Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr Angyalföldy

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
William Paul Young, a nagysikerű A viskó című könyv szerzője új regényt írt, amely az Alexandra Kiadó gondozásában rekordsebességgel ért el hazánkba is. A történet most is a hit és vallás körül forog, de a fiatalkori útkeresés után a központi téma most a teremtés és az eredendő bűn...
dr Angyalföldy 2017.02.22 23:27:11
@Arthur Arthurus:
Azért mecsoda különbség. Például a spanyol inkvizíciónak pár száz év alatt összesen 1250 halálos áldozata volt. Ennyit Sztalin egy jobb napon agyonlövetett - még reggeli előtt. Ráadásul az inkvizíciót gyakran meg lehetett úszni, ha a delikvens visszavonta "eretnek" nézeteit, a Cseka meg az NKVD egy jó alapos kínzás után sicher was sicher alapon akkor is agyonlőtt. De persze a katolikus egyháznak egy bizonyos sajtóban sokkal rosszabb hírét keltik, mint a sztalinizmusnak. Fajgyűlelet? Ne nevettess. Még maga Torquemada is marrano volt. Akkor már inkább Jagoda meg a legtöbb NKVD főtiszt motivációit kellene kutatni.
Ted Bundy, a Zodiákus, John Wayne Gacy, Andrei Chikatilo. Néhány név arról a listáról, amiről sokan hallottunk már. Nem, sajnos ők nem híres tudósok vagy tehetséges művészek, hanem a világ legkegyetlenebb sorozatgyilkosaiként váltak ismertté...
Itthon, ha választások vannak, akkor a nyertes megállapítja, hogy őt akarják az emberek. A vesztes megállapítja, hogy a nyertes legitimációja megkérdőjelezhető, minthogy csak az ország népességének jóval kevesebb, mint fele (általában 30-40 százalék között) szavazott rá,…..
„Damien Karras: Miért ő? Miért épp egy kislányt szállt meg? Ennek semmi értelme!Lankester Merrin: Szerintem azért, hogy kétségbe ejtsen minket… Hogy úgy lássuk magunkat, mint gusztustalan állatokat… Hogy elutasítsuk a lehetőséget, hogy Isten szerethet minket.”(Az ördögűző) „A szolgák tovább…..
dr Angyalföldy 2017.02.14 10:32:01
"Tényleg csak liberális naivitás-e az erkölcs a politikában? ...szegény naiv liberálisok mennyországot akarnak a földön, és nem akarnak szembesülni a politika piszkos valóságával... ezek a liberálisok mindig csak a naiv álmaikat akarják megvalósítani, semmi közük a realizmushoz "

Ha a szerző valamiféle kapcsolatba kívánja hozni cikkét a mai magyarországi reálisan létező ellenzékkel, akkor nehéz elhinni, hogy ezeket a szavakat komoly arccal írta le. Ez jutna eszébe pl. Gyurcsányról? A hatalom érdekében Hornnal és a volt állampárt képviselőivel sátáni alkut kötő SZDSZ-ről (érdekes kérdés, hogy az alku melyik részvevője sátánibb)? A bármire, amit a kormány tesz, válogatás nélkül destrukcióval válaszoló "liberális" ellenzékről?

"De ha valaki az arcába nevetve, lenézően és nagyképűen azt mondja neki: „az egész csak és kizárólag a hatalomról szól, te hülye”, akkor azt az illetőt legszívesebben felképelné, a következő szavazáskor pedig nem az ő neve mellé fogja húzni az ikszet."

Pontosan ezt történt 2010-ben és ez történik azóta is: a választó felismerte, hogy "liberális" oldalon ausgetippelt erről van szó, méghozzá turbó móduszban. Amíg "ezek" nem tűnnek el a szinpadról, még egyszer nem ad nekik sanszot, mindaddig, amíg a kormánypárt nem süllyed ezek szintje alá. Amihez még jócskán kell igyekeznie.

Persze, hogy a politika nem csak a hatalom megszerzéséről, megtartásáról szól és vannak azon túlmutató céljai is.

Ezek eléréséhez azonban bizony meg kell a hatalmat szerezni és meg kell tartani. Mint a rendszerváltás óta eltelt események mutatják, nagyon nehéz finomlelkű, újtestamentumi ihletésű eszközöket találni egy hosszantartó bolsevizmusból forradalom nélküli átmenet helyzetében, amikor a magát átmentett nomenklatúra szilárdan kézben tartja az informális hatalmat, a médiákat, a gazdasági pozíciókat, a nemzetközi kapcsolatokat, a bíróságokat, az oktatást és a kultúra alakításának infrastruktúráját, hogy csak párat említsünk.

Úgy tünik, a magyar választó továbbra is vél felfedezni valami relatív többletet ezekből a túlmutató célokból a kormánypártnál. Talán lát egy marék búzát az ő fertályukon a sok konkoly között, míg a másik oldalon csak rettenetes, lesújtó konkolytengert, ameddig a szem ellát.
  Sokan jövendölik manapság a feslett nyugati liberalizmus végét. Hogy a kivénhedt oroszlán ideje lejárt, karmait már manikűrözteti. S épp' minap akadtam egy a lényeget jól megragadó, a Mandineren nemrég megjelent írásra (Agent Ungur: Felbomlik egy világrend) melynek beidézném pár mondatát: „A…..
dr Angyalföldy 2017.02.10 13:36:55
A jelenlegi modell növekvő elégedetlenséget kelt, korrekcióra szorul és ennek keresése folyik különféle jelszavakkal.

A mainstream elitek leamortizálódtak, a 2007-8-ban pénzügyi machinációk miatt kitört, tíz éve húzódó gazdasági válság felszinre hozta korrumpáltságukat, a kontraszelekciót. Nihilizmus, sodródás lett úrrá a médiákban, a kultúrában is.

Putyin és Trump ennek a malaise-nek a szimptómája.

Az is igaz, hogy még nincs igazán olyan nagy baj. Az élhető Európát senki nem akarja felszámolni, inkább megvédeni, a doktrinér, túltolt, kontraproduktívvá vált balliberális rendszer kinövéseinek lenyesegetésével. (Persze az relatív, hogy ki mit tart élhetőnek, de induljunk ki abból, hogy olyasmiről van szó, ami Nyugat-Európa belső részein még megtalálható és ahova szolíd, kisgyermekes családok szívesen mennek eltölteni szabadságukat).

Lehet, hogy a korrekció valami sokk (pl. egy rendkívül pusztító merénylet) hatására egy autoriterebb mozgalom, egy karizmatikus személyiség felbukkanásával veszi kezdetét, de az is lehet, hogy evolúciós módon oldódik meg. Nyilván kell tudni majd mit kezdeni a globalizáció, a robotizáció, a migráció hatásaival. Előtérbe kerülhet Nyugaton a protekcionizmus, a garantált minimális jólét biztosítása, ami a liberalizmust valószinűleg szűkebb területre szorítja vissza. A konzervatívizmus, szocializmus és liberalizmus valami új mixéről van szó.
dr Angyalföldy 2017.02.14 03:46:18
@nix ugribugri:

Egy fenntartható, élhető Európát csak akkor lehet majd leisztolni, ha a globalizációnak gátat szabnak. És ez a liberális rendszer korlátozását fogja magával hozni.

Paradox módon pont azért, hogy elkerüljék a 30-as évek megismétlődését: totalitárius diktatúrák, kereskedelmi háborúk.

Ugyanígy, a tisztes életmódot lehetővé tevő általános minimumot is csak a liberális gazdaság korlátozásával lehet majd bevezetni.

Korlátozva lesz a szabad tőkeáramlás (és munkaerőáramlás, illetve migráció Európán kívülről). Regulálva lesz a pénzügyi spekuláció, meg lesz nyesegetve az oligarchia hatalma.

A klasszikus neoliberális közgazdaságtant felváltja egy új, az életminőségre és a fenntartható fejlődésre hangsúlyt helyező paradigma.

Mindez persze akkor lesz kivitelezhető, ha a robotizáció és a mesterséges intelligencia eléggé előrehalad.

Addig is a liberális rendszer kinövései miatt fokozódó feszültségek növelik az elmozdulást az autoritarizmus felé.

A választás nem a liberalizmus vagy az autoritarizmus, hanem az autoritáriusabb, vagy kevésbé autoritárius megoldás között lesz.

Ma Nyugat-Európában a liberalizmus, szocializmus, konzervatívizmus aránya per sacc úgy 50-40-10.

Lehet, hogy a jövő inkább 30-40-30 vagy valami hasonló lesz.

Persze nem vagyok próféta, de most úgy látszik, erre fognak tendálni a dolgok olyan 30-50 éves távlatban.
Sokat beszélnek mostanában az eddigi európai rend, az eddigi fősodor, mainstream végéről. De mi is volt eddig a nyugat-európai országok körében ez a bizonyos „mainstream” gondolkodásmód? Az egyik legnagyobb német médiakonszern, az Axel Springer először a hatvanas években megfogalmazott elvei ezt…..
„Igen, van, hogy hülyeséget mondunk” – ismeri el Hajnal Miklós, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja a Mandinernek, de ezzel együtt igen határozottan képviseli nagyrészt fiatalokból álló mozgalma nézeteit. „Tízezer nővér fizetését lehetne biztosítani évi 15,6 milliárd forintból. Mennyivel jobb…..
dr Angyalföldy 2017.02.09 12:39:45
@maroz:

Azt aztán pláne nem.
dr Angyalföldy 2017.02.09 16:39:54
@maroz:

Meghajolok érveid súlya előtt :D

Hogy aszongya:

"nem tudok jobb rendszert mondani... Nincs megoldas, falnak menes lesz, aztan fasz se tudja, hogy mi. "
Honnan jön a turanizmus? És hogyan érkezett Magyarországra? És miként lett az elit körök hobbijából lila fantaszták tévtana? Nem magyar jelenség, hogy igazolhatatlan testvériséget és ősöket keresünk: máshol is népszerűek lesznek az ilyen elméletek, például az ukrán-szkíta rokonságé – amint felüti…..
Alföldi Róberttel rendeztet profán passiót húsvétra, méghozzá az Arénában. Azért ott, mert Erdő Péter bíboros letiltotta az eredeti, köztéri elképzelést – meséli a Mandinernek Rosta Mária producer, a Zikkurat Színpadi Ügynökség vezetője. S hogy mégis miért egy ateista…..
dr Angyalföldy 2017.02.07 03:00:17
@Disznóvári:

"nem könnyű kiépíteni egy (valóban) Nemzeti Színház közönségét egy olyan országban, ahol a színházba járó, értő közönség többsége konkréran (magyar) nemzetellenes. "

60-70 évük volt rá, hogy ezt az állapotot létrehozzák. Ha ugyanennyi ideig nem kerülnek vissza a hatalomba, biztos megváltozik a helyzet. Talán közben külhonban is megváltozik a széljárás.