Regisztráció Blogot indítok
Adatok
C. Robert

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fideszhívők hajlamosak arra, hogy csak a jelenlegi szólamokat, szlogeneket, mantrákat hallják meg, arról elfeledkeznek, mi is volt korábban. De bezzeg a fidesz folyamatosan "elmúlt nyolcévezhetett", de azért nézzünk csak vissza a történelemben, mi is volt a narancsosok országlása…..
Az egyik legnehezebb helyzetben a magyar konzervatívok vannak Európában, mert nincs pártjuk, sőt a nehezen kialakítható preferenciájuk is olyan megalkuvást igényel, ami már-már értelmetlenné tenné a választást -- ha Magyarországon nem volna éppen diktatúra. Mert ebben az esetben a választás…..
C. Robert 2019.05.26 13:22:09
@neoteny: „Korlátlanul nem, de megfizetheti a katonái egyik felét hogy lődözzék le a másik felét.”
Valószínűleg félreérthetően fogalmaztam az eredeti bejegyzésemben, bocs, pontosítok: Az „éhes szájak” alatt nem a „nép”-et értettem, hanem az Orbán-rendszer haszonélvezőit.

„Én elég gyorsan olvasok, de ilyen teljesítményre még én sem vagyok képes.” Természetesen nem olvastam el az egész könyvet, csak néhány alapvetőnek vélt bekezdést, és abból az tűnt ki, hogy a kéziköny a nyílt és közvetlen erőszakkal hatalomra került diktátorokról szól. Orbán szabad és demokratikus választások révén került hatalomra 2010-ben.
C. Robert 2019.05.26 17:46:25
@neoteny: Szerintem logikus, hogy a perköltséget, beleértve az ellenoldali fél ügyvédi költségeit is, a pervesztesnek kell megfizetnie. Az tényleg durva, ha ennyire kimaxolják a törvényi lehetőségeket.
Azt hittem, az a sztori az étvágycsináló, hogy a libériai elnök úgy jutott hatalomra, hogy elvágta az elődje torkát.
C. Robert 2019.05.26 17:51:28
@screpes: „Mit kéne tennünk?”
Jó kérdés.
Várjuk meg ma a 11:00 órát, aztán aludjunk az eredményekre pár hetet, aztán majd meglátjuk.
A pártmédia váteszi képességekkel ruházta fel Orbánt, hívei szinte tévedhetetlennek, született vezetőnek állítják be őt. A valóság viszont az, hogy Felcsút Géniusza az utóbbi időben szinte mindig mellélő, a parlamenti választások óta gyakorlatilag egyetlen terve sem jött be.  Az A-terv - Európa…..
C. Robert 2019.05.25 22:14:45
Hát ha Orbánnak valóban ezek voltak a szándékai, akkor igazad van. De mi van ha nem ez volt? Hanem például ez: a választások előtt a Néppárt bomlasztása belülről, hogy a hagyományos nagy EP-frakciókból minél kisebbek legyenek, a választások után pedig elszipkázva a Néppárt jobb szárnyából akit lehet, saját frakciót alakítani, és stikában koordinálva a többi euroszkeptikus képviselővel/formációval ott tenni be az EU működésének, ahol lehet, így öt év alatt sikerülhet annyira frusztrálni az uniós polgárokat, hogy akkor már az euroszkeptikusoknak szavaznak többséget az EP-ben. Onnan meg … ???
A bomlasztás már megvolt: a Néppárt a bal szárnyán azért veszt szavazókat, mert túl puha volt Orbánhoz, jobb szárnyán meg azért, mert túl kemény.
Mindehhez előfeltétel, hogy földcsuszamlásszerű elmozdulás legyen az euroszkeptikusok javára a mostani választásokon. Szerintem Orbán erre tippel. És ne feledjük, milyen jól megtippelte a migránsinváziót is, meg Trump győzelmét. Tetszik-nemtetszik, van valamilyen váteszes vénája – és/vagy jó információi.
No de kire szavazzunk mi itthon? Meglepetés: a Fideszre. Ha Európa sorsa azon a 4-5 plusz szavazaton múlik, amit az „ellenzék” amúgy kapna, akkor annyi neki. Inkább használjuk ki a lehetőséget, és próbáljunk megszabadulni a mostani díszlet-ellenzékünktől, mert ez az első lépése az esedékes rendszerváltásnak.
C. Robert 2019.05.26 01:52:39
@flydomi: Ha bejön, hogy az euroszkeptikusok nagyot kaszálnak holnap, akkor van jövője. Sajnos megint csak reménykedhetünk, hogy rajtunk kívül álló erők kegyesek lesznek hozzánk. Pedig nem nagyon szokásuk.
C. Robert 2019.05.26 12:54:14
@Dan da Man: „Ha Occam borotvájának nem hinnél” Hiszek neki, azzal hasogattam szét a poszt által vázolt terveket, és maradt az az egy, amit én vázoltam fel.
„És ne, ne szántsuk be az ellenzéket” Az ellenzékiség nem feltétlenül pártokban kell, hogy működjön. Olyan ál-ellenzéki pártokban meg nem is tud, amelyek a rendszer szerves részét képezik.
Az autoriter rendszerek csak akkor maradhatnak fenn sokáig, ha folyamatosan terjeszkednek valamilyen irányban. A Nemzeti Együttműködés Rendszere eddig a magyar jogállamiság leépítésével, a gazdasági hatalom megszerzésével, a véleményformálás monopóliumának megkaparintásával nőtt túl folyamatosan…..
C. Robert 2019.05.26 02:42:27
@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: Talán higgadj le, olvasd el újra, és veselkedj neki még egyszer.
C. Robert 2019.05.26 12:36:11
@math0: „lehetett Orbánnak ilyen terve, de ez is bukott, és már táncol vissza belőle. tájékozódj! megint le akarja … a Néppártot”
Arra gondolsz, hogy felajánlotta Merkelnek az Európai Tanács elnöki pozícióját? Az csak azért volt, hogy kicsesszen Weberrel, és folytassa az EPP-n belüli zavarkeltést a választások előtt – meg hogy menekülőútvonalat tartson fenn, ha netán nem jönnek be a számításai.
A FIDESZ olyan vehemenciával kampányol, mintha nem a pártlista élén állna toronymagasan, hanem az 5% eléréséért küzdene. Jól láthatóan abban érdekelt, hogy a sajátjai mozgósításával megnövelje a részvételt (és vele a bejutási küszöböt), ezzel itthon földbe döngölje az ellenzéket ősz előtt, kifele…..
Eljön végre ez is, a hétvégén véleményt mondhat megint a nép pártjáról és kormányáról. Az EP-választás győztesét tudjuk, agyonnyeri magát a Fidesz. Egyszerre abszurd, félelmetes és nevetséges, hogy a rendszerváltás óta eltelt időszak legkártékonyabb, leghazugabb tolvajbandájának győzelmét semmi se…..
C. Robert 2019.05.26 00:05:07
@morph on deer: A paradoxonod nem rossz – bár itt nem igazán talált.
Az, hogy Orbán mit fog kezdeni az EP-ben, nem tőlünk függ, hanem attól, hogy mennyi euroszkeptikus fog bejutni összesen a Parlamentbe, azaz a többi 27 (26??) tagállam szavazóitól.
Nem én bízom „ezekre”, hanem az a +/- 2 millió honfitársunk, akik mindenképpen rájuk szavaznak. Ha Európa sorsa azon a 4-5 plusz szavazaton múlik, amit a magyar „ellenzék” kapna, akkor amúgy is annyi neki.
Két kérdést tegyél fel magadnak:
1) Akarod az Orbán-rendszer bukását?
2) Mi a legnagyobb akadálya az Orbán-rendszer bukásának?
Készíthetik-e a buldózereket azok a populista politikusok, akik választási ígéreteik szerint szét akarják verni az Európai Unió jelenlegi struktúráját? Valószínűleg még nem jött el az idejük, és az is elképzelhető, hogy a népszerűségük csúcsán már túl is vannak az euroszkeptikus politikai formációk.…..
C. Robert 2019.05.23 17:04:55
@Kivlov: "Mondok rosszabbat: az ellenzéknek nincs víziója Magyarországról."
Bizony. Meg úgy általában semmiről sincs. Hajtsuk el őket.
Nyilvános önkritikát gyakorlok, szégyellem magam, bocsánat. Várakozásommal ellentétben három párt is (MOMENTUM, LMP, MI HAZÁNK) válaszra méltatta érdeklődésemet, sőt, az egyik párt esetében maga a listavezető válaszolt. A kiegészítések alapján frissítettem a táblázatot.…..
C. Robert 2019.05.23 11:35:48
@Brix: Valóban reménykedhetünk abban, „hogy Európa elindul egy új irány felé” (azaz megint ott tartunk sajnos, hogy külső erőkbe kell vetnünk a bizodalmunkat – az utóbbi 600 évben ez nem jött be). Viszont nem értek egyet azzal, hogy érdemes lenne ezekre az „ellenzéki” pártokra voksolni, akármilyen szép alternatívákat is kínálnak. Én úgy látom ezek a pártok az Orbán-rendszer szerves részei, és addig esély sincs a rendszerváltásra, amíg ezek el nem tűnnek a közéletből. Így arra biztatnék minden racionálisan gondolkodó szavazót, hogy ne szavazzon rájuk, sőt, inkább szavazzon a Fideszre – minél nagyobb a Fidesz hatalma, annál hamarabb fog összeomlani. Tudom, kissé furcsa érvelés.
A 2019-es EP-választás előtt a korábbiaknál talán világosabban lehet látni, hogy Magyarország politikai értelemben sziget lett az Európai Unióban. Nincs még egy ország, ahol ennyire lefutott, belpolitikai értelemben szinte tétnélküli lenne a választás, ahol akkora fölénnyel nyerne a győztes, mint…..
C. Robert 2019.05.22 22:01:33
@morph on deer: Teljesen igazad van.
Az általad vázolt forgatókönyvnek valóban nagyon csekély az esélye (bár nem nulla). Van viszont másik forgatókönyv is, én inkább abban bízom. Nevezzük talán kisgömböc effektusnak. Tudvalevőleg ez addig zabál, amíg szét nem pukkan. Orbán Viktor bölcsességét dicséri, hogy eddig ezt a túlzabálást kontrollálni tudta (lásd Simicska-kör, Spéder Zoltán és még sokan mások), többek között az „ellenzék” segítségével. Ha viszont nem lenne ez az Orbán-rendszer részét képező ellenzék, nehezebb lenne a kontroll, és egyszer csak pukk.
C. Robert 2019.05.23 11:17:09
@morph on deer: [Orbán Viktor] … „telhetetlen”
Én inkább ambiciózusnak mondanám. Úgy vélem, hogy most, miután Magyarországot szőröstül-bőröstül megszerezte, azt ambicionálja, hogy az Európai Egyesült Államok elnöke legyen. No nem a mostani uniószerű képződményé, hanem minimum egy USA-típusú elnök (erős nemzetállamok mennek a kukába, a polgári Mo. meg a többi politikai termék mellé). Vasárnap estére kiderül, hogy ezúttal is jól kalkulált-e (azaz lesz földcsuszamlásszerű elmozdulás az „euroszkeptikusok” javára), vagy pedig már elkövette az általad említett „nem tud időben leállni” hibát.
Viktor időnként - talán átiszogatott zsugás nap után - büszkén megemlíti, hogy ő mekkora májer ultiban. Mi több, párhuzamot von e játék és a politika között mondván, hogy aki jó kártyás, az csak kiváló politikus lehet, és szerinte az ulti igazi hungaricum, ezt csak mi magyarok tudjuk jól játszani.…..
C. Robert 2019.05.22 21:25:23
@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: Szerintem ő tarokkozott. Bár nem nagy különbség, mert a tarokk közelebb van az ultihoz, mint a bridzshez.
C. Robert 2019.05.22 21:28:24
@ulpius66: Osztrák-Magyar Monarchia? Bár való igaz, nem mérhető az angol birodalomhoz, de azért mégis csak birodalom volt.
C. Robert 2019.05.22 21:35:15
@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: Úgy tudom ott nagyon népszerű a bridzs, olyannyira, hogy még iskolában is tanítják.
Néhány nap van már csak az EP-választásokig, de sokan még mindig nem tudják, hogy melyik pártra szavazzanak. Fontos, hogy menjünk el szavazni, hiszen az Európai Unió döntéseire legközvetlenebbül úgy hathatunk, ha olyan képviselőket küldünk az Európai Parlamentbe, aki a saját értékrendünkhöz,…..
C. Robert 2019.05.22 20:39:49
Méltányosság A bukás 2019.05.20 07:54:31
Nincs ember, aki nem azt mondaná, hogy a vasárnapi EP-választásnak minden eddiginél nagyobb tétje van...
Orbán Viktor keresi a konfrontációt a saját pártcsaládjával: azokkal, akik eddig megvédték. Nem tetszett a véleményük, amit addig ignorált, hogy felfüggesztették; s így már nem tetszik a Néppárt által Európai Bizottság élére szánt Weber sem. Orbán Viktor hallgatja Sargentini képviselő asszonyt az…..
C. Robert 2019.05.19 11:30:53
@math0: Kedves fideszes barátom, úgy látom nagyon szíven találtalak.
C. Robert 2019.05.19 12:59:27
@math0: Köszi, hogy demonstrálod, milyen egy vérbeli kriptofideszes. Amúgy nem tudom hány éves vagy, de szerintem ideje lenne túltenned magad az édesanyáddal kapcsolatos traumáidon, akkor talán kevesebbet k.anyáznál.
Az utóbbi hónapokban több felmérés is készült, melyek mind egyértelműen a Fidesz győzelmét előlegezték meg. Nemzetközi szinten is nagy eredményt el, hiszen nehéz mondani még egy országot az EU-ban ahol ekkora támogatottságnak örvend egy párt. Akár kétharmados győzelmet is arathatnak a teljesen…..
C. Robert 2019.05.16 11:02:53
@László Szűcs Szümi: Milyen igaz. És most itt a remek alkalom, hogy elkezdjünk megszabadulni ettől díszlet-ellenzéktől: Hallgass az eszedre, szavazz a Fideszre.
Március 20-án döntés születhet az Európai Néppártban (EPP) a Fidesz kizárásáról, de legalábbis tagságának felfüggesztéséről. Az évek óta itthon Brüsszel-ellenes jelszavakat szajkózó EU-kritikus népvezér és a nyugat-európai politikai térben az EU óvatos megreformálásában alakító szerepet magára…..
Garcilaso de la Vega, spanyol költő mondta egyszer, hogy „Jól lefordítani egy könyvet, van annyira nehéz, mint megírni egy újat”[1]. Ezzel az állítással a fordítók és a szerzők biztos jót tudnának vitázni, főleg pár pohár bor után, és kezdő fordítóként könnyű kitalálni én melyik oldalon állnék.…..
Orbán Viktort megalázták Strasbourgban, ami azt jelenti, hogy a közeljövőben tartani kell a bosszújától. Mindenki félhet tőle, akinek része volt a Sargentini-jelentés elkészítéséhez és elfogadásához. A magyar miniszterelnök azonban a hazai ellenlábasokon is elverheti a port, így eléggé…..
C. Robert 2018.09.13 20:25:06
@morph on deer: Miért ez az indulat? Ha még egyszer elolvasnád, amit írtam, akkor látnád, hogy nem tértem ki arra, hogy ez kinek lenne jó, és kinek nem.
C. Robert 2018.09.13 21:09:17
@morph on deer: Az általad kárhoztatott istenítés pont olyan káros mint az általad gyakorolt ördögítés. És mindkettő Orbán malmára hajtja a vizet. Amíg ez nem változik az országban, addig itt továbbra is teljhatalma lesz.
C. Robert 2018.09.14 08:30:53
@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem olvastam, de nem lepne meg. A britek alaposan lábon lőtték magukat, meg Európát is, ezzel a húzással. Esetleg a kijózanodás lehet a pozitív hozadéka.
Az Európai Parlament elfogadta a Sargentini-jelentést, amivel immáron papírja is van Orbán kormányának arról, hogy Magyarországot levezette a demokratikus országok térképéről. A hazai közösségi médiában és az ellenzéki sajtó maradványain kialakult egyfajta hurrá hangulat, hogy na most aztán jól…..
C. Robert 2018.09.13 19:00:40
digipenna Te mit választanál? 2018.02.13 11:22:47
A választék: (1) Az alig fél, a volt kétharmad, ami akár háromnegyed is lehet, meg a vele összenőtt törpeminoritás. Ez az egyik oldal. A másik a (2) „demokratikus” színesebb, pontosabban vörösen áttetsző, halványzöld foltokkal. Sportfogadási nyelven szólva van még a harmadik az (X), a nem…..
C. Robert 2018.02.13 15:04:00
5 tény, ami igazolja, hogy Orbán Viktor veje a fő sáros az Elios-ügyben. ..
C. Robert 2018.02.11 01:08:07
@HUNGARIAN FIRST !!!: Na, még egy parodista.
A címbeli tegezés nem a tiszteletlenség jele, csupán az egyszerűség kedvéért használtam, az "önözés" ugyanis manapság nagyon távolságtartó. Aki ezen a fórumon cikkeket olvas, arról joggal feltételezhető, hogy már elég széleskörű tájékozottsággal rendelkezik ahhoz, hogy felelősen hozzá tudjon szólni…..
C. Robert 2017.10.23 16:36:54
@BillEvans: " TE komolyan hiszel benne, hogy bárhol a világon (még egyszer BÁRHOL, nem csak nálunk) tényleg, átláthatóan (tehát részletesen és pontosan) leírják, hogy ki, mikor és hogyan támogat egy pártot?!! "
A kérdés ugyan nem nekem szól, bocs, de igen, van ilyesmi, például ezen a weboldalon: www.fec.gov/data/ egész jól megtalálható, hogy ki kitől mikor mennyi pénzt kapott a politikai kampányára. Mármint az USA-ban.
C. Robert 2017.10.23 18:36:23
@Ballib cenzúrázók réme 25: A lista ezekről szól: "Members of the 8th European Parliament likely to support Open Society values" (azok a parlamenti képviselők, akik valószínűleg támogatják az Open Society értékeit). Egy ilyen társaságot frakciónak nevezni szerintem kissé túlzás.
C. Robert 2017.10.23 19:05:52
@Ballib cenzúrázók réme 25: Egy újabb Soros terv (2016 ősze) - merthogy van neki több is, szorgalmas ember - egyik pontja az, hogy az EU szerezze vissza a határai fölötti kontrollt. Ez bent van a magyar kormány programjában is. Most akkor mi van?
Tanácsadójával üzent a Fehér Házba...
C. Robert 2017.06.16 01:18:38
@arpika23: "Mert mi végre is lehet adni-venni a CO2 kvótákat?"
Avégre, hogy pénzügyi ösztönzést kapjon a CO2-kibocsátás csökkentése.
Kicsit Júdea Népe Front érzésem van (a mit adtak nekünk a fideszesek párhuzam természetesen nem áll). Sorra alakulnak a pártok, jaj, de jó, hahaha, reszkess, Fidesz, mert most mi jövünk! Aha. Tegye fel a kezét, aki tudja, hogy áll Pukli igazgató úr pártja! Vagy Gémesié, aki sokkal…..
C. Robert 2017.04.19 19:17:34
@kekex: "De az azért érdekelne, hogy a parlamenti ellenzék, azon kívül, hogy kérdez és nem fogadja el a választ - mi a faxt csinálhatna még odabent?"
Való igaz, odabent semmit. Viszont kijöhetne. Nem csak úgy feliből-harmadából, ahogy a Fidesz csinálta annak idején, hogy a fizetésért azért bejártak, hanem tényleg, mandátumról lemondva. Ezzel erkölcsi alapot szereznének ahhoz a bírálatukhoz, hogy itten bizony amolyan diktatúraféle van, amihez ők tovább nem asszisztálnak. Aztán meg kellene szabadulniuk az ősbölényektől és a kriptofideszesektől (a parlamentelhagyás ezt is megkönnyítené), aztán neki kéne állni kampányolni 2018-ra.
"Aztán majd megtapasztaljátok, milyen érzés üldözöttnek és fenyegetettnek lenni. Mondom: már mi is nagyon dühösek vagyunk. Világos?"  Imigyen szóla Bayer Zsolt a CEU bezárása ellen tüntetőkhöz.  Na, most tökmindegy, ki mit gondol a CEU-ró, és annak beszántásáról. Én például kezdem rohadtul unni az…..