Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mkls

30 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétfő, 18 óra pár perc: friss NGM közlemény a telefonadóról: Szó szerint:  A Kormány eredeti ígéretéhez tartva magát 2013. január 1-jével megszűnik az ágazati különadó. Ezért – többek között – a távközlési szolgáltatóknak sem kell évente ezen a jogcímen 51 Mrd…..
Mkls Weblog Ikariam profil 2012.01.02 01:05:00
Mivel a játék egy-két ranglistáján van értékelhető helyezésem, ezért páran talán rákattintanak a klán profilunkra. Itt összefoglalnám ami érdekes lehet. Adományozás helyezés Az adományozók ranglistáját már régóta mi vezetjük. Amikor úgy éreztem, hogy túl időt…..
Elolvastam a legújabb bejegyzést az evolucio-vs-tervezettseg.blog.hu-n, és ilyenkor szokásosan megint jól felhúztam magam rajta. Persze az ÉRTEM társaság bejegyzése volt legfrissebb éppen. Eleve azért olvasom azt a blogot, hogy megpróbáljak ne berögzötten ítélkezni, hanem…..
Mkls 2011.12.17 00:36:43
Először is köszönöm a kommentet.

Másodszor, szerintem az emberek többsége racionálisnak gondolja magát, de ezt sokféle képpen lehet értelmezni. Az én racionalitásomba a saját megtapasztalásokból, szubjektív élményekből kiinduló istenhit nem fér bele, mert az ilyesmi nagyon távol áll egy tudományosan védhető állásponttól. (Bocsánat, hogy a kezdő kinyilatkoztatásra is reagálok.)

Hogy fel tudnánk-é fogni egy istent az emberi agyunkkal, arra én meg úgy gondolom hogy lehet, de ez talán bonyolultabb filozófiai kérdés annál, mint hogy egy gondolommal elintézzük. Rengeteg olyan természeti jelenség van, ami elsőre felfoghatatlannak tűnik, de apró lépésekkel mégis eljutottunk odáig, hogy manapság már közelebb vagyok a megértésükhöz (pl kvantumfizika).
Ha létezik is megérthetetlen dolog, ezt nagyon nehéz lenne róla belátni. Megérthetetlenséggel gyakorlatilag azt állítanánk, hogy az összes lehetséges magyarázat eleve hülyeség, úgy, hogy ezeket még nem is ismerjük. Az a hozzáállás biztos nem mozdít előre semmit, ha azt állítjuk hogy valami eleve felfoghatatlan. A magyarázatok keresése közben, rengetek egyéb dolgot is megismerhetünk a világból.

És akkor megpróbálok valami válasz félével élni az utolsó felvetésre is.
Ha ahogy írja a véletlenek termékei vagyunk, abból szerintem is olyasmi következik, hogy nincsen célunk. Vagyis mindenkinek az a célja amit a céljának tart, mivel az emberekben valamiért ott lakozik ez a célkeresési kényszer, ezért is fogadják el nehezen a céltalanságot. De én személy szerint úgy látom, hogy nincs egy magasabb rendű célja magának az életnek, mint ahogy egy kavicstól se kérdezzük meg, hogy miért van ott ahol van. (Vagy egy ilyen miért kérdésre pont kialakulásával kapcsolatos magyarázatokat adnák, ami nagyon egybe cseng az emberi létre az evolúciós magyarázattal.)
Az szerencsés, ha az ember talál magának olyan célokat, hogy a környezetét vagy netán a világot jobbá tegye, mert akkor végső soron könnyebben békébe kerül saját magával, és az neki lesz jobb, de ezen felül, én úgy gondolom, hogy minden ember gyakorlatilag jelentéktelen, és a többi embertársán kívül senkinek nem számít hogy mi történik vele.
Ha kihalnak az evolúció által "teremtett" élőlények, attól a világegyetem még megy tovább, nem is értem miért kéne nekünk olyan nagyon tudnunk, hogy utána mi van. Akit érdekel foglalkozzon csillagászattal.

Na most majdnem egy órát rászántam arra, hogy ezt végiggondoljam és leírjam, ahelyett, hogy tanultam volna... De legalább remélem nem akkora zagyvaság lett, hogy visszaolvasva már én se tudjam mit is akartam leírni...
Tegnap írtam a bankkártyás fizetésről, most egy kicsit összefoglalnám, hogy az elektronikus világgal milyen pénzküldözgetési megoldások terjedtek el a deákot a borítékba mellé. A két legfontosabb szempont a netes fizetéseknél/utalásoknál, hogy mennyire gyors a dolog, illetve…..
Na ez az írás vagy két hónapot pihent a piszkozatok között, de inkább kiteszem, ne legyen az enyészetté. Megy a műsor Gyöngyöspatán (http://index.hu/belfold/2011/04/26/verekedes_gyongyospatan/), és két annyira távoli nézőpont szerint ítélik meg az emberek nagyon magabiztosan a…..
Mkls Weblog RIP Moszkva tér 2011.04.28 15:28:00
Kezdem úgy érezni, hogy öregszem és egyre kevésbé vagyok megértő az olyan gondolatokkal amiket böszmeségnek tartok. Most például azért tudnák ordítani, hogy a Moszkva teret átnevezik valami sokkal hosszabb és kevésbé megjegyezhető térre. A szüleim a Blaha Lujza teret még…..
Reménykedve, hogy megtalálom az ingyenes mobiltelefon függetlenítés titkát, egy kicsit beleástam magam a témába. Röviden összefoglalva kb arra jutottam, hogy nincs ingyen ebéd, vagyis az aluljáróban lévő GSM boltnál is fizetni kell a dologért, meg ha magad csinálod is. Max ekkor…..
Írogattam arról, hogy mennyire sokba is kerül a bankkártyás, illetve az utalással történő fizetés a különböző jutalékok miatt, erre az indexen most azt olvasom, hogy össztársadalmi szinten mennyit lehetne kevesebb készpénzhasználattal spórolni. Nyilván az a tanulság, hogy…..
Vége a vizsgaidőszaknak, és az utána következő lustulásnak, így igyekszem rávenni magam, hogy ezentúl legalább heti két bejegyzésben szórjam a világba a gondolataimat. Nem mintha azt képzelném, hogy ez bárkit is érdekelne, de úgy tapasztaltam, az embereknek van igénye megosztani…..
Egyszer azt mertem mondani valakinek, hogy a facebookon nem lehetséges emberekre a nevükön kívül más jellemzők alapján keresni. Most hogy rájöttem hogy tévedtem, gyorsan korrigálnám hibámat. Tehát miután beütöttünk egy nevet és elindítottunk egy keresést, a bal sávban a…..
Ezt olvashatjuk egy egyre népszerűbb vállalkozás honlapján: „Évezredek óta őrzik őket titkos könyvtárakban valahol Indiában...Világszerte 110 millió ma élő, akár teljesen átlagos emberről szólnak....átlagos... Legalábbis eddig ezt gondolhatták... 162 ezer ma élő magyar ember életéről is vannak…..
Mkls Weblog A készpénz halála 2011.01.24 03:14:00
Miközben azon gondolkoztam, hogy mit írjak le az előző, végül se-füle se farka bejegyzésbe, felmerült bennem, hogy miért nem alkotott még senki egy olyan elektronikus fizetési rendszert, ami szép lassan leválthatná a készpénzes fizetést. Egy ideális rendszerben elsősorban nem…..
Azt mondják hogy az interneten minden fent van, ami talán igaz is, de rendkívül fájdalmas procedúra lehet valamit meg is találni, vagy értelmezni a megtalált oldalakat, mert egyes témákhoz általában az első lépésekről kevés összefoglaló írás van. Vagy nehéz ezeket…..
Gondolná az ember, hogy függetlenül attól hogy bankkártyával vagy készpénzzel fizet, a kereskedő mindig ugyanannyit fog kapni belőle. De sajnos a világ az nem ilyen szép, mert bankkártya elfogadásakor kb 2-3% jutalékot kell fizetni. A kártyás cégek szabályzata szerint ezt elvileg…..
Mkls Weblog Börhidratáló krém 2011.01.05 23:53:22
Egyszer egy arc azt mondta nekem, hogy az összes hidratáló krém parasztvakítás, mert úgyis csak a benne lévő faggyú használ, vagyis akár sima zsírt is kenhetnénk az arcunkra. Én ezt mondjuk túlzásnak tartottam, de most hogy nagyon kiszáradt a kicsiny orcácskám, és itt a…..
Vizsgára készülés helyett sorozatot néztem, és akármennyire is gáz, ez az idézet eléggé megfogott. És olyan lúzer leszek, hogy még tovább is osztom. The more things change, the more they stay the same. I'm not sure who the first person was who said that. Probably Shakespeare. Or…..
Anno valami hirdetésben láttam a vérplazmaadás lehetőségét, és az fogott meg benne, hogy itt tulajdonképpen semmit nem kell csinálni, de akár rendszeresen pénzt szerezhet az ember. Netes írások végigolvasása (hivatalos oldalakon kívül nem sokat találtam...), és pár szimpla…..
Mkls Weblog The Walking Dead 2010.12.17 02:32:00
Az egy egész jó sorozat, viszont ami engem idegesít az ilyen zombivírus miatt világvége van tematikájú alkotásokban, hogy egy ilyen vírusnak szerintem óriási a kihalási valószínűsége, vagyis elég esélytelen hogy tömegesen és megállíthatatlanul terjedjen. Elég egyértelműek a…..
A facebookon a rajongói oldalak átalakítása miatt találkoztam azzal a dilemmával, hogy szívesen olvasgatnám valamelyik oldal frissítéseit, de nem biztos hogy szeretném ha az ismerőseim azt gondolnák hogy fanatikus hívő vagyok. Konkrétan Orbán Viktor videóüzeneteire voltam…..
Nyilván az előző posztban leírtakhoz képest, de inkább különválasztottam, hogy ne legyen különösen túl hosszú. Miután ezt a sok okosságot végiggondoltam, felszínesen bele is ástam a témába, hogy manapság ez miért nincs így, illetve mi van így csak tudok róla. A…..
Egy pár napig még pörgött az agyam az azonnali üzenetküldés dolgon, ezért gyorsan le is írom, hogy működne szerintem ez egy ideális világban. Ez kezelhetetlenül és olvashatatlanul hosszú lett, ezért inkább a tovább mögé pakolom. Legfontosabb a szolgáltatások…..
Mkls Weblog Milyen filmeket nézek? 2010.11.26 00:45:00
Nem mintha ez bárkit is érdekelne, de minden filmet amit megnézek le szoktam pontozni az imdb-n, csak hogy tudjam hogy mit láttam. Eközben készül egy megosztható lista is: http://www.imdb.com/mymovies/list?l=43321915 A legfontosabb dolgokra jó ez a lista, vagyis hogy miket láttam, milyen…..
Első ránézésre tulajdonképpen semmi, de azért leírnám hogy én mivel győztem meg magam, hogy mégse annyira felháborító. A magánpénztár rendszerben jó, hogy mindenki előre gyűjtögeti a pénzét, így ha már nem lesz aki fizesse a járulékot, akkor is lesz majd valami nyugdíj.…..
Leginkább az hogy nem képesekkel együttműködni egymással, ezért össze-vissza vannak az embernek a kontakjai vagy féltucat rendszerben. Egy ideális világban valahogy úgy nézni ki a dolog, hogy az ember kiválaszthat egy alkalmazást vagy szolgáltatást, ebbe beleaplikálja az összes…..
Akinek fiúgyermeke van, és nem eleve transzvesztitának neveli, az előbb-utóbb kénytelen olyan intézményeket keresni, ahol nehéz vasak láthatók. A kisfiúkat ugyanis az autók, a vonatok és a tankok érdeklik, és bár szívesen megnézik őket számítógépen, videjón, ők még…..