Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FullBodyTraining

13 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudjátok mit nem szeretek a mai fitneszvilágban? Azt hogy mindenhol azt sulykolják az emberbe, hogy szenvedni kell. Mármint a sport ezzel jár és aki sportol, annak vállalnia kell a szenvedést. Ettől lesz kemény.   A szenvedés a keménység kulcsa. Az a király, aki lement a terembe és a homlokán…..
A cikknek szándékosan nem adtam a „Válledzés” címet, mert akkor mindenki arra a számomra igencsak ellenszenves szokásra gondolna, mikor egyesek képesek csak azért lemenni egy terembe, hogy utána a testükben sehol máshol, csak a vállukban érezzenek égető érzés több tucat minden irányba történt…..
FullBodyTraining 2018.03.28 14:27:51
@aszfaltparaszt: Igazad van, de én a Reeves-féle kivitelezést preferálom, ahol nem billeg a felsőtest. Ha nem veszünk derékból lendületet, valóban a vállizmunk fog fejlődni.
FullBodyTraining 2018.03.28 14:28:50
@Crip Lee: Szerintem a legjobb - minden kétséget kizáróan - az ülve nyomás kézi súlyzóval. Másra nincs is szükség.
Sokan nyugtatják magukat azzal, hogy azért nem néznek ki úgy, mint X, vagy Y, mert nekik nem olyan szerencsés a genetikájuk. Mi az igazság ezzel kapcsolatban? Valóban a genetika határozza meg elsősorban, milyen fizikum elérésére lehetünk képesek, vagy ez pusztán elhatározás kérdése? Mielőtt választ…..
Az első számú testépítő példaképem Steve Reeves. De vannak más példaképeim is, mint például mindenki kedvence, Arnold Schwarzenegger, akitől szintén sokat tanultam. Sokan tudják, a sport az Osztrák Tölgy által vált igazán ismertté, miután a karizmatikus bajnok betört Hollywoodba. Azonban azzal már…..
Mivel több ismerőstől kaptam visszajelzést, hogy szeretnék elkezdeni a retró testépítő (klasszikus fizikum építő) alapokon nyugvó teljes test edzést. Nekik szeretném most röviden összefoglalni, hogyan érdemes nekivágniuk a dolognak, ha a sport eredeti - és hitem szerint leghatásosabb - elveit…..
FullBodyTraining 2017.05.21 21:35:56
@dr utcai arcos: Ne feledd, a kalkulátor használatának feltétele a kb. 10%-os testzsír! ;) Ha kellőképpen vékony a derekad, akkor érdemes leellenőrizni, hol tart a mellkasod.
FullBodyTraining 2017.05.22 00:02:23
@Nbl: Jobb felül van János? :) Hol? (tényleg nem találom)
FullBodyTraining 2017.05.26 14:32:51
@Nbl: Megvan, köszönöm! :) Az tényleg nem én vagyok. ;)
Mikor a barátaimmal testépítésről beszélek, szinte mindegyikük elmondja, hogy ő elsősorban a saját testsúlyos gyakorlatokat preferálja. Ennek szerintem három fő oka lehet: a nagy súlyokkal történő edzéstől úgy általában tartanak az emberek - nem tartják egészségesnek a „saját testsúlyos edzés"…..
FullBodyTraining 2017.04.26 08:49:21
@András Kató: Igazából egyszerűen ez a tapasztalat. :) Sokan túlsúlyosak, rengetegen pedig elég rossz formát használnak és csak felrángatják magukat. A lényeg, hogy a fekvőtámasz szinte biztos, hogy a legtöbb egyénnek jobban megy, mint a húzódzkodás.

Te szerencsés vagy, hogy ilyen jól megy neked. Súllyal próbáltad már? Érdemes belőni egy intervallumot (mondjuk 6-8), aminél ha többre vagy képes, a következő edzésen emelheted a súlyt. Ez erősít. :)
Megszokhattátok, hogy írásaimban szinte kizárólag a ’40-es és az ’50-es évek testépítésével foglalkozom, mivel csak a naturál irányt tartom követendőnek. Én ezt képviselem és ebben is szeretnék segítséget nyújtani. Mégis, egy érdekességről szólnék, amiről büszke magyar hazafiként szívesen…..
Arnold Schwarzenegger - A kezdeti idők:„Szeretnék tisztázni minden félreértést az anabolikus szteroidokkal kapcsolatban. Az összes komoly testépítőnek tudnia kellene az igazságot róluk. Az én véleményem, hogy minden tömeget, amire vágysz, elérhetsz nélkülük is. A szteroidok nagyon radikális…..
Ugye ti is nagyobb karokra vágytok? Na ide figyeljetek pupákok! Elárulom, hogy szinte biztos, hogy valamit rosszul csináltok. Én is évekig rosszul közelítettem meg a dolgot. Profi testépítők írásainak tucatjait tanulmányoztam és próbáltam követni az edzésterveiket. Hajlítgattam a karomat, mint…..
FullBodyTraining 2017.07.17 15:40:45
FullBodyTraining 2017.07.17 15:42:13
@solar flare: Jól látod a dolgot. 2-3 bukásig végzett sorozat egy testrészre nem jelent agyonhajszolást. 16-20 már inkább.
FullBodyTraining 2017.07.17 21:51:34
@Roan: 48 óra után legfeljebb akkor áll le a regeneráció, ha meghalsz! ;) Én azt írtam, hogy 48 órára aktiválhatsz izomfejlődést. Nyilván ez picit eltérhet személyenként, de ez az átlagos érték. Ennek tükrében érdemes olyan intenzitással edzeni, hogy két nap alatt képes legyél belőle regenerálódni.

Konkrétan amúgy a fehérjeszintézis az, ami edzéssel a fenti időtartamra olyan szintre gerjeszthető, hogy izomgyarapodáshoz segítsen megfelelő fehérjebevitel mellett. Vannak tanulmányok, melyek szerint még ennyi ideig sem, legfeljebb 36 óráig. Ezért mondom, hogy hülyeség egy-egy izomcsoport edzésével egy egész hetet várni, mert az izom úgyis legfeljebb két napig fejlődik az edzés után (a regenerálódás más dolog, az akár több időt is igénybe vehet, ha túledzed magad). Utána lehet átedzeni az egész testet tetőtől talpig. Nem véletlen ajánlják a teljes test edzéseket két naponta.
Több olyan cikkel és videóval találkoztam már az interneten, ami sorra veszi az edzőteremben előforduló mókás archetípusokat. Engedjétek meg, hogy előálljak a saját, korántsem teljes listámmal! Igyekszem új arcokra rávilágítani. ;)..
Az edzőterembe járók fő célja az alakformálás. A legtöbben dagadó muszklikra, mások kockás hasra, néhányan pedig zsírégetésre vágynak. Ezen dolgok elérése érdekében súlyokat emelnek, felüléseket csinálnak, kardióznak és diétáznak. Ha a körülöttem edző embereket figyelem, azt látom, hogy mintha egy…..
FullBodyTraining 2017.03.23 23:15:29
@Roan: A 3-4 veszélyes? Nem, mert a többi gyakorlat akár JOBBAN is edzi a hasfalat, mint bármelyik hasizomgyakorlat. Tehát gyenge azért nem lesz a hasad, inkább csak vékonyabb.

A régi nagyok ezeket az elveket követték, és nem törték össze magukat, pedig ők aztán széles vállakkal, stb. rendelkeztek. Szerintem sokan örülnénk, ha megközelíthetnénk őket az eredményeikben. Addig pedig... kár aggódni. ;)
FullBodyTraining 2017.03.23 23:19:47
@mildi: Nem akarunk olyan derekat, de tudjuk, hogy a vékonyabb derék jobban tetszik nektek, mint a vastag. ;) Utóbbira pedig inkább van hajlama sok férfinak. Ők nem árt, ha tudják, miként tudnak tenni ellene.

Egyébként ez az egész V-alak nem egy extrém dolog! Alap a testépítésben. Foglalkozni kell a derék vékonyan tartásával, pont. Svarci szerintetek nem ügyelt erre? Nem véletlenül első számú példakép a testépítésben még ma is.
A Joe Weider szerint minden idők legnagyobb testépítőjének tartott Steve Reeves volt a klasszikus fizikum építés ideáljának tökéletes megtestesítője. Heroikus, V-szerű alakja azonban korántsem a véletlennek volt köszönhető. Bár nyilvánvaló, hogy kivételes genetikával rendelkezett (már 16 évesen…..
FullBodyTraining 2017.02.28 21:54:50
@Robur: Tiszteletben tartom a véleményedet, de ha valaki tényként közöl valamit a cikkem hozzászólásaiban („Steve Reeves is használt szteroidokat. Hagyjuk már a meséket."), ami alapvetően kérdőjelezi meg az írás létjogosultságát (mint naturál testépítőknek való edzéstervet), úgy érzem, vitába kell szállnom vele.

Ha úgy érzed, nagyon ragaszkodom az álláspontomhoz, elismerem, igazad van. Fontosnak tartom, hogy mi terjeng vele kapcsolatban, mert a munkám nagy részét rá alapozom. Kapcsolatban vagyok olyan emberekkel, akik személyesen ismerték őt és nevetségesnek veszik az őt érő hasonló vádakat. Ha tehetem, igyekszem megvédeni.

A táplálékkiegészítőkről: nem vagyok ellenségük, én is használok párat (vitaminok, kollagén), de szerintem túl nagy jelentőséget tulajdonítanak nekik. Nincs az a fehérje, ami ütne egy pár tojást, vagy egy jó cottage cheese-t. De vissza is térhetünk a korábbi témához: ha megnézzük a '40-es, '50-es évek testépítőit, nagyobbak és erősebbek voltak a mai naturáloknál (de legalábbis biztos nem maradtak el tőlük), pedig nem álltak a rendelkezésükre olyan finomságok, mint nekünk.
FullBodyTraining 2017.03.01 06:43:48
@Robur: Mindkettőt olvastam. Ezek kísérletezések voltak. Az elsőnek Steve Reeves nem volt részese. A második cikk amúgy is későbbi időszakot jelöl (1954-től). Amúgy ezek is komolytalan cikkek, mert olyan dolgokat állítanak száraz tényként, amikre nincs bizonyítékuk. Nem is értem ezeket miért írják... Valakinek úgy látszik nagyon fontos, hogy rájuk bizonyítsanak ilyen dolgokat. Grimek például sokkal később próbált ki szteroidot, miután visszavonult, de mivel nem érzett semmi hatást, két hét után abbahagyta. A pályafutása során végig naturál volt (és az előbb említett miatt később sem érdemes keresnünk rajta a szteroid hatását).
FullBodyTraining 2017.03.01 22:10:39
@Void Bunkoid: Reeves-közeli forrásból megtudakoltam, miért nem lehetett gyermeke a mesternek. A II. világháború során elkapta a maláriát és ez sterillé tette őt. :(
Sokan, akik osztott edzéshez szoktak, szkeptikusak a teljes test edzéseket illetően. Furának tartják izomcsoportonként egyetlen gyakorlat alkalmazását, mikor ők az adott testrésznek szentelt napjukon számtalan gyakorlattal még a lelküket is kihajtják magukból...
FullBodyTraining 2017.02.18 10:40:29
@zoltankiricsi: A régi útmutatások 6-8 gyakorlatot, gyakorlatonként 1-3 sorozatot és minden sorozathoz 6-8-as ismétlésszámot javasolnak. Ezekkel nem fog fellépni a túledzés esete. Akkor sem, ha mindig bukásig dolgozol (márpedig csakis úgy érdemes). Az oldalamon konkrét edzéstervet is javaslok, továbbá a tapasztalataimról is beszámolok:

fullbodytraining.blogspot.hu
FullBodyTraining 2017.02.18 20:13:02
@zoltankiricsi: Szívesen! :)