Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Petőcz Szabó András

132 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Köztudott tény, hogy az olyan ételeket részesítem előnyben, amikhez kevés edényzetet kell felhasználni. A padlizsánt kisebb adagokban kevergetve süssük meg. A zörgős állag olyan, amikor meg kavarjuk, akkor "zörgős hangot ad, kívűlről ropogós, de még belül puha. A hátramaradt olajat, sajnos nem…..
Néha vannak olyan napok, amikor mindketten mást szeretnénk enni. Párom lecsót, én a töltött tököt kívántam meg. Ekkor jött az ötlet, hogy akkor csinálok mindkettőt egy kis csavarral. Így született meg a sült lecsó töltött tökkel. Kecske is jól lakik, a káposzta is meg…..
Most érik a mézédes füge, az egyik kedvenc gyümölcsöm. Gondoltam, hogy alkotok belőle valami remek ételt, mivel egy tálnyit kaptam. Mivel gyorsan romlik, az nem lehetett opció, hogy mindig eszek belőle pár szemet. A mézédes füge és a mustár tökéletesen kiegészítíi egymást, és mivel a sertésszűz is…..
Köztudott tény rólam, hogy imádom az egy edényes ételeket. Mivel, ebben a nagy melegben nem szívesen bíbelődünk sokat a konyhában, így sorra jutnak eszünkbe minél könnyebb ételek kitalálása. Ilyenkor ritkán kívánjuk a nehéz ételeket, de mégis tartalmasat szeretünk fogyasztani. Nem mellesleg nem kell…..
A piacok most bővelkednek jobbnál jobb zöldségekkel, ilyenkor igyekszem ezekből minél több mindent elkészíteni. Két nagy kedvencem a cukkini és a padlizsán. Ebből a zöldségből nagyon finom ragut főztem, így ezt a receptet osztom meg veletek. És hogy hű maradjak önmagamhoz, ezt is wokban készítettem…..
 Akik rendszeresen olvasnak minket, ők tudják, hogy nem szeretek mosogatni. Igyekszem mindig olyan ételeket kitalálni, amihez vevés hozzávaló kell, és alig kell hozzá venni valamit. Lábas helyett én wokot szeretek használni, hamarabb készül el benne az étel. 4 adag lesz. Hozzávalók: 50 dkg…..
Mi nagyon szeretjük a vadhúsokat, ezért amikor kedvezményes áron jutok hozzá, akkor mindig többet veszek belőle, és megy a fagyasztóba. Körete lehet bulgur, rizs, nokedli, esetleg friss kenyér is. Kitűnő hozzá egy pohár jól behűtött száraz fehér bor. 4 adag lesz belőle. Hozzávalók: 60 dkg szarvas…..
Ebben a nagy melegben, mint ezekben a napokban, szerintem sokan nem szeretünk a konyhában sok időt tölteni. Ilyenkor a legjobbak az egy edényben elkészülő ételek, mivel keveset kell utána mosogatni. A legjobb ebben a recepben, hogy kevés hozzávaló kell hozzá, és szinte minden meg van otthon hozzá. A…..
A legjobb receptek úgy készülnek hogy körbe nézünk a kamrában és a hűtőben, fagyasztóban is. Így született meg ez a recept is. A hűtőben ott várt a darált hús, kamrában a konzervhegyek és tészták. Vagyis minden meg volt hozzá, nem kellett ezért boltba menni. Én serpenyő helyett inkább wokot…..
A petrezyelymes krumplin kívűl is nagyon finom köret az újburgonya. Most ehhez mutatok egy nagyon remek egytálétel receptet.   Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, olaj 1 kg sertéslapocka, ízlés szerint só és bors,1 ek. mustár, 50 dkg újburgonya, 30 dkg. csiperkegomba, 1 fej fokhagyma.   Elkészítés:…..
Aki ismernek minket, ők nagyon jól tudják, hogy az ázsiai konyha milyen közel áll hozzánk. A szezámmagolaj nem igazán olcsó, de csak pár kanálnyi kell belőle, így roppant gazdaságos.    Hozzávalók:  60 dkg bőr nélküli csirkecombfilé, 2-3 gerezd foghagyma, 3 ek.…..
Ezt a receptet a húsvéti maradékok felhasználására találtam ki. Szerintem sok háztartásban akad, hogy marad a sűlt húsból, de senki sem kívánja már. Jobbik esetben a család kutyája, rosszabbikban a kuka kapja meg. Egy nagyon finom kencévé át alakítva, garantálom, hogy az utolsó falatig el fog…..
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 60 dkg darált hús, pirospaprika, 1 ek erős pista, 3 dl passata, 1,5 dl víz, olaj vagy zsír, 20 dkg rizs, 10 dkg kristálycukor, 0,3 dl víz, 1 kg reszelt lila káposzta, 3 db babérlevél, ízlés szerint  őrölt kömény és só, 0,3 dl balzsamecet, 1 nagy…..
Nagyon szeretjük az ázsiai ételeket, és szívesen készítjük is el őket. A brokkoli száráról le vágjuk a vastag, fás részt, és a szárát is hozzá adjuk az ételhez. A mirin (kínai főzőbort helyettesíthetjük száraz fehérborral. Ízlés szerint pirított szezámmaggal meg szórhatjuk…..
Ezt az ételt olyankor szoktam készíteni, amikor sok sütőtököt és burgonyát fogok felhasználni. Ilyenkor időt és energiát spórolok meg, ami szerintem sokunknak kevés van. Parmezán helyett lehet hasonló állagú sajtot is használni. 4 adag lesz belőle.   Hozzávalók: 25 dkg sült sütőtök és ugyanenyyi…..
  Ilyen hűvös időben jól esik egy kis forró kanalazni való, ez egy gyors és olcsó étel. Egy könnyű ünnepi menü része is lehet.  Vannak olyan hozzávalók, amiknek az egy bizonyos szakában kaphatóak. Ilyen például a csicsóka. Mi nagyon szeretjük. Tisztítása roppant egyszerű, egy olyan kefe kell…..
Akik rendszeresen olvassák blogunkat, illetve követnek minket a facebookon, ők jól tudják, hogy nagyon szeretjük a távol-keleti országok ételeit is. Most kínából hozunk egy remek és viszonylag gyors ételt. Kell hozzá néhány különleges alapanyag,  de megéri otthon elkészíteni. Olcsóbb mintha…..
Egy nagy gombász kolléganőm tegnap meglepett egy tál gyapjas tintagombával. Még aznap szedte őket. Ő délutános volt, én délelőttös. Nagyon megörültem neki, mert nagyon szeretjük a gombákat. A munkából hazafelé menet azon gondolkoztam, hogy mit is csináljak belőle. Hamar szétfolyik, hosszasan tárolni…..
Mi nagyon szeretjük a belsőségeket. Most leporoltam egy régi receptet. Remélem, hogy Ti is el fogjátok készíteni. Rízzsel tálaltam. Igazából nokedlivel kellett volna készíteni, de ahhoz most nem volt kedvem. Hozzávalók: 1 kg pulyka zúza, 2 közepes vöröshagyma, 1 kk fűszerpaprika, ízlés szerint só…..
Aki rendszeresen olvassa a blogunkat, ő biztosan észrevette, hogy nálunk rengeteg káposztás étel készül. Most a svéd savanyú káposzta receptjét osztom meg velete. Nincs sok eltétés a mi általunk fogyasztottól. A magyar változatban van babérlevél, szemes bors és birsalma, amit ott nem tesznek bele.…..
Múltkor surkalt készítettem, ami nem más mint a svéd savanyú káposzta. Ekkor maradt egy fél fej fejes káposztám. Évekkel ezelőtt csináltam ehhez hasonló ételt, így úgy gondoltam, hogy ismét el készítem. Ha az alapanyagok elő vannak készítve, akkor szinte pillanatok alatt el is készül. A…..
Ebben a nagy melegben a hátunk közepére se kívánjuk a konyhát, de valami főtt ételt csak kell fogyasztani, erre tökéletes recept ez. Darált hús és külömböző zöldség konzervek ilyenkor lehetnek remek segítőtársunk a főzésben, rengeteg időt takaríthatunk velük. Nálunk ezekből az alapanyagokból mindig…..
Nincs is jobb elfoglaltság, mint kint főzni, sütögetni. Ehhez ajánlok most egy bográcsos ételt, nagyon finom és hamar el is készül. Hozzávalók:  65 dkg konyhakész pacal,1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 1-1 sárgarépa és petrezselyemgyökér, fél szál póréhagyma, pár szem…..
Ezt az ételt azoknak találták ki, akik szeretnek nyáron minél több időt a szabadban tölteni, mintsem a konyhában. Cserépedényben és a sütőben készítettem el. Ha valaki olyan szerencsés, hogy van kemencéje, akkor abban is ugyaúgy elkészíthető mint ahogy bográcsban is remek lehet. Barna sörből érdemes…..
Idén a kínai  horoszkópban a tigris évéből a nyúl évét kezdtük meg. Ennek apropójából és mivel a hűtőben kicsit fázott szegényke, úgy gondoltam, hogy ideje felmelegednie. Komolyra fordítva a szót, ebben a mostani időben mindenkinek jól esik egy tányér kanalazni való.  Hozzávalók: 1,2 kg nyúl…..