Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsoca-M5

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az RTL Klub lassan úgy kezeli a Való Világ szabályrendszerét, mint a kormány az alkotmányt, ami tetszik nekik, azt betartják, ami meg nem, azt leszarják. Mindezzel csak az a baj, hogy a műsor szereplői egy ideje már joggal vakarhatják a fejüket: ha a Nagy Testvér gumiszabályokkal…..
Zsoca-M5 2011.02.04 11:35:23
@Interstellar Overdrive: lol :)
Amikor Alekosz úgy fogalmazott valakiről, hogy "Pánikszerűen gondolkodott", majd ehhez Stohl Buci bácsi kissé becsmérelve hozzátette, hogy "Hmmm...Nem tudom hogyan lehet pánikszerűen gondolkodni...hehehe", na akkor az jutott eszembe, hogy édesapám pont te kérdezed? Amikor piásan/drogos lezúzol autóval ártatlanokat, majd elhúzol a helyszínről, na kérlek szépen az a pánikszerű gondolkodás.

@7thSea: Rákattintasz VV-s bejegyzésre, végigolvasod, majd a hozzászólásokat is, végül te magad is hozzászólsz, hogy milyen hülye lehet aki nézi?
No comment barátom.
Szemelvény a belső levelezőlistából: Tárgy: Pistának, szeretettel Feladó: Zoltán Tóth Dátum: 10:46Schumacher feszülős polóban promózza a Ferrari 458 Italiát. Tárgy: Re: Pistának, szeretettel Feladó: omm Dátum: 11:43Szájbak*rtan jól néz ki.És nem csak az. Gyönyörűen…..
Az emberek mintha elszoktak volna a hatósági- és egyéb fegyveresnek látszó személyek terrorjától, a biztonsági rutinellenőrzések meg mintha szaporodnának. (Bezzeg Belgrádban, ahol még fura haj/ruha miatt igazoltatják az embert az utcán.) Első naiv ügyfelünket az óbudai…..
Zsoca-M5 2009.07.21 17:10:43
@Brummm: Abszolút egyet értek!

Miért nem lehet kedvesen megmutatni a táska tartalmát, majd 1 perc alatt lerendezve tovább menni?

Miért kell nekünk ez a kib.szott nagy jogállam? Hova vezet ez?

Megmondom: oda vezet, hogy a tanáraink már nem tudják neveleni a gyerekeinket, mert lassan nem lesz joguk erélyesebben rájuk szólni, a cigók kilopják a szemünket, mert nekik ahhoz viszont alanyi joguk lesz.

Szerintem az ilyen álszent emberek mindössze azért igénylik a pontos jogállásokat, hogy megkereshessék a kiskapukat.

Mellesleg többnyire ezért tart itt az ország is!

Na azért szép napot mindenkinek!
A roncsautó program ötlete eleve úgy nézett ki, hogy az állami támogatás nagyjából 250 ezer forintra tervezett összege mellé az importőrök, gyártók is engednek az árból ugyanennyit. Az állam már döntött: nem kívánja felpörgetni ezt a hörögve haldokló ágazatot, és eddig…..
Zsoca-M5 2009.06.04 11:46:02
Sziasztok!

Ez az autófikázás kicsit olyan mint a pártállás, ha valaki szélsőséges azt ICrakétával sem lehet eltéríteni a hitétől, de azért érdemes elolvasni, amit írok. (Szerintem)

Én is azok közé tartozok, akik az olasz autók iránt negatív előítélettel vannak, de az élet úgy hozta (elsősorban anyagiak miatt), hogy jelenleg 2 fiat-om is van. Nem megyek bele pontos adatokba, annyi csak, hogy az egyik egy kombi Marea (2001) a másik egy Punto (1996). Mindkettő ugyanakkor került hozzám (nagyjából 3 éve). A marea már 5x volt szerelőnél, a punto 1x. Érdekes adat, bár azt mondom ebből sem lehet semmit levonni, ugyanis a marea olasz-ból lett behozva Isten tudja mennyi km-el a háta mögött (nyilván vissza volt pörgetve a km óra, hiszen MO-n ez alap), a punto egy magyar tulajtól származik (valószínűleg valós kmóra állással).

Mindezek mellett a bátyám autószerelő (így sokat nem költök szervízre :) ). Ő néhány évvel ezelőttig azt mondta "ha autó akkor csakis japán (elsősorban Toyota)". Ha ma megkérdezem, hogy milyen autót érdemes venni, kb. azt mondja tökmindegy mindegyik xar, így leginkább annyi a lényeg, hogy minnél kevesebb km legyen benne és minnél olcsóbb legyen hozzá az alkarész!

Ettől függetlenül megfelelő számú méréssel és megfelelő statisztikai mutatókkal nyilván ki lehetne mutatni, hogy X típus kicsit jobb, mint Y típus, de úgy gondolom hogy igazából nem a márka/típus az, amiből következtetni lehet a minőségre.

Na, szép napot Mindenkinek!
Apa 11 éves lányát a buszvezető fölengedte jegy nélkül, az ellenőr viszont könyörületet nem ismerve leszállította a semmi közepén. A Volán jeges szívű alkalmazottja szigorúan veszi a szabályzatot, biztos soha egy haverja sem utazott jegy nélkül és zsebre sem…..
Zsoca-M5 2009.05.07 11:15:38
Üdv Mindenkinek!

@guli: Még akár az is lehet, hogy igazad van, de a pontjaidra reagálva:

1. A fenti posztokból is egyértelműen látszik, hogy az eseten felháborodók alapvetően 2 csoportra oszthatóak: az egyik a "hol ez a k.cs.g szétba..om a száját", a másik a "tanuljunk az esetből, de azért én feljelenteném" csoport. Az Apa indítójából és a nemrégi posztjából az derül ki, hogy a második csoportba sorolható, ahogy én is, ezért egyáltalán nem furcsa, hogy inkább olyan hangnemben ír, ahogy egy kultúrált ember is írna.

2. Pedig jobb ha beletörődsz, hogy egyre több és több a bunkó paraszt. Én diákkoromba (~10 évvel ezelőtt) sok éven keresztül utaztam ezen a járatom és már akkor is rengeteg volt a paré, ráadásul, hogy valami "jobbat" is írjak az emberek többsége olvas, alszik, zenét hallgat egyáltalán nem érdekli mi történik a buszon, így azt is simán el tudom képzelni, hogy a buszon ülők 70%-a észre sem vette, hogy mi történik.

3. Ebben könnyen igazad lehet, de nem ismered a gyereket, ahogy én sem. Ezer más oka lehet még annak, hogy így alakult. Hogy egyebeket ne említsek: cikinek érezhette kérni egy társától, mert még azt gondolnák, hogy ő szegény (ami valamiért szintén ciki errefelé).

4. Az én nagyobbik lurkóm is csak 3 éves, ezért fogalmam sincs még mi lesz ha 11 lesz, de speciel ezzel a pontoddal nagyjából egyet értek, én is valószínűleg vennék neki mobilt. Mindamellett sok olyan ismerősöm van és megértem őket is, akik elítélik a gyereknek a mobilt, és fentebb is írtak egy tényt, hogy akár veszélyforrás is lehet (megtámadják a mobil-ért, a gyerek meg nyilván ragaszkodik hozzá és még nagyobb baj lehet).

5. Ezt szerintem te sem gondolod komolyan. Eleve a buszjáratokban benne lehet egy 5-10 perces késés, ráadásul egy felnőtt sem atomóra, nem hogy egy gyerek. Lazán belefeledkeznek akár több tíz percig egy-egy beszélgetésbe. (Kinek milyen illatos póni kellene éppen :) ).

Én nem javaslom az emberünk megb.szását, mert Ő ugyan valóban jól megkapná, amit érdemel, de aztán lehet, hogy Apuka elbúcsúzhatna a családjától néhány évtizedre és ez igazából senkinek sem jó.

Viszont tényleg nem azért, hogy keménykedjünk, de más hasonló ellenőri "túlkapás" elkerülése végett azt hiszem, hogy én megtenném a feljelentést.

Azt is meg lehet érteni, ha Apa úgy dönt, hogy mégsem és inkább Homár-ra teszi és reméli, hogy sokan olvassák és így még jobban próbálnak vigyázni csemetéjükre, ő meg örül, hogy végre megvan a kicsi és semmi baja.

Mellesleg:
A táv amúgy ~4km, elképesztően veszélyes útszakasz, nem túl nagy forgalomban az egyenes részeken sokan 100-120 körül tolják neki, padkarész gyakorlatilag nincs, a táv egyharmadánál (diósárok) valóban ott strihelnek a meglehetősen igénytelen lányok.

...Azt az egyet k.rvára nem értem miért nem engedte tovább a kislányt és akár nyomott volna a zsebébe egy 10.000-es csekket Apuka számára, ha már annyira jól akarta volna végezni a munkáját...
Zsoca-M5 2009.05.07 12:09:13
@Shinjuku: Az utolsó mondatod kivételével szerintem mindenben igazad van.

Az utolsó modatod, meg sokszor nekem is eszembe jutott, amikor a fókuszban és egyéb szerencsétlenséghajhász műsorokban arról szólt a hír, hogy XY meghalt / súlyos beteg lett valószínűleg A ember / B kórház helytelen viselkedése / eljárása miatt és ezért beperelték.

Sajnos igen vannak olyan emberek, akik azt látják: oké, a papa meghalt, de szerencsére a kórház hibájából, így ha már így esett pár millát próbáljunk meg kihúzni az ügyből.

Azonban a nagy többség szerintem nem ez, legalábbis nem ez kellene legyen.

Nem azért kell bírósághoz fordulni, mert attól jobb lesz a családnak, vagy meg nem történtté válik az eset, vagy tanul belőle a gyerek, VAGY MEGBŰNHŐDIK AZ ELLENŐR, hanem azért, hogy elrettentő példa legyen a jövőre nézve, hogy eszébe se jusson soha az életbe semelyik ellenőrnek ilyet tenni. Csak ezért...