Regisztráció Blogot indítok
Adatok
StarTrekker

112 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
StarTrekker Zűrszekerek! 2020.03.23 20:24:49
Korábban foglalkoztunk már a Star Trek magyarországi "kultúrtörténetével" (két részben is, első rész itt, a második itt), most egy kicsit visszatérnénk rá, mert érdekes dolgokat találtam az MTVA online sajtóarchívumában...
StarTrekker 2020.03.24 22:06:35
@Gyingizik: A kettes film, a Khan haragja a legkedveltebbnek számít az összes közül, a mai napig hivatkoznak rá. Személy szerint nekem a 6., a Felfedezetlen tartomány a kedvencem.
De mindig érdekes hallani egy másféle véleményt!
StarTrekker 2020.03.25 08:12:12
@kéki béla: hát, nézd ez egy Star Trek-rajongói oldal. Ha nem tetszik a Star Trek, én csak azt tudom javasolni, hogy ne nézd. Semmi probléma. :)
Én is néztem annó az Oriont, meg a Holdbázist, sőt felnőtt fejjel újranéztem, de valahogy nem fogtak meg annyira. Kinek mi jön be. Ennyi.

Jó tévéműsorok most is vannak, csak keresni kell őket.
StarTrekker 2020.03.25 08:39:22
@kéki béla: félreértesz, abszolút nem sértődtem meg.
A hozzáállást azt nem értem, én például nem szeretem a rotációs kapagépeket, de ezért nem szoktam ellátogatni ezzel foglalkozó oldalakra, hogy szerintem szarok, és aki kapálni akar, az kapáljon kézzel, mert az az igazi. De mindenkinek kell egy hobbi. :)
A Star Trek Beyond bemutatója óta terjednek a hírek az új Star Trek filmmel kapcsolatban (amit Star Trek "4"-nek is nevezhetünk), aminek előkészületei lassan már majdnem epikus fordulatokat és vargabetűket vesznek. Ez itt a StarTrekker Star Trek "4" tracker! :)..
StarTrekker 2019.12.22 16:54:17
@Mrs Broccoli: szerintem ez egy csomó filmnél így van, csak arról általában nem hallunk ennyit.
StarTrekker 2020.02.26 21:23:03
@Sam. Joe: nem szűntünk meg, csak az évvégén tengernyi munka szakadt rám a munkahelyemen, az új év pedig egy családi tragédiával kezdődött, úgyhogy most szedegetem össze a darabjaimat...

De most már hamarosan lesz írás, mert témákon gondolkodom, például nem tudom eldönteni, hogy most tetszik-e a Picard vagy nem... :)
Exkluzív Picard-kép az Entertainment Weekly-ben Ha nyár van, az a convention-szezon ideje is. Minket, Star Trek-rajongókat két rendezvény érdekel különösebben: a San Diego Comic Con és a Las Vegasban rendezett hivatalos, éves nagy Star Trek Con, ahonnan általában friss híreket, bejelentéseket…..
StarTrekker 2019.09.19 20:20:44
@Sam. Joe: hát, a trailer alapján (kiábrándult, Csillagflottából kilépett, megkeseredett, útját kereső Picard) én nem fogadnék nagy tétekkel arra, hogy nem kapsz síró Picardot...
Amúgy engem a mozifilmekben nem ez zavart, hanem hogy brúszvilliszt csináltak belőle, meg hogy előrángatták a Borg-traumát, amin a sorozatban már elvileg rég túllépett.

A TNG-s "Lower Decks" nekem is tetszett (aztán megcsinálták a VOY-ben is...), tökre jó sorozatötlet lenne ha valami ilyesmit csinálnának, ha nem is évadokon át, de egy 5-10 részes miniben.

A Discoveryben (szerintem) nagy a szórás a színészek között. Van, aki a gyengébb dialógusokat is el tudja adni, van, akinek beletörik a bicskája az erősebbekbe is.
StarTrekker 2019.10.07 15:50:49
@Mrs Broccoli: a Terminátorhoz nem tudok hozzászólni, eléggé irtózom a disztópiáktól, így a Terminátort se nagyon szeretem. Az első kettőt láttam azért.
Friss, ropogós promóképek és videók érkeztek a készülő új Star Trek-sorozatokból...
A Star Trek-rajongás egyik foka, amikor megnézel filmeket csak azért, mert Star Trekes színész játszik bennük (spoiler alert: többnyire csalódni fogsz). De sebaj, mert jön a második fokozat: amikor minden filmről megpróbálod bebizonyítani, hogy kis módosítással tulajdonképpen lehetne Star Trek-film…..
Sajnos én eléggé el vagyok maradva a "nem-Star-Trek-Star-Trek-sorozat", az Orville epizódjaival, de szerencsére visszatérő rajongótársunk, Sigismundus ismét segítségemre sietett. Ezúton is köszönet érte! Véget ért kedvenc tavalyi sorozatom második évada is. Tavalyi értékelőm végén bizakodtam,…..
Egy rejtett klingon apátság talán segítséget nyújthat, de Pike-ot kemény választás elé állítja...
StarTrekker 2019.04.18 15:49:19
@Mrs Broccoli: te mondod mindig, hogy nem szerethetőek a karakterek. Arra jöttem rá, hogy azért nem szerethetőek, mert nincsenek ilyen apró pillanatok, mint az évődés az étkezőben, vagy Reno parádéja a gyengélkedőn.
Régen, amikor 25-26 is részt kellett írni a szezonban, lehet, hogy csak időhúzásnak tették bele, hogy perceken keresztül ünneplik valakinek a születésnapját, vagy színházi előadásra készülnek, és úgy hogy ezeknek minimális köze volt az adott epizód sztorijához, de mégis ezzel adtak lehetőséget nekünk arra, hogy megkedveljük a karaktereket.
StarTrekker 2019.05.10 11:03:51
@Mrs Broccoli: készül már, csak kicsit nehéz elengedni. :)
Három éve jelent meg az „A sci-fi politológiája” című ismeretterjesztő könyv, ami mára gyakorlatilag sorozattá vált. A legújabb kötet, „Párhuzamos univerzumok – Képzelet és tudomány” címmel, Filippov Gábor, Nagy Ádám és Tóth Csaba szerkesztésében jelenik meg, több, mint egy tucat tanulmánnyal, amik…..
Meglepetés-drámával és karateleckékkel folytatjuk a Star Trek: Discovery hajónaplóját...
StarTrekker 2019.04.04 20:47:10
@Sigismundus: Hát, én remélem, hogy még idén lemeccselik a dolgot.
Ezzel a címmel csak megoldódik az évad rejtélye, nem? Háát... nem ilyen egyszerű az ügy...
StarTrekker 2019.03.26 21:07:36
@Sir Gombóc: nekem ő volt a jelöltem az utóbbi időben, csak azt nem értettem, hogy olyan könnyen lerendezik az egészet, hogy Tilly bejön az ajtón és bejelenti még a főcím előtt? :)
StarTrekker 2019.03.31 08:59:30
StarTrekker 2019.03.31 12:10:53
@Zorba the Geek: Aha. Szerintem néha egy szakáll csak egy szakáll... :)
A Discovery legénysége eljut oda, ahol Star Trek-sorozat 53 éve nem járt...
StarTrekker 2019.03.15 22:35:44
@Mrs Broccoli: bocs, utólag elolvasva összevissza csapongok, biztosan a Vina-képek hatása. :-)))
A DS9: "Visionary"-ben történt.
StarTrekker 2019.03.16 17:20:33
@Mrs Broccoli: mindenkinek lehet rossz napja. :-)
StarTrekker 2019.03.18 14:46:43
@Sigismundus: Lehet, de mégis több, mint eddig. És a mostani részből is kiderül, hogy itt azért vannak kapcsolatok, csak valahogy sosem mutatják őket.

Amúgy szerintem azok nem sima hologramok voltak, hanem talosi illúziók. Ennek ellenére szerintem Leland eléggé hülye - Giorgiou meg ha sejtette is, hogy nem oké valami, simán ráhagyja hogy még egy szöget verjen Leland székébe. :-)))
Miközben tovább száguld a sztori, jobban megismerhetünk egy háttérkaraktert. Például az is kiderül, hogy tavaly tök más játszotta...
Ezúttal Saru anyabolygója felett jelenik meg vörös jel. A Discovery rohan kivizsgálni, de kissé útban van a Be Nem Avatkozási Irányelv...
A Spockot szállító kompot végre utolérik, de vajon benne ül-e Spock... a lapozás után kiderül. :-)..
A "Vörös Angyal" a Star Trek: Discovery 2. évadának központi rejtélye. Pontos kiléte (egyelőre) ismeretlen, ez azonban nem akadályozhat meg abban, hogy elméleteket állítsunk fel. Ez a cikk a hatodik rész adásba kerülése után íródik, az eddig rendelkezésre álló információk alapján...
William Shatner különös dalelőadói karrierjéről már beszéltünk korábban. Íme egy nagyszerű rajongói videó, amiben már nem Shatner, hanem maga Kirk kapitány adja elő a Queen híres slágerét...
Pike első tisztje nyomot hoz Spock hollétéről, a Discovery el is indul, de feltartóztatja egy... egy óriás gyrosz-gömb az űrben...
Burnham a Spock körüli rejtélyeken pörög, Tilly az új kolléganőn, de a klingon főbolygó sem marad le sokkal mögöttük. Lapozás után spoilerek!..
Megjelenik egy új jel, és a Discovery egy meglepő felfedezést tesz a sorozat eddigi talán "legstartrekesebb" epizódjában. Lapozás után spoilerek következnek...
És elindulunk újra (hogy rögtön megálljunk egy lerobbant Enterprise miatt). A Discovery elindul megvizsgálni valamit, amit még senki nem látott. Ajjaj, tavaly is ebből mekkora balhé lett... (Szokásos módon SPOILEREK a lapozás után.)..
StarTrekker 2019.01.25 09:01:43
@Sigismundus: :-)))) Igen, de engem zavarba hozott, hogy nem rajta volt a vörös ing. :-)
StarTrekker 2019.01.25 09:02:38
@steery: hát, ha úgy nézem, jelenleg a Star Wars is önmagát keresi...
StarTrekker 2019.01.26 19:22:15
@Mrs Broccoli: van új dokinő, de még alig ismerjük.
BÚÉK minden errejáró olvasónak! A karácsonyi-évvégi szünet alatt nyugalom honolt a Star Trek "vizei" fölött, de az új év kezdetével és Discovery második évadának közeledtével beindultak a hírek. Alig bírunk kapaszkodni!..
StarTrekker Karácsonyi dalok 2018.12.23 10:40:04
A Star Trek-sorozatok szereplői valahogy sosem énekeltek karácsonyi dalokat. De egy igazi rajongót ez nem akadályozhat, hogy a Voyager és az Enterprise legénységét is dalra fakassza...
Rohamosan közeleg a második évad bemutatója, nem csoda hát, hogy nemrégiben megjelent a Star Trek Discovery első évada DVD-n és BD-n. Mi a Blu-ray fémdobozos díszkiadását szereztük be, és mutatjuk be közelebbről. Elöljáróban annyit: sajnos nincs semmilyen magyar vonatkozása sem. Discovery-haterek…..