Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szakácskabát

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A technológia fejlődése az élet szinte minden területére hatással van. Miért pont az étterem lenne ez alól kivétel? Sok olyan tevékenység van, amely már most is sok helyen számítógép segítségével zajlik (számlázás, készlet nyilvántartás, munkaidő beosztás), de hiba lenne azt gondolni, hogy itt…..
Évek óta lehetőség van arra, hogy a „borravalót” adózási szempontból legálissá tegyék a vendéglátó helyeken. Ennek annyi a feltétele, hogy ez a díj az árlapon feltüntetésre kerüljön és a vendég által fizetett számlán egy elkülönített tételben megjelenjen. Ennek a díjnak a hivatalos neve…..
A vendéglátásban dolgozók többségét munkaszerződéssel foglalkoztatják a munkáltatók a Munka törvénykönyve alapján. A munkaszerződés kötelező tartalmi eleme a munkakör, ami tulajdonképpen egy összefoglaló megjelölése annak a munkának, amit a dolgozó végez. Ez önmagában nem elegendő, mert a törvény…..
A szakácskabátok anyaga két fő csoportba sorolható: a 100% pamut anyagból készültek és a pamut és műszál keverékéből előállított, kevert szálas anyagok. A felhasználók vagyis a szakácsok körében megoszlanak a vélemények arról, hogy melyik anyag a jobb. Van aki a kevert szálas anyag könnyebb…..
Szakácskabát Fehér vagy fekete? 2017.03.09 09:48:48
Mindenki ismeri a klasszikus szakács viseletet: fehér szakácskabát, sötét színű nadrág, szakácssapka és egy kötény. Ez a klasszikus ruházat mostanra erősen megváltozott azzal a munkakörnyezettel együtt, amiben a szakácsok dolgoznak. Amikor a 19. században kialakult a ma ismert ruházat a fehér…..
Az utóbbi évek egyik legkellemesebb változása a vendéglátás világában a női szakácsok megjelenése. Szulló Szabina és Palágyi Eszter sikeresen bebizonyították, hogy a hölgyek tökéletesen megállják a helyüket a gasztronómia világában és jelentős sikereket tudnak elérni a jellemzően férfiak uralta…..
Az első dolog amit meglát a vendég egy étteremben az az egyenruha, amit a személyzet visel. Ez a ruházat alapjaiban meghatározza azt a képet, első benyomást amit a vendég kialakít magában.   A felszolgáló ruházat leglátványosabb eleme a kötény, aminek a kiválasztása során a praktikus elemeken…..
Egy szakács a munkája során szinte végig a tradicionális szakács egyenruhát viseli, amely a sapkából, kabátból,  nadrágból és a kötényből áll. Ezeknek a ruhadaraboknak a történetére és fejlődésére részben a praktikum részben a szükségszerűség és legújabban a divat volt hatással. A ma használatos…..
Az első igazi és széles körben ünnepelt sztárszakács a francia Marie-Antoine Carême (1784-1833) volt, akit kortársai a "A szakácsok királya a királyok szakácsa"-ként tartottak számon. Carême Párizsban született igen szegény családban. A rendelkezésre álló kevés feljegyzés szerint több, mint egy…..
Ha pedig igazi szakácskabátot, vagy nadrágot, esetleg kötényt szeretnél vásárolni látogass el webáruházunkba...