Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KKK admin

25 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasó! Ha azt a szót hallod „kardtánc”, vajon mi ugrik be első villanásra? Talán Hacsaturján híres zenéje? Esetleg a Koreai Kulturális Központ Mungunghwa tánccsoportjának egyik gyönyörű produkciója? Bár mindkettő jó válasz, ha utóbbira szavaztál, ezúttal közelebb jársz mostani témánkhoz,…..
Egyre közelebb a nyár és a jó idő. A meleg napokon a koreaiak is sokszor választanak jeges édességeket, fagyikat és jégkrémeket, hogy egy kicsit lehűtsék magukat. Épp itt az ideje, hogy Ti is megismerjétek a legkülönlegesebb koreai nyári finomságokat!..
Korea in Hungary Weekly Idol 2017.05.12 19:00:00
Rátalálsz egy k-pop csapatra, mert megtetszett a zenéjük. Nézed a videókat, hallgatod a dalokat, megtanulod a tagok neveit – de hogyan tovább? A TV csatornák vicces variety műsorai is lehetőséget adnak arra, hogy egy kicsit jobban megismerjük az idolok emberi oldalát. A Weekly Idolban már rengeteg…..
Hong Gil-dong (Lee Je-hoon) egy törvényen kívüli nyomozóiroda legjobb, legokosabb, leginkább hidegvérű nyomozója. Kiszimatolja, fülön csípi, és még a helyszínen el is ítéli a bűnözőket. Legalább olyan megátalkodott, mint azok a gazfickók, akiknek a nyomába ered. Amikor Hong hírt kap legnagyobb…..
Korea in Hungary Silla fenegyereke 2017.05.08 19:00:00
Minél többet olvasok róla, annál kevésbé tudok szabadulni a képzettől, hogy ha Kim Yushin (김유신) ma élne, egy hardrock banda frontembere lenne. Vadul – de sohasem hamisan - kérlelhetetlen hangú, kétnyakú gitárral nyomulna a színpadon, semmilyen ellentmondást nem tűrően, őrjítő hangerővel játszana…..
A 2012-es évről és a koreai popzenéről szinte mindenkinek PSY Gangnam Style-ja ugrik be először. A dalt, ami megfertőzte az egész világot, és felhívta a figyelmet a dél-koreai zenei kultúrára, öt éve hallhattuk először. De nem ez volt az egyetlen k-pop sláger, ami színessé és izgalmassá tette a…..
Park Chan-Wookot Dél-Korea Quentin Tarantinojaként is emlegetik. 1963. augusztus 23-án született Szöulban, ott is nevelkedett. Mára egy nemzetközi szinten is elismert, sőt ünnepelt, friss, igazi 21. századi, szélsőséges igényeket kielégítő alkotóvá vált. B kategóriás filmek szakértőjeként induló…..
Dél-Korea turizmusáról órákat tudnék beszélni. Egy ilyen igényesen és precízen kialakított rendszer mögött rengeteg munka van, szenvedély és elhivatottság. Szeretem a koreaiakat. Sokszor úgy tekintek rájuk, mint testvérnemzetre. Magyarországot és Dél-Koreát ugyanis több kilométer választja el, mint…..
Korea in Hungary Khong (콩) 2017.04.28 19:00:00
A bab hosszú idők óta a nélkülöző közemberek étkezésének alapja, és egy olcsón elérhető tápanyagforrás a koreaiak számára. Manapság a bab minden fajtája, a létező összes módon elkészítve megtalálható az étkezőasztalokon...
Korea 2016-ban új szintre emelte a zenés tehetségkutató műsorokat. Az Mnet csatorna Produce 101 névre hallgató túlélő showjába különböző zenei ügynökségek gyakornokait hívta össze, szám szerint százegyet. A már több éve énekelni és táncolni vágyó fiatal lányokat pedig a közönség kegyeire bízták:…..
A technika hihetetlen szintű fejlődésének következtében ma már egy átlagember is megengedheti magának, hogy olyan kommunikációs és adatrögzítő eszközöket (pl. mobiltelefon, kamera) vásároljon, melyekkel könnyedén 21. századi „wannabe‟ művésszé, filmessé avanzsálhatja magát. Az internet pedig…..
Korea in Hungary Egy tiszta nő 2017.03.27 17:00:00
A Korea-rajongók közül kit ne érdekelne, hogy Joseonban tényleg olyan rigorózus szabályok közé volt-e szorítva a szebbik nem, mint ahogy azt láthatjuk a történelmi sorozatokban? Igen, talán még annál is jobban, de a kivételek mindig erősítik a szabályt – ezt is jól tudjuk. Íme, álljon itt egy nő…..
Évtizedekkel Psy világhódítása és kedvenc idolaink előtt, a ma ismert koreai populáris zene teljesen más formában létezett. A trot (트로트, ejtsd. thürothü) alapozta meg mindezek jövőjét. Zeneileg kevésbé összetett, mindenki számára befogadható. Zene, amely egy nemzetet segített át az ország nehéz…..
Az egykori irodai dolgozó, Kim Joung Won (ejtsd: Kim Dzsongvon) új életet kezdett, amikor noraebangot (노래방, ejtsd: norébáng) nyitott az otthonától nem messze, Szöul központjában. Manapság délután indul el otthonról, és egészen a kora reggeli órákig dolgozik. A pult mögött ülve köszönteni a…..
Korea in Hungary Arirang 2017.03.15 19:00:00
Az elválás és az elvesztett szerelem tragikus dalaként az Arirang (아리랑, ejtsd: Áriráng) nem csupán Korea távoli múltjának nemzeti jelképe, de viharos 20. századi történelmének is. Szimbólumként szolgált a Japán ellen vívott függetlenségi harcokban, és jelentősége a koreai háborút követő…..
Koreában igazán felemelő érzés lehet virágnak lenni. Bár a félsziget tavaszára gondolva, valószínűleg mindenkinek a szilvavirágok rózsaszínje jelenik meg lelki szemei előtt. A márciusi napsugarak azonban más virágokat is előcsalogatnak, amik a tavaszi fesztiválok központi témájává válnak a következő…..
Az új esztendő beköszöntével a világ legtöbb pontján megjelennek az éves előrejelzést kínáló asztrológiai olvasmányok széles skálán mozgó példányai. A nyugati horoszkóp mellett a kínai zodiákusok is magukra terelik a figyelmet, hiszen a misztikus Kelet iránt egyre többen érdeklődnek. De míg nálunk…..
Korea in Hungary Filmes hullám 2017.03.08 14:12:47
A kortárs dél-koreai mozi vitathatatlanul részese lett a globális filmkultúra meghatározó darabjainak. Mind mennyiségileg, mind minőségileg magas szinten, szinte futószalagon gyártják a belföldi és nemzetközi sikereket egyaránt sorra halmozó mozikat...
Az 1920-as évek Koreájában, a japán megszállás alatt játszódó történet középpontjában Lee Jung-chool (Song Kang-ho) rendőrkapitány áll, kinek feladata a koreai ellenállás tagjainak felkutatása és letartóztatása. Lee nem csinál lelkiismereti gondot abból, hogy honfitársait elárulja az elnyomó…..
Korea in Hungary A koreai Kakasok 2017.03.02 18:20:00
Január 28-án beköszöntött a kínai újév, melyet több ázsiai országban, így Dél-Koreában megünnepeltek. A Kakas évébe léptünk, így nagy figyelmet kapnak idén azok a hírességek, akik 1969-ben, 1981-ben vagy 1993-ban születtek. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk pár koreai Kakast, 2017 róluk…..
2017. február 15-én megnyílt Lee Se Yong: Agyag, Tűz és Természet c. kiállítása. A megnyitót Kim Jaehwan igazgató nyitotta meg, majd maga a művész is beszélt az alkotásairól. A március 15-ig látható kiállításon 50 humoros népi kerámiaszobor, festmény és porcelán szerepel...
E dráma mellett lehetetlenség csak úgy elhaladni. Valós személy ihlette történet egy fiatal női súlyemelőről, akit egy véletlen folytán eltalál Cupido nyila, és élete fenekestől felfordul. Szívmelengető és végtelenül vicces sorozat, mely bátran szembenéz a felnőtté válás problémáival. A cikkben egy…..
A legjobb dolgok egyike Koreában: a kisboltok! Mindenhol ott vannak, mindent lehet bennük kapni, légkondicionáltak, mint szinte minden más helyiség is az országban, gyorsan és könnyen beszerezhetünk egy komplett ebédet, és még az utazó kártyánkat is feltölthetjük a nagy rohanásban...
Február 14-e a szerelmesek ünnepe Dél-Koreában is, bár szokásaik sokban eltérnek az európaiakétól. Ráadásul a párok nemcsak februárban, hanem szinte minden hónap 14-én ünnepelnek, és nem is akárhogy!..
Korea in Hungary Koreai szokások 2017.02.09 12:00:00
Ha valaki találkozott már koreaiakkal vagy látott legalább egy koreai sorozatot, akkor számos olyan szokással találkozhatott, amelyek nekünk, magyaroknak ismeretlenek voltak. Pedig ezek a társadalmi szokások hozzátartoznak a koreai mindennapokhoz a 21. században is. Az alábbi cikkben a koreai…..