Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Israeli Embassy

232 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Együtt minden lehetséges!   Az izraeli labdarúgó válogatott Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzést játszik Izland ellen. Támogassa Ön is Izraelt, és szurkoljon velünk az izraeli csapat győzelméért!   Jegyértékesítés 2024. március 21., 20:45 óra Budapest, Szusza Ferenc Stadion    ..
Izrael Állam függetlenségének 75. évfordulóján az ország lakossága 9.727 millió fő. Ebből 7.145 millió zsidó (73,5%), 2.048 millió arab (21,0%) és 534 ezer egyéb (5,5%). Az elmúlt egy évben Izrael lakossága 216 ezer fővel nőtt (2,3%-os növekedés). Megközelítőleg 183.000 gyermek született, 79.000…..
Április 22-én ünnepeljük a Föld napját. Annak ellenére, hogy egyre inkább felismerjük törékeny és egyedülálló bolygónk védelmének fontosságát, egyre jobban felborítjuk a természetes működésének egyensúlyát. Halmozódnak a környezeti válságok: klímaváltozás, növekvő vízhiány, elsivatagosodás,…..
IZRAELI GAZDASÁG Sporttechnemzet 2022.12.15 13:36:49
Az éppen zajló labdarúgó-világbajnokság átalakította a sportrajongók nagy részének üzenőfalát a közösségi médiában. Az aktualitások mellett előkerültek az archív fotók, korábbi hirdetések és egyéb promóciós anyagok. Tucatszámra váltak letölthetővé a szurkolói élményt növelő és a tájékozódást segítő…..
Hallgasd meg Roy Nissani inspiráló gondolatait a motorsport és a technológia szoros kapcsolatáról! SpeedUP online esemény Izrael Állam Nagykövetsége, a Startup Campus, és a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. szervezésében került megrendezésre. A rendezvény…..
Hallgasd meg Talmácsi Gábor inspiráló gondolatait a technológia és innováció fontosságáról a versenyzők és a rajongók közötti kapcsolat megteremtésében. SpeedUP online esemény Izrael Állam Nagykövetsége, a Startup Campus, és a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség…..
Hallgasd meg, hogy mit mond Talmácsi Gábor és Roy Nissani az új technológiák és az innováció jelentősége a járművezetők szemszögéből, nem más mint Szujó Zoltán moderálásában. SpeedUP online esemény Izrael Állam Nagykövetsége, a Startup Campus, és a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld…..
Nézd vissza a nagysikerű SpeedUP online eseményt, mely Izrael Állam Nagykövetsége, a Startup Campus, és a HUMDA szervezésében került megrendezésre. A rendezvény az első lépés volt az izraeli és a magyar autó- és motorsportban tevékenykedő vállalatok sikeres együttműködésének és az autóipari jó…..
Magyarország és Izrael a jövőben együttműködik az autó- és motorsport, valamint az ezzel kapcsolatos innovációk fejlesztésében - jelentette be Palkovics László technológiai és ipari miniszter a „SpeedUP – Israeli and Hungarian Technologies & Ideas in Motorsport” online szemináriumon. Az…..
Izrael innovációs központ, technológiai fejlesztéseit világszerte elismerik a különböző iparágak területén. Számos nemzetközi csúcstechnológiai vállalat, köztük vezető autógyártók, létesítettek K+F központokat Izraelben az elmúlt években.   Megközelítőleg 600 izraeli startup dolgozik a mobilitás…..
Az Izraeli Innovációs Hatóság a napokban tette közzé éves jelentését az izraeli innovációs iparág jelenlegi helyzetéről. A dokumentum címe, State of High-Tech 2022 jól összefoglalja a tavalyi és a korábbi évek sikereit és teljesítményét, amelyekbe belefért pár meglepetés is. A csúcstechnológia az…..
Újra megnyílt a lehetőség magyar startupok és inkubátorok számára, hogy a visegrádi országok innovátoraival közösen izraeli tanulmányúton vegyenek részt. A pályázat tematikus fókuszú, ICT, egészség- és biotechnológiai, okos mobilitási, pénzügytechnológiai (fintech) és a kiberbiztonság/mesterséges…..
Két startupot díjaztak a Tokaj-Zemplén térség által inspirált innovációjukért, a Wáberer György kormánybiztos által meghirdetett TokajTech Startup Programban résztvevő pályázók közül. A Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács, a Startup Campus és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures közös programjának…..
Két startupot is díjaztak az autó- és motorsport területén fejlesztett innovatív ötletükért a  HUMDA Startup Program záró befektetési ülésén. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt., a Startup Campus és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures közös programjának Demo Day eseményén a…..
Az ENSZ kezdeményezésére március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját. A nemzetközi esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. Az UNESCO és az ENSZ vízügyi szervezete, az UN-Water minden évben egy témát helyez a középpontba,…..
A korszerű vízgazdálkodási és termelési rendszerek megismertetése érdekében az Izraeli Nagykövetség, az Israel Export Institue, a  Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Külügyi és Külgazdasági Intézet (KKI) online konferenciát tartott 2021. július 19-én. Az „AgriData – Innovatív izraeli és magyar…..
Online konferenciát szervez az Izraeli Nagykövetség a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Külügyi és Külgazdaság Intézet (KKI) 2021. július 19-én 10:00-12:00 óra között Zoom felületen.   AgriData webinárium, 2021. július 19., 10:00-12:00 óra, Zoom Mivel a föld lakossága egyre növekszik,…..
Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke megbeszélést folytatott Yacov Hadas-Handelsmannal, Izrael budapesti nagykövetével, 2021. június 23-án. Mint az egyeztetésen elhangzott, a klímaváltozás egyre nagyobb kihívást jelent Közép-Európa mezőgazdasága számára, e téren az Izraelben…..
A dege­neratív idegrendszeri betegségek, köztük a Parkinson-kór egyik fő okát sikerült azonosítaniuk az izraeli Ben Gurion Egyetem (BGU) kutatóinak. Az életkor előrehaladtával a szervezetben lévő fehérjék megfelelő struktúrája felbomlik és olyan fehérjeaggregátumok alakulnak ki, amelyek…..
Mivel Izrael a világ egyik legintenzívebben átoltott országa, így valószínűsíthető, hogy azon államok egyike lesz, ahonnan a leghamarabb kezdnek el utazni - hívta fel a figyelmet a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) egy sajtóközleményben. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (Ntak) adatai…..
Jeruzsálem az elmúlt években jelentős lépéseket tett annak érdekében, hogy a csúcstechnológiai iparágak is otthonra találjanak a városban. Izrael Állam fővárosa mára már az izraeli startup ökoszisztéma meghatározó szereplőjévé vált, ám a turizmus gazdasági szerepe még mindig meghatározó. Az…..
Izrael a világ egyik legsikeresebb innovációs ökoszisztémája, a helyi szakértőktől és üzletemberektől pedig értékes tanácsokat és ismereteket szerezhetnek a V4-es országok startupjai is. Az erre irányuló igényre adott válaszként a visegrádi országokban működő izraeli nagykövetségek idén februárban…..
Korunk legnagyobb kihívása a klímaváltozás, és annak következményei. Annak érdekében, hogy sikerüljön együtt túljutni a nehézségeken, Izrael megosztja a fenntarthatóság területén szerzett tapasztalatait és jó gyakorlatait, valamint innovációit más országokkal. A Föld Napja alkalmából, Izrael…..
IZRAELI GAZDASÁG Back to Life 2021.01.26 12:55:06
Sok újat tanultunk az elmúlt évben a mindennapok és a gazdaság területén. Az egyik lecke az, hogy egy vírus nem ismer országhatárokat. Egy év alatt láthatóvá vált, hogy a pandémia miatt szinte minden ország hasonló nehézségekkel küzd az egészségügyben és a gazdaságban. Izrael is új kihívásokkal…..
Az izraeli üzleti élet működése és jógyakorlatai iránt a V4 országokban is nagy az érdeklődés. A visegrádi országokban működő izraeli nagykövetségek ezért ismét elindítják a „Startup Nation V4 Virtual Startups Bootcamp” előadássorozatot, amelynek keretében izraeli szakértők és tapasztalt…..