Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Érettségi felnőtteknek

4 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olyan ez, mint a lottó: reménykedünk, hogy ki tudjuk találni előre melyikek lesznek a nyerő számok… persze nem mindig jön be, sajnos. Azért reménykedhetünk hátha valamelyik nevezetes évforduló lesz a téma az idei magyar irodalom, vagy történelem írásbeli érettségin. A 2017. év számos jeles…..
Az érettségi bevezetésére elsőként Poroszországban, 1788-ban került sor, annak érdekében, hogy korlátozzák az egyetemre jelentkezők számát. Megjegyezzük a mai magyar oktatási rendszer alapjai is a porosz gyökerekhez nyúlnak vissza, sőt fogalomként is használjuk a "poroszos rend" kifejezést. A…..
Jogosan merül fel a kérdés, hogy ki tehet érettségit 2 év esti tagozatos gimnáziumba járás (és persze tanulás) után? Mindazok érettségizhetnek esti gimnáziumban 2 év alatt, akik 3 vagy 4 évfolyamos szakiskolai végzettséggel és szakmunkás végbizonyítvánnyal rendelkeznek. Ők a 11. évfolyamon…..
Az érettségi nagy dolog, de nem megoldhatatlan felnőtteknek sem! Máshogy megy a tanulás 18 éves fejjel, mint 30-40 évesen. Hát még a matek és a nyelvek! Egy biztos: az érettségi mindannyiunk életében fontos megmérettetés. Azok is így emlékeznek rá, akik már túl vannak rajta, hát még akik előtte…..