Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AJeges

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Könyvtacskó A jó fagyi titka 2022.05.28 09:19:45
A Könyvtacskó tavalyi fagyitesztje folytatódott. Visszatértem a legjobb helyekre és kipróbáltam újakat. A Málna The Pastry Shopban beszélgettem a fagyikészítő mesterekkel is. Kolonics Zoltán sok érdekesség mellett elárulta a jó fagyi titkát...
  Dübörög a használt lakások piaca is, viszont a kínálat egyre nehezebben tudja kielégíteni a megnövekedett keresletet. Ennek következményeképpen megnőtt a vásárlók kompromisszumkészsége is. Tényleg szürreális, hogy egy ingatlanos szól, hogy mikor kellene hátralépni, elengedni, de ebben az évben,…..
AJeges 2022.01.22 13:27:42
@Jutocsa:
Az én meglátásom az, hogy az egyetlen - bár nagyon fontos - tudás, amivel egy rutinos, évek óta ezen a területen sikerrel működő ingatlanos rendelkezik az a TÉNYLEGES értékesítési árak ismerete. Az eladón a vevőn és az ügyvéden kívül ő látja egyedül, hogy a valóságban milyen áron cserélnek gazdát az ingatlanok. Mi hiába nézegetjük a netes oldalakat, hiába hallod, hogy a szomszéd Sanyibá is 80 millióért árulja a házat, pedig még garázsa sincs, akkor a miénk 90-et is megér. Ez az információ náluk van.
A szitu számomra egyértelmű: jelenleg forr az ingatlanpiac, ad-vesz boldog boldogtalan. Nyilván hígul a "szakma" és tele van szerencsevadásszal. Egész biztos, hogy léteznek korrekt ügynökök, de sajnos én eddig nem velük találkoztam.
A határozatlan, mulya pasik előnye, hogy arra is lusták lennének, hogy esetleg később félrelépjenek, hiszen az munkaigényes és masszív tervezést követel. De erre alapozni egy kapcsolatot?   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá…..
Sok furcsaságot megéltem már itt Amerikában, de ez a legutóbbi talán túl tesz mindenen. De az is meglehet, hogy csak beleilleszkedik egy már újnak sem mondható, ultra-liberális amerikai szemlélet generálta politikai trendbe, ami az elmúlt pár esztendőben hihetetlen gyorsasággal söpört végig az…..
Michael 2012-ben gondolt egyet, öt év után felmondott munkahelyén, kivett némi pénzt a számlájáról és finn barátnőjével együtt a skandináv országba költözött. Nagyon bejött neki, azóta is ott él, tapasztalatai pedig akár az oda vágyó magyar határátkelőknek is hasznosak lehetnek...
AJeges 2019.10.05 10:36:36
@MagyarPéter:
Lényegtelen apróság, hogy a poszt szerzője brit, nem pedig magyar.
A „felelős állattartás”, mint fogalom, jó pár éve a köztudatban van. Nagyon sokan, nagyon sokszor használjuk. Csak éppen sok esetben úgy tűnik, abszolút nem világos az, hogy valójában mit is jelent...
AJeges 2019.09.04 17:27:56
@midnightcoder2:
Ok,lemehetünk URH primitívbe: a "hobbiállatokat" tartó gazdik állatgyógyászati szereket vásárolnak - értelemszerűen teljes áron + ÁFA - és állatorvoshoz hordják a kedvenceiket. Ergo munkahelyeket és praxisokat finanszíroznak. Mellesleg létezik ebadó.
AJeges 2019.09.04 18:19:44
@Peetee:
Tiszteletben tartva a véleményedet egy rögzült tévhitet azért szeretnék eloszlatni:
egy nagytestű kutya mozgásigénye nagyságrendekkel szerényebb, mint pl. egy tacskóé. Jellemzően a viselkedése is sokkal kiegyensúlyozottabb, általában kevesebbet ugat stb. Egy bernáthegyi, vagy egy újfoundlandi képes a nap 24 órájából 18-at szundikálással tölteni a kedvenc helyén.
AJeges 2019.09.04 18:23:22
@midnight coder:
Így igaz. De talán mégis nagyobb probléma a kábszerfogyasztás és a légszennyezés, mint a kutyaugatás.
Amikor valaki a NER hetedik évében a mai közállapotokat kárhoztatja, elő-elő sejlik mindig egy toposz, egy eredendő bűn, a mindent befolyásoló hiba: az ellopott rendszerváltás...