Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Méliusz Luca

11 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehéz szülés volt, de Stephen King azonos című könyvének második feldolgozása érezhetően magasra tette a mércét a gyilkos bohócok megformálása terén...
Bár már elég kevés idő van, de még mindig meg lehet célozni az Avana Egyesület pályázatát július 25-ig. Emellett a The Black Aether is újabb novellapályázatot hirdet, melynek legjobb írása a Galaktika novemberi számában fog megjelenni! Az Avana Egyesület Zsoldos Péter…..
Kezdő írók jelentkezését is várják az úgynevezett Round-Robin, vagyis többkezes novella megalkotására, hogy egy sokoldalú mesterművet hozzanak létre. A koncepció A magazin az 1935-ös, számos elismert szerzőt együttműködésre késztető, Julius Schwartz által indított…..
Fekete I. Alfonz novelláiba belelapozva a bizarro fiction és a weird irodalom hazai szólamokkal átszőtt történeteivel találkozhat az olvasó...
Orson Scott Card Bűvölet című regénye egyszerre a tündérmesék birodalmából eredő szerelmes történet és az orosz folklórra épülő komédia, amely minden jól ismert mesei elemet teljesen újszerű és szórakoztató formában vonultat fel, a gonosz boszorkától kezdve a világszép…..
Veres Attila Odakint sötétebb című regénye az Agave kiadó gondozásában jelenik meg június 8-án. Addig is az amúgy jelenleg baráti áron beszerezhető könyvet meg is nyerheted, ha megválaszolsz három nem kifejezetten bonyolult kérdést. A weird irodalom hazai képviselőjének…..
Dice & Sorcery Lovecraft démonai 2017.04.25 10:20:00
Honnan is származik Cthulhu, a földönkívüli istenség, aki a South Parkban szétloccsantotta Justin Bieber fejét? A Delta Vision kiadó könyvében betekintést nyerhetünk H. P. Lovecraft történeteinek irodalmi előzményeibe...
Méliusz Luca 2017.04.25 22:10:51
@firg_firg: Szia! Valóban 1895-ben jelent meg A Sárga Király, köszönöm a hasznos észrevételt, javítottam az elírást!
Valóságos izgalmak?   UPDATE: A legutóbbi információk szerint sajnos Félix J. Palma lemondta a Könyvfesztiválon való részvételt. Nemcsak a karakterek kerülnek a könyvbéli izgalmak középpontjába, hanem maga az olvasó is. Palma ugyanis a Viktoriánus korabeli Angliát választotta a cselekmény…..
A 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál Visegrádi Négyek szekciójának díszvendégei között lesz a Andrzej Sapkowski, a Witcher játékokat ihlető Vaják című fantasy sorozat alkotója, akivel április 22-én találkozhat a nagyérdemű, a sorozat folytatására szomjazó közönség.…..
Az egyetlen hazai, H. P. Lovecraft műveivel és örökségével foglalkozó aktív rajongói közösség és magazin honlapja új arculattal várja a látogatókat. A Black Aether ötödik füzetének megjelenésével (amely sajnos időközben elfogyott) egybeeső megújulás azért is lehet…..
Az R. A. Salvatore által papírra vetett sötételf, Drizzt Do'Urden alighanem a legfontosabb karaktere a Forgotten Realms-könyveknek, melyeknek óriási hatása korunk fantasy irodalmára megkérdőjelezhetetlen, de az asztali szerepjátékok kedvelőiről sem érdemes megfeledkezni, hiszen a…..