Regisztráció Blogot indítok
Adatok
purpleturtlebag

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csupa jó kérdés, amit néha feltesztek nekem, vagy épp én is magamnak, ezért gondoltam, írok egy bejegyzést arról, hogy mi van mostanában a PTB-vel. Elég mozgalmas volt eddig ez az év, és úgy érzem, a mozgalmasság nagy része még hátra van. A bloggal röviden annyi van, hogy egészen egyszerűen nem…..
Végre, ez a nap is elérkezett, készen van az első igazi kollekcióm! Már amennyiben a "kollekció" szót limitált darabszámú, valamilyen szempontból egymáshoz kötődő termékekre értjük.  Mindig olvasok olyan leírásokat, hogy "ezt a kollekciót a spontaneitás, a színek diszharmóniája és a formabontó…..
Végre rászántam magam, hogy leüljek leírni, sikerült-e ez a 2017-es egy éves nagy ruhatárfrissítés. Spoiler: hát, olyan "mátyáskirályosan", igen is, meg nem is. Talán tudjátok, hogy 2017 elején eldöntöttem, hogy rendet rakok az életemben a gardróbomban, és kialakítok egy kicsi, de annál jobban…..
PurpleTurtleBlog 30 2017.12.17 07:57:01
Újabb személyes téma, úgy látszik, ezek jobban mennek, mint a táskás bejegyzések, amik miatt tulajdonképpen létrejött a blog, de majd 2018-ban jobban rágyúrok azokra is. Viszont ez most kikívánkozik, illetve hát bejegyzés is régen volt... Háttérinfo, hogy a karácsonnyal kapcsolatban terveztem egy…..
Az elmúlt év(ek)ben sokan rájöttünk, hogy az a rengeteg hulladék, amit termelünk, kis odafigyeléssel is csökkenthető. Számomra is fontossá vált, hogy törekedjek arra, hogy minél kevesebb csomagolóanyagot használjak, és inkább lebomló és/vagy sokszor használható cuccokat vegyek az olcsóbb műanyagok…..
Sajnos elég régen sikerült utoljára blogbejegyzést írnom, viszont mivel jó sok témaötletem van, és egyébként is jön a hidegebb, kályha mellett (macskával) olvasgatós időszak, igyekszem olvasgatás helyett néha majd írni is. Ezt a bejegyzést napok óta szerettem volna megírni, mert úgy érzem, nem…..
Végre itt a varrógéptű-sorozat harmadik része, amibe a vastagságon és a típuson kívül mindent leírok, amit tudok a témával kapcsolatban, remélem, ezt is hasznosnak találjátok majd. Aki lemaradt volna, annak itt az első (varrógéptűk vastagsága) és a második (típusok) bejegyzés. Lesz szó arról, hogy…..
Nem nagyon tudtam eldönteni, milyen címet adjak ennek a blogbejegyzésnek, mert itt aztán most lesz minden, mint a búcsúban! Lesz szó egy kicsit a ruhatár frissítésről is, de inkább a selejtezésről és a nem szeretett dolgoktól való megszabadulásról, de nem abban az értelemben, hogy hova vidd az…..
Ahogy azt az első részben is írtam, nagyon fontos, hogy milyen tűvel varrtok. A varrógéptűket leginkább két tulajdonság jellemzi: a típusuk és a vastagságuk. Az előző rész a vastagságról szólt, most pedig a típusokat nézzük meg, ami már egy kicsit izgalmasabb téma. Szemmel alig, vagy szinte…..
Pár órája írtam a Vágj bele! - varróworkshopok Facebook oldalára egy posztot a varrógéptűkről, illetve azt hittem, átfogóan fogok róluk írni, de már a tűvastagság téma olyan hosszú lett, hogy végül szétbontottam több részre, és úgy döntöttem, a terjedelem miatt inkább blogbejegyzés lesz ezekből, nem…..
A Vágj bele! varróworkshopok Facebook oldalára mindig feltöltünk képeket, rövid beszámolókat arról, hogy milyen volt az éppen aktuális legutóbbi workshop, illetve az események leírásában is próbáltuk részletesen leírni, hogy mi is történik ezeken az alkalmakon, de most leírom Nektek egy kicsit…..
Nem is lehetne aktuálisabb a dolog, hiszen rengetegen csatlakoztak a #plasticfreejuly kezdeményezéshez, úgyhogy valószínűleg ti is több hulladékmentességgel, szeméttel és főleg műanyag szeméttel kapcsolatos cikkel találkoztatok mostanában (ha nem, a bejegyzés végén linkelek párat). Azt már lehet,…..
Najó, be kell látnom, a cím kicsit hatásvadász, vagy legalábbis a "hasznos" szót tágan kell értelmeznünk ahhoz, hogy igaz legyen. Sajnos a biciklim óriás szervizelésen van (megint...), de most aztán _tényleg_ minden ki lesz rajta cserélve, úgyhogy utána úgy fogok suhanni a városon át, hogy csak…..
PurpleTurtleBlog DIY füzet 2017.06.29 09:40:14
Hirtelen úgy éreztem, nem tudok tovább élni egy olyan füzet nélkül, aminek barnák a papírjai. Eléggé odafigyelek arra, hogy ne vegyek felesleges dolgokat csak azért, mert megtetszenek a boltban, vagy egy ehhez hasonló "azonnal kell egy ilyen" érzés tör rám, de nagy esély van arra, hogy az adott…..
Ahhoz képest, hogy a fő tevékenységem a táskavarrás, elég kevés szó esett eddig erről ezen a blogon:) Valahogy a varrásról és mindenféle egyébről könnyebb írnom, mint magukról a táskákról. Ötletem persze rengeteg van, de a megvalósítás egyelőre várat magára (illetve leginkább rám). Az egyik tervem…..
Ebben a bejegyzésben szeretném Nektek megmutatni, hogy már egy nagyon alap varrótudással is átalakíthattok ruhákat, így aztán a tudás megszerzésével rengeteg lehetőség tárul elétek :) A képek minőségéért már most elnézést kérek, újra tanultam a dologból és legközelebb inkább megvárom, hogy legyen…..
Sokan szerettétek a "ruhatár frissítős" bejegyzést, így most arra gondoltam, írok egy kis helyzetjelentést, ami nekem is egy jó áttekintés lesz. Lassan félidőnél járok, hiszen azt terveztem el, hogy év végére meglesz a szuper kis kombinálható ruhatáram, ami felesleges és használhatatlan…..
Mostanában pom-pom lázban égek, és legszívesebben mindenre pom-pomokat varrnék. Na nem azokat a fonalból készült pom-pomokat, hanem azt a ruhára varrható fajtát. Színesek, vidámak, kedvesek, és nagyon-nagyon tavasziasak:) Persze nem jó velük túlzásba esni, de egy pom-pomos kiegészítő nagyon fel tud…..
Azt hiszem, az lesz a legjobb, ha különösebb felvezetés nélkül rögtön bele is vágok. Két dolgot szeretnék: Jól kinézni, és az öltözködéssel és mindenféle egyéb ehhez kapcsolódó dologgal a lehető legkevesebb időt eltölteni (bizony, ennél sokkal fontosabb dolgaim vannak:) ). Mindezt pedig…..
A Vágj bele! varróworkshopokon sokszor kérdezitek tőlünk, hol szerezzük be az anyagokat. Dóri ruháihoz és az én táskáimhoz alapvetően más típusú anyagok kellenek, de azért vannak olyan helyek, ahova mindketten járunk, illetve néha-néha Dóri is varr táskát, és én is ruhát, úgyhogy egymás kedvenc…..
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nagyon szeretem az olyan bejegyzéseket, amik egy kis leskelődési lehetőséget adnak a blogot/postot író életébe. Milyen az íróasztala, milyen könyvet olvas, milyen ételeket szeret, milyen sorozatokat néz...vagy épp mit visz magával nap, mint nap. Letagadhatnám,…..
Nyilvánvalóan nem tudok a varrásról elfogulatlanul írni, mégis megpróbáltam olyan okokat összeszedni, amik teljesen észszerűek és nem a szívem mondatja velem őket. Úgy gondolom, a varrás alapvetően nagyon hasznos, viszont ha rákapsz, akkor kreatívan is használhatod! Lehet egy hobbi, és az alkotási…..
Régóta tervezem, hogy indítok egy blogot, de azt hiszem, most jött el az ideje annak, hogy meg is valósítsam ezt a tervet. Talán később arról is írok, hogy miért csak most...:) Ki vagyok én és miről fog szólni a blog? A blog szempontjából a leglényegesebb dolgok röviden: Csekő Lilla vagyok,…..