Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szigeti Andi

54 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem gondoltam, hogy egyszer ez a két dolog majd ellentmond egymásnak. Ahogy a világon már több ezren, úgy én is megnéztem a Michael Jacksonról, jobban mondva az ő állítólagos szexuális bántalmazásairól szóló négy órás dokumentumfilmet. Nem azért írom, hogy állítólagos mert nem hiszem el, hogy…..
Lassan vége a télnek, de a bacik és vírusok még mindig egész családokat döntenek le a lábukról. A rengeteg vitamin és egészséges életmód ellenére idén mi sem úsztuk meg. De hála Bacsó Borinak és a szuper, természetes gyógymódok workshopjának, sikerült  felgyorsítani a gyógyulásunkat. Hiszek abban,…..
Bevallom én ezeket az alapvető női higiéniás dolgokat a legnagyobb természetességgel dobálom be a bevásárlókocsimba, amikor éppen szükségem van rájuk. A #nemluxustáska kezdeményezés  viszont ráébresztett, hogy rengeteg nőnek ez csak egy álom, igazi luxus és nem csak Magyarországon.  ..
Idén első utunk a balatonkenesei, Hotel Marina Portba vezetett. Nem véletlen, mert évszaktól függetlenül imádjuk a Balaton. Bevallom kissé tartottam ettől a hétvégétől, mert kicsit „retronak” tartottam a hotelt de végül nagyon pozitívan csalódtam...
Idén az eddigiektől teljesen eltérő újévi fogadalmakat tettem. Vagyis továbbra is, mint minden évben megfogadtam, hogy szakítok időt olvasásra, valódi könyvek olvasásra és nem postokéra és bejegyzésekére. Na meg persze szeretném leadni azt a xyz kilót is, amit sikerült felszednem a tavalyi évben. De…..
Idén összeválogattam a 10 kedvenc karácsonyi ajándékom. Természetesen, ahogyan a hétköznapjaimban is egyre nagyobb szerepet kap a (környezet)tudatosság és a slow életfilozófia, úgy idén az ajándéklistám is átalakult. A környezetbarát, kézzel készült termékek mellett, jó pár élmény ajándékot is…..
Mostanában nem telik el úgy nap, hogy ne találkozzam legalább egy olyan cikkel az interneten, amitől összeszorul a gyomrom. Ezek mind-mind arról szólnak, hogy a gyerekeinkre nagy valószínűség szerint egy élhetetlen jövő vár, már ha egyáltalán beszélhetünk jövőről.Photo by Gem & Lauris RK on…..
Ezennel megnyitottnak tekintem az idei karácsonyi szezont! Öko adventi kalendárium workshopon jártam és nem csak egy saját készítésű naptárral tértem haza, hanem egy igazi én-idős élménnyel. Workshopokra nem csak azért jár az ember, hogy készítsen vagy netán tanuljon valami újat, hanem hogy…..
Bevallom, imádom a gyerekprogramokat. Alig vártam, hogy Milán és Kitti már akkora legyen, hogy részt tudjunk venni a különböző kézműves, játékos, zenés, műsoros családi programokon.  Legutóbb itt helyben, Tatabányán mentünk el a Jászai Játszóra, amibe rögtön beleszerettünk...
Imádom a Halloweent. Amikor Amerikában éltem, ez volt a kedvenc ünnepem. Sajnos, mi magyarok, még pont a legjobb részét nem vettük át igazán, ennek a szuper tengerentúli bulinak. A beöltözős cukorka kéregetést! Photo by rawpixel on Unsplash..
Óriási Pásztor Anna fan vagyok, talán őt előbb szerettem meg, mint az Anna and the Barbiest, amit mostanra már ugyanúgy imádok. Amikor láttam, hogy a Madách Színházban lépnek fel egy akusztikus koncerttel nem volt kérdés, hogy ott a helyünk apával. Ez egy szuper lehetőség egy kis romantikus…..
Mikor volt utoljára, hogy hosszabb ideig nem nézted meg a telefonod? Nem elméletben kérdezem, hanem komolyan. Én nem emlékszem. Sőt ez csak akkor fordul elő velem ha valami miatt lemerül a mobilom. Megdöbbentő, hogy csak akkor vagyok képes nem percenként a telefonomra pillantani vagy éppen a kezembe…..
Kitti életében lezárult egy korszak illetve kicsit a miénkben is, hiszen a családi napközis illetve bölcsis korszakunkat lezártuk. Milán tavaly, Kitti pedig idén búcsúzott el a tatai Habos Kakaótól. A helytől, ahol először hagytam másokra a gyerekeimet, aminek köszönhetjük a fantasztikus…..
Pont egy hete indultunk el legutóbbi mini vakációnkra, de ha arról lenne szó már most azonnal visszamennék. Lassan már nem tudom megszámolni egy kezemen hányszor voltam a Nomád Hotelben, mindenféle variációban. Legyen szó családi vakációról, csajos vagy éppen romantikus hétvégéről, Noszvaj eddig…..
Az Én-idő igen gyakori és trendi kifejezés mostanában és nem csak a gyerekesek körében. Szerintem a MI-IDŐ, vagyis a párunkkal kettesben töltött minőségi idő legalább annyira fontos, mint a csak magunkra szánt idő. Tudom, minél több gyerekünk van, a lopott órák száma annál kevesebb és 24 vagy…..
Ha minden igaz, hétfőre a Nyuszi hoz egy kis jó időt is magával. Így, ha már degeszre ettük magunkat sonkával, tojással és kaláccsal, végre lehetőségünk lesz lemozogni az elmúlt napok húsvéti, extra kalóriáit. Szóval fel a nyúlcipőt és irány a szabadba, mutatom merre induljunk!..
Bevallom ettől a helytől nem vártam sokat. Valójában csak azért mentünk, hogy Milán életében először sílécre álljon és kiderüljön, hogy jövőre tudunk-e már csatlakozni a síelős baráti társaságunkhoz. Úgy voltam vele inkább itthon derüljön ki, hogy a gyerekem utálja az egészet, mint egy egyhetes,…..
Nyilván az indulás előtti reggelen botlottam bele egy postba a Facebookon, ami arról szólt, hogy mennyire nagy csalódás volt XY családja számára a hotel, többek között azért, mert végig fáztak a nem megfelelő fűtés miatt.   Bevallom az addigi lelkesedésem kissé alább hagyott a további…..
"...Két kamasz fiú után az ember már joggal hihetné, hogy mindent tud a tinédzserekről, hogy már semmilyen meglepetés nem érheti, de aztán jönnek a pofonok! Nem egy, nem is kettő, hanem egy olyan szép sorozat, amit Bud Spencer fénykorában láthattunk a filmvásznon. Persze, ahogy a rossz fiúk, úgy mi…..
Ha a fogadalmat megtetted, de a megvalósítás első lépéseit még halogatod, most itt az idő, hogy valóban a tettek mezejére lépj és elkezdj sportolni. Igen, ez magamnak is szól. Persze kétgyerekes anyaként elég nehéz időt szakítanom az edzésre. Az edzőtermi órákról már régen lemondtam, mert nem csak…..
  Anyának lenni nem a legkönnyebb feladat. Sokszor elfáradunk, hibázunk de amikor a gyerekeink ránk néznek azokkal az ártatlan kis őzike szemeikkel tudjuk, hogy össze kell szedni minden erőnket és türelmünket és tenni tovább a dolgunkat legjobb tudásunk szerint, mert nekik mi vagyunk a…..
Egy hirtelen ötlettől vezérelve ebéd után felkaptam Milánt az oviból és arra gondoltam a szép idő örömére meglepem őt és a húgát egy igazán szuper programmal. Kihasználva a délutáni alvásidejüket, nem hazafelé, hanem Ausztria felé vettem az irányt. Mikor két óra elteltével megérkeztünk és…..
Azóta járunk karácsonyi fotózásra, amióta gyerekeink vannak és bevallom, giccses vagy sem, én imádom. Főleg a kihagyhatatlan ronda pulcsis képeket. Három év alatt pedig sikerült annyi rutint szereznünk, hogy mindössze egy óra leforgása alatt képesek vagyunk összehozni több tucat, szebbnél-szebb,…..
Kusza vonalakkal a nyugalomért, avagy egy Zen-firka workshop margója. Tavaly karácsonyra kértem anyukámtól egy mostanában divatos felnőtt színezőt. Én kis naív, azt gondoltam, milyen jó lesz néha leülni és csak úgy belefeledkezni a színezésbe. Egy kicsit kikapcsolni az agyam, de leginkább a…..
Már alig vártam, hogy akkorák legyenek a gyerekeim, hogy leülhessek velük kézműveskedni. Na jó, azért a kézműveskedés erős túlzás, de a lényeg, hogy leülünk és közösen próbálunk valamit készíteni. Mindig olyan dolgot találok ki, amihez nem kell nagy bevásárlást tartani és valóban gyerekjáték…..