Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yappari

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Mottó, utólag:Hogy irjuk azt, hogy bammeg?1. Ha ige, sz-szel és külön, ha rémakiemelő partikula, z-vel, és egybe.2. Három ponttal.) Subject: kerdes Date: Wed, 23 Feb 2005 15:03:16 +0100 From: angelday To: zsb@mail.index.hu Bela, „3 órára kell menjek a fogorvoshoz” vs…..
yappari 2009.05.22 08:48:50
Az alábbi eset is egy autó-állat különös kapcsolatról szól. Ha az ügyből ha tárgyalás lenne, biztos, hogy bírósági tudósítót küldene a Zugügyvéd.  Tisztelt Zugügyvéd! Talán esetünk egyedi, kérem ha módjában áll segítsen. Kérem foglaljon állást az…..
yappari 2009.01.28 22:16:38
Ez tényleg egyszerű rablás, ennél az is jobb lenne, ha a az OTP alkalmazottja fegyvert fogna az ügyfélre és elvenné a tárcáját. Abban legalább van izgalom, nemcsak megalázás. A sztori: Vomit barátunknak csekken rótta le tartozását egy francia ügyfele, az OTP pedig hónapokig ült…..
A Las Vegas-i CES 2009 kiállításon mutatták be a Horizon Fuel Cell Technologies HMX névre keresztelt kétkerekű járművét (Hydrogen Mobility X-Tender). A mountainbike-ra egy új típusú hidrogéncellás motort építettek.Az első adatok szerint a kis palackokkal táplált villanymotor…..
Az igencsak előkészítetlenül bevezetett szmogriadó számos kérdést felvet. Mi történik mostazokkal, akik például páros rendszámú autóval vidékről jönnek haza, mondjuk egy csecsemővel, és Budapest egyik belső kerületében laknak?Tisztelt Zugügyvéd ! Ezt is megértük,…..
A digitális órát mintázó szökőkút kimondottan kreatív megoldás, de az igazi a számítógép vezérelt mesterséges vízesés hajtás után. Pénteki gadget... Via: Scene 360,  DesignYouTrust..
Design Pumpa Ez egy Honda, bazeg? 2008.11.23 14:00:00
A héten mutatták be a Honda új, hidrogénmeghajtású sportgépét, a Honda FC Sport névre hallgató futurisztikus rémet. A háromüléses, design-tanulmány szintjén létező jármű a cég üzemanyagcellás fejlesztéseinek kézzel fogható mérföldköve, vagyis egyelőre pr célokat…..
yappari 2008.12.12 21:39:04
Alan McDonald a közép-afrikai Malawiban született 1962-ben. Skóciában és Cipruson végezte tanulmányait, majd Londonban telepedett le. A kritikus szerint festményeit hűvös, csendes elegancia hatja át, amely ellentmond a bennük rejtező feszültségnek, az egyensúly hiányának. Így…..
Hanem rémes szóvicc, szerzője AttiM3, az előbb "ötlött a fejébe" és gondolta "megosztja velem". Íme: hogyan mondanád más szóval a szépségversenyt?alkatrace Égessetek el minden nyelvkönyvet!..
TájKép Lili Marleen 2008.12.09 19:19:00
Mint minden éjszaka, így ezen az éjszakán is valószerűtlen sötétség lepte el a sivatagot. Az égbolt a csillagokkal is valószerűtlenül tiszta volt, amilyen tisztán Európában sehol nem látni a csillagokat. A brit 8. hadsereg egyik előretolt százada egy viszonylag békés, az…..
Átültem a vadiúj Vectrából a kilométer-számláló szerint agyonhasznált másikba. És a hirtelen szürkeség felett érzett depresszión túljutva voltaképpen nem éreztem semmi különbséget. Ezt adnák harmadannyiért? Vélemények az azonos című cikkünkről...
Valahogy még nem volt szerencsém megtapasztalni amiről Gábor írt a levelében. Vagy csak annyira hozzá vagyok szokva a hasonló helyzetekhez, hogy fel sem tűnik, ha oldalról le akar gyalulni valami ijedős sofőr? A fő probléma inkább abból adódhat, hogy sokan nem nagyon akarják…..
autózz! Közlekedés finn módra 2008.12.04 09:58:00
Lg Finnországban szerzett tapasztalatait osztja meg velünk alábbi levelében. Van jó és rossz tapasztalata is, de annyi bizonyos, hogy a jót érdemes lenne nálunk is alkalmazni. Kilenc napot töltöttem Észak-Finnországban - a szaunákon és a Mikuláson túl megpróbáltam közlekedési…..
autózz! Fölösleges a téli gumi? 2008.11.26 08:19:00
Őszintén bevallom Ede levelének olvasása közben többször furán összeráncoltam a szemöldökömet, mert nem nagyon értek egyet azzal, hogy a téli gumi csak fölösleges marketingfogás. Azzal sem értek egyet, hogy miért is kéne hússzal mennünk nyári gumival télen, ha ötvennel…..
yappari 2008.11.26 12:33:20
(mindenekelőtt javaslom a téli gumi használatát)

Én is úgy gondoltam, hogy spórolni kell, ezért a következőt tettem :)
Vettem 120-ért téligumi garnitúrát (Michelin alpine +felnik), a nyáriból meg nem újítottam. Kíváncsi voltam, mi lesz a télivel. Tudtam, hogy egy gumi élettartama 4-5 év, tehát ha két év alatt szarrá kopik, akkor megvan egy életre a tapasztalat. De nem. 2004-es gumi, a profilok rendben (tuti, mert mutatja a gumi is, egyelőre duplája a minimumértéknek), azóta futottak kb. 60 ezret, és köszönik, jól vannak. Tény, hogy egy G astrával megvalósítható vezetési stílus nem tud igazi kockázatot jelenti a gumikra :), de ettől függetlenül okosan próbálom vezetni. Nyáron észben tartom, hogy téli a gumim, és nem megyek gyorsan (max 150-nel, de csak a német autópályákon :P ).

Ja, az tény, hogy zajosabb.

Egyébként rossz látni, hogy itt tkp. arról megy a vita, hogy veszélyes-e a nyári gumi a téli gyorshajtásokhoz :)

Szerintem alig van különbség a téli és nyári gumi teljesítménye között, amikor 160-nal zúzol a nedves pályán, vagy a fillér utcában próbálsz meg érvényesülni. elndulsz, megállsz, kész. A különbség akkor jelentkezik, ha extrém manővereket kell végrehajtani (jó lenne megállni 5 centivel előbb :), kikerülni hirtelen valamit úgy, hogy ne szálljunk el, kijutni a dobogókői parkolóból egy áthavazott nap végén)

Pont mint a biztonsági öv, nem? ha aznapra nincs a karmádban karambol előjegyezve, teljesen mindegy, hogy élsz-e vele (hehe). Viszont ha nincs admin hozzáférésed a karmádhoz, akkor tessék kötelezőnek tekinteni :)
Nemcsak távoli, vadregényes tájakon szembesülhetünk veszélyes vadállatokkal. Ez a Yaris például a Buda környéki hegyekben járt pórul, amikor vezetője elgázolt vele egy hatalmas termetű szarvast. A baleset azért különösen érdekes, mert a nagy testű állat nem kővé dermedve…..
Etele nem fizetett álfasisztáktól rettegő kormánypárti felháborodó, hanem haragviráglelkű homokháti dizájnerlegényke, így nem csomagolt, sőt az ÉS-ben sem szervezett aláírásgyűjtést, hanem vidáman füttyentett egyet, amikor az üzletlánc egyik polcán meglátta a Nácigyanús…..
Szóval az Insignia az. De most miért? Tényleg? Akkor már miért nem a Skoda Superb? Abban legalább van egy jópofa ötlet, az a külön is - egyben is nyíló ötödik ajtó. Ha én lennék a világ autós újságírói, a második generációs Prius óta nem osztottam volna díjat. Az az autó…..
Hetente megnézed a filmeket, Darth Vader hörgése a csengőhangod, fénykardalakú a távirányítód és megvan az összes actionfigure, amit valaha kiadtak? Akkor ezt a toastert is neked találták ki. A többiek ugorjanak egy másik posztra.Via Übergizmo..
yappari 2008.11.10 14:40:33
Úgy látszik, ez most a trend, hogy ahelyett, hogy a nyugati és az elvárható civilizált gyakorlat alapján minden alapvető számlavezetési szolgáltatás ingyenessé válna, minden szarért fiszemfaszom összegeket számolnak fel a bankok: Érdekes húzásra lettem figyelmes, melyről…..
Ezúton gratulálunk a Raiffeisen Bank lízingeseinek, akik annyira stílusos pénzügyi szekemberek, hogy van képük 900 forintot számlázni egy bevallottan sikertelen telefonhívásért. Az a vicc, hogy amúgy az ügyfél volt a hibás, hiszen nem fizette a részletet, de ez a sóher…..
Mostanában valahogy megszaporodtak a fingós szóviccek a blogon, mondhatni új szelek fújnak. Pettyes ez ritka rémisztő, és még annél is kitalálhatatlanabb képes megoldással folytatja a nemes hagyományt, a megoldás mustárgáz. Ja, az a "stár" rész az ritka aljas volt...
Törzskommentelő kollégánk, restissilence küldte:Tudom, többnyire angolról (néha egyég idegen nyelvről) magyarra ferdítésekkel foglalkozik a blog, de azért előfordult már más irányú is. Belgiumban a bennszülöttek erősen törik az angolt (főleg a vallonok), de azért…..
Na, ebből lesz vita. Nekem nem tűnt fel elsőre, de nem is vagyok Bond-rajongó.EUvonalas kolléga már szinte biztos volt benne, hogy ez másnak is feltűnt:Gondolom, többen elküldték az új Bond-film melléfordítását (A Quantum of Solace), ami, Isten tudja, miért lett a Kvantum…..
yappari 2008.10.16 22:38:28
pocak · hairdryerblues.blogspot.com 2008.10.16. 21:14:12 : "Különben a "Kvantum csendje" jól hangzó cím"

ja, de mondjuk a Álnok tepertők támadása is...


Tényleg, nem lehetne akkor "James Bond és a kvantumnyugi"?