Regisztráció Blogot indítok
Adatok
k2173l

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tyúkudvar Megéri tyúkot tartani? 2014.02.01 07:00:00
A következő olvasói levél adta az ötletet, hogy újra górcső alá vegyük a kérdést: Megéri tyúkot tartani? A kérdés: Szeretnék tyúktartással foglalkozni, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Röviden megpróbálom összefoglalni jelenlegi helyzetemet és a kérdéseimet. Ha…..
k2173l 2017.02.17 14:38:30
@Zsolt Mohos:

Nem tudom linkelni, de szöveg valahogy így néz ki: Jamie Oliver műsora miatt elszaporodtak a kiskerti tyúktartások a briteknél. A kérdéses cikk arról szólt, hogy ez a dolog milyen veszélyes, mert a tyúktartók az elhullott állatokat csak úgy lazán elföldelik, állatorvos nem látja őket.

Az aránytévesztésen túl, a cikk egy dologról nem szól, hány tonna hús és húsjellegű kidobott élelmiszer rohad napi szinten a kukákban, míg elszállítják, Hová is?
Ha van olyan téma, ami a tyúkkérdésben, vagy bármiféle ehhez köthető témában foglalkoztat, írd meg, beszélgessünk róla! ( tyukudvarblog@gmail.com). László levelét idézem, amit a minap kaptam: Kedves Éva! Nemrég a facebookon kaptam a csatolt videót. A videó alatti kommentelők…..
k2173l 2017.02.13 09:10:40
@Rosa Rugosa:

Tény, hogy a gyári broiler csirkét más anyagból gyúrták, a hagyományos takarmányon éhen pusztul. Neki 6-7 hetes korára el kell érnie a vágási kb 2-2,5 kg -os súlyt, ehhez pedig rengeteg fehérjét kell magába tömnie.
Ezek a tápok drágábbak a hagyományos takarmánynál, viszont 1 kg húshoz kb 4 kg elég.
Szóval, a kb 8 kg táp még akciósan sem tud kihozni 1 kg csirkecombot 300 Ft-ért, de még 500-ért sem, és akkor még számoljuk hozzá a szállítás feldolgozás, csomagolás megint szállítás, közben hűtés költségeit.

Valami trükk biztosan van még a dologban, amit nem veszünk észre.
k2173l 2017.02.13 13:12:13
@Rosa Rugosa:

Rendeben, támogatás, akkor nézzük sorjában. A támogatást csakis adóbevételből adják, tehát azt is én , mint adófizető adom.

Ha választani lehetne, hogy nem fizetek adót, de 800 Ft önköltségi áron felnevelem magamnak a csirkét én az utóbbit választanám.
Nem kell a fejhez kapkodni, nem hülyültem meg, csak gondolkozzunk hangosan. Én elég szépen egészségesen felnőttem annak ellenére, hogy jo ha hetente 2-3 alkalommal ettünk akármilyen húst, beleértve a saját nevelést is, még ma se veri a térdeimet a hasam, nem kell orvoshoz járnom kiismerhetetlen nyavalyákkal. Én ezt annak tudom be, hogy mindig megnézem mit eszek.

A broiler tartáskörülményeket csak eszméletlen mennyiségű antibiotikum mellett viseli el a csirke, amit a táppal együtt vesz fel - mellesleg a pulyka a legveszélyesebb ebből a szempontból.
A táp miatt a zúzógyomor fejletlen, állandóan vizet kell innia hozzá, hogy a kaja lemenjen. A sok víz a gyógyszer fokozottan beépül az izomszövetek közé az átkozott zsír helyett ugye, ettől lesz aztán egészséges a hús is meg az ember is.

A víz nagy része sütéskor eltűnik, hiába vettük meg, a hús harmadára apad csak a vegyszerek maradnak.
k2173l 2017.02.16 20:57:29
@Rosa Rugosa:
Nézzük a kis bugyutának tűnő sorozatunkat.
www.youtube.com/watch?v=QFqX2Y9bihI

A profit az , ami működtet és hajtja ezt az ipari termelést és értékesítést. Senki nem mondja ki, hogy az emberiségnek nem erre van szüksége. Aki ki tudja fizetni, az a felét kidobja, másik felétől meg disznóvá hízik, a szegény afrikaiaknak meg kakukk.
Szabadtartásból származó csirkecombot ezer forint/kg alatt nem lehet kihozni. de ezt senki nem akarja megfizetni még ennyit se hajlandó adni. é.
Nem mellesleg 500/ kg ár alatt kutyatápot árulnak.

Ha belemennék az agyongyógyszerezett baromfi és az agyongyógyszerezett beteg emberiség közötti összefüggésbe mindenki hülyének nézne.