Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kanda

0 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Így photoshopoltok Deus Exet 2011.10.23 18:20:00
Meghirdettünk nemrég egy nyereményjátékot A nagy kiberizálás néven, a Deus Ex apropóján kellett cyberpunk külsőségekkel meghekkelnetek játékborítókat. A feladat talán nehezebb volt, mint a hasonló Kratos-nyereményjáték meghirdetésekor, de így is születtek elég király…..
Kanda 2011.10.24 11:09:44
Talán a közelgő nemzeti ünnep, talán az időjárás-változás hatásának tudható be, de viszonylag csendesen telt a hét a Kárpát-medence labdakergetőinek körében. Senki nem nyilatkozta le, hogy a Hold is az ő szerény személye miatt forog a Nap körül, az edzőképzés sem ért el…..
Beköszöntött az ősz és az időjárás változásával párhuzamosan csökkent a szlovákiai fogadóirodák forgalma is. Hiába, na, ilyenkor már nem lehet napszemüvegben parádézni a kabrióban a csajok előtt Érsekújváron sem...Így hát marad az internetes fogadás, már ha sikerül…..
Napóleon francia császár, miután Mezey doktor edzőképző tanfolyamán elsajátította a legmodernebb hadrendeket, egész Európát térdre kényszerítette, figyelmét pedig lassan Oroszország felé fordítja. Moszkva háborúra készül, de miközben Kutuzov herceg kétségbeesetten…..
JESTER barátunk lógó orral sétált haza a 148-as buszról leszállva a wekerlei megállóból. SZTK élményről hazafele ballagni sose jó. Prosztatavizsgálat után se, MK mérkőzés után se, főleg ha az utóbbin egy másodosztályú csapat egy láthatóan mozgászavaros csóka góljával…..
Ismét elmúlt egy hét. A nyűgös kezdésre jött egy közepes kedd, egy melós szerda, de nincs vész, itt a várva várt csütörtök, és ha csütörtök, akkor tippjáték, mert a szelvény mindenek felett! Kivételesen a beharangozó nagy részét most nem mi írtuk, hanem csak úgy,…..
Réges rég valahol egy messzi-messzi galaxisban … A birodalom sötét évei után az új köztársaság korszaka köszöntött be. Az új rend elérkezésekor elkezdődött egy szerethető csapat megszületése,A béke napjaiban már nem volt szükség többé az ősi rend védelmezőire,…..
Az időjárás szeszélyei folytán a nyár utolsó hete egyben a legmelegebb hétnek bizonyul, de kedvenceinket a rekkenő hőség sem tántoríthatja el szakmájuk magas szintű művelésétől. Miután kupacsapataink már kipihenték a fáradalmaikat, a válogatottban pedig elvétve jut szóhoz…..
 Már nem azok az idők járnak a fejünk felett, gondolta K. Dezső. Persze ekkor nem valami romantikus dologra gondolt, valami fura képzett társításra, nem. K. Dezső az apja kezében látott Szalon sörökre gondolt, Horn Gyula válltámaszos koronájára, a még kívánatos Mariah…..
Még mielőtt bárminemű félreértés lenne belőle, nem, még nem kapott el minket (vagy engem?) a gépszíj, így véletlenül sem célzunk semmi olyasmire, hogy a Honvéd netán már bajnoknak tekinthető (bár egyelőre cím nélkül - innen a cím), pusztán azért, mert egyes csapatok…..
Itt a nyár, és bár már a vége felé közelít, azért tart még a fesztiválszezon. Miközben a ’biztos törzsolvasógárdájának tagjai hűs krimók mélyén vagy épp baráti körben kvaterkázva (vagy neadj’Isten, titokban a melóhelyen a monitor előtt…) törik fejüket…..
Kezdésként közvélemény-kutatásra invitálnánk a tisztelt olvasót, szigorúan önbevallós jelleggel. Tegye fel a kezét, aki tíz éve, 2001 júliusában sejtette, hogy most, 2011-ben július végén már csak egy csapatunk lesz versenyben az európai kupákban (itt még mondjuk…..
Kanda 2011.07.27 20:40:57
A héten már a második fordulót rendezik szeretett ligánkban, és ilyenkor azért már nálunk is minden csapat számára elkezdődik a szezon. Rossz hír az edzőknek, hogy az előrejelzések szerint a nagy melegre nem lehet majd hivatkozni. A várható zápor zivatar a szurkolók szabadidős…..
Örömmel jelentjük be mindenki számára, hogy ünnepi hétre virradt a magyar labdarúgó-társadalom! Nem elég, hogy a csapatok (vagy legalább egy bizonyos részük) számára megkezdődik hétvégén a Bohócliga, jelenleg héten még valamennyi, a nemzetközi kupában indult csapatunk…..
Oran… Észak-Afrika festői városa, a kavargó forgatag, a lármás sikátorok városa. Mindez azonban most messziről hallatszott, az erőd fehér fala elnyelte a zsivajt, és súlyos csöndként feszült a tikkasztó forróság az udvar felett. A kantinban a szokott népség múlatta az…..
Felpörgőben van az európai futballélet, egy héttel a kupanyitány után máris a visszavágókat élvezhetjük a szép júliusi időben. Pakson folytatódhat a győzelmi széria, a fővárosi zöld-fehérek pedig a festői Jerevánban tehetik teljessé az első körös hódítások sorát.…..
Nem feltétlenül hangoztatom mindenhol, de szerintem a japánok csak azért nem foglalták még el a jelenleg ismert univerzumot, mert jobban elvannak a szórakoztató elektronikai bizgentyűk fejlesztésével (ennek végső bizonyítéka amúgy az volt, amikor kipróbálhattam a Nintendo 3DS-t -…..
Kanda 2010.12.16 09:01:04
SF.blog Star Wars tipográfia 2010.12.01 13:00:00
A H-57 Creative Station reklámügynökség tipográfiai jelekből formálta meg a Star Wars univerzum néhány emblematikus karakterét.       ..
A legnagyobb Hulk-ot ábrázoló tetoválást - valószínüleg - a legnagyobb rajongója készítette el.blastr..
Lassan kezdődik az iskola, ideje átismételni az egyik legfontosabb tananyagot, Lovecraft klasszikusát. brothersgrimandgrimey..
Az elmúlt közel ötven évben a Beatles minden felsőfokú jelzőt megkapott, amit rockzenekar csak megkaphat. Ízléstől függetlenül jóformán mindenki kénytelen elismerni, hogy a négy liverpooli srác ott van azok között, akik egy intergalaktikus panoptikumban a huszadik század földi…..
Kanda 2010.07.23 12:00:58
@tiboru: Az OPD inkább OPP, leglábbis eredetiben. Ontario Provincial Police (en.wikipedia.org/wiki/Ontario_Provincial_Police)
Kanda 2010.07.23 12:42:20
@tiboru: Csak arra akartam utalni, hogy ez lehet a Paul által viselt shoulder flash: en.wikipedia.org/wiki/File:OPP_Logo.jpg Csak a gyűrődés miatt a pont egybefolyik a P betüvel.

Ennek ellenére én elhinném, ha mutatna nekem valaki egy összetört autót, amit egy rajongó vezetett.
Kivételesen nem hülyeség vagy retromerengés következik, hanem egy komoly tudományos kutatás, ami azért kellően wtf ahhoz, hogy helye legyen itt a blogban. Hősünk Jayne Gackenbach, aki még valamikor a kilencvenes években vett egy Nintendo konzolt a fiának. A gyerek hazafelé menet…..
Kanda 2010.05.27 12:52:33
Wiki-time!

Sajnos csak angolul találtam.
@Cathfaern: en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis
"Sleep paralysis occurs when the brain awakes from a REM state, but the body paralysis persists. This leaves the person fully conscious but unable to move. The paralysis can last from several seconds to several minutes "by which the individual may experience panic symptoms and the realization that the distorted perceptions were false"."

@ZsiNor: @Lenry: @Valandil: meg még, aki álmában is játszott:
en.wikipedia.org/wiki/Tetris_effect
"The Tetris effect occurs when an activity to which people devote sufficient time and attention begins to overshadow their thoughts, mental images, and dreams. It is named after the video game Tetris."
Be kell vallanom, szégyellem, hogy képtelen voltam csendben maradni. Nem azt szégyellem, hogy a beszélgetés utáni felszólalásomban áltudományosnak neveztem László Ervin professzor fejtegetéseit; hogy azt mondtam: remélem, hogy a nagyon is szükséges környezetvédelmi, gazdasági döntéseket nem az ő…..
Kanda 2010.04.08 11:59:42
@ern0: "...és a ha precízen kiszámítjuk, hogyan s merre, mindig ugyanakkorát, ugyanúgy."

Ezt nem tudod megcsinálni, mert minden anyag elemi részecskékből áll elő, amikre meg már a kvantumfizika törvényei vonatkoznak. Az pedig vallószínűségekkel számol. Nem értek hozzá, de szerintem már atomi szinten is lehetetlen _pontosan_ megjósolni a végkimenetelt. Nyílván minél több részecskénk van, annál inkább tudunk hagyatkozni a statisztikára, ami az egészre ad egy jó becslést. Ez azonban nem jelenti azt, hogy soha, semmilyen körülmények között nem jöhet létre más végeredmény, csak azt hogy annak nagyon kicsi a valószínűsége. Ahogy az előző hozzászólásomban is írtam a nulla valószínűségi esemény is bekövetkezHET.
750 kopogtatócédulát összegyűjteni nehéz. Az LMP-t kevesen ismerik, hideg van, aktivistákból sosincs elég, nincs idő honlapot frissíteni. De nem panaszkodom, tesszük a dolgunkat.Ami viszont zavar, az az ajánlószelvények túlgyűjtése, lerablása. Kérdem én, vajon akartak volna…..
Félrefordítások Leiter kvíz 3.2 2010.01.18 14:59:00
Itt a Leiter kvíz délutáni kiadása. Ezúttal egy egyetemi focicsapat tagjának panaszát hoztam: Úgy éreztem, mintha én lettem volna a balszélső. Nyilván ez is gyorsasági feladvány lesz, úgyhogy siessetek!UPDATE: És lőn, ismét elsőre talált süllyedt. És ismét…..