Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SufniGym

12 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alkar izmai az edzés során többnyire nem kívánnak külön edzésprogramot. Viszont vannak olyan esetek, amelyek indokolttá tehetik azt, hogy egy sportoló személy külön megeddze az alkarjait. Ha az egyén genetikájából kifolyólag az alkarjainak izomzata nem fejlődik arányosan a többi izomcsoportjához…..
Lehetséges, hogy hallottál már erről a módszerről, sőt az is meglehet, hogy alkalmazod az edzéseid során. Ez a módszer nem kezdő testépítőknek való. Ha unod a szériázást és kicsit színesítenéd az edzéseid, akkor a piramis módszer megfelelő alternatíva lehet számodra...
SufniGym 2017.04.30 20:04:40
@Zaklato: Saját tapasztalataim alapján a növekvő piramis jobban hozza az erőt és a tömeget. Persze nem vagyunk egyformák, így nem biztos hogy a te esetedben is a növekvő a jó. A legjobb tanács amit tudok adni neked az az, hogy próbáld ki mindkettőt vagy, ami még jobb például váltogasd a növekvő és csökkenő piramis módszereket. Pl.:Egyik héten növekvő másik héten csökkenő. Ami számomra még bevált úgy általánosságban az edzésben, hogy nincs két egyforma edzésnapom, de ez egy jól összeállított edzés terv ciklus esetén nem gátol az erőm a tömegem vagy az állóképességem fejlődésében. Igaz én nem csak súlyzókkal edzek. én igyekszem egyszerre fejleszteni az erőt a tömeget és az állóképességet. Bár az én edzéstervem esetében a tömeg kevésbé gyarapszik.
SufniGym 2017.04.30 20:09:18
@Zaklato: Kísérletezz bátran :) elég sok dologtól függ az hogy az ember hogyan reagál bizonyos edzésmódszerekre. A legfőbb fakor hogy miként reagálsz egy módszerre az a genetikád. De vannak praktikák amelyek segítésével növekedésre sarkallhatod az izmaid de ezek megtalálása kísérletezést és befektetett időt igényelnek
SufniGym 2017.05.02 10:25:56
@Asidotus: Én úgy szoktam, hogy a könnyebb súlyokba mindig annyit nyomok hogy érzem maradt bennem 1-2 ismétlés és tartalékolok a nagyobb súlyokra :) Az e jó ebben a módszerben, hogy eléggé kreatívan variálhatod a dolgokat, tehát nem szentírás, hogy pont 12 vagy 10-et nyomsz a súlyba :)
Húsvét után melyik táplálék forrás kerülhetne porondra, mint a tojás. A tojásról köztudott, hogy az egyik legjobb táplálék, főleg a testépítők számára. Magas a fehérje tartalma, sokféle vitamin található benne és a tojás sárgájában lévő koleszterin fokozza a tesztoszteron termelést. Nézzük meg,…..
SufniGym 2017.04.20 21:11:34
@cardiobascuralis 3: az hogy a víz milyen gyorsan forr fel függ az edény falának vastagságától a víz hőmérsékletétől attól hogy min melegíted a vizet stb..ma már a nagyüzemi állattartás a takarmányozást nem úgy oldja meg mint anno 10-20 vagy 30 éve..ennek köszönhető az hogy a tojásban kevesebb a koleszterin mármint abban biztosan amit nagyüzemileg termelnek..nem tudom hol laksz de vidéken a házi tyúkokat többnyire kukoricával etetik emellett kapnak tojató tápot és többnyire minden udvarban van helyük a kapirgálásra és az egyéb táplálék szerzésére (rovarok magok stb.)..és lenne hozzád pár kérdésem..te nem tudsz másként megnyilvánulni csak ilyen bunkó módon? valamint te intelligens embernek tartod magad? fizetnek neked azért hogy alpári módon kommentelj? és még egy korábbi bejegyzésemben feltett kérdésre sem kaptam választ..szoktál edzeni? mazt tudom hogy veled nem lehet kultúráltan vitatkozni...ezzel nem is próbálkozok
SufniGym 2017.04.21 11:38:15
@cardiobascuralis 3: Én sem testépítő vagyok. De ha a hülyék sportjának tartod, akkor miért kommentelsz egy olyan helyre, ahol testépítéssel foglalkoznak? Érdekes módon szinte minden (első) negatív kritikád alpári jellegű..Ha olvasod a többiek kommnetjét láthatod, hogy "baromság" "mivel melegíted lehelgetéssel" dolgok nincsenek bennük (ezek lekezelő jellegű megnyilvánulások és gondolom te sem szereted, ha lekezelnek). Ők kulturáltabban adták tudomásomra, hogy nem írtam jó infókat. Másképpen is fogalmazhatsz, ha hibát vélsz felfedezni. Szívesen tanulok. Lényegében a megnyilvánulási módszered, ami zavar. Mifelénk vannak olyanok akik adnak a tyúkoknak tojó tápot, azok is akik otthon tartanak csirkét. A nagyüzemi állattartásról egyébként sok videót találhatsz, amelyekben meglátod, hogyan bánnak az állatokkal, mik készülnek belőlük, valamint azt is hogy mivel takarmányozzák őket. Ne hidd azt, hogy annyira figyelnek a makulátlanságra stb. Amit közzé tesznek a "hagyományos" médiában az nem a valóság, de gondolom ezt te is tudod. Nem egy ismerősöm számolt be arról, hogyan zajlanak a dolgok ott, ahol már több ezer állatot tartanak egy helyre zsúfolva. Elvonatkoztatva egy kicsit a témától, dolgoztam olyan helyen, ahol élelmiszerrel foglalkoznak. Nem azt mondom, hogy minden nagyüzemileg tartott csirke tojás nem megfelelő minőségű, de hidd el, hogy van olyan ami nem üti meg a mércét.
SufniGym 2017.04.21 16:06:27
@cardiobascuralis 3: Igazuk/igazad van, hogy az eu odabasz a termelőknek rendesen. (szerintem sokszor túlzás, amit követelnek). Nővérem férjének a szülei marháznak (kb 300 marhájuk van de lehet már több) és csináltak egy eu által támogatott beruházást és igen komoly követelményeknek kell megfelelni nekik, ami szerintem nem igazán jó vagyis sok esetben túlzás.
A vádli (kétfejű lábikraizom) a lábszár hátsó részén helyezkedik el. Ennek az izomrésznek a fejlesztése sok „gyúrósnak” okoz fejtörést. Van olyan is, aki teljesen lemond arról, hogy valaha is fejlett vádlija legyen. Sajnos vagy nem sajnos az ember örökli a genetikáját. Az izmaink struktúrája,…..
Ha a hátizmainkat szeretnénk fejleszteni, akkor az evezések nem maradhatnak ki az az edzéseinkből. Többféle evező gyakorlat van, vannak gépes, saját testsúlyos, szabad súlyzós evezések. Az evező gyakorlatok nagyon jól fejlesztik a hát izmait azon belül is a hátsó deltákat (ami inkább a…..
SufniGym 2017.03.20 19:53:09
@Roan: Köszi az észrevételeket :) Igyekeztem csak az evező gyakorlatokra korlátozni az írást. A felhúzásban már a lábak is részt vesznek és az sem igazán evező gyakorlat.
SufniGym 2017.03.20 19:54:42
@Kelly és a szexi dög: Ha ügyelünk a fokozatosságra, megfelelően bemelegítünk edzés előtt, illetve nyújtunk edzés után, akkor nem okoz problémát. :)
Az osztott edzésterv vagy 1 nap 1 izomcsoport rutin nem kezdőknek való. A kezdőknek a heti 3 napos egész testes vagy több izomcsoportos edzéstervek a legmegfelelőbbek...
Ha hobbi szinten végzed a testépítést, vagy nem szeretnél Mr. Olympia címet nyerni, akkor felesleges bármiféle dopping szerhez nyúlnod. Ha nincs olyan szándékod, hogy profi legyél és rangos testépítő versenyeken szeretnél részt venni (nem naturálként), akkor értelmetlen az egészségedet kockára…..
A saját testsúlyos gyakorlatok többnyire a test legtöbb izomzatára fejtenek ki hatás. Vannak olyan gyakorlatok, amik kimondottan csak kevés izomcsoportra hatnak és vannak olyanok is, amelyek több izmot munkára fognak. Ha saját testsúlyos edzést végzünk, akkor a bicepsz megedzésére elég korlátozott…..
SufniGym 2017.02.21 11:51:16
@devilstrueface: Van még egy megoldás, ha nincs súlyzód nem szeretsz húzódzkodni és nincs is min húzódzkodni :) Az pedig egy vödör vízzel töltve, ezt tudod súlyzóként használni. A börtönökben is így oldják meg, ha nincs súlyzójuk:D Mást így hirtelenjében nem tudok ajánlani. :D
SufniGym 2017.02.21 15:30:19
SufniGym 2017.02.21 15:32:49
@devilstrueface: köszi a linket :) Nagyon jó dolgot osztottál meg velünk :)
A fekvőtámaszról (fekvőtámaszban karhajlítás-nyújtásról) általában: A fekvőtámaszt, mint edző gyakorlatot, sokan csak kiegészítésként használják az edzésükben, pedig az egyik legjobb mellizom fejlesztő gyakorlat. A nagyszerűsége nem csak abban rejlik, hogy mellizmunk válik tőle edzetté, hanem abban…..
SufniGym 2017.02.15 23:30:22
@Pepi1507: Bár azt írtam, hogy nem szólok többet hozzá ehhez a bejegyzéshez, ezt még szerettem volna leírni. A végkövetkeztetés, amit le tudok vonni az az, hogy ha egymásnak építő jellegű kritikát írnánk, akkor rengeteg hasznos dolog napvilágot láthatott volna.
SufniGym 2017.02.17 12:26:19
SufniGym 2017.02.19 11:29:21
@Treff Bubi: Nézz bele a Fegyenc edzés című könyvbe, pdf-ben le lehet tölteni. Meg lehet csinálni de ahhoz már nagyon nagy erős és egyéb tényezők szükségesek.
Az edzés előtti bemelegítés olyan, mintha a téli hidegben járatnánk az autónk motorját elindulás előtt. Természetesen a bemelegítés nem arra való, hogy edzés előtt jól lefárasszuk magunkat, mert akkor nem marad elég erőnk a tényleges edzéshez. De a bemelegítés mindig elkerülhetetlen része kellene,…..
A motivációs videók értelem szerűen azért készülnek, hogy motiválják az embereket. Az élet számtalan területén szükségünk van motivációra, így az edzésben is. Egyszerűen motiváció nélkül nem megy az edzés. Biztosan voltál már te is alul motivált, nem voltkedved edzeni, de megnéztél egy edzésről…..
SufniGym 2017.02.09 18:45:33
@Osz Apo: Számtalanszor voltam én is hasonló helyzetben, mint te és a videók segítettek. :)
Ha van a környékeden egy jól felszerelt és igényes konditerem és kacérkodsz az edzés elkezdésének a gondolatával, akkor érdemes meglátogatnod azt a termet. Ennek számtalan okát fel lehet sorolni. Nézzünk meg néhányat...
SufniGym 2017.02.07 20:26:07
@MikorKidnem: Nincs lehetőségem kondierembe járni. Ezért edzek otthon jobban mondva egyik ismerősömnél, de ez majdnem ugyan az. De ha eljutok egy terembe mindig jól érzem magam. Ez egy személyes benyomás a konditermekről. A saját benyomásomat írtam le a konditermekről és ha lenen a közelembe akkor járnék. Ez szerintem meg belefér a hitelességbe. És igen, szívesen ajánlom a jól felszerelt és modern termeket, még akkor is ha csak ritkán jutok el ilyen helyekre.
SufniGym 2017.02.07 20:56:24
@MikorKidnem: Aki elhivatott az edzésben az akkor is edz ha terembe jár vagy ha otthon. Én akkor is eljárok edzeni ha -20 fok van és akkor is ha +35. És fűtetlen garázsban edzek. Tehát számomra egy konditerem egy nagyon jó élmény. Kedvesek voltak velem és kapásból két személyi edző is tartózkodott az adott teremben. Tehát szívesen dicsérem a termeket még akkor is ha nem vagyok rendszeres látogatójuk
SufniGym 2017.02.08 13:44:14
@mata68: Ezzel nem is lehet vitába szállni :) A bejegyzés azoknak szól akik szeretnének terembe járni és nem csak ott lenni hanem edzeni is :) Sajnos sokan tényleg csak helyet foglalják a teremben, de ilyen mindig is volt van és lesz is.