Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Subseven

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tányér közepére ejtett pötty, amit fogásnak hívnak, kiejthetetlen francia nevek, nem a hó végén a fizetéséből épp kijövő polgár pénztárcájához illő árak. Legtöbben csak ennyi látnak a fine diningnak nevezett jelenségből, és nem értik, hogyan lehet az étteremben a tányérról lelógó rántott húst és…..
Subseven 2017.02.07 23:29:07
@Fánkevő Fáncsi:
Érthetetlen számomra, hogy a fine diningról szóló cikkek micsoda indulatokat váltanak ki a kommentelőkből. Ez a kitűnő írás szeretett volna megmagyarázni egy jelenséget, olyanok számára, kik nem tudnak róla sokat. Erre dőlnek az elfogult és tájékozatlan, rosszindulatú hozzászólások.
Nem kötelező szeretni a gasztronómiai kultúrát. Aki egyszerű, laktató ételeket szeret enni: tegye, nem fogunk beleszólni. Lehet szeretni a komolyzenét és lehet a lakodalmas rockot. Ne szóljunk bele egymás ízlésébe. Lehet járni öltönyben, drága designer cuccban és melegítőben is. Nem érdemes vitatkozni azon, hogy a BMW megéri-e az árát. Van akinek megéri, van akinek nem. HA megengedgetek magamnak egy Michelin csillagos éttermet, és az igazi élményt jelent a számomra, akkor hadd mehessek el!
Miért gyűlölik hazánkban annyira az igényességet? Sajnos azért, mert igénytelenek az emberek. Igénytelen világban éltünk sokáig, az emberek jelentős részének ma sem telik luxusra.
Ez nagyon sajnálatos, de az irigységet és a gyűlölködést nem menti fel.
Egyébként pedig önáltatás a jó magyar mezőgazdasági termékről álmodozni. Bár lennének! Kevés kivételtől eltekintve vegyszeres, nagyüzemi tömegtermelés folyik. Bár lenne minél több jó minőségű, eredetvédett, tájjelegű alapanyag.
Persze, ha valaki tényleg azt hiszi, hogy a művészetet nem kell érteni, akkor neki hiába bármiről beszélni a továbbiakban.