Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KG Kör

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
NKP – négy gondolatkísérlet, harmadik rész 2017. április 21., 16.00FUGA (Budapest, V. ker., Petőfi S. u. 5.) Vitaindító Az 1990 után elterjedt pályázati szisztéma kezdettől fogva a korrupció és az élet valamennyi területét bénító bürokrácia melegágya. Visszásságai azonban nem tekinthetők puszta…..
Ez is Budapest! Az egyetlen, utolsó természetes Duna-part. Ne engedjük, hogy a Fővárosi Közgyűlés megszavazza a visszafordíthatatlan természetpusztítással járó parti mobilgátat. Van más, biztonságos megoldás, mely a fákat is megóvja! Küldj te is levelet a fővárosi képviselőknek, hogy a Római-part…..
Hogy az iskola többé ne legyen politikai rögtönzések áldozata, a Karátson Gábor Kör által felkért pedagógusok és szakértők elkészítették húsz pontból álló javaslatukat az oktatáspolitikában követendő alapelvekre. A Párbeszéd Házában február 24-én rendezett konferencián és az ezt követő műhelymunka…..
az oktatáspolitika pártfüggetlen alapelvei (a Karátson Gábor Kör javaslata) 1990 óta minden kormány az elődjének tulajdonított oktatáspolitika elutasításával kívánta új alapokra helyezni az ágazat működését, olykor egy kormányzati cikluson belül több ízben is. Az iskolarendszer azonban nem képes…..
Lányi András válasza Kajner Péternek a Nem kell párt? vitaindító témájában A képviseleti demokrácia lehetősége vagy lehetetlensége talán mégiscsak több mint hatalomtechnikai kérdés: a tét az, hogy van-e esélye annak, hogy a társadalom ellenőrizze a közhatalom birtokosait. Ezért érdemes…..
Pákozdi Imre hozzászólása a Nem kell párt? vitaindítóhoz. 1. A svájci „félig közvetlen”, félig képviseleti demokrácia rövid, tény- és számszerű ismertetése2. Érvek mellette    a.    A részvétel ethosza    b.    A közpénz pazarlásának fékje    c.    Az átgondolt törvényalkotás kulcsa    d.    A…..
Kajner Péter hozzászólása a Nem kell párt? című vitaindítóhoz A vitairat egy szimpatikus hatalomtechnológiai javaslatot vezet elő, azonban éppen azt érzem legfőbb korlátjának, hogy ezen nem is lép túl. Messzemenőkig egyetértek az olyan elvekkel, mint decentralizáció és következetes szubszidiaritás,…..
avagy mitől lesz más a politika Lányi András vitaindítója alább olvasható vagy letölthető. Elhangzott a Karátson Gábor Kör 2017. március 17-ei beszélgetésén. „A párt a parlamenti rendszer nagy erkölcstelensége: bűnszövetkezet a mandátumszerzésre, szerződés a mindent támogatásra vagy mindent…..
  „Maradtam egy személyben a nemlétező nemzeti egység” Karátson Gábor Eltávozott barátunk szellemében alulírottak megalakítjuk a Karátson Gábor Kört. Célunk a nyilvános beszéd becsületének helyreállítása. Mert, ahogy Gábor állította: „Ez a Magyarország még mindig összeszedhetné magát,…..