Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cene Judit

20 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A családban azt kell mondani a nagypapa születésnapján, aki egy alkoholista disznó, hogy tisztelettel köszöntünk nagyapa, de jó, hogy közöttünk vagy - és csak magunkban tehetjük hozzá: milyen jó, hogy ma még nem hánytál az asztalra. A nagypapa meg két böffentés között azt mondja, milyen jó érzés,…..
Meggyőződésem, hogy mindenkit csaltak már meg. Vagy épp most teszik, vagy meg fogják tenni, a jövőben, valamikor. Az, hogy egy gondolattal, nézéssel, csókkal, egyszeri szexuális együttléttel, vagy hosszabb szeretői viszonnyal, már más kérdés. Teljesen egyéni, hogy ki mit tart megcsalásnak, az…..
Gyakran előfordul, hogy kérdezik tőlem, mi a különbség a business és a life coaching között, miért az egyik és miért a másik. A teljesség igénye nélkül íme egy rövid kis összefoglaló. A business coaching során a cél, hogy a coachee üzleti teljesítményét vagy képességét javítsuk, általában vezetői…..
Múltkor kérdezte tőlem egy kolléga, hogy mi a specifikációm coachként. A helyzet klasszikus elevator pitch volt, amikor egy liftútnyi időd, azaz kb. 30 mp-ed van arra, hogy néhány mondatban prezentáld magad egy idegen embernek, bemutasd, amivel foglalkozol. Meglepő módon, ennél rövidebb idő alatt…..
Jó régen nem posztoltam, közben persze dolgoztam ezerrel, találkoztam régi és új ügyfelekkel, csupán az írásig nem jutottam el. Mióta emberekkel foglalkozom, sokkal érzékenyebbek a szenzorjaim a tipikusan coach-olható élethelyzetekre, azaz könnyebben észreveszek olyan szituációkat, amikor az…..
Mondta kaján vigyorral múltkor az egyik jóképű és sármos férfi ismerősöm, amikor egy baráti összejövetelen a harminc feletti elpocakosodásról beszélgettünk. Nyilván jót röhögtünk az egészen, és zártuk is a témát, engem viszont azóta sem hagy nyugodni egy gondolat. Valóban, soha nem hallottam még…..
Bár a nyár még javában tombol, jelentem, részemről a hosszúra nyúlt vakációnak egy időre vége, és elkezdődtek újból a dolgos hétköznapok. Egyáltalán nem bánom, mert bár végtelen sok időt el tudnék tölteni egy ilyen flamingó matracon a Balatonon ringatózva, vagy kirándulva a Káli-medencében, este…..
Az elmúlt hónapban elmaradtam a blogom frissítésével, csak a fb-ra posztoltam, ezeket gyorsan bemásolom ide iis, minden kapcsolódik mindenhez, alapon...:) Az első találkozásunkkor ügyfeleimnek azt szoktam mondani, hogy általában 5 alkalomra szerződünk. Nagyjából ez az az idő, ami egyes témák…..
Múltkor az egyik ügyfelem elragadtatva mesélt az új párkapcsolatáról, és arról, mit szeretne máshogy csinálni, mint korábban. Felismerte, hogy előző kapcsolataiban hajlamos volt saját igényeit, vágyait elhallgattatni, és addig tűrni, mígnem egy váratlan (talán nem is olyan nagy fajsúlyú) helyzet…..
Ha elromlik az autóm, elviszem szerelőhöz. Ha nem vagyok elégedett a kezemmel és azt szeretném, hogy csodás körmeim legyek, felkeresem a körmösöm. Ha kibicsaklott a bokám, elmegyek ortopédushoz, ha lázas vagyok, felhívom a háziorvosom. Ha fáj a lelkem, nem tudok feldolgozni valamit, elmegyek…..
Alapvetésként szögezzük le, hogy a rövid ideig tartó kisebbségi érzések természetesek, életünk velejárói. A kisebbségi komplexus nem válogat, és nehogy azt gondold, hogy azért mert a lentiekből bármennyi is igaz rád, eleve „veszett fejsze nyele”.  Az átmeneti önbizalomhiány még a sikeres embereket…..
Cene Judit 2017.05.17 21:26:31
@csakférfi: azért nem ennyire egyszerű a képlet. A hűtlenség pszichológiája ennél sokkal összetettebb témakör. Inkább úgy mondanám: sok esetben benne van a megcsaló fél önbizalomhiánya is. És egy csomó minden más is persze. :) köszönöm!
Cene Judit 2017.05.17 21:28:45
@O86: mindenki talál magára is igaz pontokat a cikkből, aki pedig érti az (ön)iróniát az főleg. :) ne csüggedj! Az meg tökjó hogy felismerted, mert legalább tudod hogy min tudsz dolgozni. ;)
Cene Judit 2017.05.17 21:33:35
@Szalay Miklós: köszönöm, hogy megosztottad velem/velünk ezt az írást. Jó lesz olvasgatni a továbbiakban, kíváncsi vagyok, mit tud hozzá tenni az én gondolataimhoz/cikkeimhez. :)
Ezen a héten az egyik kedves ügyfelemmel a pasizós sztorijairól beszélgettünk. Mesélt arról, hogy mennyi sok megjátszós, átverős, először lelkes aztán eltűnős, játszmázós randiban volt része az elmúlt időben, majd saját problémájaként azt vázolta, hogy gyakorlatilag ott tart, hogy már esélyt sem ad.…..
Ha valakivel magánemberként vagy coachként párkeresési megtorpanásokról beszélgetünk, végső soron mindig eljutunk az egyik legfontosabb kérdésig: Mi az, amit már most megtehetsz, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb társat? Az alábbiakban 10 olyan lépést gyűjtöttem össze, amelyek hozzásegítenek…..
Cene Judit 2017.04.09 09:59:18
@fúróferó: jó ezt olvasni, köszönöm, hogy leírtad! Sok boldogságot, szerelmes perceket nektek! :)
Cene Judit 2017.04.09 10:00:43
@erkölcsi hulla: jó kérdés, mivel jómagam tartós kapcsolatban/házasságban élek, nem ismerem már annyira a piacot, mint rég. Amiket hallottam: elittárs, randivonal, badoo, tinder..
Cene Judit 2017.04.27 15:02:45
@Haloperidol: jó ilyen sztorikat olvasni, köszönöm, hogy megosztottad! :) én is úgy gondolom, hogy online ismerkedni pont annyira sanszos mint mondjuk egy bárban. És persze, benne van, hogy az illető élőben nem tetszik, egy bárban pedig egyéb más "veszélyhelyzetek" állnak fent. Például az, hogy nem akar ismerkedni az illető, vagy nem komoly szándékkal, vagy nem vállalja az igazi szándékait vagy túl sok volt a vodkaszóda vagy a pálinka. :)
„Egy nő mindig maradjon kissé titokzatos.” „Ne érezze, hogy tetszik neked, a férfiak szeretnek vadászni!” „Légy elérhetetlen, annál jobban szeretne majd meghódítani.” Tisztán csengenek a füleimben édesanyám szavai, amikor arról faggattam tizennégy évesen, vajon hogyan hódíthatnám meg a…..
Cene Judit 2017.04.27 14:57:18
@Célkereszt: köszönöm! :) az ajánlást is, valóban alapmű a témában!
Biztosan ti is ismertek olyan anyukás reakciókat, jellemző megnyilvánulásokat, amiktől feláll a szőr a hátatokon, sőt, már meg is fogadtátok, hogy „Na, ha egyszer gyerekem lesz, én ezt tuti nem így fogom csinálni” stb.. Aztán Gizike/Jancsika érkezése után is tartjátok magatokat a kiindulási…..
Szétnézek a környezetemben, szűkebb-tágabb ismerősi körben és azt látom, hogy számtalan velem egykorú okos, jófej, vicces, dekoratív, talpraesett, biztos munkahellyel rendelkező, sőt gyakran vezető pozícióban dolgozó nő vesz körül, túlnyomó részben egyedülállóak. Saját pályafutásom alatt is volt már…..
Nincs még egy olyan terület az életben, amely során annyi címkét akaszthat a nyakába az ember, mint az anyaság. Feltéve persze, ha engedi, hogy a nyakába akasszák. Közhelyes, de tényleg így van: tuti biztos, hogy nálad mindenki jobban tudja, hogyan kell ezt csinálni, hogyan kell jó anyának lenni. A…..
Hozzáállás kérdése Vetítés 2017.03.06 16:34:19
Rákattantam egy sorozatra. Azok, akik ismernek, tudják, hogy ez miért abszurd esetemben: van egy olyan meggyőződésem- és ennek hangot is adok néha – hogy a sorozatnézés a világ legfeleslegesebb időtöltése, főleg nagy dózisban. Amikor néhányszor a múltban valami külső kényszer hatására arra lettem…..
Ott tartottam, hogy egy rég látott, nagyon kedves barátnőm hívott elnézést kérni, hogy késni fog a fél óra múlva esedékes találkozónkról néhány percet. Meg sem lepődtem, hogy teljesen elfelejtettem a kávézást: megesett ez velem akkortájt gyakran. Heti két társasági program időpontját is nehezemre…..
Fülledt nyári délelőtt volt, 2014 júliusa talán. Kint ültem a teraszon, a második kávémat ittam és legalább az ötödik szál cigimet szívtam el.  Belesüppedtem az önsajnálatba, aminek az okát ugyan nem tudtam, de mintegy két óra leforgása alatt meggyőztem magam arról, hogy a világ legszerencsétlenebb…..