Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pionír Pál

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FIGYELEM! A Varieté Bisztró elköltözött, az aktuális információkhoz kattintsatok ide! Nem is olyan régen kaptam egy levelet a Varietétől, miszerint nemrég nyitottak meg, és mint Burger Blog rajongók, szívesen látnának minket is. Össze is szedtük a kis munkahelyi bagázst, és…..
A tehetségkutatás az egyik legrégebbi tévés vetélkedőformátum, nálunk is nagy hagyománya volt ugye a Ki mit tud?-dal, ami tulajdonképpen a Csillag születik nagyapjának is tekinthető. 1962 és 1996 között tíz ilyen megmérettetés volt, az első győztesei pedig a baráti…..
Az emelvényen álló próbababán az ominózus Tom Ford ruha   Hosszú idő után ismét high-fashion érkezett az Andrássy útra, a Capsula multibrand üzletében ugyanis nem akármilyen márkákkal találkozhatunk. A legnagyobb durranásnak a Tom Ford ígérkezik, amelyből egyelőre a…..
Hardcore Star Wars-rajongóként mindig is sokkoló volt a tudat, hogy amíg Han Solo, azaz Harrison Ford 20 milliót vágott zsebre minden egyes főszerepéért, addig Leia hercegnőből a Jedi visszatér után csak egy kövér és megkeseredett, alkoholista megélhetési író lett. Aki ráadásul…..
Még múlt héten kaptam egy személyes felhívást, hogy nézzek utána néhány bérkommentelőnek, vagyis ahogy mostanában pontosabb, fake usernek. A dolog alapja a Kreatívban és a Kreatív Online-on megjelent cikk volt arról, hogy a korábban fórumokban és blogokban tanyázó…..
Mikor lesz ilyen egy pláza Budapesten? Ahol régen szovjet kísérleti atombombákat robbantgattak, ma Norman Foster által tervezett paloták sorakoznak (na jó, nem pont ott), a lakályos munkatáborok helyén pedig homokos tengerpartot alakítottak ki. Mégis, mi a bánat folyik Kazahsztánban?…..
  „Goodness is something to be chosen” (Anthony Burgess: A Clockwork Orange) „fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak, bevonni őket ebbe a folyamatba” (Részlet Gyurcsány Ferenc balatonőszödi…..
Pionír Pál 2010.12.06 07:53:00
Tamara de Lempicka, az 1980-ban elhunyt lengyel festőnő ma hihetetlenül menő. Valószínűleg két okból: egyrészt olyan art deco képeket festett, amik mindenkinek tetszenek, ő maga pedig talán az első művésznő volt, aki széles körben igazi sztárrá válhatott. A nagy Gatsby-t…..
Pionír Pál 2010.06.11 16:52:02
     Azon nagyon kevés ember közé tartozom, aki kedveli Pintér Sándort. Nem dicsekedni szeretnék ezzel, vagy személyiségem egyéb problémáit elbagatelizálni, de van a csávóban valami. Ha kirakja az ember a fotóját a tyúkólban, a csirkék alakzatban mozognak és…..
Morvai Krisztina már évek óta Gaudi-Nagy Tamással bújik ágyba, Kóka János "pletykák szerint" az LMP-vel áll bosszút Retkes Attilán, Tőkés László pedig nem tudta elkergetni az ágyába bújó csinosságokat, és válik a feleségétől, aki rosszabb, mint Ceausescu - a…..
Az utóbbi napokban talán mindenkinek feltűntek az utcán a Humanic legújabb kampányának plakátjai. Nekem esélyem sem volt arra, hogy ne vegyem észre őket, ugyanis furcsa módon többen is felhívták rájuk a figyelmemet. Ennél is furcsább volt, hogy a levélírók egy része amiatt…..
Jancis Robinson és környezettudatos követői 2008 óta kampányolnak az indokolatlanul nehéz palackok visszaszorításáért (egy online szégyenfalat is üzemeltetnek). A szállításhoz kötödő környezeti terhek miatti aggodalom a jelek szerint a brit Tescot is meghatotta, és most nagy…..
Pionír Pál 2010.01.20 10:56:52
@vargabalint_VBA:

Kedves Varga Bálint,

részletesebb kérdésem lenne egyutas, többutas palack témában, adna egy emailcímet?

Köszönettel, előre is.
Tavaly valami olyan dolog történt az amerikai reklámiparban, amire addig nem volt példa. A Super Bowl döntőjében, ahol a legnagyobb márkák csillagászati összegekért vásárolnak reklámidőt, ahová a méregdrágán leforgatott, direkt erre az alkalomra készített, és a legtöbbször…..
A címbéli mondat fordítása számomra régi rejtély. Amikor elhíresült a "disz isz dö biginning off a bjútiful frencsip" (vagy hogy mondta...) a Macskajajból, én nem igazán értettem, hogy mi ez (nem láttam a filmet, csak idézgették sokszor). Amikor megmagyarázták, hogy de…..
A Magyar Bormarketing Kht. elindította eddigi legnagyobb költségvetésű kampányát, elkészült a honlap, híres emberek győzködnek rajta, hogy igyak bort, mert az jó. Az utcákon óriásplakátok buzdítanak ugyanerre, ha jól dekódolom az üzenetet. A plakátokon mindenesetre színes…..
Pionír Pál 2009.10.19 18:05:19
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél:
Igen, ez érdekes probléma. Régebben a Malatinszkynak volt 0,5 literes palackja, amit egy-két ember vacsorához kényelmesen elfogyasztott. Ez nem volna rossz irány, gyakrabban vennék bort, ha nem maradna meg a fele-harmada másnapra. Sajnálom így kibontani az üveget.
Nem értem. Nem a reklámot, az egyszerű mint a szög, hanem azt, hogy kapcsolódik ez az egész a Raiffeisen kommunikációs stratégiájába. A debil család kalandjai után továbbra is úgy tűnik, nem tudja eldönteni a bank vezetése, milyen irányba is kellene vinni a cég reklámjait.…..
A Mom Park-béli Paulaner Sörház evidens célpont a Budán lakó sörözőkritikusnak, mégsem rohantam ide az első héten, és ennek több oka is van. A legfontosabb, hogy korábban már jártam itt, és egyáltalán nem ízlett a sör, viszont drágának találtam.Rendes ember nem megy…..
Volt már történetünk pincérnőről, aki túl vastagnak találta a borravalót. Félreértésre gyanakodott, helyesen: visszaadta az elnézett tízezrest, így csillagos ötössel végzett a jófejség-vizsgán.   Jöttek akkor olyan hozzászólások, hogy az eset már nagyon régen volt,…..
addict A nagy márkapárosok 2009.09.22 09:35:00
Tegnap az adidas és a Puma kapcsán felmerült, hogy rajtuk kívül is sok páros küzdelem van a márkák között. Nem véletlen ez, hiszen az emberek szeretik az ilyen heroikus, vagy éppen vadnyugati leszámolós sztorikat, és a két márka vezető szerepét is bebetonozza egy ehhez hasonló…..
Pionír Pál 2009.09.23 09:57:31
addict A legviccesebb nevű boltok 2009.08.18 10:40:00
Ahogy a fenti példák is mutatják angoloknak illetve amerikaiaknak sem kell a szomszédba menniük, ha fárasztó szóvicceket kell elsütni egy bolt névadásakor. A bestweekever oldal most például összegyűjtötte a szerintük 50 legjobb angol nyelvű boltnevet, amelyek között tényleg sok…..
Pionír Pál 2009.08.18 14:39:47
@korn: ParaBéla nagyon komoly. Említsük meg még kedvcsinálóul a cégérként az emeleti erkélyen kihelyezett Árpád-sávos(!) tányérantennát. Unikális.
Egy igazi szépség a tesztalanyunk: dombornyomásos, szép formájú üveg, rendkívül igényes tipográfia, tökéletes színharmónia. Érdemes elidőzni az aprólékos részletekben és összességében is páratlanul kidolgozott címkén. Minden bizonnyal nem az Ismeretlen Ámokfutónak…..