Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bőnyeg

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ritka bepillantás a trafikügy a NER működésébe - írja a pénteki Véleményvezér. Igaza van - és amikor a poszt kikerült, még nem is sejtettük, hogy mennyire. Pénteken ugyanis a HVG felröppentette a hírt: a kormánypárt helyi potentátjai döntöttek a trafikpályázatokról.…..
Ajaj, most van baj, kedves nertársak és nertársnők! A nemzet egyesszámú közellensége, Szabó Rebeka csak elérte másodfokon is, hogy: "a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetet (NFA), hogy hozza nyilvánosságra a 2010 novembere és 2012 márciusa közötti állami földbérleti pályázatok…..
Két évvel és egy nappal az egyszeri hír megírása és közlése, s kerek egy évvel az eljárás megindulása után lezárult a nyomozás, ami Papcsák Ferenc zuglói fideszes polgármester feljelentése nyomán indult. A nyomozás nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás…..
Az elmúlt 20 évben egy olyan kormány volt, amelynek az üléseiről nem készült jegyzőkönyv: az előző Orbán kabinet. Előtte is, utána is az aktuális kormányfők számára természetes volt, hogy egy normális demokráciában az információszabadsághoz az is hozzátartozik, hogy nyoma maradjon, mi hangzik el…..
Bőnyeg 2010.07.08 20:42:50
@Alvin666: "aki meg nem volt ott, annak meg mi a f@sz koze van hozza?!!!" ezt azért még lehet egy csöppet finomítani, itt van egy tanulmány róla: 157.181.181.13/dokuk/09-03-05.pdf
Aki túl korán ellövöldözte a patronjait, az  most sajnálkozhat, mert messze nem a választási este volt az Országos Választási Bizottság történetének legkínosabb szereplése. A pompás testület pár percel ezelőtt 5:2-es szavazataránnyal úgy döntött, hogy nem jogsértő az…..
//   Miközben műemlékekkel - na jó, legalábbis műemlékek homlokzatával - elég sokan szoktunk foglalkozni, és egy-egy randa légkondicionáló vagy műanyag ablakkeret kiveri a biztosítékot a legjámborabb polgároknál is, a védett berendezésekre igen kevesen gondolunk. Sajnos…..
Vona Gáborék most méretnek meg először. Kiderül, hogy valódi politikai erő-e a Jobbik, vagy csak szerencsés hullámlovas. (Fotó: jobbik.hu) A múlt héten új időszámítás kezdődött a Jobbik életében. Elkezdték őket komolyan venni. Ott kezdték el a pártot támadni, ahol…..
Bőnyeg 2010.03.02 18:20:49
@Egregor:
azt írod, hogy "Csakhogy Irán bizonyosan nem pénzeli, különben már rég szóltak volna Washingtonból, hogy "fijjug, ottan nálatok terroristákat pénzelnek"."

hvg.hu/itthon/20100120_jobbik_merleg_koltsegvetes

nol.hu/belfold/a_cia_kerdez__iranbol_penzelik_a_jobbikot_

vagy ez csak félrevezetés és saját zsebpénzükből futja helyes kis választási füzetekre, kabátkára az aktivistáknak, óriásplakátra, stb.
Biztosan mindenki ismeri már ezt a kampányt itt: Az vitathatatlan, hogy elképesztően rossz és vállalhatatlan az egész, de szeretném a témán dolgozó ügynökségek munkatársait kicsit megvédeni.Az eredményen ugyanis egyértelműen látszik, hogy a megrendelő már kész koncepcióval…..
Bőnyeg 2010.01.19 08:46:17
@Fue: A Műjégpálya nincs nyitva. Mellette (a sárga híd túloldalán) van egy kb. 20x20 méteres vicc. Arra mondják, hogy jégpálya.
A Péterfy Bori & Love Band második lemeze előkelő helyeken végzett a különböző 2009-es magyar lemezeket összesítő listákon és a december 27-i lemezbemutató koncertre is rengetegen voltak kíváncsiak. A Bűvös vadászhoz néhány hete készült videóról beszélgettünk…..
Bőnyeg 2010.01.14 20:07:42
@kismanna: Bori, megint jó, az albumon van pár szám, ami miatt érdemes hallgatni. Ám az lehet, hogy nem egészen így történt hogy egy "szép nyári délután hazaértem, levettem a cipőm és megláttam ezt magam előtt, leírtam részletesen és így lett.", mert ezt előtte már megcsinálták, itt: varosisziv.blog.hu/

Vagy pedig egész nyáron volt valami a levegőben és egymástól függetlenül ennyire hasonló klippek születtek.
Elvárható-e egy olyan állami szervezettől, melynek fő feladata, hogy felügyelje a törvényes rendet, hogy ezt az elvet a magára nézve is kötelezőnek vallja? Bizton mondhatjuk, hogy a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságától (VPOP) ezt várja a törvénytisztelő…..
w Elefánt a Verseny utcában 2009.10.05 19:00:00
Re: Bezárják a Verseny utcai piacotÓ, a Verseny Utcai Piac! Már a neve is csodálatos, gyönyörű könyvcím lehetne, ha egyszer elkészülnének azok a kibaszott jó könyvek a modern magyar baloldalról. Népek olvasztótégelye volt. Cigányasszonyok, románok, bolgárok, arabok és…..
Bőnyeg 2009.10.05 23:38:28
@AzHofi: ez fura, hiszen elég messze van a piactól az első lakott utca. A Dózsa egyik oldalán végig a stadion, a másik oldalon pedig egy bazi postaüzem és a piac, aztán egy benzinkút. Egyikben sem laknak emberek, a legközelebbi utcákban pedig leginkább olyan szegény embereket látni, mint magán a piacon. Ők maguk magukat talán nem zavarják.
Az emberek mintha elszoktak volna a hatósági- és egyéb fegyveresnek látszó személyek terrorjától, a biztonsági rutinellenőrzések meg mintha szaporodnának. (Bezzeg Belgrádban, ahol még fura haj/ruha miatt igazoltatják az embert az utcán.) Első naiv ügyfelünket az óbudai…..
Bőnyeg 2009.07.21 18:17:09
@antisystem: Nem kell őket jogvédőkkel fenyegetni, hanem ők azok, akik megírják a levelet a kamarának, a feljelentést a rendőrségnek, ha kényszerítés történt, képviselnek a bíróság előtt, ha a személyiségi jogaidat megsértették (pl. nyilvánosan megaláztak).
Fenyegetőzni teljesen felesleges velük,nem arra valók, hanem amikor valakivel ok nélkül rosszul bánnak a biztonsági őrök, akkor ilyen eljárásokkal lehet velük feltörölni a padlót.
Bőnyeg 2009.07.21 18:21:41
@Sean: A törvény (Ptk.) szerint ez az üzleti titok és nem fogod tudni ráhúzni erre a történetre: "Üzleti titok a gazdasági tevékenységhez kapcsolódó minden olyan tény, információ, megoldás vagy adat, amelynek nyilvánosságra hozatala, illetéktelenek által történő megszerzése vagy felhasználása a jogosult - ide nem értve a magyar államot - jogszerű pénzügyi, gazdasági vagy piaci érdekeit sértené vagy veszélyeztetné, és amelynek titokban tartása érdekében a jogosult a szükséges intézkedéseket megtette."
Bőnyeg 2009.07.21 18:24:09
@hagyma: Pontosan. Ezta írja a polgári törvénykönyv: "Képmás vagy hangfelvétel nyilvánosságra hozatalához - a nyilvános közszereplés kivételével - az érintett személy hozzájárulása szükséges." Csak a nyilvánosságra hozatal sértheti valaki személyiségi jogait.
Az anarchizmus egy olyan ideológia, amely állami nihilizmusként írható le. Totálisan államellenes, vagyis az államiság tagadása az alapja. Az anarchizmus szerint az állam az oka a problémáknak, elsősorban a társadalmi egyenlőtlenségnek. Emiatt az anarchizmus a szocializmus…..
Hogy lehet egy nők számára kifejlesztett - bár ez egy kis túlzás, hiszen ha jól tudom mindössze egy mentolos kenőcsről van szó - szexuális élvezetet fokozó szer hatását egy reklámfilmben úgy bemutatni, hogy a kecske is jóllakjon de a káposzta is megmaradjon, azaz hogy az…..
Bőnyeg 2009.04.12 12:19:05
Győr városának egyik legszebb terét a múlt héten letarolták a földmunkagépek, elpusztítva a város középkori múltjának egy hatalmas szeletét. Tették mindezt térrekonstrukciónak nevezve, közpénzből, a város megbízásából. De foglaljuk össze, röviden, hogy mi történt, az…..
Bőnyeg 2009.04.12 02:39:53
@sapuh: a számonkéréshez az kell, hogy valaki feljelentést tegyen. A rendőrség magától egész biztosan nem fog semmit sem lépni. Egy oldalon leírod, hogy mi történt, mi a gyanú, ismeretlen elkövető, beviszed a rendőrségre és akkor nem kell 3 órát sorban ülnöd és már indul is az ügy.
Többször elhangzott már, hogy időnként az egyházon belül egy hazugságvizsgálatra is alkalmas eszközzel (E-méter) faggatják az embert a bűneiről. Tényleg van ilyen, ezt "konfessziónak" hívják arrafelé.   A "Hídon" ugye, ami a szcientológia…..
Bőnyeg 2009.04.06 00:56:08
a magántitokkal való visszaélés/megsértése személyiségi jogi és büntetőjogi kérdés, bővebben itt:
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=95900004.TV&celpara=81#xcel

és itt: net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97800004.TV&celpara=177#xcel

személyes adat pedig: "bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés."

személyes adatainak a kezelésébe ha valaki még bele is egyezik, az nem elég mert előre tudnia kell, hogy pontosan ki és milyen célra fogja azt használni, mennyi ideig fogja kezelni és ez a meghatározott cél természetesen nem lehet jogellenes. Úgy tűnik, hogy itt sem a cél, sem az adatkezelő, sem az adatkezelés ideje nincs rendben. Érdemes lenne, ezt a kis formanyomtatványt az adatvédelmi biztosnál megfuttatni. Egyszer már foglalkozott az auditálással, abiweb.obh.hu/abi/index.php?menu=aktualis/allasfoglalasok/2006&dok=732_A_2005-14

miért ne vizsgálhatná, hogy a 3 évvel ezelőtti állásfoglalásának eleget tettek-e.
Két nappal ezelőtt a Consumerist írt arról, hogy a Facebook változtatott felhasználási feltételein. És az egyik módosítás értelmében monstantól kezdve a Facebook akkor is rendelkezik a felhasználó adatai felett, ha az már törölte magát a szolgáltatásból. Mondanom sem kell,…..
Bőnyeg 2009.02.17 13:20:14
@LongJohnHolmes: népi Kínában vagy a népi Koreában sem kell senkinek sem tartania a hatóságoktól, Magyarországon sem vezettek aktákat a legutóbbi diktatúrában nagyjából mindenkiről és soha senkinek nem is esett bántódása. hajrá, hajrá! több rendőrt a lakásokba, több személyes adatot az adatbázisokba!

esetleg még a testcsonkító büntetéseket is érdemes lenne visszaállítani, hiszen levágott kézzel valóban nem lehet lopni, levágott fejjel pedig adót csalni. ugye erre gondoltál?
Bőnyeg 2009.02.17 13:22:28
@Anim: a wiw a kutyát meg nem kérdezett róla, hogy szeretné-e, hogy egyszeriben a teljes kapcsolati hálója láthatóvá váljék. Átállították és punktum, utána ezt vagy elfogadod vagy törlöd a tagságodat. Nagyon kedves megoldás.
 Ma eltűnt az iWiWről Sztojka Iván adatlapja. De ki vette le?1., A legvalószínűbb, hogy a közösségi oldalt üzemeltető Magyar Telekom-csoport törölte, a több ezer, nem ritkán gyalázkodó hozzászólás miatt. De joga van-e ehhez a szolgáltatónak?2., Ha a felhasználó…..
Bőnyeg 2009.02.11 08:54:56
@egonch: miért gondolod, hogy bárkit is képviselsz magadon kívül?

@Wawel: aki bestiális gyilkosságokat és erőszakos rablásokat követ el, azt valóban ne nevezzük megélhetési bűnözőnek, nem az, de mi köze van ennek másik félmillió emberhez, akik nem követnek el ilyeneket, de megbélyegzik őket? hogy a bánatba jönnek ide azok, akik gyerekeket megerőszakolnak?

látom, a jogvédők nagyon a bögyödben vannak, megnézted valaha bármelyik jogvédő szervezet honlapján, hogy mivel foglalkoznak? a Transaprency hány éve készíti a felméréséit, a TASZ hány közpénzből kötött szerződést perelt ki kbző állami szervekből, a Helsinki Bizottság hogyan próbál a rendőrség torkán korrupcióellenes intézkedéseket lenyomni (www.jogiforum.hu/hirek/16382)?

Wawel, kár veled vitázni, mert nem megy át sok minden a gyöpös agyadon. lehet etnikai információt kezelni, ha annak törvényes célja van + arra pl. törvényi felhatalmazás van, olvasd el a törvényt.

nem azt állítottam, hogy bárkit a bőrszíne miatt csuknak le, hanem azt, hogy a bőrszíne miatt könnyebben, kevesebbért, több időre csukják le.

@pabloruiz: szerinted hány bűncselekményt követnek el Magyarországon évente? ebből mennyi válik ismertté? és ebből hányat soroltál fel? persze a google jól működik, de a bűnözésről semmit nem mond, amit iderittyentettél, csak arról, hogy sok ész beléd sem szorult
Bőnyeg 2009.02.11 09:28:45
@belekotty: szíves elnézésedet kérem, ha gyűlölet szabd folyását megzavartam volna, hajrá!

@pabloruiz: lövésem sincs, mert nem az alapján ítélek meg valakit, hogy cigány vagy nem cigány, hanem az alapján, hogy gyilkos vagy nem gyilkos. Sosem kerestem a két információ között összefüggést, persze ha valamilyen hivatalos statisztikát, tudományos kutatás belinkelnél erről, az sokat segítene.

évente néhány száz emberölés van Magyarországon (www.mklu.hu/repository/mkudok1312.pdf) a másik adatot kíváncsi vagyok honnan szeded
Mandiner blog Nincs Hunvald-ügy? 2009.02.10 15:31:00
  A reakciósoknak is lehet gyereknapjuk: egy szocialista polgármester őrizetbevételéről szóló poszt kifejezetten jól mutat a „Börtönbe jut a gyilkos komcsi” című írás fölött. Szép napunk van, csak így tovább.  Aki nem tudná: Hunvald Györgyöt,…..
tempx igazán remek darabot talált:Travel channel, főzőműsor (http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=9080026&i_where=1&i_where_tv=1), éppen egy törökországi érdekes tájat mutatnak, sótól fehér, sziklás, forró termálvizes, természetes tó, valami ilyesmi:A kísérő…..
Bőnyeg 2009.01.29 10:49:29
Tudtad? Rendőrségi munka 2008-ban 2009.01.02 15:04:00
Ezért tartunk benneteket? 2008 január 1.-én Magyarország csatlakozott a schengeni övezethez. Ebből adódóan, közel tízezer határőr munkája vált feleslegessé. A határőrség kötelékében dolgozók a határok eltörlését követően a rendőrséghez kerültek, és itt töltenek…..
Akárhogy is nézzük, a világon - de legalábbis Magyarországon - a legkirályabb dolog döntéshozó fószernak lenni a Miniszterelnöki Hivatalban. Megvan a nem kevés havi fix, a ruhapénz, az étkezési utalvány, bizonyos rang fölött a szolgálati kocsi sofőrrel; de mindezeknél még…..
 Feloszlathatja a rendőrség a Jobbik mára meghirdetett villámgyülekezését. A Fővárosi Közgyűlés ma tárgyalja a XII. kerületi turul-szobor ügyét, a párt tegnap jelentette be a BRFK-n az ennek apropóján tartandó megmozdulását. A rendőrség a bejelentést elutasította, mert…..
Bőnyeg 2008.04.24 16:43:54
itt van a strasbourgi ítélet szövege: cmiskp.echr.coe.int/tkp197/view.asp?item=1&portal=hbkm&action=html&highlight=Bukta&sessionid=7219115&skin=hudoc-en

a németeknél két kategória van ilyen esetekre:
Spontanversammlung - spontán gyülekezés, amikor nincsen semmilyen szervező, hanem az emberek erős felindulásból kimennek az utcára (lásd madridi robbantások)

Eilversammlung - gyors gyülekezés, van szervező, csak nincs idő időben bejelenteni a gyűlést. Ilyenkor is be kell jelenteni, csak nem a szokásos határidő az irányadó.

Mindkét kategóriát a német alkotmánybíróság vezette be, nálunk az AB igencsak le van maradva, pedig 2001-ben bőven megléphette volna ugyanezt, amikor a gyülekezési törvénnyel foglalkozott.

A finneknél pl. a közterületen tartott gyűléseket elég hat órával korábban bejelenteni, de még itt is lehet késni: www.legislationline.org/upload/old/56be0b99a9e9dc034dce1173f466de7a.pdf (section 7)

A spanyoloknál legalább 10 nappal, de legfeljebb 30 nappal korábban kell bejelenteni a tüntetést. Ha sürgős demo van, akkor ez 24 órára csökken:
noticias.juridicas.com/base_datos/Admin/lo9-1983.html#c4
(Artículo Octavo)