Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kohn töhötöm

108 bejegyzést írt és 379 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdjük azt érezni, hogy a Balaton 1001. csodája nem más, mint az a blog, ami nekünk elvileg konkurensünk, ami mellett elég nehéz kreatívnak és kedvesnek lenni, mert hogy aki csinálja, Varga Iván nem elég, hogy remek munkát végez, de még fontosat is. Igen-igen fontosat és…..
(Senkit ne tévesszen meg az eltérő dátum: a FB-posztok valóban hétfőn születtek, amikor az ülésnap még javában tartott.)..
kohn töhötöm 2011.02.24 09:48:14
@mendson: Hát, hogy ez a mondás kire ül, azt nem tudom - de ha Gyurcsány valóban az Országházból posztolta ki, hogy "na, akkor most csinálok egy kis madártejet", és ott készítette a képet magáról (ahogy azt Senkifia is fölvetette), akkor a saját, személyes FB-oldalán hazudott az olvasóinak.

Bizonyos értelemben ez még nagyobb fail - lenne, bár én nem hiszem, hogy ez volt a helyzet. Egyszerűen csak unta a banánt, és a madártejet választotta.
kohn töhötöm 2011.02.24 13:18:37
@Senkifia: A hsz-edet "genyamagyar"-nak idéztem be válaszként, aki - elődeihez hasonlóan - a "de hát Orbán sem dolgozott, arról mé' nem írsz" toposszal élt. Gondoltam, nem írom le még egyszer, elég, ha beidézem az eddigi válaszokat. A "trolltempó" az ő hsz-ére vonatkozott.

Bocs, ha félreérthető volt.
(2008-as évértékelő - azóta csak zordabb lett)A jelenlegi miniszterelnök után eddigi legerősebb kihívója/egykori legyőzője is megszólalt ma este: Gyurcsány Ferenc jó érzékkel nyúlt számos témához, amivel mozgósítani lehet a szavaira amúgy is szomjazó,…..
kohn töhötöm 2011.02.19 11:56:31
@Karmadealer: Amit elsősorban kívánatosnak tartanék (és ez szerintem egy bizonyos fokig értékrendfüggetlen), az egyszerűen szólva a politikai élet polgárosodása - a felelős, kompromisszumképes, lövészárkokból kibújó kommunikáció és döntéshozás. A jelenlegi kormány tevékenysége nem e felé mutat, és ezen persze nem javít egy hasonlóan felelőtlen exminiszterelnök diktátorozása-diktatúrázása sem.

Ebben a kérdésben mindenképp tartom az egyenlőségjelet Orbán és Gyurcsány között. És bár ez a poszt most nem szólt a Fidesz padsoraiban ülő, normális politizálásra hajlandó honatyákról, de amint ők átveszik a stafétát Orbántól, én személy szerint ezt a fejleményt mindenképp üdvözölni fogom.
kohn töhötöm 2011.02.19 12:10:53
@Brendel Mátyás: Azt hiszem, más fogalmunk van az önkritikáról és a megújulásról. Gyurcsány részéről az önkritika egyetlen hiteles jele számomra az lenne, ha egyáltalán nem tartana évértékelő beszédet, és főleg nem próbálná jó szokása szerint kisajátítani az ellenzéket és az ellenzékiséget. Az újdonság erejével pedig az hatna, ha csöndesen és szorgalmasan dolgozna tovább az Országgyűlésben: az egyetlen helyen, ahol még alkothatna valami értelmeset.

Az pedig tény, hogy Mesterházy egyelőre óvatosan kivár, de nyilván ő is tudja, hogy ha Gyurcsány az MSZP megújulásáról beszél, az a jelenlegi pártelnök számára semmi jót nem jelenthet.
A 2009-es Meleg Méltóság Menete - Méltósággal vonultak„A rendőrség nem engedélyezte az idénre tervezett budapesti melegfelvonulást, értesült a mandiner.hu. Steigler Sándor a Szivárvány Misszió Alapítvány vezetője megerősítette a hírt az Indexnek. Az útvonalat már…..
kohn töhötöm 2011.02.15 09:53:26
@levee: Nem egészen: épp az a különös, hogy amikor a szervezők az útvonal hosszabbításáért folyamodtak, a rendőrség hirtelen az egész útvonalra tiltó határozatot adott ki.

@Suum Cuique:@ezüstérem: Azoknak pedig, akik számon kérik rajtunk, hogy a melegfelvonuláson kívül más rendezvények betiltása ellen miért nem szólalunk fel, sok szeretettel javaslom a ma reggeli posztunkat.

magyarinfo.blog.hu/2011/02/15/ma_ki_ne_mondjon_velemenyt
Kettős Mérce Elszámoltatlanság 2011.02.08 05:44:00
Most a sajtkészítőkön a sor!Javában dúl az elszámoltatás, a filozófusok után most a kortárs művészek kerültek előtérbe. Magyarországon élő emberként persze nem csodálkoznék, (sőt) ha lenne némi susmus a kulturális pénzelosztásban, de az elmúlt hetekben elég jól…..
kohn töhötöm 2011.02.08 16:20:21
Ő már akkor is tudta. (Kép: fn.hu - 2009)Azt mondom, törekedjünk konstruktivitásra: először is szeretném kiragadni Orbán Viktor évértékelő beszédéből a számomra is értékelhető, vállalható gondolatokat; azokat, amelyek akár előre is…..
kohn töhötöm 2011.02.08 01:57:26
@Alamio: Tök igazad van, bocs, hogy belerondítottam az optimizmusodba. Kicsit szégyellem is, hogy populista frázisok helyett konkrétumokat várok el a hazám felelős miniszterelnökétől.

Ha feljelentem magam a Békeminisztériumban, az véleményed szerint megfelelő vezeklés lenne?
Az első, több ezer fős tömegmegmozdulást követően ma este Budapesten a Kossuth téren, illetve Pécsett, Szegeden, Gyulán és Debrecenben kerül sor a Tüntetés a sajtószabadságért 2! fantázianevű, elsősorban blogokon, közösségi oldalakon szerveződő demonstrációra. A…..
kohn töhötöm 2011.01.27 12:52:18
@aronman: Jól látod, szerintem is fontos motívum, hogy egy civil rendezvényt csak a civil szféra finanszírozzon.
(Árviz Edelényben - Kép: Tiszavasvári Tűzoltóság)Túlzás nélkül elmondható, hogy Magyarország bizonyos régiói tavaly katasztrófa sújtotta övezetté váltak: először a szokásosnál is intenzívebb, a hihetetlen erőfeszítések ellenére is megfékezhetetlen árvíz…..
A balliberális sajtó évek óta nem volt olyan virulens, mint mostanság. - írja az MNO-n Szerető Szabolcs, és látszólag igaza is van. Politikai véleményéért még senkit nem büntettek meg, bár feljelentés már érkezett, igaz, nem ballib újságíró, hanem Orbán jóbarátja ellen,…..
kohn töhötöm 2011.01.05 18:22:03
 Folytatjuk áttekintésünket, amely a Kettős Mérce idei termését próbálja (a teljesség igénye nélkül) számba venni. Az első részben a januártól márciusig terjedő időszakot szemléztük; most végre rátérünk a Sz. L. F. U. (azaz a Szavazófülkékben Lezajlott Forradalom…..
Az év végének közeledtével természetesen mi is számot vetünk az idei terméssel: lássuk, miről írt 2010-ben a Kettős Mérce! (Avagy Magyarinfó, ahogyan URL-címe alapján sokan előszeretettel emlegetik blogunkat.) Kampány, ellenkampány, forradalom a szavazófülkékben,…..
 Tegnap indult, tízrészes sorozatunkban 2010 megkerülhetetlen magyar közszereplőit gyűjtjük csokorba, és ki más is kerülhetett volna listánk kilencedik helyére, mint a mackós testalkatú, mosolygós sikerember, Dr. Fülöp Erik? Ki is ő? - kérdezhetnénk, de nem tesszük,…..
kohn töhötöm 2010.12.21 17:11:56
@TaTa86.: Köszönöm, reméltem, hogy nekem fogod kiosztani.:)
Azt hiszem, a jelen esetben nevetséges lenne ragaszkodni a blog hagyományaihoz, és kitörölni a beküldésből a fordító nevét - úgyis mindenki tudja, ki fordította a Gyűrűk Urát. Ha valaki esetleg még nem olvasta volna, annak ez spoiler (ráadásul a cím még jó félrevezető is),…..
kohn töhötöm 2010.12.09 23:46:30
@Sil: Kicsit off: rosszul emlékszem, hogy a verseket nem is Göncz Árpád fordította? Úgy rémlik, hogy a Réz Ádám által fordított részekben még a versek is az ő munkái voltak, a későbbieket pedig mintha Tandori Dezső csinálta volna.
(Kép: haon.hu)"A vörösiszap-károsultak képviseletében - a Zöld Baloldal szervezésében - küldöttség kereste fel hétfőn Budapesten a Miniszterelnöki Hivatalt és a helyi civilek nevében Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett levelet nyújtott át a kataszrófavédelem…..
  Látom, ez a téma iszonyatosan közkedvelt a blog olvasói között, ezért úgy gondoltam, elmesélem ezzel kapcsolatban is a tapasztalataimat, hátha érdekel valakit.   Háttér. Egy szerbiai magyar család felköltözött Budapestre (Kispestre) a jobb élet reményében. Az anya…..
kohn töhötöm 2010.09.08 23:16:31
Kettős Mérce Beszólt-e Bernie? 2010.08.07 08:00:00
 "Eh, micsoda humortalan bagázs! Nekünk bezzeg itt van a Monty Python..." – I want to look at that one to see if it has „made in China” underneath – mondja Bernie Ecclestone a Szent Koronára mutatva (a videón 2:17-nél), nyilván azért, hogy oldja egy…..
kohn töhötöm 2010.08.07 12:54:27
@TaTa86.: Te mégis melyik posztot olvastad? Hol állítottam, hogy nekem nem jelent semmit a Szent Korona? Hol állítottam, hogy fontos nekem Bernie Ecclestone?

Trolltempó.
kohn töhötöm 2010.08.07 15:30:32
@TaTa86.: "mint a porig alázott kisember a bunkó nagyfőnökkel"

Na látod, pont erről beszélek. Egy európai állam legfőbb közjogi méltósága lenne a "porig alázott kisember", egy sportmogul meg a "bunkó nagyfőnök"? Ki osztotta le ezeket a szerepeket? Hova tűnt belőlünk az önbizalom, ami alapján akár önironikusak is lehetnénk, mert közben tudjuk és értjük a helyünket és értékünket a világban?

Érted, mire gondolok?
Kettős Mérce Nem az én nevemben 2010.07.29 08:00:00
   Személyi kultusz Kedves barátaim, az első lépést megtettük! A Kettős Mérce mögött tornyosuló, reméljük majd egyre növekvő blogger-koalíció öncélú jelöltje Weisz Manfred (egyes hírek szerint Mansfeld) Huba felkerült a CivilBudapest nevű oldal jelöltlistájára!…..
kohn töhötöm 2010.07.29 16:23:23
Nem is gondoltuk volna, hogy egy ironikus, a jobboldal törvényalkotási ámokfutását kigúnyoló rendezvény visszhangja egy pillanat alatt rávehet minket, hogy a baloldal legsötétebb hagyományait idéző taktikázáson füstölögjünk. Létrejött a "Tapsolj a narancsnak"…..
kohn töhötöm 2010.07.20 12:44:24
@torzsa: Sándor, neked köszönhető, hogy egy civil megmozdulást - aminek sokkal inkább az üzenete lett volna a lényeg, mint a résztvevők párt- vagy szervezethűsége -, sikerült egy ilyen kicsinyes, rosszízű vitába fojtani.

A Kettős Mérce részéről föl sem merült, hogy mi ezen a flashmobon ötletgazdaként vagy szervezőként tetszelegjünk. Neked viszont a hülye nyilatkozatoddal sikerült minket is lépéskényszerbe hoznod.

Nem tudom, hogy csak bután viselkedtél-e, vagy alattomosan (remélem, előbbi), de egy biztos: a korrektséget neked itt nem nagyon kéne emlegetned.
kohn töhötöm 2010.07.20 12:46:59
@csubicsabi: Köszi, igazad van, ki is javítottam.
Kettős Mérce Always? Árvíz! 2010.07.15 08:00:00
   Rendkívüli segítség! Vis Major keret! Hirtelen elkülönített pénzek! Adományok! Rendkívüli segítség! Ha árvízről beszélünk ettől hangos a sajtó. Most tavasszal a magyar történelem egyik legdurvább, legnagyobb árvize sújtott le Magyarországra. Nem először, és…..
kohn töhötöm 2010.07.15 13:13:04
Kettős Mérce Egyprájdrendszer 2010.07.10 08:00:00
Ő is akarja Bevallom, nekem elegem van a Budapest Pride-ból. Elegem van abból, hogy két-háromszáz embernek kell a tűző napon transzparensekkel grasszálnia ahhoz, hogy egyáltalán figyelmet kapjon ez az egész LMBT-szcéna. Elegem van abból, hogy értelmes érveket kellene felsorakoztatnom…..
kohn töhötöm 2010.07.10 19:58:12
@phaidros: :)
  A demokrácia és a diktatúra között az a különbség, hogy előbbiben felírhatod a falakra: „Szabadság”, utóbbiban fel KELL írnod. Gondolom, egyetlen épelméjű embernek sem kell magyarázni, hogy mi az a „leheletnyi” differencia aközött, hogy…..
kohn töhötöm 2010.07.03 12:58:11
Rendkívüli helyzet állt elő az elmúlt napok folyamatos esőzései nyomán Magyarországon: több folyón is magas fokú árvízvédelmi készültséget vezettek be, a víz számos települést elvágott a külvilágtól, a védekezéshez minden segítségre szükség van. A Kettős Mérce több…..
 Aki azt gondolja, hogy én azt gondolom, hogy a jobbikosokat ki kell irtani, attól elnézést kérek! Aki azt gondolja, hogy szerintem vannak olyanok, akik szerint a jobbikosokat ki kell irtani, attól is elnézést kérek!Előző bejegyzésem egyszerűen összefoglalva arról szólt, hogy…..
kohn töhötöm 2010.05.05 02:13:15
Kettős Mérce Éljen Május 1.! 2010.05.03 11:11:00
  Miközben a Munka ünnepén folyt a szánalmas cirkusz a Városligetben, a Király utca békésen poharazgatós piknikforgatagának üdítő csemegéje egy squat-galéria csodálatos megszületése volt. A csendes szenzációra - többek között - egy friss parlamenti párt tagjai is…..
kohn töhötöm 2010.05.03 16:56:56
Habár nagyrabecsült Huba kollégám tegnapi Mérce-bejegyzése, amellyel az én Vágó Gábor-Dúró Dóra interjút firtató posztomra reagált, nem tartalmazott semmilyen vitatható állítást (nevezhetnénk akár demagóg baromságnak is), hajlandó vagyok fölvenni a kesztyűt, és tisztázni…..
kohn töhötöm 2010.05.03 16:27:11
@weisz manfréd huba: Egyrészt azt jelenti, hogy a Jobbik eszmerendszerét és prominenseit gáznak tartom. Gondolom, ezzel nem vagyok egyedül.

Másrészt azt, hogy véleményem szerint az LMP politikusainak nagyon körültekintően kell szelektálniuk, hogy kivel jelennek meg egy közös beszélgetésben, és hogy milyen üzenetet közvetítenek ezzel.

Ebben a konkrét esetben a párbeszéd igényét sikerült megfogalmazni - ez idáig korrekt.

Azt viszont nem sikerült világossá tenni, hogy az LMP és a Jobbik a politikai szcéna két nagyon távoli felén helyezkedik el, különösen amikor rasszizmusról, homofóbiáról vagy antiszemitizmusról van szó. És itt arról nagyon is szó volt.

Elismerem, hogy a megfogalmazás túlságosan sarkos. Felbasztam magam a videón, úgyhogy most higgadt fejjel muszáj revideálnom a mondataimat.

(De erre mondjuk te is adhattál volna módot, mielőtt rosszhiszemű válaszposztban alázol.)
kohn töhötöm 2010.05.03 16:42:42
@suicider: Értem, hogy valójában Hubának akartál válaszolni, de azt nem látom, hogy amit leírtál, az az én álláspontomtól hol különbözik.

Ezt írtam:

"Azt várom, hogy ilyen helyzetekben legyen nyilvánvaló a két párt közti drasztikus véleménykülönbség, elsősorban emberi jogi kérdésekben (és igen, ebbe a Holokauszt kérdését is beleértem). Úgy gondolom, hogy a vitatott interjú közzétett változatában ezt a különbséget nem sikerült elég explicitté tenni, ezért néha úgy tűnhetett, mintha a két párt ilyen kérdésekben közös platformon lenne."

Te meg ezt:

"Az a baj, amikor egy magát baloldalinak/liberálisnak/konzervatívnak/zöldnek (minek is?) tartó parlamenti párt képviselője bájolog egy Jobbikos képviselővel, még ha egy olyan ostobácska lánnyal, mint Dúró Dóra."

És ezt:

"Egy szó mint száz: az LMP-nek meg kell tanulnia politizálni - és nem a bizottsági helyekről vagy házszabályról beszélek, hanem arról, hogy a politika ÉRTÉKVÁLASZTÁS."

Szerintem nagyjából egyetértünk.