Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zack

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1915. A washingtoni szenátus földalatti vasútja..
zack 2015.04.20 20:15:24
@Drebin hadnagy az ügyosztálytól: Alekszej Koszigin szovjet miniszterelnök. Legalább is szerintem.
Közel két hónappal ezelőtt a Konteóbarátok Körének törzsközönsége meggyőző többséggel amellett döntött, hogy a következő összeesküvéselmélet, amelyről olvasni szeretnének, a Fenyő János élete (pontosabban halála) köré szőtt titokzatos eseménysorozat legyen. Lássuk…..
zack 2010.11.17 17:22:14
A nejem végzős orvostanhallgatóként igazságügyi orvostan gyakorlaton részt vett FJ boncolásán. Látta a kiterített hullát, a tanuvédelmes változatot kizárhatjuk.

Ezt meg az index fradi fórumáról másolnám ide:

Ezt írja az index:
"Letartóztattak Los Angelesben négy férfit, akiket azzal vádol a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI), hogy bűnszövetkezetben egy üzletember elrablására, gyilkossággal való megfenyegetésére és 5 millió dollár kizsarolására készültek.
A 70 éves, ausztriai K. István, a 64 éves, Arizonában elfogott K. László, valamint a Magyarországról érkezett 35 éves B. Attila és S. Zsolt a Los Angelesben ékszerboltokkal és marihuána-gyógyszertárral rendelkező Vadim Shapiro elrablására szövetkeztek."

Nyilvánvaló, hogy az idősebb "urak" a még mindig működő Los Angeles-i magyar maffia jeles tagjai. Itthonról hívtak ki (rendeltek meg) két surmót, hogy irányításuk alatt a "melót" elvégezzék.
A hetvenes-nyolcvanas években hasonlóan járt el az a fehérnyakkendős bűnbanda, amely okiratok, valuta és váltók hamisítására szakosodott. A LA-i olimpián megjelenő, akkori magyar pénzügyminiszterrel is gyümölcsöző kapcsolatokat ápoltak... Részben az ő segítségével "rendeltek" meg két fiatal fotóst Budapestről, akik az alapszakmájukban (hamisítás) segíthették őket. A LA-i bűnbanda egyik feje a hatnevű úriember volt... Most itthon boldogítja a szerinte "balek, tökkelütött" magyarokat.
Később a két fotós hazajött és a "semmiből", pénzügyminiszteri segítséggel dúsgazdaggá küzdötte fel magát. Az egyik lapokat, nyomdákat stb. adott-vett, végül valakik lelövették. A másik kereskedett, NBI-es csapatot vett, fiatal focistákkal kereskedik. Jól elvan. A Fradi történetében is szerepel...
Aki tudja, helyettesítheti az alakokat nevekkel. Csak magának. Ha netalán be meri írni a rovatba, rögtön kipenderítik.

na ez is egy érdekes szál. Ki a "hatnevű" úriember?
zack 2010.11.23 17:29:05
@Super aGyuri: Elnézést kései válaszért de nem néztem be pár napig.
Nem mondtam, hogy Várszeginek bármi köze is lett volna hozzá. De ki lehetett a fórumbeli hozzászóló által emlegetett "hatnevű ember"?

A medikusok nem vehettek részt a boncoláson (ezt tévesen állítottam) csak a kiterített holttestet nézhették meg, akit akkor vittek be az igazságügyi patológiára amikor nekik éppen gyakorlatuk volt.
Túl vagyunk a világbajnokság második elődöntőjén is, katarzis sehol, de nézőpont függvényében lehetett értékelni sok okosságot a meccsen. Spanyolország a játék több elemében is ellenfele fölé kerekedett, sőt, nagyjából mindegyikben, de az biztos, hogy gyakorlatiasan nézve…..
Az angolok ezúttal szövetségesük nélkül a sivatagi róka ellen...
Röviden megemlékezve Izrael tegnapi afférjáról a Free Gaza Movement hajóival: napok óta kíváncsi voltam, mi lesz Izrael reakciója, ugyanis az izraeli sajtóban napok óta ment a ötletelgetés, hogy mit kéne csinálni, hogy ne legyen sikeres a "provokáció", de a segélykonvoj…..
zack 2010.06.01 18:57:09
@molnibalage: És az rosszul jön Izraelnek? Mert nekem úgy tűnik ez a mostani helyzet tökéletesen megfelel nekik még jó pár hosszú évig. Lehet, hogy Obama+Hillary olyan engedményeket akarna tőlük kicsikarni amit eszük ágában sincs megadni. Akkor pedig ügyesen kihúzták a talajt a tárgyalások alól. Nyíltan nemet mondani nem mertek az amiknak, inkább kreáltak egy mini konfliktust.
zack 2010.06.01 19:16:10
@molnibalage: Pár éve itt járt az izraeli min. el. helyettes és volt vele egy interjú a népszabóban. Kérdésre válaszolva mondta, hogy nem érdeklik őket a palesztínok nincs rájuk szükségük. Munkaerőgondjaikat megoldják Kelet-Ázsiából, Romániából meg Magyarországról. Tehát a készülő palesztin államtól teljesen el akarnak szigetelődni. Talán azért vetnek el minden rendezést amíg csak lehetséges, hogy minél kevesebb területet kelljen átadniuk az araboknak.
Amennyiben felkérnének, hogy állítsunk össze egy százas listát a világ legjobb dolgairól, akkor abba biztos nem kerülne be a hétközi forduló, mint fogalom, mert kiszorítaná a vegetás tészta lekvárral. Azonban az FA illetékeseit ez legkevésbé sem érdekli. Kedden és szerdán…..
zack 2010.01.28 16:29:07
@fransancisco: Roomel tényleg nem volt ott, de a DAK vezénylő tábornoka Stumme a támadás első órájában szívrohamot kapott. A lényeg azonban nem ez. Írhattam volna a franciákat Agincourtnál vagy bármi hasonló példát. A lényeg a brit küzdőszellem gyönyörű megnyilvánulása volt a tegnapi meccsen. Rooney, Scholes, Fletcher, a másik oldalról Bellamy, Richards mind iszonyú nagyot hajtottak. A ManU utolsó 10 perce óriási volt.
Ismét feleződni fog a mezőny, ahogy azt egy kupasorozatnál megszokhattuk. Tizennégy meccs lesz szombaton és két találkozó marad vasárnapra. Három PL-párosításunk van: Stoke-Arsenal, Portsmouth-Sunderland, Everton-Birmingham, és egy Championship-rangadónk: West Brom-Newcastle, a…..
zack 2010.01.23 16:19:39
@SamS: A United éves nyeresége az elmúlt 20 évben kb. 50-60M font/év volt. Ez az összeg tette a Unitedet a világ leggazdagabb klubjává. Tehát a világon egy klub se tudott ennél többet kitermelni. Ennyi ment osztalékként a részvényeseknek. Nem volt adósság. Nem hinném, hogy ez az összeg jelentősen nőtt volna, vagy várhatóan nőni fog.
A kötvények viszont 2014-ben lejárnak. Ha jól értelmezem az infókat ekkor a klubnak 545M fontot kell fizetni. Viszont (ha csak nem csökkentik a költségeket) ez idő alatt a nyereség legjobb esetben is 300M font lesz. Én nagyon sötéten látom a jövőt. Szerintem Glazerék lejtőre tették a klubot - hogy rohadnának meg- pedig én is bíztam bennük érkezésükkor. De hát a Lehmann-brothersben meg Madoffban is sokan megbíztak.
zack 2010.01.23 17:39:40
@anonim222 [semleges néző]: Egyetértünk. Ha így haladnak a dolgok ebből csőd lesz. Az pedig könnyen másod ha nem harmadosztályt jelent.

"Glazerék vagy szétlopták, vagy ennyire mamlaszok voltak."

Talán csak elbízták magukat. A PL.-ben az ezredforduló óta folyamatosan nőnek a közvetítési bevételek, a globalizációval új piacok az ajándékcuccoknak stb.. Megbízható befektetésnek tűnhetett ez akkor.
Amivel nem számoltak:
-a játékosfizetések az egekbe szállnak
-a ManUtd-nek csak aranyáron adnak el focistát.
(Nani 17M, Berbatov30M, még viccnek is rossz)
zack 2010.01.23 18:08:53
@Strigo a divatdrukker: Ezek után kivolt olyan őrült, hogy ManU. kötvényt jegyzett? Csak nem a megfontolt és biztos befektetéseikről híres amerikai kockázatitőkekezelő alapok?
Lenyomtuk egész Európát, nnna. Még hogy olyanokat mondanak ránk, hogy lassú mifelénk a fejlődés. Sztálin és Rákosi pajtás ütemesen tapsolva ünnepelné népünket, ha látná e szép eredményeket, kár, hogy nem lehetnek itt, közöttünk. 77,4 százalék, ízlelgessük e nagy…..
zack 2009.09.17 20:39:41
@füligjimmy77: Nekünk a nyáron pont annyink volt mégsem mertünk belevágni az újba. Megkockáztattuk a használtat. 3000km után már reménykedünk, hogy talán nem cseszünk rá.
A spanyol bajnokság szar. Egy minden szempontból egyszerű megállapítás. Bonyolultabban úgy lehetne fogalmazni, hogy nincsen benne izgalom, nincsenek benne igazi egyéniségek, a csapatok nagyon könnyen skatulyázhatók és kasztjukból gyakorlatilag képtelenek kitörni, a bajnokság…..
zack 2009.09.15 17:41:03
@Walmer: Vagy 100 kommenttel ezelőtt megkérdőjelezted az épelméjűségemet ami alapból sem szép dolog hát még ellenérv nélkül.
Szóval még egyszer a 80-as évek angol futballjáról és annak legjobb példa számomra az Everton. Azért ők mert abban az időben amikor nálunk nem nagyon lehetett angol futballt látni, a 84-85-ös szezonban 6 meccsüket tudtam megnézni TV-ben. Az Inter Bratislava ellen két KEK meccs a csehszlovákon, a Bayern elleni kettő az ORF-en, a KEK döntő és a FA döntő a magyaron. Mind a hat meccsen ugyanazt művelték. Szétfutották az ellenfelet ha kellett csúsztak másztak, csíptek rúgtak haraptak. Spanyol játékoshoz képest szerény képességgel. A taktikájuk pofon egyszerű volt a szélsők beívelték vagy benyesték a labdát a csatárok elé akik berugták vagy befejelték azt. Nagyjából ennyi volt a repertoár. Egy akkori olasz csapat taktikai tudása ennek a sokszorosa volt. De ezt a játékot az Everton akkora elánnal és lélekkel adta elő, hogy az egyszerűen sikerre volt ítélve.
1985-ben a kupákat az alábbiak nyerték:
BEK-Juventus
KEK-Everton
UEFA-Real Madrid.
Gondolom vannak itt olyanok akik emlékeznek erre az évre. Tőlük kérdezném, hogy az akkori Evertonból ki lenne kihagyhatatlan a másik kettőből?

Mégis miattuk szerettem bele az angol futballba és azóta se tud meghatni se a spanyol se az olasz se más foci. Én azóta is ezt a szellemet keresem a brit futballban. Ezért volt szomorú a tavalyi BL döntő ahol a United a második gól után összezuhant és látszott rajtuk az "ússzuk meg ennyivel" hozzáállás.
zack 2009.09.16 19:13:15
@Walmer: Hát ez így nagyon nehéz. Teljesen félreérted a mondandómat. Nem "csak" a lelkesedésről van szó önmagában, hanem a lelkesedésről (sőt leki tartásról, hitről és hasonló filozofikus dolgokró) mint hozzáadott értékről. Ez tette a brit csapatokat azzá amik voltak és sokszor ma is azok.
Az elcsalt BEK döntő(természetesen azt is láttam) is engem igazol. A Liverpooliak érezhették, hogy aznap ők nem győzhetnek ennek ellenére sem látszott hogy feladták volna.
Ha rendesen elovasod a kommentemet akkor abból világosan látszik, hogy nálam jobban kevesen tisztelik Sheedyt, Stevent, Stevenset, Sharpot, Grayt, Heatht, Reidet meg persze Southallt.(Hidd el nem kellett Wikipedia, hogy felidézzem a nevüket) És ha nincs a köcsög UEFA akkor biztos, hogy az-az Everton bizony igazi európai nagy csapattá válik.
Az idősebb generáció a régi játékosokra esküszik, a fiatalabbak számára pedig csak a maiak léteznek - pedig a labdarúgás történetében régi dolog, hogy nehezen összemérhetőek a teljesítmények. Ezért kerestünk olyan mutatót, ami objektív és időtálló. A statisztikákat…..
Így kezdtük szombat délelőtt: "hétvégén pedig újra a bajnokságé a főszerep, ahol a liverpooli városi rangadón kívül, inkább langyos meccsekre van kilátás". Jól mellé trafáltunk. Nem meglepő, hogy ezen a hétvégén sikerült először megszorongatni minket a…..
Miután heinrich kolléga jóvoltából a háztartásban lévő összes egeret és touchpadet összetörtük, és ínhüvelygyulladásunkra marékkal esszük a fájdalomcsillapítót, nekiláthatunk hogy felvezessük a hétvége egyik legpikánsabb összecsapását. A diktátorok csatáján David…..
Az utolsó és a legjobban várt negyeddöntő következik. Olaszország és Spanyolország változó előjelekkel készül a mérkőzésre, azonban mintha kifordult volna a világ magából , hiszen az éppen csak továbblépő olaszok bizakodnak, míg a simán továbbjutó spanyolok félnek. A…..
A nőstényhomár anyukája hétvégén Siófokról Szántódra szeretett volna utazni és egy olyan jelenséggel találkozott, amihez hasonlót sem hallottunk évtizedek óta. Úgy látszik a Kapos-Volánnál nem a menetrend, hanem az ismerősök, rokonok, üzletfelek érkezése szabályozza a…..