Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Juhász Anita

124 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A cikk létrejöttét a polimedence.hu támogatta. A pihenés nem valami jutalom, ami csak az elvégzett munka után jár, hanem kötelesség, amivel tartozunk a szervezetünknek és elménknek. Természetesen az nem számít pihenésnek, ha még alvás közben is logikai egyenleteket oldunk meg,…..
Hihetetlen, máris eltelt több mint egy hónap 2019-ből. Hogy halad az önmegvalósítás? És mi a helyzet a fogadalmakkal? Hogy állnak a teendőid az új, szép, csinos határidő naplódban?Nos, én nem igazán hiszek a januárban, mint az álmaink és céljaink megvalósításának szimbólumában, de a februárban, az…..
Már előre szeretném leszögezni, hogy ez a poszt nem csak a bullet journalról fog szólni, hanem egyfajta analógiát állítok, miért is érdemes addig kutatni a megfelelő rendszerező, időbeosztó technikákat, míg meg nem találod az igazit. A bujo az én szent grálom, és azt szeretném, hogy neked is legyen…..
Te, mint egyetemista az év egyik legstresszesebb és megterhelőbb szakaszát éled: a vizsgaidőszakot. Minden bizonnyal már a szemeszter elején megfogadtad, hogy tanulni fogsz, sokat, de amikor elérkezett a szorgalmi időszak vége, hirtelen az összes belefektetett energia semmissé vált, és úgy érezted,…..
Az e-könyv-olvasó és a hagyományos könyv között még mindig kiélezett (?) vita zajlik, amelyről én is szeretnék állás foglalni, viszont a véleményem eltér a megszokotottól.  Definíció Első körben definiálni kell, hogy mi is egy könyv. Hasraütés szerűen nagyjából mindenki azt vágná rá, hogy a könyv…..
Szeretjük a dátumokat. Az évszázadok hosszú folyamán minden jelentősebb eseményt minél pontosabb dátumhoz kell kötnünk. Egyszerűen így alakult ki az időfelfogásunk. Bizonyos időpontok mágikus erővel bírnak, míg bizonyosak elátkozottak; gondoljunk itt csak a péntek 13-ra vagy a nagy hype-nak örvendő…..
Sokat gondolkodtam azon, vajon milyen módon kéne megírnom ezt a posztot. Nagyjából két módszer volt előttem: vagy nagy ködösítéseken keresztül fogalmazok meg valami nehezen megfogható, idealisztikus gondolatot vagy ismertetem a konkrét tényeket (eltekintve akár a negatív reklám fogalmától) és ezeket…..
Ha lehet hinni az időjárásnak, már csak erre a hétre mondanak 25 fok feletti hőmérsékletet. Mivel a kedvenc évszakom az ősz, alig várom a színes faleveleket, a meleg pulóvereket és italokat, az őszi városban való járkálást, a sok-sok fotózást. Addig is nem maradt más hátra, mint a hangolódás a…..
Még csak/már 23 éves vagyok, de a tinédzserkornak és az egyetemista életnek köszönhetően sokat fejlődtem, és sok jellembeli válságon kellett átesnem. Azt hiszem, ez minden korombelivel így van, és feltételezem, a 20-as éveim további része is tele lesz kihívással. Ebben a…..
Az alkotás egy kényes téma, hiszen a legmélyebb érzelmeink és gondolataink kifejezése történik meg. Egy alkotó sosem szűnhet meg alkotónak lenni, egyszerűen így vagyunk kódolva, ez ellen nem lehet mit tenni. Állandóan megfigyelünk, raktározunk, rágódunk, újabb és újabb ötleteket találunk ki, ám…..
Úgy vettem észre, hogy a bullet journal használók számára ez a füzetke már nem csupán egy kis füzetként funkcionál, hanem valamiféle kincsként, egyfajta kikapcsolódásként és emlékőrzőként. Szerintem ez fontos dolog, mert az emberek manapság nem alkotnak semmit sem. Talán leginkább azért, mert azt…..
Jegyzetlap 4 újabb hasznos app 2018.07.27 12:15:00
Imádom a különböző hatékony és szórakoztató appokat. Az utolsó appajánló viszonylag régen volt, ráadásul ott elég alapvető dolgokról írtam. Ebben a posztban megmutatom, melyek a jelenlegi kedvenceim, remélem, ti is kipróbáljátok őket! English Grammar Test Ahogy ebben a…..
Be kell valljam, egy kedves mennyiségű papír-írószerrel rendelkezem, ami nagyon hosszú időre elegendő lesz. Régebben sokat rendeltem a szokásos ebay/ali/wish-kombóról is, de mivel már áttértem a minőségi eszközökre, nem látom értelmét, hogy ugyanolyan áron vásároljak;…..
A fesztiválozás egy életérzés, egy hangulat, ami lehetővé teszi, hogy arra a néhány napra a fesztivál területe egy elérhetetlen kis sziget legyen, egyfajta safe space. Nincs ezzel semmi baj, ha a megfelelő módon helyén kezeljük a dolgot: az embereknek néha egymás között is jogosan szüksége van a…..
Mint ahogy a Facebook oldalon, illetve a zárt csoportban is jeleztem, az elkövetkező nyolc hétben az angoltudásom fogom felfrissíteni. A cél az, hogy magabiztosabb tudás legyen a hátam mögött, és le tudjam tenni a C1-es nyelvvizsgát a közeljövőben. Az első négy hétben barátnőm segítségével állok…..
Ezt a posztot nagy általánosságokban írom, és éppen ez lesz a lényege. Nem az egyénre vonatkozóak lesznek érvényesek az állítások, hanem a társadalom egészére. Úgyhogy igen, mindenki vegye magára. Ha kultúráról beszélünk, akkor két féle embert különböztetünk meg: az elitista sznobot és a csak…..
Sokan érdeklődtetek, hogy tervezek-e valamit tanulni a nyáron, hiszen valamivel mindig elfoglalom magam. Nos, a kérdésetek tényleg helyes volt, hiszen van néhány kinézett SkillShare kurzus, amit már alig várok. A Skillshare egy nagyon király webhely, ahol több ezer kurzust érhetsz el és tanulhatsz…..
Jegyzetlap 2018 júliusi tervező 2018.07.01 14:26:42
Sziasztok! Hihetetlen, milyen gyorsan eljött a július. Nemrég még január volt, te jó ég. Ti hogy vagytok? Remélem, minden érettségitek, vizsgátok, államvizsgátok, stb sikeresen zárult.  Amint ígértem, július 1-jén startol a megújult Jegyzetlap - ennek hátteréről ebben a bejegyzésben írtam. Röviden…..
A Jegyzetlap az utóbbi időkben nem volt aktív. Nem az elfoglaltságaimra hárítom a felelősséget, mert bár tényleg sok dolgom volt, nem ezek álltak a blog hiatusának hátterében. Egyszerűen csak nem tudtam, hogyan valósítsam meg az új irányvonalat. Úgy éreztem, már nem elég, ha csak tanulással és…..
A bullet journal egy elterjedt jelenség az írószermániások között, de sok olyan embert is elcsábított, akit nem érdekel az egész dekoráció, csak egy hatékony idő-projekt-életkezelési módszert szerettek volna. Egy kezdő bullet journal használó általában az Instagramot és a Pinterestet használja…..
Sokan vagytok, akik pályaválasztás előtt álltok, ebből adódóan sok kérdést kapok arról, milyen irányba érdemes elindulni a mai világban. Ugyanakkor nem szeretek ezekre a kérdésekre választ adni, mert én nem ismerem ezeket a válaszokat, nem ismerem a kérdezőt, ráadásul a világunk gyorsan változik. A…..
Néhány hete, hogy kimozduljak a komfortzónámból, az értékesítésről olvastam könyvet. Mivel irtózom a rábeszéléstől, a rátukmálástól, valami kevésbé nyomulós könyvet választottam ki, de még ebben is találtam egy borzalmasan téves, ártalmas, erkölcstelen, ostoba, stb…..
Külföldön már több mint egy éve tetőzik a naplóőrület, legyen az határidőnapló, bullet journal vagy filofax. Ebből adódóan újabb és újabb cégek tűnnek fel a piacon, akik a saját termékükkel a megváltást kínálják. Mivel jómagam is imádom az időbeosztással kapcsolatos dolgokat, és rengeteg ehhez…..
Ebben a posztban újra online kurzusokat ajánlok nektek. A nyilvános beszédről és az online megnyilvánulásról lesz szó, hiszen mostanság mindenki megőrül a livestreamért, a YouTube videókért, ebből adódóan sokan szeretnének videós tartalmakat gyártani. Magam is így vagyok…..
Jegyzetlap A stressz napos oldala 2018.02.25 12:15:00
Még régebben teljesen véletlenül belefutottam egy stresszel kapcsolatos TED-előadásba, amit egy pszichológus, Kelly McGonigal tartott. Az előadás letaglózott, és tudtam, hogy el kell olvasnom McGonigal A stressz napos oldala című könyvét, hiszen egy meglepő tézist közöl: a stressz…..