a piros fény, Mely a kék Mátrán lángol, Mint kékszemű lyány arcán A rózsaszínű fátyol. " - Petőfi Sándor Bizony, a Mátrában tényleg lángol valami kék, piros és rózsaszín színekkel. Nem más, mint a Nagygombos Borászat palackjai, melyek új designját csütörtök délután mutatta be a MyWine…..
Simonsig Wine Estate, Stellenbosch Shiraz 2014 Mr. Borio’s A Simonsig birtok és a Malan család múltja és munkássága összefonódott a borvidékkel, amióta 1688-ban French Huguenot Jacques Malan megérkezett a régióba. Frans Malant tekinthetjük a dél-afrikai borágazat úttörőjének aki 1968-ban palackozta…..
"Igyunk derűre,Igyunk borúra,Ugy is hol kedvre,Ugy is hol búraFordúl az élet.Kedved a jó borJobban éleszti,Búdat a jó borMessze széleszti,S elmúlat véled." - Kölcsey Ferenc Nemrég a Borháló Józsa üzletében a Recaș pincészet borait lehetett kóstolni. Nekem pedig kifejezetten gyengém a…..
"Mi is az ember, ha jobban belegondolunk, ha nem egy precízen beállított, zseniális gépezet, mely végtelen ügyességgel alakítja át a Shirazt vizeletté?" - Isak Dinesen Biztosan te is olvastál már olyan mély eszmefuttatásokat, miszerint a sumérok magyarok voltak, mert pár szavunk hasonlít az…..
Sokbor Ráspi Fehér Zweigelt 2006 2019.03.14 10:51:32
"Bort iszom s a világ kikel ellene.Mondván, hogy a bor a vallás ellene:Most, mivel a bor ellen a hit kikel,Azért iszom, mert ellenvért inni kell." - Omár Khájjám ford. Erődi Harrach Béla Amikor a borklubunk szobájába beléptem, a falakat díszítő üres borospalackok tűntek fel először. Mindegyik…..