Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DoktorLobko

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei verseny nagy sikert hozott a Lobkowicz sörgyáraknak, melyek több díjat is szereztek a versenyen. A legnagyobb sikert a Pivovar Protivin Platan söre aratta, mely a félbarna sörök kategóriájában szerzett első helyet. A polotmavý sörök között nyerni ez igen nagy elismerés, mivel ez a kategória…..
Gyönyörű, platánokkal szegélyezett allé vezet a Protivín-i sörgyár bejáratához, ahol a Lobkowicz Ale készül. Az eredeti Protivín-i főzde ahhoz a kastélyhoz tartozott, melyet a Pernštejn családtól 1711-ben vásárolt meg a Schwarzenberg család, akik egészen az 1947-es privatizációig birtokolták az…..
A Lobkowicz Premium egy hagyományos cseh sör, amelynek testessége és keserű íze egy harmonikus ízvilágot hoz létre. Kizárólag minőségi cseh alapanyagokból készül. Egyik különlegessége a sörgyár saját tenyészetéből származó élesztő. Másik fontos garanciája a minőségnek hogy főzéséhez kizárólag…..
A Lobkowicz szűretlen söre az idei Zlatá pivní pečeť sörversenyen elnyerte a legjobb szűretlen sörnek járó kitüntetést.  A szűretlen sörök annyiban különböznek az általában megszokott söröktől, hogy azoknak, tulajdonképpeni félkész változatai. A különbség annyi, hogy ez a változat nem megy át a…..
A búzasör, német definíciója szerint, legalább ötven százalék búzamalátából – a fennmaradó rész kizárólag árpamaláta – felsőerjesztéssel, zárt eljárással készülő sörfajta. A búzasör lehet világos és lehet barna is. Németországban Weissbierként vagy Weizenbierként ismerik – előbbi Bajorországban, míg…..
A Lobkowicz Černý alias Merlin azok közé a cseh sörök közé tartozik, melyek az angol stoutok ízvilágát idézik – csak az eredetivel szemben alsóerjesztésű technológiával készülnek. Főzéséhez három fajta malátát és pirított árpát használnak. Ez utóbbi – és természetesen a žateci komló – teszi…..
Az eredeti kora középkori angol ale komlózatlan sör volt, mely ma már nem létezik. A mai – természetesen már évszázadok óta komlózott – felsőerjesztésű ale-eket a világostól a borostyánszínen át az egészen sötétbarnáig terjedő színskála, különféle keserűségértékek, alkoholtartalom, és jellemzően…..