Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lalikiraly

0 bejegyzést írt és 220 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most épp egy olyan akciókamerát kerestünk, mely a létező legolcsóbb, de már vásárlásra érdemes megoldás. A választásunk a Furibee F60-ra esett, reményeink szerint ez lesz az a belépőszintű modell, amit kerestünk...
Állandó olvasóink biztosan tudják már hogy blogunk az MTI Fotóarchívumával kötött együttműködése révén mutat be képeket ebből az egyedülálló magyar gyűjteményből. Budapest, 1958. január 21. A Fővárosi Szekérfuvarozási Vállalat (FŐSZEFU) lovaskocsija halad a Tanács kőrúton. MTI Fotó: Seidner…..
Ki akar ma már 8-4-ig dolgozni? Törzsidőt írni, nemszeretem feladatokkal, szűk mozgástérrel dolgozni? Egyre inkább úgy tűnik, hogy senki. Ez derült ki legalábbis a hétvégi, World of Work Moonshot versenyen, ahova a legkülönbözőbb korú és foglalkozású emberek jöttek el, hogy alapjaiban forgassák fel…..
A dudenhofeni Opel Ampera-villantáson nem tudtunk meg sokat, coming-out biztosan nem volt, de nálam jobbkor jobb helyeket megjárt újságíró kollégák azért hallottak egy-két pletykát, s ezeket a pletykákat azóta aláhúzta az Autocar magazin cikke is, amiben részletesen boncolják a…..
Lalikiraly 2010.10.29 10:24:00
@rekszem: Főleg itt Magyarországon!
Arról nem is beszélve, hogy az autóalkatrészgyártók jó szemmel fogják e nézni ezt?
Ugyanis a villanymotor fékez ugyebár. Tehát a fékbetétek féktárcsák ha egyáltalán lesznek alig fognak kopni. Továbbá a Kipufogó tuning és gyártó cégek lehúzhatják a rolót egy az egyben. A katalizátorból megélők úgyszint. Akkor menjünk tovább.: Olajszűrő gyártó, légszűrő gyártó ékszijjak Meghajtás gyrátók. Összkerék hajtás? Naná négy motor a négy kerékhez heló. Na ezeknek milyen hatásai lesznek? Még félmillió ember az országunkban munka nélkül. Persze a mostani állapot sem rózsás sőt egyre roszabb. De mire betörnek az elektronyíce autók addigra mi már rég belerokkantunk a benzinárakba és MAD MAX világ lesz főleg itt.
„Miért van az, hogy ha egy pasival barátsággá redukálod a korábbi kapcsolatod, az stand by állapotban marad?” – tisztességtelen ajánlatot kap egy lány, és nem tud mit csinálni vele. Kicsit megmozgatja ugyan a fantáziáját a piszkos gondolat, egyszerre vonzza és…..
Michael J Fox újrafogratta a Vissza a jövőbe trailerét, kockáról kockára. Az alkalom a Scream Awards, de amúgy is 25 éves maga a film, úgyhogy évfordulós jutalomnak is tekinthetjük. Fent az újraforgatott trailer, lent az eredeti.Via Io9..
Lalikiraly 2010.10.15 14:38:35
@chipanddale74: Nem full ali kasztnija volt? Én meg úgy tom...
Belsőség Kaszálunk és védünk? 2010.10.08 06:49:15
Egymilliárd forint. Az objektív felelősség elvének bevezetése óta közigazgatási bírságokból ekkora bevételhez jut a rendőrség – havonta. Vélemények az azonos című írásunkról...
Geekblog Ruszki Transformers 2010.09.20 16:26:00
Alexander Semenov orosz amatőrfilmes pár perces Transformers-fricskája (ami valószinűleg demóreelnek készült) szórakoztatóbb, mint az utolsó, istentelen, hat órás Michael Bay-szemét.    Transformers from repey815 on Vimeo...
Lalikiraly 2010.09.20 21:14:28
Egyébként igazat adok néhány úrnak itt. Én jobban szeretem az oroszokat, mint ezt a felvágós Európai és Amerikai bandát. Verik a mellüket a fostalicska repülőikkel meg mindennel. Azt Orosz kollégák hol tartanak már? Hát nem poénból a MIG 29 el nyerte a Magyar úr a világbajnokságokat... És nem azért mert a sok vas volt a repcsiben, hanem azért mert gondolkoztak az urak. Az Oroszok is olyan okosok simán mint a Magyarok vagyis mostmár okosabbak, mert megkell nyúgtassak mindenkit, biza a nagy EU val úgy elbíbelődünk, hogy közben Oroszország fénysebességgel húz el mellettünk... Igen olyan állapotok vannak ott. Meg Lada. Mert megy és működik. Nálunk mi működik? Semmi kb. Mi jön külföldről a szemét... Szal szerintem Magyarországnak magába kéne néznie és meggondolni hova is akarunk tartozni? Nem utálom egyébként Amerikát. Mert sok dolog tetszik abban is. De közben megnézem mi van Oroszországban.

Igen a Ruszkizás az eléggé megmaradt. Ha úgy lenne lehetőségem meg is tanulnék oroszul nekem tetszik a nyelv is kapásból.

Amúgy nekem Oroszországról kb nem a papucs meg Lada, hanem a Szuhoj és a MIG jut eszembe vagy az AN :P Higyjétek el a pilóták számára ezek az etalon nevek, nem a Mirage :D:D:D LOL azt a szart komolyan... meg az F akárhányas... Hanem a MIG ... Ennyit róla.

Ahhoz képest hogy látszik rajta, hogy Orosz nézzed csak meg milyen két géppel csinálták a felvételt. Hát sztem nem 10 forintos masina. A másik meg hogy én inkább azt értékelem, hogy menyni munka van mögötte.
Lalikiraly 2010.09.20 21:16:24
@Wostry Ferenc: Lehet hogy volt állítólag 50 év megszállás. Hát nem is tudom. Azt tudom hogy az oroszok minden gyümölcsöt megvettek és vennének tőlünk. Az EU meg kivágatta az összes fát nehogy legyen valamink, mert az ő szarját elkell adni.

Egyébként az összes kibaszott hadsereg végigkúrta ezt az országot a világháborúk alatt...
Ha nincs pénzed újra, vehetsz használt nyugatit. Még mindig jobb, mint életed végéig nyögni a hitelt. Vélemények az azonos című írásunkról...
Lalikiraly 2010.09.15 10:45:02
@Raka1885: Én meg az 1992 es A Vectrámat vizsgáztattam NKH nál. És előtte jött az ember, hogy áá biztos ki van rohadva a hátsó híd ilyesmi. Hát előtte lett mondom lengéscsillapító berakva. A motort is lemostuk. Zabálni lehetett róla :D Nézegették is mint majom a zsebórát, hogy jé ez tökéletes. Jah mondom vadiúj fékek meg hátsó lengéscsillapítók, meg mondjuk előtte is karban volt tartva. Jah pedig mikor megvettem, TK ra volt előtte törve hátul. Mégis rendbehoztuk fillérekből. És imádtam is az autót. Hát és azonnal meg is kapta a friss műszakit minden szó nélkül. Olyan autókkal jöttek NKH hoz hogy a faszi a kereket nem volt képes előtte felfújni...
Lalikiraly 2010.09.15 10:47:05
@mommoka: Telljes mértékben egyetértek veled! Az EU nak mi totál azé kellettünk, hogy a szemetjüket ide basszák. Tönkrebaszták az Oriont, a Videotont, a Csepel műveket, a Ganzot, a Mávagot, a Mávot a BKVt, és még soroljuk a neves tervező és gyártókat? Mert szerintem még reggel is itt ülnék. Ezt értük el a leépülést semmi mást.
Mint Jokkura jelezte egy kommentben (majd néhány fotóval illusztrálta is), pár napja bekerítették a Kéthly Anna teret. Gyorsan megkérdeztem a Greenpoint7 irodaház üzemeltetőjét mit tud róla, mivel a parkocskát annak idején az épülettel együtt hozták létre. Ők rendkívül…..
Komolyan meg vagyok zavarodva, mióta olvastam Kaprinay Zoltán levelét. Annak idején ő készített exkluzív videótesztet nektek New Yorkból az iPadről, remek kapcsolatainak hála viszont folyton értesül a nemzetközi helyzetről is. Egy ilyen ionizált információáramlás részeként…..
"Minden résztvevőnek azt üzenném, hogy ha lehet, fogja vissza magában a vadállatot, és próbálja a civilizált arcát mutatni a vendégeknek" - üzent Szőcs Géza kulturális államtitkár a Szigetre, és oké, nem vagyok ugyan a Szigeten, de igyekszem visszafogni a mélyen bennem…..
Lalikiraly 2010.08.12 10:11:08
@Látnokzsálya: Na ja ez így van... De más se fogja mert addigra az Únió elad minket rabszolgának.
Kicsit félve vallom be, hogy nem kezdtem még az Új Széchenyi Terv (igen, csupa nagybetűvel) részletes és mélyenszántó tanulmányozásába, így nem én, hanem a Menedzsment Fórum vett észre egy érdekes mondatot az említett alapmű lakáspolitikával foglalkozó fejezeteiben:  …..
Lalikiraly 2010.08.05 09:06:51
@Emanuel Goldstein: Jaja valószínű életében nem járt újépítésűben. Mert én is dolgoztam ilyen építkezésénél. És én nem merném megvenni, mert ami árakat kírnak. na az kapásból háromszor annyiba fog kerülni. Továbbá tényleg papír falak vannak, beáznak, nem készül el minden, max kívül hogy jajj de szép. Azt amikor bemész jön a csalódás. Katasztrofálisakt ezek az új lakótelepek... Az egy dolog hogy sok panelben átlátsz a másik konyhájába ilyesmi, de ezekben az új lakótelepekben még a hálószobába is... Modern belső udvar egyenlő betonregeteg és undorító...
A kizárólag elektromos hajtású autókról már jó előre - mindenfajta vitát megelőzve - el akarják hitetni, hogy azok tökéletesen környezetbarát modellek. A rájuk aggatott leggyakoribb kifejezés a "zéró emisszió", amivel igyekeznek már időben nyilvánvalóvá tenni: az…..
Kedves Terror blog,Angol nyelvtanár vagyok, 15 éves gyakorlatom van, 5 évet dolgoztam közoktatásban, gimnáziumban és szakközépiskolában. Rá kellett jönnöm, hogy a tanárok a mai értelmiségi Magyarország „dolgozó szegény” rétege, az értelmiségi munka legalja,…..
Lalikiraly 2010.08.04 11:07:19
@_Molly: Akkor lehetne igazad, ha a kedves pártok nem nyúlnák le Nokiás dobozokba a pénzt. De szerintem régesrégen zsákszámra hordják ki. úgy megy ki az emberek zsebéből a pénz mintha megnyitnál egy tűzcsapot amiből 20 ezres folyik víz helyett. Na kb ilyen szinten lopnak nálunk.
Rendhagyó levelet kaptunk olvasónktól, aki szeretné levezetni ki miben hibázott.Megpróbálok rávilágítani néhány összefüggésre, remélem, hasznos lesz.Én eleve a blog címét sem értem: HitelkárosultakMagyarországon nincs egyetlen egy hitelkárosult sem, maximum súlyos lelki…..
Lalikiraly 2010.07.29 15:52:12
@Pilotax: Persze megmagyarázza azt hogy neki nincs hitele és szarik rá arra akinek van. Kezdjük ott hogy hitel nélkül nem tudsz elindulni képtelenség lakást bármit venni.... Ha meg veszel rádszáll az apeh és megkopasztanak. Mondjuk én nekem akárhányszor akar valamit az apeh megmondom hogy csocsi hárman élünk egy minimálbérből ennyi nem tok fizetni. Teremtsenek melóhelyet meg olyat ahol bejelentik az embereket
anyámék egész életükben sosem voltak bejelentve max pár hónapra,.... Soroljam még mi megy ebben az országban? Ez a poszt egy nagy ratyi.. Ne legyél már magyar elllenes ennyire.. Azért ez tényleg a raszizmus határa.
Lalikiraly 2010.07.29 15:54:07
@PeterBlau: Azért mert máshogy a büdös életben nem lesz semmid ember. Lakás ilyesmi? Mert a szülőknél sem lehet hogy néznénk már ki ne bassz már fel... Régen megéptíteték a panelokat és odaadogattak sok lakást de ma? Egy darab lakást nem kapnak a fiatalok az a néhány önkormányzati meg a bálvárosi házakban embertelen állapotban vannak.
Sziasztok!  51 éves vagyok, van egy 12. éves kisfiam is, akit ráadásul egyedül nevelek. Egy nő, egyedül, gyerekkel...? hát mit képzel maga felől?  Már a GYES lejárta után szembesültem először azzal, hogy nem kellek a munkaerő piacon. Akkor kínomban nyitottam egy…..
Lalikiraly 2010.07.23 11:04:41
@Male39: És ez így igaz!
Összesen 3,5 éve dolgozok egy embernél, először az egyik cégénél, majd kérte, hogy saját problémái miatt lépjek ki a régi cégéből és lépjek át az új cégébe. Az új cégnél (mely a réginek nem jogutódja) 2,5 éve dolgozom munkaszerződés nélkül, mert arra nem volt…..
Balkáni állapotok között pihenik ki a rendőrök az árvízi védekezés fáradalmait: Fapados "lakosztály" ...ő már bárhol elalszik... Szinte egymás hegyén-hátán... Nem éppen a legkényelmesebb fekvőhely... Nekik legalább jutott matrac... Egy szőnyeg a kényelem…..
Varánusz Adólufi, Isten veled! 2010.06.08 08:00:00
Szép volt és színes. Választási propaganda héliummal töltött, mitől könnyen kellett volna szárnyalnia fejünk fölött az égen, mégis tonnás teherként ült rajtunk. Az ígéret volt, megszemélyesítője a kolbászkerítéshez vezető útnak. Olyan nehéz jelzőkkel terhelték mint…..
Még csak nem is Amszterdam, hanem lakosszám szerint a negyedik helyen álló holland város, Utrecht egyik bicikliútjánál cövekelt le kamerájával egy expresszív dokumentarista videós, hogy megmutassa milyen egy szokásos szerda reggel. 2010. április végén felvett nyolcpercnyi anyagot,…..
Sokan vannak, akiket szinte sehogy sem lehet elvinni a géptől. Tavaly októberben Moszkvában kipróbáltak, hogy mennyire elszántak a legelszántabbak. A Counter Strike 1.6 két legjobb oroszországi csapatának rendeztek egy küzdelmet, ahol a szervezők némi figyelemelterelés bevetettek.…..
Lalikiraly 2010.05.18 16:44:36
@DArchAngel: Egyetértek!
Egészen természetes dolog, hogy az olcsó termékeket kínáló kiskereskedelmi láncok ronda dobozokba költöznek. Mivel a legfontosabb - gyakorlatilag egyetlen - szempont az alacsony ár, ezt csak úgy tudják elérni, ha minél kevesebbet költenek az épületre, a telekre, a termékekre…..