Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Theobroma

5 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beszámoló Hankiss Elemér az Eötvös Collegiumban 2012. május 5-én, a XIII. Eötvös Konferencia keretében tartott előadásáról "Ma élni olyan, mint sakkozni egy párduccal: kockázatos és veszélyes, de van esély a győzelemre" - ezekkel a szavakkal kezdte előadását Hankiss…..
Mekkora a lábnyomod? 36? 37? 42? Nehéz rá cipőt kapni? És mekkora az ÖKO-lábnyomod? Nagy ökolábon élsz? Az ökológiai lábnyom azt méri, hogy ahhoz, hogy fedezd a mindennapi szükségleteidet (élelmiszer, ruházkodás, utazás, higiéniai szerek, szórakozás) hány hektár földre van…..
Előrelátó E-learning 2012.04.30 01:33:00
Átalakulóban vannak a tanulók és a munkaerőpiac igényei: nem az iskolapad kész ismereteire van szükségük, hanem az ember gyermeke bizony meg kell, hogy tanuljon minél önállóban tanulni és dolgozni. Erre is tapasztalatot adhat az ún. e-learning, az internetalapú távoktatás (de…..
Előrelátó Mi a jövőkutatás? 2012.03.21 22:25:00
A jövőkutatás a társadalomtudományok közé tartozik. […] Piaget-ről tudjuk, hogy foglalkozott a „jövőorientáció” fogalmával; Lewin pedig a jövőt már egy állandóan változó képként fogta fel. Ő vezette be a pszichikus tér fogalmát. E spektrumban megjelennek…..
Előrelátó Impresszum 2012.03.20 12:04:00
Az Előrelátó blog az ELTE BTK szerkesztői ismeretek szakirányának a 2011-12. tanév 2. félévében végzős diákjainak egy csoportjának projektblogja. Célunk, hogy a jövőkutatást mint olyan izgalmas témát, amely annak ellenére, hogy aktuális, az érdeklődés perifériáján…..
  Újra száguld a Bzmot. Hurrá. Nem is gondolná az ember, hogy a 4-es menetrendi mezőben futtatott Esztergom–Almásfüzitő vasútvonal újranyitását éppen az esztergomi közpénzből kiadott kvázi pártújság, a Hídlap hozza le ilyen humoros címmel, bár az irónia ebben az…..
A Deutsch Lerner Blog hasonlít a Napi angolhoz és némiképp a Lingwinghez is: mindenféle anyagot, linket és játékot tartalmaz, melyek segítségével németül gyakorolhatunk. Mindenféle készségre kiterjed, van hallásértés (videóval vagy anélkül), olvasásértés, leíró nyelvtan,…..
(a 'Fardagály...'-tól) * [Predikanten, 2004.]Újabb tehetséges skandináv – igazi erőssége az ember-, a korábrázolás, Skandinávia sem az a paradicsom, és külön poén, hogy skandi hőseinket a nyári kánikula kínozza – nem ezt gondolnánk Svédországról elsőre……..
Ha írok valamit, és kiteszem névtelenül a netre – mondjuk egy blogba –, akkor ki mit fog gondolni rólam. Vajon meg lehet-e mondani csak egy szöveg alapján, hogy nő vagy férfi írta, mi lehet a foglalkozása, mi a legmagasabb iskolai végzettsége, vagy hány éves?A Gyilkos…..
Theobroma 2011.01.05 09:52:39
@szoluska: Azt hiszem, találkoztam valahol a neten azzal a kérdőívvel :)

Az enyém kicsit más jellegű volt, rossz helyesírású kommenteket raktam be, és az azokra adott reakciókat ("ilyen helyesírással hogy mered elmondani a véleményed"), és azt kérdeztem a válaszolóktól, hogy mi a véleményük erről a hozzáállásról, és természetesen mindenki borzasztóan elítélendőnek találta.

Ennél kicsit konkrétabb, hogy a végén megkérdeztem, mit gondolnak, ha rossz helyesírású szöveget olvasnak az interneten, és azt gondolják, hogy a hozzászóló figyelmetlen, nem azt, hogy iskolázatlan vagy buta.
Pável olvasgat Budai semmiségek 2010.01.15 15:43:00
Térey János: Asztalizene Magvető, 2008 litera.hu + részletek , kello.hu , libri.hu , Aegon-díj'08 , kultura.hu: Sisso TJ-interjúja , TJ utószava a kötethez és az eladásról Sz. A.: drámaírók.hu , Csányi Sándor-interjú (Radnóti Színház) , hvg.hu , Szijártó Rita blogszerű…..
Theobroma 2010.04.22 01:45:37
Van egy szer. Injekcióval juttatják az emberek szervezetébe. Tetramirtill-megabromkomiselid a neve. Kisebb butulással jár, a ritmusérzék fejlődésével, meg azzal, hogy állandóan a dobhangolással vagy elfoglalva, ritmikusan jár a kezed az asztalon (nem alatta… azt a szert…..
Eddigi legfiatalabb "olvasómat" láttam a metrón: a kb. 11-13 éves kisfiú elmerülten bújta a Malacka és a taót. S tekintve hogy én nem nagyon ismerem B. Hoff sorozatát, egyenesen irrrrigy vagyok a kissrácra! Ő még nem olvasott el annyi rossz könyvet mint én, de máris…..
Köszönöm 2008.11.27 15:49:44
Köszönöm a lanolin kitalálójának, hogy kitalálta a lanolint, de sajnos nem tudom, miért, mert fogalmam sincs, hogy mi az. ..
Az ÜTI ébresztett fel hajnal ötkor. Amikor felriadtam ájult álmomból, - bár valójában nem emlékszem semmiféle álomra – ott állt a fejem felett, kezében elemlámpával és a vállamat rázta.  - Jó reggelt. - mondta különösebb meggyőződés nélkül. – 5 óra,…..
Ómagyarország Terepmunka 2008.12.05 10:00:00
Az esetek döntő többségében az emberi tényező miatt buknak el a tervek és elgondolások. Kapacitástervünk is az emberi tényező áldozatává vált. Fél kilenckor érte a szünetmentesek töltöttsége azt az állapotot, amikor nekiállhattunk kísérletezi. Nekikezdtünk az éles…..
Vagy hivatalosan is beismerték, hogy földbe állt a projektünk, vagy annyi anyag gyűlt össze, hogy idő kellett a feldolgozásukhoz, a lényeg az, hogy szombaton közölték velünk, hogy ha akarunk, hazamehetünk pár napra. Nem végleg, persze, mert a kommunikációs lavina már nyilván alig…..
Ómagyarország A bátor Oroszlány 2008.11.13 20:56:00
A Sacco di Esztergom óta nagyon mozgalmas napjaim vannak. A Lövészdandár parancsnokával, egészségügyi főnékével arról tárgyaltam, hogy akkor milyen igényeik vannak az egészségügyi szolgálat megerősítésében, amikor egy igencsak ideges százados jött jelenteni: - A…..
Theobroma 2008.11.14 11:33:34
Bigyóblog Amőba, másként 2008.07.03 08:15:00
Sok magyarázat nem kell, a kép mindent elmesél. Ha mégsem: az ikszeknek és a nulláknak csak a fele van meg, a tükörre helyezve azonban a hagyományos formákat láthatjuk.Via Yankoo Desing..