Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lumienkeli

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alimento Mákolaj 2014.01.04 09:14:39
Egyre népszerűbbek az olajos magvakból préselt különleges olajok (mák, dió, szőlőmag, mandula, stb.), nem kevés helyen olvashatunk arról, hogy ezen olajok milyen fantasztikus hatással lehetnek egészségünkre. Ez alkalommal egy kicsit a mákot és a mák olajat járnám körbe egy rövid cikk…..
Lumienkeli 2017.02.19 12:45:12
Ezen bejegyzés kapcsán találtam rá a blogra, aminek jó részét el is olvastam az elmúlt időben. Örülök, hogy rátaláltam, kaptam jópár szempontot a tápklálkozás megközelítéséhez és hiteles forrásokat, ahol utána lehet nézni pl. egyes élelmiszerek tápanyag összetételének. Köszönöm!

Azt sajnálom, hogy előbb megvettem a mákolajat kalcium pótlásra (a 3 éves gyerekem tejfehérje-allergia gyanújával eliminációs diétára ítéltetett) és utána néztem csak utána a dolognak, hogy mégis mennyi kalcium van benne, mennyit adhatok egy 14 kilós gyereknek. Nos, kalcium mérgezést legalább nem kap tőle, a pótlást meg kapja szirup formában, még ha ezzel a gyógyszermaffiát támogatom is. :)
A tanulság pedig, hogy se a segíteni akaró rokonok, se a védőnő, se a biobolt eladója nem feltétlenül kompetens, az internet tartalmak nagy részéről nem is beszélve. A magyar egészségügy pedig döcög, gasztroenterológiára fél év a várólista és hogy onnan hogyan tovább még nem tudom. Így pedig óriási a felelőssége a gyerekorvosnak hogy mikor mit tanácsol és a szülőnek, hogy alaposan, korrekt forrásból és ésszel tudjon utánajárni a dolgoknak. Már ha felmerül, hogy valami után utána kéne nézni, ugyebár. Addig pedig igyekszem minél változatosabban összerakni az étrendünket és remélem, hogy a tej nélkül tényleg csak a kalciumra kell odafigyelni.

Ui: a mákolaj nagyon kellemes zabkásába keverve :)