Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Az Agg

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Könnyes búcsút vesz tőlünk az iWiW, nyugodjon békében. Nekünk sajnos reagálunk kell a változó időkre, és lecseréljük a külföldi rokonra. Szaporodó pokróc Kurva feleség Imádom a hasam Védekezem Marcsit A menyasszonyom Pavlon Zsuzsanna haza hívása Mozgalom"Tisztelt"…..
Tisztelt MHTerror!   A munkaadóm azzal az ötlettel állt elő, hogy jövő héttől az összes dolgozónak minden reggel le kell adnia a mobiltelefonját. Már egy széfet is beszereltetett, szóval elég komolyan gondolja a dolgot. Arra hivatkozik, hogy néhányan munkaidőben a telefonjukon…..
Az Agg 2011.04.05 10:58:15
@MagyarZizzi: Magam nevében nyilatkozom: egyértelműen szigorú vagyok.

Örülök, hogy inkább dolgoznál nálam adott esetben, mint másnál, de nincs pályázat kiírva. Alacsony a fluktuáció.

További szép napot mindenkinek!
Az Agg 2011.04.05 19:15:01
visszaolvastam utolsó kommentem óta generálódott beírásokat.

egyszerűen elszomorít a legtöbb. kép- és fogalmi zavarok tömkelege!

@Atesh:(11.16) ha nem multi valaki, akkor magánvállakozó? badarság! magánvállakozó egy természetes személy. példa: kertész, kulcsmásoló, háztartási kisgép szerelő, takarító, sorolhatnám, stb. egy magánvállalkozó. mint ahogy nem magánvállalkozó az, aki társas vállalkozás alapítója, tagja, tulajdonosa, részvényese. pláne nem magánvállalkozó rt., zrt. vonatkozásában a tulajdonos, főrészvényes.

@az igazi Sipi: nem vagy te buta, még ha azt is állítják.

@gergő77: (12.42) valahogy nem érted, miért is értenéd? te és a legtöbben sajnos nem tudtok elszakadni saját környezetetektől. nehéz tudom, de próbáld elképzelni, hogy a világ más, mint amit te eddig megismertél belőle! a fizetés, még ha kedvezőtlen is a jogi feltételrendszer, "telibe" bejelentett és leadózott. kis fluktuáció mellett, saját (!) finanszírozásból nemzetközi színvonalra vagy némely esetben jóval fölé képzett munkaerőt (szellemi és fizikai egyaránt) magam körül tudva értelmét veszítik az általad és a többiek által leírt vádaskodások. kérem szépen, itt ipari mintaoltalmakról, kutatásról, fejlesztésről, szellemi tulajdonokról, know-how-ról, nyers, elemi és komplex TUDÁSRÓL van szó, melynek közelébe sem engedném a hozzád hasonlóan gondolkodókat, de a kísértést és még árnyékát sem!

az alkotás, ebből származó termék, szolgáltatás, az ezekhez kapcsolt információ érzékeny.

nem is tudom mihez hasonlítani igazán. óvni, védeni kell!

nem megengedhető sok minden, így a mukaidős magánjellegű ki/befelé irányuló kommunikáció sem, ha másért nem, titokvédelmi szempontokból. ezt lehet vitatni, hőbörögni ellene, attól még nem fog megváltozni.

@kulics: (13.43) gergő77-nek írt reagálásom részben válasz neked is, de mégegyszer: nincs mutyizás! nem éri meg. munkatársaim vannak, s nem dolgozóim. közösen dolgozunk, s nem engedhetem meg magunknak azt a luxust, hogy veszélyeztessem bármelyiket, munkahelyüket, s ezáltal 20 évnyi munkánkat és jövőnket olyan felfoghatatlanul piti dolgok miatt, mint pl. nem valós jövedelem, illetve ennek esetleges feltárása esetén folyományként jelentkező rossz hírnév és presztízsvesztés (a bírság lenne szerintem a legkevesebb!) keltésével.

egy a világ, valós idejű a verseny, melynek részesei vagyunk, s mekkora lenne az a blamázs, ha bármikor ilyenért hasalnánk el egy üzleti partnerünk előtt?

azt sem engedhetem meg, hogy a munkaidő alatt ne legyen bárki 100% testi és szellemi teljesítőképessége birtokában. ezért, sok minden más mellett van nemzetközi színvonalú bérezés, melyből mindenki meg tudja magának engedni munkaidőn kívül, szabadságán, távollétében azt, hogy pihenjen, szórakozzon, épüljön belülről, s felfogja, a munkahely nem netcafé, s nem baráti összejövetel.

ez szigorú, kemény, tudom, de az élet is az.

ugyanakkor nem tartom jogosnak és elutasítom az itt kommentelők által erre ragasztott negatív jelzőket!

valamelyik kommentjében @az igazi Sipi: fogalmazta meg egzakt módon a valós helyzetet: a munkahelyen NINCS demokracia es NINCS egyenlosdi, hanem hierarchikus diktatura van. ehhez én még azt hozzátenném, fogalmi zavarként, hogy hierarchikus demokrácia van. mint ahogy a világban is.

további jó vagdalkozást mindenkinek! nem kívánok partner lenni ebben a továbbiakban! szép estét és tervezhető, kiegyensúlyozott, nyugodt jövőt kívánok mindenkinek! (ehhez sokat kell majd tenni)
Az Agg 2011.04.05 10:55:38
@Morrancs: ajánlom figyelmedbe T mint T hozzászólásának első bekezdését!

A degenerált jelzőt kikérem magam és minden, hosszútávon gondolkodó munkáltató és munkavállaló nevében!
1. Amikor beköltözöl, ne állj meg félúton! Bármit, ahogy csak lógva/ott/úgy hagysz, hogy majd lesz vele valami, később majd kitalálod a helyét - az úgy marad. A számítógéped zsinórjai pont a szoba közepén fognak keresztülfutni, az az egy doboz pont azon a polcon fog…..
Az Agg 2011.02.04 20:26:56
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél:

A sör mértékegysége egészen pontosan LITER. Nem fél liter. Aki mást állít, az buzi. Pont.
Kedves Despota!  Történetem, illetve feleségem története egy klasszikus terror leírása, belőlünk mégis mosolyt fakasztott. Az olvasókra bízom, hogy ez a mosoly a részükről is a vidámság mosolya lesz-e, avagy inkább az irónia, vagy esetleg a kárörvendés mosolya.  Maga…..
2010. május 27-i precedens értékű jogerős döntésében a Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy az egyetemi vezetők fizetése mindenki számára megismerhető adat. A Bodoky Tamás újságíró és a TASZ által indított próbaper a gödöllői Szent István Egyetem ellen indult,…..
Az Agg 2010.05.28 13:21:13
Az indítvány jó, a cél akár lehet nemes is, de valami el lett B@szva!

Nevezetesen: az adóforintokból üzemeltetett intézmények foglalkoztatottjai, köztük a REKTOROK fizetése köszönő viszonyban sem áll a tényleges jövedelmükkel és juttatásaikkal, as juttatások értékével, stb.!
Gondoljuk csak végig: Van fizetésük.. Melyik is? Melyik pozíció fizetése? Az intézményben betöltött eleve pozíció (itt akár lehetne többes számot is írni...) vaqy a rektori státusz honorálása? Ehhez, ezekhez csapjuk hozzá a folyamatos külföldi tartózkodást, ahová viszik asszonyukat, gyereküket, gyerekeiket, szeretőjüket vagy más kegyeltjeiket... Adott konferencia legyen pl. 3 nap, de a kinti lét 6-7 éjszaka az előző mondatban felsorolt sleppel együtt... Költőpénz, étkezés, szálloda, akár bérautó, stb. Hogy is van ez?
Továbbá a fizetés, mint olyan, nem tartalmaz más jogi kategóriákat sem, melyek szépen duzzasztják az összeget: bér mellett, feletti fix és mozgó prémiumok mértéke, értéke, egyéb pótlékok, cafeteria (!), költségtérítés, egyéb juttatások (gk. használat (saját vagy intézményi, sofőrrel vagyy nélküle), tel. használat, élet- és balesetbiztosítás, rendszeres eü. szűrés, képzések, besorolási bér adott százaléka önkéntes nyugpénztárba, ADSÓMENTES étkezési utalvány, stb., stb.

Folytassam?

TEHÁT A JÖVEDELMET KELL NYILVÁNOSSÁGRA HOZNI ÉS NEM A FIZETÉST!
Az Agg 2010.05.29 21:06:06
@eremita:

egyrészt bizonyos okokból nem tudtam kiírni magamból mindazt a tényt és információt, amit tudok, megélek nap mint nap, s szerettem volna.

másrészt nem is akartam...

harmadrészt szerintem nem vagy képben: havi fél milliót nem kap senki. itt milliós havi pénzekről van szó, sok jogcímen összehordva, aminek, azaz a havi/évi teljes összegnek csupán egy része, töredéke a "fizetés"...

negyedrészt az éppen hogy csak általam fentebb, szőr mentén megemlített egyéb dolgok (utak, konferenciák, megbízások, felkérések, ezer más jogcím és alkalom, stb.) olyan értékre rúgnak, hogy menj el az ápiszba, s vegyél egy maroknyi cerkát, hogy legyen mivel a számokat, s az utánuk következő nullákat lefirkálnod egy cetlire...

EMBEREK! ÉBRESZTŐ!!!
Szívatós Szívás a Vaterán 2010.05.19 10:17:00
A Vatera.hu-val kapcsolatban tapasztaltakat szeretném megosztani az olvasókkal: "2010. január 8-án a Vatera.hu portálon eladtam egy könyvet cca. 3.000 Ft értékben. Az eladást követően hosszú ideig figyeltem, hogy mikor jelenik már meg az, hogy mennyi jutalékot kell befizetnem,…..
Az Agg 2010.05.19 19:35:41
Nevemből sejthető módon nem vagyok már sem huszon-, sem harmincas korosztály (sajnos), s ennek, pontosabban a koromnak betudható módon rég benőtt a fejem lágya, s nem linkeskedek sem a valós életben, sem a neten, így a cikk címadó apropójaként lassan már elhíresülő vatera.hu oldalán sem tettem.
Vaterát indulása óta használtam, nagyjából 2/3 eladás, 1/3 vételi arányban, s átléptem kizárásomat megelőzően az 1500 adásvételt, kizárásomig 100% pozitív minősítéssel.

Sok ott eltöltött év alatt rengeteg élményt szereztem az időközben változó tulajdonosokkal, üzemeltetőkkel kapcsolatban is...
Példaként, s egyben tanulságos (de riasztó!) érdekességként: egyszer gondoltam egy bátrat, s nehezen, de kinyomoztam, hol lehet az irodájuk...

Megtaláltam őket egy koszos, lepukkant, udvarra néző bérlakásban a Margit Krt.-on. Nem tudták kezelni azt a helyzetet, hogy márpedig én ott, s személyesen készpénzben szeretném befizetni eladásaim után nekik járó jutalékomat. Volt kapkodás, telefonálás, mely eltartott sacc. 15 percig, s közben a bérlakás egyik helységében (valaha nappali is lehetett akár) álltam, mivel egyrészt hellyel nem kínáltak, másrészt ülőalkalmatosság nem is volt, csak IGÉNYESEN felhalmozott nylon szemeteszsákok, dugig szeméttel. Nos ott álltam, néztem a tapéta szegőlécére tápkábelüknél fogva IGÉNYESEN fellógatott routerek villogó zöld fényét, a koszos, takarítószert régen nem látott ablaküvegeket, s azon gondolkodtam, hogy az egyébként elég jól megírt és üzemeltetett weboldaluk fenntartásán, esetleges csiszolgatásán kívül hová a pékbe költik azt a rengeteg pénzt, amit jutalékból, s majd később az egyéb bevételekből is összeszedtek/nek? Eredményre nem jutottam, s közben előkerült egy, jobb esetben bölcsész (érti, aki érti...) szakon végzett leányzó is, aki ott, a helység falának támasztva megírt, majd elrontott, s segítségemmel helyesen kitöltött végre egy bevételi pénzt. bizonylatot, s egyben átvette jutalékukat.

Fenti eset volt a fizikai közelségből eredő benyomásom. S ez a benyomás nem volt pozitív…

Virtuális benyomásaim egyre rosszabbak lettek az évek előrehaladtával…

Történt egyszer, hogy egy szombati napon, villámáron leütöttem egy szabadtéri ülőgarnitúrát, melyet még azon a hétvégén el is szerettem volna hozni. Az eladó első aukciója volt, s vasárnap reggeli telefonos érdeklődésemre azt válaszolta, hogy a terméket már eladta máshol és másnak. Írtam a vaterának, válasz: nem adtak igazat nekem. Ezt követő gyors egymásutánban kaptam pár negatív minősítést, melyeket jogtalannak találva meg is reklamáltam a vatera felé, mivel egyik esetben pl. közel 200 km-t autózva nem azt a terméket találtam az eladónál, mint amit hirdetett, s leütöttem, s ennek ellenére az át nem vett termékre negatív minősítést adó eladó szava erősebb volt, mint az enyém, több éves full plusz múltammal a hátam mögött. Addig pofáztam, vége felé már kissé emberes, de még mindig kulturált hangnemben, míg egymást követő három alkalommal eltávolították ugyanazon aukciómat, s inaktiválták felhasználónevemet, továbbá az akkor még futó, kb 20-30 aukciómat is törölték.

Ekkor eldöntöttem el azt, hogy vatera, vatera, nem vagy már a régi, b@ssz egyedül!

Gondolom, a szerintük jogosan, szerintem jogtalanul törölt aukciók után befizetett feltöltési díjaimat sosem utalják vissza… Igaz, nem is kell, költsék inkább gyógyszerre, lassan, ahogy hallom rájuk is fér.

U.i.: Tudtommal a teszvesz és a vatera ugyanazon, talán délafrikai (?) befektetői körhöz tartozik.

Mindenkinek sok sikert a fenti két aukciós oldalhoz!
Az Agg 2010.05.20 08:42:51
@főtengelyköszörülőkisiparostanonc:

én higgadtabb ember vagyok, mintsem tevőlegesen tegyek rosszat, akár kárt nekik vagy bárkinek. az én bojkottom az, hogy rá sem nyitottam azóta az oldalukra, törlésem időpontja után küldött reklámjaikon berágva spambe tettem a mailcímüket, s a vatera tirpákságának hála, megszerettem az ebayt, ahol ugyan a távolság sok esetben problémát jelenthet vásárláskor és eladáskor is, ennek ellenére köszönöm, immár közel 300 tranzakción túl, jól vagyok!
Az Agg 2010.05.20 08:48:17
@Sir Puzsoma Elemér:

hála istennek, emlékeim velük kapcsolatban a múlt homályába vesznek, s tényleg sajnálom, a pontos időpontot nem tudom megmondani.

egyáltalán nem lett volna jobb a palota, de úgy gondolom, hogy az igénytelenség és a palota között van néhány fokozat talán, nem gondolod?
Szögezzük le gyorsan, hogy nem vagyunk bírók, és összesen egy darab, az érintett féltől származó levélre alapozhatunk, mégis az az érzésünk, hogy az Elmü ezúttal rutinból aláz meg és próbál jól megszívatni egy házapárt, miközben az eset körülményei minimum nem…..
Az Agg 2009.12.08 12:15:55
kapcsolódik, de nem közvetlenül ehhez a témához:

a magyarországi energiaszolgáltatók időszakos óracseréknél (törvény szerint cserélni kell az órát x évenként, hitelesítésük miatt) a legtöbb esetben nem új mérőt szerel fel, hanem

FELÚJÍTOTTAT!

a felszereléskor az ügyfél, aki jelen van ugyan, mert különben nincs, aki beengedje a szakikat, továbbá alá kell írnia a csere jegyzőkönyvét/munkalapját, nos mit is ellenőriz? a leszerelt régi és a felszerelt új mérő óraállását. ezzel elvileg az ügyfél részéről el van végezve a dolog, szakik felszerelték az újat, s mehet az élet x évig tovább.

saját történetem a következő:

budapest agglomerációjában van egy kertes családi házam, amit korábban legénylakásnak, majd később, családot alapítván és az épületet full átépítve, felújítva, nyaralónak, később, gyerek születését követően, apellálva a friss levegőre, szedhető gyümölcsökre, saját zöldség, s további ezer, belvároshoz képest leírhatatlanul értékes "beépített" extrára, ha nem is folyamatosan, de túlnyomórészt ottlakásra használunk tavasztól őszig.

történt, hogy egyik távollétünket követő ismételt leköltözésünkkor (ez csupán formai, de a kétlakiságnak van néhány árnyoldala is) a postaládában értesítőt találtunk:

3.ik, s egyben utolsó értesítés/figyelmeztetés villanyóra cseréje miatt, s egyben közölték, hogy amennyiben ezt is akadályozzuk, úgy lekötik/kikapcsolják, helyszínen fejbelőnek, stb...

érdekes, hogy a harmadik, mivel az első kettőt sem találtuk a levélszekrényben. (pár naponta lejárok a macskákat etetni, körbenézni akkor is, ha éppen budapesten székelünk...)

felhívtam az értesítőn található telefonszámot, megbeszéltem a be nem mutatkozó úrral, hogy máshol lakunk, egyeztessünk időpontot. ezt az időpontot 4 alkalommal módosította nagyjából két naponként a nevét titkoló úr, ami azért volt a végére kezelhetetlenül kellemetlen, mert budapesten dolgozom, s szabadságot kell kivennem az ügyfélbarát déli 12 órai időponthoz, s főnököm a végére már nem hitte el, hogy a villanyóra cseréje miatt megy a felhajtás, s az előre bejelentett, kiírt szabadnapok folyamatos változtatását kezdte nehezen kezelni.

végre eljött a nagy nap, gyerek oviba vitelét bevállaltam arra a nyugisnak induló napra, vettem olvasnivalót magamnak, s lementem a házamhoz. olvastam, vártam, s miután 13 óra elmúlt, próbáltam hívni a számot...

felháborodott hangon közölte a titkos nevű, hogy mit képzelek, ki/mi ő? merthogy kecskemétről (???) nem tudja pontosan kiszámítani az odautazást, igen, ő adta az időpontot, de akkor is várjak, kussoljak. kecskemét? de hisz mi a f.nak jön az ország másik részéről a velencei tó partjára? rejtély...
15 óra előtt, közel 3 óra késéssel (önmagában, ha a jelzett és előre általa kijelölt időpontban elindult volna kecskemétről, akkor is korábban ért volna oda...) megjelent egy magántaxival két ipse. egyik álltól pöcsig tetkózva, másik folyamatosan almát zabálva (merthogy az kérem zabálás volt, lovak különbül teszik magukévá a jutalomalmát, szája sarkából potyogtak vissza a nyállal kevert darabok, s a végére nagyjából 3 órányi ottléte alatt folyamatosan nyomta magába a vitamint, eltüntetvén egy kisebb zöldséges almakészletével megegyező mennyiséget).

óracsere:

nézik, szagolják, évek porát söprögetik a mérőn. kérdem, gond van? nincs! hangzik az almadarabkákkal upgradelt válasz. ok, de akkor mit néznek ennyire? nekik szemrevételezéssel ellenőrizniük kell az óra épségét, plombákat, stb. tőlem akár... aztán egyszer csak hirtelen mérő le, új fel, mutatják az órákat, ellenőrizzük az órák gyári számát, mérőállásokat. minden rendben.
az almazabáló kitölti a maga kis rúnaírásával a papírokat, de oly módon, hogy az ügyfél nevét, ha nem tudnám 40 éve a sajátomat, ebben az életben tuti, hogy nem tudnám kisilabizálni...

tetkós titkos nevű felkapcsolja a biztosítékokat, s ekkor szikrát hányva káromkodik, hogy megrázta őt a villanyóra! kérdem, ez hogy lehet? mert szarok a felújított órák, mondja ő, elég sok a baj velük, miközben hívogat valami ellenőrt, elöljárót, bárkit, aki illetékes a helyszíni ismételt és azonnali óracsere elrendelésében, hoz magával új plombákat, másik órát, stb., mert kérem itt minden névre előre ki van osztva, meg egyébként is.

kérdem, hogy mi van akkor, ha az ügyfelet éri a kellemetlenül megrázó élmény? vállrándítás és egy passz benyögésén kívül más nem telik ki a titkos nevűtől és az almadarálótól.

várjuk a harmadik embert, a megváltót, de legalábbis a probléma megoldóját, s közben beszélgetési kísérlettel próbálom elütni az időt. ebből, mivel nem nagyon kommunikatív a két amperhuszár, nehezen, de kiderül, hogy pályázat útján alvállalkozói státuszban
lehet megnyerni/megszerezni az eontól jól fizető munkákat, így többek között a mérőcserét is. így kerültek oda kecskemétről fejér megyébe az emberkék.

messiásunk megérkezik, neki biztosan volt legalább egy érettségije is, mert képes volt bemutatkozni, kezet fogni (!), s max 15 perc alatt elintézni minden szükséges fizikai és adminisztratív (olvasható kézírással rendelkezett)dolgot. ugyan érdemi választ nem kaptam a megdöbbentő helyzetből (felújított és rázó, rosszul szigetelő mérőóra, ismeretlen előélettel és alkatrészekkel) fakadó kérdéseimre, de az általa hozott mérő ugyan szintén felújított, de legalább nem ráz...

A ez egy valós, megtörtént eset, gondolatébresztőnek szántam...
Guruló fényorgonává léphet elő kisebb befektetéssel! Csak 2000 dollár, és máris kedvenc képeivel, videóival szórakoztathatja a fél várost! A 2007-ben alapított San Franciscó-i Monkeylectric mostanában rukkolt ki legújabb termékével, a Video Pro biciklikerékre szerelhető…..
Megdöbbentő élménye volt Kelemen Andrásnak, pedig igencsak triviálisan indult a vásárlás: kábelt akart venni a fűnyírójához. Tett egy kört, és közben kiderült, ami még a sokat látott Homárt is elképesztette, nevezetesen, hogy ma Magyarországon az olcsó szakáruházak…..