Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cartárs

126 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor szó esik az autótuningról, a legtöbben motoroptimalizálásra, sportkipufogóra spoilerekre meg ültetésre gondolnak. Arról viszont kevés szó esik, ami az egyik legfontosabb: a fékekről. Hiszen nem elég gyorsan menni, meg is kell tudni állni. Jó hír, hogy ezt egyre többen felismerik, ezért az…..
Napjainkban, amikor az önvezető autózásról egyre több szó esik, hajlamosak vagyunk arra gondolni, hogy idővel eltűnik az autókból a kormánykerék – vagy legalábbis drámaian megváltozik. Az, hogy a kormánykerék lehet másmilyen is, nem új gondolat, már régóta foglalkoztatja a tervezőket. Most…..
1 millió forint: nem kevés, ha meg kell dolgozni érte, viszont erős kompromisszumokat igényel, ha ennyit kell autóra szánni. Ebben az írásban bemutatunk 5 olyan kisautót, amelyek ideálisak városi használatra, de akár távolabbra is merészkedhetünk velük. A típusválasztáskor fontos volt a biztonság…..
Ha azt mondjuk, Volkswagen up! vagy Skoda Citigo, esetleg Seat Mii, ugyanarról az autóról beszélünk. Így van ez akkor is, ha például a Citroen C1-et és a Peugeot 107-et hozzuk szóba. Ezek a típusok a klasszikus átlogózással készülő modellek, vagyis egyazon modell eltérő márkanév alatt piacra dobott…..
cartárs 2020.01.13 08:20:43
@camell: De bizony :D

Javítva, köszönöm!
Elérkeztünk 2019 végéhez, ennek kapcsán pedig úgy gondoltuk, ideje összegyűjteni az év legnépszerűbb bejegyzéseit. Lássuk hát, ti mely bejegyzéseket kedveltétek a leginkább:   10. Az 5 leggyakoribb tévhit a motorolajokról Miért kell a motorolaj? Mikor kell cserélni? Mire kell figyelni a vásárlás…..
Fázni senki sem szeret, főleg nem télen, az autójában. Ahhoz, hogy a beszállás után röviddel már kellemes meleg árassza el az utasteret, egy összehangolt, jól működő rendszerre van szükség.  Ironikus, de ahhoz, hogy jó legyen a fűtés, épp a hűtőrendszernek kell megfelelően üzemelnie: a motor hűtését…..
Mindjárt itt a karácsony, ezért egyre többen állnak neki az ajándékvásárlásnak. Ha még nem tudod, mit vegyél autórajongó rokonodnak, párodnak vagy ismerősödnek, olvasd el cikkünket, hiszen 10 kategóriát mutatunk be, amelyek között szerintünk megtalálod az ideális ajándékot! Autós…..
  Blogunkon időről időre jelentkezünk olyan, az autóvilág érdekességeit bemutató írással, amelyben reméljük, mindenki talál olyan információt, amelyet nem ismert korábban.  Így van ez most is, indítsuk a decembert 6 érdekességgel: A világ legnépszerűbb autója Napjainkban, ha egy autótípusnak…..
Férjen bele a család összes cucca, legyen biztonságos, és ne kerüljön többe 2 millió forintnál: ha valaki így indul neki az autókeresésnek, könnyen a középkategóriás kombik világában találja magát. Most mutatunk 5 típust, amelyeket szerintünk érdemes fontolóra venni az autóválasztás…..
A legtöbb autó útja általában elég jól levezethető: megveszik, használják, majd amikor már nem gazdaságos fenntartani, elbontják. Vannak azonban olyan szerencsések, amelyeknek jut még egy esély: ezeket az autókat felújítják és újult erővel az utakat róva térnek vissza. Mostanáig ez leginkább a gyári…..
Vezérlés nélkül nem megy: belsőégésű motorral szerelt autónk mozgásba lendüléséhez elengedhetetlen, hogy folyamatosan szabályozzuk a motor szelepeinek nyitását és zárását. Ahhoz, hogy a főtengely forgómozgása eljusson a vezérműtengelyig, vezérműláncot vagy vezérműszíjat építenek be a gyártók. Míg…..
Ha nem is villámtempóban, de biztosan közelít a hűvös idő: ilyenkor természetes, hogy feltesszük autónkra a téligumit, és betesszük a jégoldót a csomagtartóba. Van ugyanakkor még pár olyan dolog, amely figyelmet érdemel, ezek közé tartozik az akkumulátor is. Annál is inkább, mert a reggeli…..
Legyen stílusos, középkategóriás, minőségi és díszelegjen az orrán egy nagy, patináns német gyártó logója: ha valaki így indul neki az autókeresésnek, könnyen a prémium márkák világában találhatja magát. De mit vegyen valaki akkor, ha középkategóriás, prémium német autót akar, viszont csak 2,5…..
Azt mindenki tudja, hogy fékbetétet vagy féktárcsát párban cserélünk. Azonban autók alkatrészei között bőven találunk olyat, amelyet szintén érdemes párban cserélni. Most ezek közül mutatunk meg nyolcat: Lengéscsillapítók Egyenletlen gumiabroncskopás, vagy hirtelen megállás után hosszan bólogató…..
Hosszú évek óta hazánk egyik legnépszerűbb használt prémium autója a 3-as BMW. Napjainkban a legtöbben az E90-es sorozatot keresik, amely 2005-től  kiviteltől függően egészen 2013-ig volt gyártásban. Népszerűségét többek között annak is köszönheti, hogy a gyártó szakemberei mindenkire gondoltak:…..
Néhány évvel ezelőtt még szinte elképzelhetetlen lett volna, hogy egy tucatnyi új elektromos autó kerüljön piacra. Mára azonban ott tartunk, hogy szinte az összes régi és frissen létrejött autógyártó elektromos típusokkal ostromolja a piacot. Most mutatunk 5 olyat, amit mi nagyon várunk: Tesla…..
Folyamatosan emelkedő ingatlanárak Magyarország összes nagyvárosában: ez az oka annak, hogy egyre többen agglomerációba költöznek. Ez azt jelenti, hogy olyan autóra van szükségük, amely amellett, hogy jól manőverezhető városban, stabil autópályán, megfizethető áron fenntartható és biztonságos.…..
Csillagcsavarhúzó, kalapács, fogó: szerszámok, amelyek minden háztartásban megtalálhatók. Ahhoz azonban, hogy autónkhoz hozzá tudjunk nyúlni, többre lesz szükség. Ezért most mutatunk 10 olyan terméket, amelyek közül érdemes vásárolnod, ha saját magad is javítanád autódat: Elektromos…..
Te tudod, mióta közlekedünk a jobb oldalon? És azt, hogy mióta használják a kereket? Ezt és még mást is elárulunk ebben, az autós érdekességeket bemutató írásunkban: Kizárólag feketében… Vagy mégsem? Vevőink minden színigényét ki tudjuk elégíteni, ha fekete kocsit rendelnek – Hangzott egykor Henry…..
cartárs 2019.08.30 20:59:50
@CCnick: Javítva, köszi!
A használtautós hirdetéseket böngészve hajlamosak lehetünk azt, gondolni, hogy a legtöbb autónak végleg leáldozik 200 ezer kilométer felett. Pedig ez távolról sincs így! Mostani írásunkban 5 olyan autót mutatunk be, amelyeknél a 200 ezer kilométer legfeljebb a bejáratási ciklusra volt elegendő!…..
Motorolaj: autónk motorjának őrzője, amelynek kiemelt szerep jut abban, hogy reggel el tudjuk vinni gyermekünket az oviba, vagy este haza tudunk menni a mozizásból. Ha ugyanis nincs olaj, a motor sem megy – legalábbis sokáig biztosan nem. Épp ezért figyelmet érdemel: a motorolajokkal ezért már…..
Ha azt mondjuk Mustang, a benzinvérűek biztosan egy dögös Fordra gondolnak. Ugyanez a helyzet akkor, ha a Ghiblit nevet említjük, az autórajongók ilyenkor egy elegáns olasz autót idéznek fel, szigonnyal az orrán. De honnan ered a nevük? Ebben a cikkben eláruljuk: 5 ismert nevet és azok eredetét…..
„Ha megbízhatót akarsz, japánt kell venni” – hangzik sokszor a vitatható igazságtartalmú kijelentés. Mégis, ha megbízható kisautót keresünk, 1 millió körül, nem mehetünk el szó nélkül a Suzuki Swift 2005-2010 között generációja mellett. A 2008-as gazdasági válság előtt a legnépszerűbb új autóként…..
Mindegyikünk autójának szerves része, mégis csak keveset foglalkozunk vele: ez a fék. Akárcsak az autó többi része, úgy ez is rengeteget fejlődött. Összeszedtünk 7 érdekességet a fékekkel kapcsolatban: Régen is meg kellett valahogy állni A fék, mint találmány több ezer éve velünk van: a rómaiak…..
A legmegbízhatóbb középkategóriás jármű az elmúlt évtizedből?  Sokan így vélekednek akkor, amikor a Toyota Avensis második, T25-ös kódjelű generációjáról beszélnek.  2003 és 2009 között gyártott modell a Toyota utolsó, igazán népszerű középkategóriás európai autója, utódja már nem tudta megismételni…..