Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bogar

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kialakult ukrajnai-krími krízis hátterében alapvetően az ország etnikai-nemzeti sajátosságai állnak. A konfliktus csak egy látványos, brutális és nehezen érthető kifejeződése az ország függetlenedésével megváltozott helyzetbe került orosz és ukrán lakosság részéről. Az…..
Nem vagyunk ellene a nukleáris energiának, sőt. Ahogy azt az A jövő visszahódítása című reakciós programunkban is írtuk 2007-ben, támogatjuk az atomenergia hosszútávú használatát: „Energiabiztonságunk kulcsa, hogy elfogadjuk: az ország ellátásához szükséges…..
Bogar 2014.01.15 13:54:19
@BSz: Gratulálhatsz!
1) az áram árába nincs benne a megépítés / leszerelés költsége - benne van: Ez a leghanyobb hányad!
1b) nincs benne egy esetleges katasztrófa költsége (Japán gazdaságot elég megfektette, pedig kicsit nagyobbak) Katasztrófára van biztosítás, de itt cunami nam várható 25000 áldozattal amiből az AEM-től senki nem sérült!
2) mi a fitty fenét csinálsz az 1000 évig sugárzó szarral (20 évig visszaveszik az oroszok, vagy nem, mert egy új EU-s szabályozás bármikor befigyelhet)?!
Ld. Bogár bejegyzését alább!
2b) mennyibe is fog kerülni az üzemanyag 20 év múlva, és annak utókezelése? Ezt valóban nam tudjuk - de mint írtam az üzemanyag a megépítés pár %-a
3) mi egy kurva vörösiszap tárolót sem tudunk megépíteni úgy, hogy egyben maradjon, az is itt lesz 1000 évig egyébként. - Pass hisztériával nam foglakozom!
4) Mo-n hogyan tudnál egy 2080-ig tartó beruházás megtérüléséről beszélni (2053-ig fizetjük a törlesztőt), mikor a legtöbb politikus 4 években gondolkozik (bizony a Fidesz is)?! O.V. -20 éver tervez! Az jobb???
4b) Valaki előre látja 50 évre az energiahordozók árának alakulását?! - Ezt tényleg nem tudni - de hogy energia kell az biztos!

Ezekre aki tud válaszolni, annak csak gratulálni tudok.
Bogar 2014.01.15 13:59:38
@paaj:
1. Nukleáris fűtőanyagot más is tud szállítani Paksnak!
Így az orosz VVER Dél-Ukranai és a Cseh atomerőműnek a Westinghouse is szállított üzemanyagot!
2. Más kérdés, hogy az orosz üzemanyag a hírek szerint olcsóbb.
3. Vajon mi a célja az energia függetlenségnek? - Hogy olcsóbb legyen a beszállítás! - Hát az orosz eleve olcsóbb!
Bogar 2014.01.15 14:10:53
@vantaan:
Mohiban és Bulgáriában NEM volt probléma!
A Paksi mosó tartály pedig igenis Areva-Siemens probléma volt! Az oroszok jobban megvsinálták volna!
Cernobyl - más tészta: az egy 2 célú (katonai-polgári) reaktor volt amit polgárira alkalmaztak! más Cernobil tipusok megfelelően működnek Orosz o. -ban.
Mindent el lehet rontani: Pophal India vegyi üzem 25000 halálos áldozat! Közlekedés: sok ezer áldozat! Mégsem tiltjuk be az autót!!
Magyarországon agymosó propaganda zajlik az atomerőmű bővítése kapcsán - mondta parlamenti felszólalásában Szél Bernadett LMP-s képviselő. Tényleg ez a helyzet? Annyi bizonyos, minden adott annak meglétéhez. Kormányunk teljes mellszélességgel támgatja az új atomerőmű…..
Bogar 2014.01.07 08:31:16
@marikaneni:
Talán a virágokat kellene használni - oda kell bedugni a 220V dugvilálát.
Bogar 2014.01.07 08:35:30
@Gábor Fazekas: Ez a 'kötelező átvétel' magarázat lehet az 5eurocent/kwh-ra.
Bogar 2014.01.10 10:29:26
@marikaneni: Az igazság a virágokban van! Mit keres MarikaNeni az interneten ha nem kell sem atom, sem szén sem olaj, sem gáz sem víz erőmű?? Mitől működik az internet? Nem kell semmi mert az áram a konnektorból jön! Talán vissza az OVODÁBA MarikaNeni!
Egy sziget Ufó fákkal, csak itt élő állatokkal, az idő peremére szorult helyiekkel. Szokotra egy kisebbfajta sziget az Indiai - óceánban Afrika Szarva és az Arab-félsziget között a Vörös -tenger bejáratánál. Jemenhez tartozik, de az ország közigazgatásának elhanyagolt…..
Bogar 2013.03.19 10:25:51
@madandcrazybird:
A denvér nem madár - magyarul bőregérnek is modják!
A doni magyar hadsereg pusztulására emlékezve elképesztő mennyiségű ostobaságot öklendezett elő magából a szónokok némelyike. Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakciójának vezetője szerint a Horthy-rendszer vágóhídra küldte a magyarokat. Hanti Vilmos, a Magyar Ellenállók és…..
Bogar 2013.01.17 08:59:42
@hirtelendi:
Talán tájékozódni kellene melőtt a náci propagadát terjeszti valaki!!! Nézd meg a térképet:
search.yahoo.com/search;_ylt=A0oG7j2GrfdQgm8A0oEQRAUJ?p=maps%201940%20europe&fr=ytff1-yff40
1940-ben nem volt námet-szovjet határ. A Kelet-Porosz o. - SZU határ csak nem sokkal előtte jött létre amikor Litvánia "Csatlakozott?" a SZU-hoz.Hogy lehetett volna védelmi állásokat kiépteni amikor ott még nem is votl SZU. Valamint Litvánia legalább annyira tartott a németektől mint az oroszoktól (Orosz o. része volt korábban) Így védelmi állások biztos voltak.
Valamint ha valaki támedni akar akkor számítania kell az ellntámadásra! Mélységi védelem. Úgy, hogy ezek a találgatások még csak nem is ésszerűek. Viszont NÁCI propagandának kiválóak.
Bogar 2013.01.17 09:03:17
@hirtelendi:
Magad írod, hogy felkészületlen volt akkor hogy lehetett felkészült, főként támadó alakzatban?
Ott voltál? Wishfull thinking!
Bogar 2013.01.17 09:07:14
@$pi$:
És meg is támadta! Hisz tudjuk, hogy Amerikában 8 (vagy több) Moszkva nevű város van! Sőt az USA elnöke a Görbecső! Te még mindig hiszel a SantaClalus-ban?
Tízezer oldalnyi dokumentáció, több mint száz interjú és több év kutatómunka után jelent meg a könyv, amely bemutatja az igazi sztálingrádi csatát: hogy miért harcoltak az oroszok és a németek. Sokak szerint a szovjet katonákat a félelem hajtotta a csatába, hiszen a tisztjeik…..
Bogar 2012.11.07 12:30:46
@imperial: Mi van Conwentry-vel,
www.historiccoventry.co.uk/blitz/myths.php
Auschwits-Birkenau is szovjet termék? Anglia-Hollandia-Belgium-Fr.o-Norvégia-Finno. lerohanása is? Mo.-ot ki szállta meg?
Mo.-on ki küldött 600e honfitársunkat a halálba?
Ki küldte a II. M. hadsereget rosszul felszerelve a Don-kanyarba? Ki lövette szét Budapestet? Ki ,ki?
Még folytathatnám, az iteni kommentelőkkel teljesen felesleges érvelni. A gonoszág itt lakik!
Jávor Benedek blogja Bemutatkozás 2010.02.14 20:38:00
1972-ben születtem Budapesten. 1997-ben végeztem az ELTE biológus szakán, ugyanitt 2006-ban biológia tudományokból doktori fokozatot szereztem. 1998-ban ösztöndíjjal Brüsszelben, 2007-ben Párizsban kutattam. 1998-tól a Pázmány Péter Katolikus Egyetem környezetjogi tanszékének…..
Bogar 2012.01.10 16:07:46
Tisztelt Jávor Benedek!
Tisztelettel és megbecsüléssel viseltetem az ön törekvései iránt. Viszont, mivel ön biogus végzettségű – és bár egyetemi oktató – nem tud minden tudományágban tájékozott lenni.
Ezért felhívnám a figyelmét az előadásának azon részleteire, amiből őn esetleg hibás következetést von le.
Így az atomeregia mint ELAVULT- MEGHALADOTT TECHNOLÓGIA nem következik az ön adataiból.
Az ön adatai a BEÉPÍTETT KAPACITÁST tükrözik amit kb. 5-el kell osztani a szél esetében, mivel szélerőművel kihasználási óraszáma kb 20%, míg az atom esetén ez 100% is lehet.
Így a

fenti adatok félrevezetőek az ön által levont konklúzió esetében.

Hasonlóan óvatosan kellene kezelni a fenti adatot is. az utolsó 5 pont esetében részletesen tudni kellene a hátteret, mielőtt a regressziós egyenest behúznánk. (Esetleg egy exponenciális vagy hatvány kitevős görbe egészen mást adna. De akkor is ha az utolsó 5 pont a többi 30-40-100 hoz képest esetleg nem releváns.)

A fenti görbék extrapolációja különösen furcsa. Még a korábbi évek tendenciája sincs benne folytatva. Egyáltalán nem jogos és teljesen voluntarisztikus az ilyen jellegű extrapoláció.

Végül a finn erőmű adatait kiragadva ismét hibás következetésekre jut, ha nem veszi figyelembe, hogy majdnem minden új technológia (finn EPR új technológia nem sorozat gyártás!) esetén ismert jelenség a költségek növekedése. Mellé kellene tenni sok más iparág hasonló tapasztalatát is.
dr. Horváth L. Gábor, Ph.D. magánemberként
HorvathLG@ella.hu
Bogar 2012.01.10 16:13:05
@Bogar: Sajnos az ábrákat nem tudtan feltenni a web-re, így némely hivatkozás talán kevésbé érthető. de JB nyilván tudja miről van szó.
Márka milliárdokat költött Erich Honecker, hogy 350-500 személyes atombiztos föld alatti várost építhessen magának és a hozzá hű keletnémet elvtársainak. A Kelet-Berlin mellett 1983-ban átadott komplexumhoz hasonlót -a Szovjetunió kivételével- egyetlenegy keleti blokkba tartozó állam sem tudott…..
Bogar 2011.09.02 13:03:21
@ninimimi:
Valóban igaz " hanem sértett és megsebzett nemzet van Magyarországon" Sok százezer honfitársunk akinek munkája-ereje hiányzik az országból:
Hogy a kitelepítetteket a biztos halálba küldi a magyar állam, azt tudta például az embermentést a hatósági közönnyel szemben is megkísérlő Slachta Margit, és 1998-ban elismerte az Országos Rendőr-főkapitányság Központi Bűnüldözési Igazgatósága is. A Szirtes Zoltán 1993-as beadványára, hosszas huzavona után megszületett ORFK-határozat ennek ellenére megszüntette a nyomozást, arra hivatkozva, hogy addigra a legfőbb döntéshozók, illetve a végrehajtásban részt vevő 91 személy már halott volt (közülük egyvalaki az eljárás idején halt meg).
Anyák gyermekeiket kézen fogva mentek be a gödörbe”

A 23 600 zsidó legyilkolását túlnyomó részben Friedrich Jeckeln törzsének tagjai hajtották végre, számuk a kivégzés színhelyén maximum 30-40 fő lehetett, s kivégző gödrönként egyszerre 8-10-en vettek részt folyamatosan az agyonlövésekben. Amikor a gyilkosok elfáradtak, akkor Jeckeln utasítására a 320-as rendőrzászlóaljnak kellett helyettesről gondoskodnia.

hvg.hu/Tudomany/20110901_kamenyec_podolszkij_meszarlas_1941#utm_source=hvg_top&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_09_02&utm_content=top3
Bogar 2011.09.05 08:58:25
@Főnix.girli: Kedves Főnix!
Végre egy norális hang ezen a fórumon!! A lényeget írtad! Maximálisan egyetértek!
Sajnos nem elég tenni a dolgunkat - ahogy én is teszem!
Az embernek nincs termésetes ellensége mint a nyúlnak a farkas!
Ezért az ember ellensége az ember! Persze ezt sem szabad kisarkítani. Az társadalomban megjelenő spontán agresszió egyben a fejlődés motorja is. Gondoljunk arra, hogy az összes innováció vagy azért jelent meg, hogy megvédjem a családom a szomszéd törzs általi legyilkolástól vagy az erőforrások megszerzésért.
Tehát a spontán agresszó kell, de kell a vele szemben kidolgozandó veédelem is. A kettő egyensúlya a fontos. Kamenec podolszk nyilván az egyensúly durva felborulás volt - aminek voltak korábban jelei.
Ezkre a jelekre most is figyelni kell és idejében szólni, fellépni!
Azt hiszem, az előzményeket mindenki ismeri: a március 11-ei földrengés által keltett cunami a mellett, hogy több tízezer ember életét követelte, erősen megrongálta a fukushiamai atomerőművet is. A meghibásodások következtében több reaktorban is megolvadtak a fűtőelemek,…..
Bogar 2011.06.07 08:13:34
@Világoszöld: Kedves NASTA!
Világoszöld-nek is tudni kellene, hogy a hűtőtornyokból nem jön CO2! A CO2 csak a kéményen jöhet ki hacsak nem szódavizet gyártanak belőle!
A 60% hatásfok igen-igen hihetetlen Hallottál már az elméleti Carno hatásfokról =(Tmax-Tmin)/Tmax - Vigyázz Kelvin fok!
Ez Szuperkritikus nyomáson 221 bar 374C=647K 53% ez az elméleti maximum. A valóság ennek 0.7-0.8-ad része. kb 40%. De 221 bar nyomás nem kismiska! - Mielőtt nyilatkozol tájékozódj
Mandiner blog Szélkereket, ezeret? 2011.04.06 19:01:53
  Fukusima után újra napirendre került az atomerőművek leállításának kérdése. A Greenpeace szerint elengedhetetlen a nukleáris leszerelés, mivel az erőművek súlyos biztonsági kockázatot hordoznak. A zöld szervezet úgy véli: a nyugati országok a megújuló energia…..