Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szakál Zsombor

34 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy amerikai katonai bázison elszabadul a Gikszer Kapitány néven becézett vírus, amely súlyos megfázásszerű tünetek mellett a maga 99,9 százalékos fertőzési arányával napok alatt elpusztítja a Föld élőlényeinek közel egészét. Ez a felütése Stephen King egyik legmonumentálisabb és legelismertebb…..
Talán még gondolat sem voltam 1993-ban, amikor az id Software gondozásában megjelent és azonnal világszenzációvá vált egy kis indie játék, a Doom. Azóta a széria az egyik legkonzisztensebb first person shooter videojáték sorozattá vált - még a megosztó harmadik epizód is a korszakának egyik…..
Eredetileg egy pár soros hozzászólást szerettem volna csak begépelni a Filmek topikba a Neon Genesis Evangelionról és annak egész estés zárófilmjéről, Az Evangelion végéről, de talán össze tudok róla kaparni annyi gondolatot, hogy megérjen ez a kedvcsináló egy blogbejegyzést. Megmaradok a…..
Szakál Zsombor 2021.01.04 21:44:10
@Morpheus19: Köszi, hogy írtál! Nem figyeltem mostanában, de tényleg, ha valamitől nem sajnálom a top 10-et, az bizony az EVA!
Kultúrsarok Zöld könyv 2019.02.23 13:02:04
Farrelly negyed évszázados rendezői munkássága ritkán mutatott túl a (jobbik esetben) szórakoztató, de kifejezetten középszerű vígjátékokon, és valahol ebből a sormintából az egyik idei fesztiválkedvenc, a Zöld könyv sem lóg ki. A film nem kínál semmi olyat sem történetmesélésben, sem technikai…..
Ugyan a Tenet tényleges moziba kerülése jó indikátora lehet annak, hogy végre újraindul az élet a vetítővásznon való filmezés szerelmesei számára is, azért azt nehéz lenne állítani, hogy ezen a nyáron el lettünk volna kényeztetve a vonzóbbnál vonzóbb mozifilmekkel. Éppen emiatt is érdemes Judd…..
A videojátékok réges-régen levetkőzték már azokat a sztereotípiákat, hogy csupán egy külvilágtól a szomszéd gyerek alagsorába elzárkózott tizenéves geek közösség bűnös élvezetei lennének. Gazdasági hatásukat tekintve a legnagyobb szórakoztatóipari ágazattá nőtték ki magukat a játékok, megelőzve…..
A Tyler Rake: A kimenekítés története kísértetiesen emlékeztet a John Wick széria megszületésére: egy neves franchise kaszkadőr koordinátora fogja az egyik nagy sztárját, belehelyezi egy egyszerű forgatókönyvbe, és épít köré egy ízig-vérig pörgős akciófilmet. Ugyan a végeredmény szerintem nem…..
Gyermekkoromban szinte teljesen kimaradtak a horrorfilmek az életemből. Mindig is érdeklődtem valamennyire irántuk, figyelemmel hallgattam, amiket az osztálytársaim meséltek A körről vagy a Jelekről, illetve szívesen lapozgattam a magazinokban a témáról, de valahogy sokáig nagyrészt ennyiben maradt.…..
Nem vagyok járatos Greg Barker korábbi munkásságában, de a filmográfiája alapján egy kevésbé felkapott Michael Moore-nak tűnik, aki ezidáig szinte kizárólag - legfőképpen az iraki konfliktust érintő - politikai jellegű dokumentumfilmekkel tette le a névjegyét. Első nagyjátékfilmje, a Sergio Barker…..
David Wark Griffith hatása a filmiparra nehezen túlbecsülhető, nagyban köszönhető neki, hogy ma a mozgóképekre mint önálló művészeti ágra tekinthetünk. Griffith a filmgyártás első igazi technikai nagymestere, első igazi szerzője, valamint Hollywood egyik megteremtője, holott a hozzáállása a…..
Kultúrsarok Tigertail 2020.04.13 11:03:30
Az 1960-as évek második felében megvalósuló bevándorlási reformok hatására az Amerikai Egyesült Államokban exponenciálisan gyarapodni kezdett az ázsiai populáció, elsősorban a tajvani bevándorlók révén. Mára az ázsiai amerikai kisebbség aránya az öt százalékhoz közelít az USA lakosságszámához…..
Amikor pár éve az első bejegyzésemet megírtam a blogon, akkor említettem, hogy Chris Stuckmann YouTube csatornája komoly fordulópontot jelentett a filmekhez való hozzáállásomban. Valahol 2013 környékén találhattam rá, amikor az első Blu-ray gyűjteményes videóját töltötte fel, és azonnal megragadott…..
Kultúrsarok One Cut of the Dead 2020.04.06 12:25:28
A koronavírus miatti, az egész bolygóra kiható mozizárlat lehetővé tette, sőt valamilyen szinten ki is kényszerítette azt, hogy a VoD (video on demand) platformok térnyerése még nagyobb ütemben zajlódjon le. Számos nagyvászonra készült film - így többek között A láthatatlan ember vagy az Úriemberek…..
Kultúrsarok Marvel Kapitány 2019.03.10 23:16:52
Az elmúlt szűk egy évben attól zengett a sajtó, hogy Brie Larson a Marvel-moziverzum első igazi női főhőseként kampányolt a Hollywoodban és különösen az amerikai filmkritikusok között fennálló, fehér férfi többség ellen, így törvényszerű volt, hogy meg fogja kapni az idei első Marvel mozi a kellő…..
A William Kamkwamba gyermekkorát feldolgozó A fiú, aki befogta a szelet esetén első blikkre a legnagyobb vonzerőt Chiwetel Ejiofor rendezői és forgatókönyvírói debütálása jelentheti. Így talán még inkább meglepő, hogy ez a kis film a szegény fiúról, aki kreativitásával és elhivatottságával megmenti…..
Kultúrsarok Nyughatatlan özvegyek 2018.11.28 00:54:35
Ugyan számomra a 12 év rabszolgaság az évtized egyik leginkább túlértékelt Best Picture győztese, azonban azt nem tagadom, hogy Steve McQueen látvány szintjén kivételeset alkotott. A Holtodiglant az utóbbi idők legkiválóbb thriller-jei között tartom számon, ami nagy részben Gillian Flynn…..
Életem legelső moziélménye volt (nyolc évesen) a Harry Potter széria nyitóepizódja, a Bölcsek köve, Rowling fantasztikus varázslóvilága pedig azonnal magával ragadott, és egész általános- és középiskolás éveimet végigkísérte a kis mágusok felcseperedéstörténete. Az első néhány rész magasan a…..
Az olasz horrorfilm egyik meghatározó alakja, Dario Argento, aki addig csavaros történetvezetésű, erőszakos, mediterrán hangulatot árasztó krimi-thrillereket, úgynevezett giallókat rendezett, 1977-es Suspiria című filmjével lépett először a természetfeletti horror talajára. A boszorkányok által…..
Szakál Zsombor 2018.11.11 15:28:59
Kultúrsarok Sóhajok 2018.11.11 12:51:17
Hiába az európai horrorfilm gyártás egyik megkerülhetetlen klasszikusa az 1977-es Suspiria, mégsem tartottam céltalannak egy modern remake elkészítését. Dario Argento remekműve az iskolapéldája a style over substence moziknak: elsősorban az általa teremtett látomásszerű hangulattal és a képi…..
Kultúrsarok A szél másik oldala 2018.11.03 19:02:45
Supposing, during the course of the picture, that it turns out that it's more interesting hearing the actors and myself talk about it than making the picture. That will be the picture. Nos, ha nem lenne teljesen tiszta valakinek, hogy mit keres a friss megjelenések között 2018-ban egy Orson…..
Kultúrsarok Battle Royale 2018.11.02 14:20:27
Nem feltétlenül 2018 végén van a legnagyobb létjogosultsága arról beszélgetni, hogy mik azok a Battle Royale játékok és mi okozta a térnyerésüket, hiszen több, mint egy éve töretlen népszerűségnek örvendenek a PC-s játékosok körében, az utóbbi időben pedig konzolokon, sőt mobil eszközökön is…..
Kultúrsarok Halloween 2018.10.26 16:37:15
Pont negyven éve annak, hogy Michael Myers megszökött a Smith's Grove szanatóriumból, hogy október utolsó éjszakáján bébiszitterekedő fiatalokat levadászva vonuljon be a slasher-ök egyik első hírnökeként és egyben a műfaj alapköveként a horrorfilmek történelem könyvébe.  John Carpenter klasszikusát…..
Az HBO-n és az HBO Go-n látható dokumentumfilm bemutatja, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki lefussa a 246 kilométeres Spartathlont 36 óra alatt. Neked vajon sikerülne? Készülj fel, mert nem lesz egy sétagalopp...